Am gătit pe repede înainte niște pui cu smântână, oarecum ca în Bucovina, pentru că acolo se face cu pulpă de pui, cu os și piele. Într-adevăr, gustul este mai bun, dar eu nu suport pielea de pasăre, așa că l-am făcut cu inner file, as FSM intended.

Întâi se pune puiul la rumenit, într-o tigaie lată, cu niște ulei de măsline. Aveți grijă să fie toate bucățile separate și cu loc de circulare a aerului, pentru rumenire, altfel va începe să facă o spumă albă, nu se va carameliza frumos la exterior și carnea nu va deveni moale.

Când e carnea rumenită, puneți 2 cepe tocate și 3 căței de usturoi, tot tocați. Lăsați până ceapa devine sticloasă, după care puneți 200ml de apă fierbinte peste, presărați niște sare, piper, vreo 3 frunze de dafin, puneți un capac și lăsați să se facă încă 10 minute.

Amestecați într-un vas separat o linguriță de făină sau amidon cu jumătate de pahar de lapte, după care puneți peste ~500 grame de smântână și amestecați până se omogenizează. Când vedeți că puiul e gata, moale și gustos, puneți deasupra smântâna și amestecați. Lăsați să mai fiarbă 2-3 minute și luați de pe foc. Puteți presăra pătrunjel peste, dacă vă place pătrunjelul. Dacă nu vă place pătrunjelul, nu presărați.

Dacă sunteți și pofticioși, puteți face și o mămăliguță pripită alături, ca să alunece ușor pe gâtlej.

Bon apetită, gen.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.