Am urmărit în decembrie cam orice campanie umanitară de pe internet, facebook și aiurea, din cauza faptului că m-ați obligat să vă găsesc cui să donați bani. Și am observat o chestie foarte ciudată. Oamenii nu donează bani pentru prietenii lor reali, dar donează pentru campaniile diverselor vedetuțe cu chiloții la vedere.

Și nu înțeleg. Ai prieteni cu copii care au nevoie de operații, sau ai prieteni cu cancer, care au nevoie de bani și tu nu donezi pentru ei, în schimb, donezi pentru acțiunea promovată de vedetuța xulescu, sperând că poate observă și își dă jos chiloții în fața ta?

Trist. Nu ciudat, nu, pentru că vorbim de oameni care deja au mintea pervertită la extrem și nu mai înțeleg bunătatea dacă nu are o răsplată directă și reală. Panarama îi arată chiloții, e o răsplată directă. Prietenul e la ananghie, poate și moare, nu ai de ce să îți risipești bunătatea.

Da, e profund real, prietenul se cunoaște la nevoie. Nu atunci când ești pe val, când curge șampania prin toți porii. Nu. Atunci când ți-e greu.

Concluzia e că, dacă după ce ți-ai cernut prietenii, la greu, te întorci la ei, găsindu-le scuze, înseamnă că îți meriți soarta.
A doua concluzie ar fi că, dacă aveți bani în plus și gânduri generoase, întâi uitați-vă în jur, la prietenii, cunoscuții, familia voastră. Poate acolo e primul loc unde au nevoie de ajutor.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

13 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Nu ca ma laud, dar am facut lucrul acesta cu niste prieteni care momentan nu au o situatie financiara foarte stralucita.
    Referitor la vedete in chiloti, nici nu prea urmaresc asa ceva si oricum mi se pare foarte greu de cernut ce cazuri sunt pe bune si care nu sunt.
    Si o idee pentru a scapa de stresul cu cumparatul si goana dupa cadouri: va puteti pune de acord cu ceilalti sa strangeti banii (pe care i-ati da pe aceste cadouri) si sa-i daruiti unora care au nevoie.

  2. #2

    Cel putin in cazul meu, e de cele mai mute ori vina prietenilor. Niciodata nu vor sa accepte ajutorul din partea unui cunoscut, prefera sa faca campanii de donatii decat sa accepte ajutorul direct de la un prieten.

  3. #4

    Întotdeauna am ajutat și o să ajut oamenii de lângă mine. Am dat bani unor consăteni pentru niște solarii,când am avut timp i’am ajutat și cu palmele,cu sudura. Oamenii vroiau să facă asta dar chiar nu aveau posibilități. După trei ani din ăsta trăiesc, o fac decent, s-au extins, mi’au dat banii înapoi. Sunt oameni buni, primele semne ale bunăstării s-au văzut la copiii lor. Pentru mine sunt doar două condiții, să nu bei și să nu fumezi. Nu ai voie să te plângi de sărăcie dacă tu dai banii pe bautură și țigări.

    • #5

      corect. daca ai bani de vicii, inseamna ca nu ai nevoie de ajutor

    • #6

      Ca o opinie personala, donația e bine sa rămână anonima.
      De ce? Pentru ca este între tine și divinitate, fără pretenții de vanitate, stima de sine ori orgolii satisfăcute.
      Către, prieteni, cunoștințe cunoscuți exista asa zisa “claca” cum o numeau strămoșii noștri, adică diverse forme de ajutor reciproc, material sau altfel.
      Cazuri sunt multe și variate și fiecare poate alege cui poate dona, restul e circ și nu are nimic de a face cu o fapta buna

  4. #7

    Asa m-am lasat si de fumat… cu Mihaela!

  5. #10

    Adevarat! Am primit f mult ajutor dupa accident. Prietenii lui vechi, au strans bani si mi-au mobilat casa (aveam pat, masina de spalat si tv :))) ). Dupa care au continuat atat parte din ei cat si altii sa imi dea sume mari. Asa am reusit sa imi iau si masina (c4 2009). Ajunsesem sa imi fie frica de taximetristi plus ca era si ff scump. Foloseam si transportul in comun, dar a venit pandemia.
    Noi aveam ceva bani stransi pt mobila, dar mai asteptam bonusurile din iunie sa incepem.
    Masina lui nu am putut sa o mai folosesc.. zace la un mecanic nemiscata..avea si diverse probleme… Am considerat ca nu e in siguranta eu fiind incepator si cu bebele.
    La un moment dat a inceput sa imi fie jena.. au si ei familii, copii..si nu lucreaza in it :)) au salarii modeste majoritatea. Au facut eforturi mari pentru a ne ajuta, sunt convinsa.

  6. #12

    Nu ai nici un prieten. youtu.be/SDdNP60tGb4?t=22

  7. #13

    Sunt partial de acord.
    Daca eu pot da , sa zicem, 500 lei/luna pentru 1 an, poate ca o vedeta/influencer/etc poate promova cazul respectiv si sa se stranga o suma mai mare. Daca te uiti la unele cereri de pe net, sunt oameni care cer pentru ei/copiii lor, sume cu 5 cifre in euro, pentru tratamente in UE/USA. Singur nu-i pot ajuta eficient. Impreuna se poate strange suma respectiva.
    Daca n-am inteles ideea postului, sorry.