Si cum voiam eu sa fac o supa cu galuste, iau pachetul de gris din dulap si, nu stiu de ce, poate un al 7 lea simt, il deschid si ma uit in el. Posibil din cauză că îl aveam de mult acolo și reflexe demult uitate au intrat în funcțiune.

Pentru ca, vagi amici, când am deschis punga, a fost ca in faza aia din Men in Black, cu civilizatia din dulapul de la aeroport. Erau atât de multe musculițe mici și transparente în interior de aproape și-au dezvoltat propria civilizație și au strigat ALL HAIL ARHI! asa de multe erau.

In paranteza fie spus, unele din cele mai scarboase amintiri pentru mine sunt astea cu muste si gandaci de bucatarie. Când eram mic mic,, imi amintesc cum erau zeci de muste in casa, locuiam temporar undeva in Oltenia, deci mizeria era preinteleasa, iar jumatate din muștele din aer se inecau in ciorba si trebuiau culese cu lingura. Dupa care mancai, ce dracu sa faci, aveai 4-5 ani.

Sau gandaceii aia mici care seamana cu semintele de cimbru, din mancarea pe care o savurai pana cand una din seminte se rotea in farfurie si vedeai ca ii atarna piciorusele moarte intr-o parte. Sau cand am baut apa din frigider, din sticla de lapte umpluta cu apa, fara sa ma uit si am inghiti un gandac de bucatarie. Sau când, în armată, să nu găsești viermi sau gândaci în mâncarea de fasole era, de fapt, un eveniment. Sau când a găsit mama un șoarece mort în borcanul de tocană de legume cumpărat din comerț, după ce mâncase jumătate de borcan. Sau, o frică nou instalată, mi-a zis soacră-mea că ea a găsit în plicul de legume uscate. Iar o tipă mi-a povestit despre gândacii găsiți în boia. HELP…

Anyway, ce voiam să vă spun este că merge sa faci galustele cu cus-cus.
A iesit buna.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

19 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    “Când eram mic mic”… So it beginns!
    P.S rade ciob….

    13
    • #2

      La început a fost cuvântul…

    • #3

      Ba, pardon! Cred că a fost @nea_zăpadă. Sau Iliescu.

      2
    • #4

      Nea Gelu si Nea Ilie se saturasera de armata cand a ajuns subsemnatu’ prin zona.

      3
  2. #5

    Există în comerţ nişte capcane lipicioase pentru molii de alimente (şi/sau pentru alte zburăroare din dulapuri). Ţin permanent una lipită pe interiorul uşii unde am făina/mălai/griş şi una unde am dulciuri, animaluţele alea iubesc maxim ciocolata, de exemplu. De ce ? Am avut surpriza să descopăr că erau deja în interiorul ambalajeor produselor cumpărate din magazin, aşa că mai bine previn decât să le gătesc.

    5
  3. #6

    Oltenia, acest Wastland al Europei unde dracul este cel mai des intalnit cuvant. 🙂
    Ciorba de la bunici avea viermisori in ea. Nu era o intamplare, asa era mereu. Grisul sau faina avea viermi in ea dar era ok. “Manca dracului ca nu patesti nimic !”
    Jucam la un vecin al bunicilor carti/septica. La un moment dat cade gardul complet si se prabuseste in strada. Un gard de lemn varza.Trecea lumea pe strada si se uita la noi in curte cum ne jucam. Nu se opreste nimeni din joaca. “Da-l dracului de gard ! Azi e duminica !”

    20
  4. #7

    Lasă că vine Ursula și bagă gândacii în meniu, ca delicatesă

    5
    • #8

      inteleg ca nu ai mancat niciodata un aliment de culoare rosie, pe al carui ambalaj sa nu scrie rosu carmin.
      Sa ai pofta!

      12
    • #9

      Pentru unii asta ar fi o îmbunătățire, la cât rahat de la Răsărit bagă în ei.

      14
    • #10

      Poate la cantina săracilor, unde mănânci tu. Noi, ăștia care mâncăm pe banii noștri, ne facem singuri meniul.

      5
  5. #11

    Cînd or fi măcinați împreună n-o să te mai plîngi, că nu-i mai vezi, cum e acum benzina diluată cu etanol.

    4
  6. #12

    Ba m am ras de m am spart la postul asta :)))) Uneori ai un talent de a scrie de a descrie foarte bun si cu umor. ai si autoironie. Apropo de oltenia si olteni, pai se zice oltenii sunt jidani refuzati la export :)))))

    9
  7. #13

    “Când eram mic mic,, imi amintesc cum erau zeci de muste in casa, locuiam temporar undeva in Oltenia, deci mizeria era preinteleasa” n-ai putut să te-abții, nu?

    5
  8. #14

    Gargarita de faina a fost declarata “safe” pentru alimentatia umana in UR. Nu mai plange atat obisnuieste-te cu ideea ca mancai si inainte doar ca nu erau trecute pe eticheta. Acum posibil chiar sa platesti mai scump delicatesa.

    Iar la mancarea de animale exista deja sortimente pe baza de insecte

    5
  9. #15

    Mizeria era/este preinteleasa in multe zone din Romania rurala dar si urbana.Procentual insa mizeria mai vizibila in partea de sud-est a tarii, da stiu o sa imi iau multe injuraturi dar asta nu modifica cu nimic realitatea trista din teren.
    Suntem un popor destul de necivilizabil, poate si faptul ca stam in ”Rahova/Ferentariul” Europei inconjurati numai de popoare ”prietene” a ”a ajutat” foarte mult.

    1
  10. #16

    ”Sau când a găsit mama un șoarece mort în borcanul de tocană de legume cumpărat din comerț, după ce mâncase jumătate de borcan.”
    Am mai cumpărat de curiozitate tocană de glume și n-are nicio treabă cu aia pe care o știam eu. Probabil lipsește un ingredinet secret care era folosit pe vremea aia.

    1
  11. #17

    Pe vremuri mai luam făină de mălai de la ai mei de la țară. Am făcut multe mămăligi gustoase până când am văzut viermișorii ăia. Mbine, ai mei se făcuseră destul de mari la un moment dat.

    • #18

      Well, cel mai tare a fost când am făcut turta dulce copiilor cu model de viermișori albi din faina. In graba uitai sa cern făina și mi-am dat seama după ce am scos din cuptor și am și mâncat vreo două bucăți. Crocanți, așa răscopți la cuptor…

  12. #19

    Faci supa cu gaina, sau doar cu legume? Daca doar cu legume, pui si cuburi in ea? As vrea sa fac supa fara cuburi, dar iese o apa chioara.