Am observat o tendinţă generală în argumentele folosite de cei care sunt pro-vot.

Nu lăsa pe ţaţa Floarea de la ţară să voteze în locul tău!

După părerea mea, acest argument este de o discriminare feroce. Cu ce te consideri tu mai bun decât ţaţa Floarea, pe care o huleşti atât?

Ea a trecut deja prin viaţă. A prins nici ea nu mai ştie câte regimuri. A făcut copii, i-a purtat prin şcoli, cu mâinile alea bătătorite, de ţaţă. I-a făcut mari şi acum sunt colegi cu tine, pe la vreun loc de muncă bine plătit, de unde îţi expui părerile-ţi inteligente. Cu ce eşti tu deasupra ei, o, tu, criticule? Ce ai realizat în viaţă înafară de faptul că te-a purtat tătâne-tu prin şcoală?

Cât despre votul în sine al oamenilor de la ţară. Da, poate mulţi dintre ei nu sunt cultivaţi, precum cei ce îi înfierează prin presă. Dar marea lor majoritate posedă o inteligenţă nativă, de supravieţuire. De ce nu ar conta votul lor, în faţa votului parfumaţilor de oraş? Pentru că ei pot fi cumpăraţi cu mai puţin decât poţi fi tu cumpărat, deontologule? Asta defineşte umanitatea? Valoarea şpăgii încasate?

Nu cred. Lăsaţi argumentele aduse la suprafaţă de aşa zisa elită. Ca şi cetăţeni rromâni, toţi avem aceleaşi drepturi şi libertăţi. Iar libertatea mea e de a-i acorda votul meu ţaţei Floarea de la ţară.
Aşa de-al naibii, să vă ofticaţi voi.