Așa începe primul meu articol de pe #tatigătește:

Internetul este plin de situri de mâncare. Doamne, domnișoare, chefi și bucătari, toți specialiști în haute cuisine, mâncăruri fine și șmechere, metode de tăiere, de poșare și tot felul de lucruri care te umplu de respect și uimire. Ca să nu mai zic că astea apar și la tradiționalele ciorbe amărâte, făcute să umple mațul, sau sarmale și tocănițe, de te fac, ca simplu cititor, să o iei la fugă, la modul Frate, asta sigur nu e de mine, mai bine comand de la Glovo.

Cred că tatigătește va fi unul din puținele situri de tătici din românia. Împreună cu Andrei, suntem 2 copii adulți care își iubesc copiii mai mult decât pe ei înșiși. Nu ne asumăm sfaturi de crescut copiii, așa cum face, brusc, orice tăntică căreia i s-au deznodat băierile uterului, devenind bloggerițe de parenting, autoare de cărți și alte rahaturi, singurele recomandări fiind experiența și internetul. Asta deși noi chiar ne pricepem și chiar știm cum să crești un copil, cum să îl faci să râgâie, să îi schimbi pampersul, să îi iei temperatura, să fugi cu el noaptea la urgență, să stai nedormit 48 de ore și să îi verifici respirația din 5 în 5 minute. Știm. Dar nu vrem să producem concurență pe o piață și-așa aglomerată de prințese, andrese, stomatoloage și alte chestii de gen.

În schimb, vrem să dăm sfaturi tăticilor care sunt ca noi. Tătici care sunt, CU SIGURANȚĂ, foarte mulți, doar că nu sunt foarte vocali și, datorită faptului că nu își pierd neuronii la naștere și nu devin aplaudaci de tipul Vai, ești așa de minunată, nu prea au unde să se întoarcă atunci când vor să afle ce le mai fac de mâncare copiilor, când sunt plecate doamnele la muncă.

Așa că, domnilor, pentru voi, o să fiu acolo un fel de sfătuitor, dar nu ca la femei. Pot să vă învăț să gătiți orice mâncare, la nivel bazic, fără formulări complicate și rețetare ca la un restaurant de 5 stele. Și să fiți siguri, copiii voștri vă vor fi recunoscători să vă vadă că vă chinuiți prin bucătărie și vor aprecia și mai mult timpul petrecut împreună. Fi-mea mă laudă tot timpul cu chestii gen Supa ta e cea mai bună, tati!! după care se duce la mami și îi spune, în secret, Nu e adevărat, nu e mai bună decât a ta, dar îi spun pentru încurajare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

23 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Țâța dreaptă este naturală sau a trecut pe la bisturiu?

    • #2

      Looooool

    • #3

      Wtf, tocmai ce imi pusesem un plasture peste un herpes.
      M-a busit rasul de a trebuit sa tin degetul pe plasture, ca sa nu zboare de pe buza :)))

  2. #4

    Nu esti Roman daca n-ai jdemii de borcane goale prin toată bucătăria:))

    In alta ordine de idei…spor, e nevoie de așa ceva, nu sunteți voi cei mai frumoși dar sunteți bine făcuți:))

    • #5

      Bine impanati, ca tot vorbim de fripturi.

  3. #6

    Genul asta relaxat mi-a adus aminte de unguru meu favorit www.youtube.com/channel/UCf9TAyt__KVvfXGVKnBIKGg

  4. #7

    Hai sa fie cu spor! Pasez link ul si sotului. Ce o sa ma mai distrez.

  5. #8

    Spor! Așteptăm idei.
    Și eu m-am apucat de gătit serios acum 6 ani când am devenit tătic.
    Și pentru că sunt inginer, cu o planificare riguroasă, am incercat sa reduc mult timpul pierdut pentru gatit.
    Până la urmă la muncă tot cu niste ingrediente lucrez și le combin să obțin un produs finit.

  6. #9

    Apropo de astea cu parenting, cred ca ati auzit de faimosul grup “La primul bebe”. Ei bine acolo, taticii nu prea sunt bine primiti. Exista ocazii speciale cand pot fi acceptati si unii din el pe grup, dar in general, initiativa asta este decurajata. Cat de penibil sa fie asa ceva?
    Toata lumea se bate cu pumnul in piept ca si tatii trebuie sa ajute in cresterea copilului, dar cand sa se faca ceva concret…

    • #10

      nu vrei sa te bagi in grupurile alea, e crancen. nici nevasta-mea n-a suportat prea mult si a iesit din toate

    • #11

      Ba vreau sa ma bag din acelasi motiv pentru care s-a bagat si Cetin. Sa mai rad din cand in cand :))

    • #12

      Dar faceti-va voi un grup, doar pentru tati. Si ati rezolvat problema.

    • #13

      @Zarax: pai vezi de ce nu sunt primiti taticii?

  7. #14

    Inca nu sunt tata dar gatesc de ceva vreme cu sotia. Noi preferam bucataria asiatica, exceptie facand fructele de mare; in rest supe pui porc miere de toate pentru toti+ca avem avantaj, nu ne trezim cu musafiri nepoftiti din cauza mancarii ca ei nu stiu ce mananca asa ca nu indraznesc sa ne viziteze 😀

  8. #15

    Suntem rai, suntem tatuati!

  9. #16

    mah – da un tricou pe sub sortul ala ce-avea?

  10. Să moară Cici, cu șorțul ăla și cu tatuajul, parcă ești Matache Măcelaru, înainte de a transa un porc din parlament.

  11. #19

    De fiecare data cand vad numele, ma gandesc la Andrei “Tati Gateste” Olteanu (www.facebook.com/andrei.olteanu.754), pe care l-am cunoscut prin 2008, cand facea un fel de catering pentru una din firmele cu care lucram :D.

  12. #20

    Ce sa mai zic? Plang si sufar in tacere :)) Sotul e certat cu bucataria, nu doar cu gatitul :)). Noroc ca are alte calitati. Felicitari si copii mancaciosi sa aveti!

  13. #21

    nu sunt sigur cum se spune la astfel de activitati asa ca incerc: unt intins! vin din pupa!

  14. #22

    Cum sa faci un copil sa ragaie?
    Simplu, ii dai o bere!

  15. #23

    Chiar imi place ideea…sa gatesti chestii simple dar gustoase si hranitoare pentru puradei.
    E chiar o provocare cand ajungi dupa masa cu cei mici de la gradi/cresa/scoala si trebuie sa le faci un fel de mancare din care sa ciuguleasca ceva, ceva- poti sa le faci haute cuisine mama masii ca ei tot cartofi prajiti cu parmezan si ketchup vor…e de urmarit!