Vara aceasta continuăm un obicei frumos de anul trecut, cel în care eu mergeam prin diverse locuri de cazare din România și vă aduceam la cunoștință cam cum e pe acolo, privit prin ochiul unui umil turist român.

Săptămâna aceasta facem un test de munte, la Pensiunea Bonsai din Bușteni.
Bușteni e satul ăla de pe DN1 pe care îl înjură toți corporatiștii de weekend, pentru că e lung, are multe treceri de pietoni și blochează traficul.

Așa că am plecat spre Bonsai cu oarecari îndoieli, mă și gândeam că o fi o chestie la marginea DN-ului, să admir turiștii în weekend cum trec și mă înjură.
Nimic mai greișit. Pensiunea Bonsai e la 50 m de râul Prahova, iar singurele momente când liniștea e tulburată sunt atunci când cântă un cocoș prin vecini.

Se ajunge foarte ușor. Exact vizavi de primărie se face dreata și se ține drumul drept până la podul ce trece este râu. Se trece podul, după care imediat după pod se face dreapta și, la 50 m, pe dreapta este vila.

Camerele arată bine, sunt foarte, foarte curate, paturile sunt comode și ți se pun în cameră câte ai nevoie, desigur, în limite acceptabile. Cablul TV merge foarte bine, spre deosebire de pensiunile în care am stat ultimele luni, unde televizorul era un decor care emitea zigzaguri sau pureci. Sunt televizoare amplasate în toate părțile comune ale vilei, inclusiv sala de mese, fiecare cu decodorul său RDS (aici vine o dedicație pentru tvr).

Bucătăria are tot ce e necesar, aragaz pe gaz sau plite uriașe cu inducție, depinde ce îți place, eu cu inducția nu mă înțeleg, drept pentru care am ars o oală, tacâmuri, multe oale, o chiuvetă unde curge apă plată, microunde, mașină de spălat vase etc.

Curtea este mare, plină de iarbă, șezlonguri, leagăne, trambuline, inclusiv o piscină, care la momentul acesta e nefuncțională. E un vis pentru copii și o relaxare maximă pentru adulți.

A, și este wireless din plin, mediaconvertorul cu fibră e la intrarea în casă, iar 2 routere împart netul respectiv în toată vila.
Dealtfel, acest articol e scris de la demisolul vilei, unde netul este mai bun decât la mine acasă, trăi-mi-ar routerul dlink…
Sfatul specialistului:
Dacî aveți nevoie de un loc cu liniște, ca să vă reîncărcați bateriile, având toate condițiile, bursucul turistic recomandă cu toate mâinile.