Nu știu dacă ați mai observat, dar totul, în românia, de la stat, trecând prin corporații și terminând cu ultimul om, totul se face doar de fațadă, doar să se vadă că a fost făcut, nu există nici cea mai mică urmă de intenție în a face ceva bine, în realitate.

În mod normal, chestiile astea nu sunt frapante decât atunci când, cu adevărat, ai vea nevoie de ele să fie aplicate, dar realizezi că sunt făcute de mântuială și totul e doar o mocirlă identică.

Să luăm cazul aeroportului Otopeni.
La plecări au fost scoase afară, în parcare, toate persoanele și ai voie să intri doar când se dă drumul la checkin la avionul tău. Urlă un parazit mic de ăia cu megafonul numele companiei aeriene, tu te duci la el, de curiozitate, să vezi de ce urlă ăla, el te întreabă unde mergi și îți zice pe care poartă să intri în aeroport.

Dar, până acolo, nu mai e responsabilitatea aeroportului. Parcarea trebuie să scoată bani, că nu degeaba a devalizat Tiberiu Urdăreanu tot ce a putut, nu? Așa că intri în parcare, apeși cu mâna butonul, iei jetonul vieții, îl bagi prin buzunare, șanse de covid, maxim, că doar nu stă să dezinfecteze cineva aia. La plecare, la aparatul de plată, bagi jetonul, atingi butoane, fix cum trebuie, 6 lei sunt 6 lei, statul român nu pierde atâția bani doar pentru că tu, cetățene, poți să te îmbolnăvești.

La sosiri este și mai bine. Adică în afară de o pipiță care anunță la stație că aeroportul Otopeni se preocupă masiv de bunăstarea populației, nu există niciun fel de măsură de protecție, în afară de nelipsitul termometru, care a fost, probabil, o mare șpagă. Nu ai culoare separate de intrare ieșire, lumea circulă peste tot care cum îi vine, agățați frumos de balustrada aia de la sosiri, cu mască, fără mască, băi, nimic, nicio regulă impusă, nimic. La fel, aceeași ghidușie cu aparatele de taaxat, care preiau și împart germeni în toate direcțiile, pentru că 6 lei sunt 6 lei. Ah, da, și 500 de lei sunt 500, dacă pierzi jegul ăla de jeton.

Același lucru îl vezi peste tot, oriunde te-ai duce. Paznici cărora li s fâlfâie dacă oamenii au sau nu au mască, lipsa unor căi separate de intrare-ieșire, cum e la Kaufland, unde îți ia temperatura în timp ce, peste tine dau oamenii care vor să iasă, pentru că nu au altundeva pe unde, totul într-o mare durere de pix, aia e, trebuie să le facem, dar de fapt nu ne prea interesează.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.