După patru ediții, MasterChef rămâne cu o ediție difuzată în extra prime-time. Astfel, de săptămâna viitoare, cooking-show-ul de la Pro TV va fi difuzat doar marțea, de la ora 22.15, în loc de luni și marți de la 20.30.

În primul rând nu am acceptat niciodată ideea de Chef. Fiecare Foa sau Dumitrescu care e în stare să facă o omletă mai de doamne-ajută e gata, Chef. Nu am urmărit nicio emisiune din formatul cu Exarhu, așa că nu știu dacă îl fac și pe el Chef, dar dacă da, e chiar de râsul curcilor. Nu înțeleg de ce e jena asta să afirmi că ești bucătar, cât timp asta e munca ta, bucătăria.

În al doilea rând, am disprețuit maxim formatul acesta de emisiune. Disprețul aruncat cu gălețile de zoaie asupra concurenților nu intră în categoria mea de aprecieri. Sunteți bucătari, niște oameni care fac mâncare. Atât. Nu zei, nu directori de multinațională, nu Liviu Dragnea. Doar bucătari. Știți să faceți mâncare. De ce îi umiliți și îi scuipați pe cei ce vin acolo încercând să devină același lucru?

Am urmărit doar câteva episoade din emisinile cu Hădean. Era altceva. Bun simț, modestie, umanitate, tot ceea ce aștepți de la un om superior, de la cineva care este cu adevărat guru în ceea ce face. Se pare că lucrurile astea nu au valoare în acel format.

Iată că, după o perioadă, au început să se ducă la vale de la sine.
Drum bun. Nu îi va fi dor nimănui de voi.