Guvernul româniei are o abordare complet psihotică asupra a ce înseamna pandemie.
Manifestațiile pe străzi au voie cu 500 de persoane. În schimbe pelerinajele la lins de oase au voie cu 100 000, pentru că, se știe, virusul nu se manifestă în prezența dumnezeirii.

Acum, ministrul cu handicap, Sorin Câmpeanu, e de părere că copiii trebuie să meargă la școală indiferent de nivelul infecțiilor, pentru că sunt copii și au pierdut foarte mult la școală. Well, ca posesor de 2 copii la școală, pot spune că au pierdut, adevărat, dar neuroni și sănătate psihică, din cauza statului abuziv în casă, în timp ce protejații liberalilor rupeau petrecerile în Nuba. În rest, sunt la zi cu școala, au acoperit toată materia totul e ok.

Dar ministrul Câmpeanu consideră că e ok să le riscăm viața, în pofida a tot ce se întâmplă, în pofida tuturor semnalelor că varianta Delta îmbolnăvește copiii chiar grav, mai ales că majoritatea nu pot fi vaccinați, din cauza acelei limite de 12 ani.

Desigur, dacă copilul mi se îmbolnăvește sau moare, nimeni, absolut nimeni nu își asumă răspunderea, pentru că e responsabilitatea mea. Ca și obligația.

So, ce părere aveți, sunt eu dus cu pluta? Ok, știu că vremurile sunt nasoale, că nu aveți cu cine să îi lăsați unii dintre voi, dar e vorba de VIAȚA LOR. Riscați să îi trimiteți la moarte pentru că așa a decis un decrepit de la penele?

Sunteți de acord să vă trimiteți copiii la școală chiar și la 6 o%?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

35 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Strategia ministerului invatamantului a fost una de succes anul trecut. Nu au fost probleme majore. Au fost si exceptii, totusi nu sunt supereroi cei de la minister si personalul din educatie, asa ca probabil se poate spune ca au fost si copii care au reusit sa faca ceva scoala. Anul asta banuiesc ca au invatat din greseli si vor elimina punctele slabe, mucificarea educatiei se apropie de maximum posibil. Cred ca doar proiectul romania educata poate ingropa de tot invatamantul, asa cum trebuie, crestineste.
    Doamne ajuta!

    • #2

      Cum poți spune că strategia a fost una de succes?

      1. Tabletele au ajuns foarte târziu la copii (abia prin ianuarie-februarie). Copiii nu au fost instruiți cum să folosească tableta.

      2. Au murit foarte mulți învățători (cu siguranță și profesori), dar la știri nu s-a spus mai nimic despre asta.

      3. Anul acesta, în urma unui control în școli s-a decis să se scoată mânerele de la ferestrele din clasă fiindcă au fost cazuri în care copiii au căzut de la ferestre. Cum mai aeriseai clasele?

      4. Separatoarele din plexiglas au fost o glumă proastă. Părinții și-au irosit banii.

      5. Au fost profesori care nu și-au făcut orele. De ce nu au fost dați afară?

      Din păcate, învățământul are cele mai proaste sindicate. Niște lepre de acolo încasează zeci de milioane fără să facă nimic bun pentru profesori.

    • #3

      @cosmin: multumesc pentru raspuns. esti un bun exemplu a ceea ce am zis mai sus. si asta, nu stiu cum sa iti spun, dar ma linisteste.

  2. #4

    In aceeasi dilema suntem si noi, mai ales ca cei mici au contraindicatii la vaccinare. Nu are asa o problema cu materia parcursa in online, a luat note maxime chiar fiind la gimnaziu. Normal ca poarta masca corect si mereu in clasa insa sunt colegi care nu poarta (+profesori auristi) si in plus este foarte mare aglomeratie atat in clasa cat si in scoala, mai ales in pauze.
    Chiar avem o dilema maxima, nu putem sa-l trimitem la scoala si sa se infecteze.
    Daca incidenta locala este mica ar fi ok insa daca e mare (si incepe sa fie din ce in ce mai mare cel putin in Bucuresti) lucrurile devin periculoase…

    • #5

      Intrebare cat se poate de serioasa de ce ti-ai trimite copilul voluntar la moarte la indemnul unui PSD-ist?Pe bune voi ganditi sau functionati din inertie?

  3. #6

    S-or fi gîndit că pelerinajul e singura modalitate de a scăpa ”natural” de niște (mulți) șoșokari, pe cînd în ultima manifestație amendată nu cred că sînt așa mulți antivaxeri.

  4. #7

    Cimpeanu S., cel cu teza de doctorat la secret. Il suspectez de grava imbecilitate.

  5. #8

    Să îmi privească melu în ochi, domnul ministru.

  6. #9

    Valul #2 si valul #3 au coincis cu redeschiderea scolilor. Sa dea dom’le drumu’ la scoli, sa avem si noi un val #4 “ca afara”.

  7. #10

    Nu o uita te rog nici pe tovarașa ministru de la sănătate. Azi am citit o declarație prin care ne anunța ca nu sunt acceptate in scoli maștile textile și ca vor fi obligatorii maștile de unica folosință de utilizare medicală. Se pare ca au băieții stocuri și nu vor sa rămână cu ele

    • #11

      Normal, alea textile nu au antena 5G.

    • #12

      @raul: te-ai gandit tu ca asta e raspunsul? ca e o smecherie? si ca tu esti special si ai masti din alea bune de textil care rup covidul pe genunchi?
      te-ai gandit pentru o secunda ca o astfel de masura are legatura cu the big picture? ca e mai simplu si normal sa dai o singura regula si elimini exceptiile gen mastile pe care le ai doar tu si care sunt speciale? si asa esti sigur ca toata lumea respecta acelasi standard?

    • #13

      Ce stocuri? Mastile au ajuns atat de ieftine acum incat oricine ar avea pe stoc le-ar vinde oricum in pierdere. De exemplu pe Emag se gaseste si la 6 lei cutia cu 50 de bucati.
      Si nu doar acolo sunt iefine, la multe magazine online gasesti cutia cu preturi mai mici de 10 lei.

    • #14

      @Ender: da ai dreptate . Eu sunt special și maștile mele sunt super speciale și Covid-ul fuge de ele. Încearcă și scoateți capul din … și gândește logic chiar daca logica te face sa realizezi ca cineva de la USR Plus poate da si o hotărâre cel puțin suspecta de a favoriza unii importatori. In Decembrie când aveam 10000 de cazuri erau ok și alea din textil. Acum doar cele de unica folosință. Gândește puțin și Pt după Covid. Unde ajung toate acele măști? Ia in calcul nr de copii x 1 masca/zi x câte zile de școala sunt= multe măști pe strada in apa și unde vrei tu.
      Dar da ai dreptate eu sunt “special” Pt ca am criticat o doamna de la USR Plus.

    • #15

      @raul: e vorba de logica. masuri simple, fara variante ocolitoare. tanti asta parca e venita mai recent, deci ce era in decembrie e absolut irelevant. situatia si informatiile de atunci despre covid sunt de mult timp depasite. e vorba de o masura unitara si simpla. daca vrei sa vezi conspiratii e ok, e alegerea ta pana la urma, spor!

    • #16

      @Ender : încercările tale de a prezenta aceasta măsura ca fiind una buna luată de o specialista in domeniu sunt distractive.
      Ok hai sa merg pe logica ta: scopul este de a impune un standard unitar. Bun : pe piata din Romania in acest moment sunt măști de unica folosință de uz medical , măști de unica folosință fără recomandare de uz medical și măștile de unica folosință fără un producător clar cele care le găsești in coșurile marilor magazine. Ca aspect de la distanță nu cred ca poți sa vezi diferența între ele. Acum te întreb cine din sistemul de învățământ decide dacă masca cu care îmi trimit copilul respecta standardul gândit de doamna ministru? Portarul? Care standard? Pt ca toate acele măști se vând legal in Romania. Lăsam la o parte faptul ca o instituție a guvernului ( unifarm parca o cheamă) livrase acum ceva timp niște loturi neconforme in spitale, instituție care teoretic ar trebui sa cu iasca standardul de calitate dorit de doamna. Vezi acesta este motivul Pt care eu consider ca aceasta doamna a dat aceasta hotărâre la recomandare/presiunea unor importatori. Și nu văd conspiratii, din păcate văd corupție și e greu sa ma convingi de bunele intenții ale doamnei. Înțeleg ca misiunea ta este de a prezenta orice măsura PNL USR ca fiind miraculoasa și te felicit Pt efortul depus.

    • #17

      @Raul

      In Germania de multe luni se accepta numai mastile chirurgicale si cele FFP2 in toate locurile publice. In spitale numai FFP2. Stiu pentru ca am fost intr-un spital acolo si la intrare un domn se asigura ca toti respecta regulile si oferea masti gratuite FFP2 celor care nu aveau.
      Sper ca nu vei zice ca si nemtii sunt vanduti ocultei importatorilor mastilor?

  8. #18

    O sa dea drumul la scoala pana ajungem iar la 3000 de cazuri pe zi si ceva mortaciuni si apoi iar se trece in online. Acum sunt la 700 ? In Timisoara la infectioase nu mai sunt paturi. In continuare multa lume nu se vaccineaza(ca fraierii).

  9. #19

    >>Desigur, dacă copilul mi se îmbolnăvește sau moare, nimeni, absolut nimeni nu își asumă răspunderea, pentru că e responsabilitatea mea. Ca și obligația.

    In principiu, pandemie sau nu, trimisul copiilor la scoala implica riscuri. Riscul de accidente grave, riscul de a lua diverse boli grave, riscul de a fii agresati, si asa mai departe. Riscul e mic, dar nu zero, si la fel, nu isi asuma scoala raspunderea daca copilul e calcat de masina sau se inneaca cu mancarea sau ia o boala de la alt copil. Cu toatea astea trimisul copiilor la scoala e obligatie legala.

    Ca idee, am si eu copii la scoala, sunt si eu ingrijorat, nu vorbesc sa-mi aerisesc gura (respectiv sa-mi dezmoresc degetele).

    • #20

      In principiu, (fara pandemie), in perioada in care copilul se afla la scoala responsibilitatea pentru acel copil e al institutiei in care se afla, ca de aia ai profesori, paznic, director, etc…si cand vorbim in plus si de pandemie, stii tu, chestia care ne-a dat peste cap pe toti de 1 an juma, te astepti ca ministrul educatie si vina cu chestii concrete, nu sa zica ca vai , doar de la 6 la mie trecem in sistem online x clase.
      Nimic concret daca s-au pregatit anul asta cum trebuie pentru partea online, nimic concret daca scolile au tot ce le trebuie pe partea logistica(surpriza, nu o sa aiba), nimic concret de ce 40% dintre profesori sunt nevaccinati, si vorbim de Delta care are o afinitate pentru astia mici…deci chestia cu 6 la mie de mai sus e asa total pe invers cand vorbim de scoala plina de copii intre 8 si 18 ani…dar noi avem obligatii legale (nu zau)…singura mea obligatie ca parinte este ca daca treaba se duce la vale sa iau decizia sa tin copii acasa pentru binele lor si al familiei , ma doare undeva de ce va zice ministrul – mai ales ca am copii care nu pot fi vaccinati in contextul actual.

  10. #21

    Clar da. La noi in familia extinsa si cunostinte, adultii au avut forma usoara, medie sau severa dar copiii nici macar un semn. Zero.
    Nu vad de ce ar fi altfel acum.
    Daca e sa gandesti asa, ca ii trimiti la moarte, esti mult prea pesimist. N-ar trebui sa mai iesi deloc din casa.
    Se poate muri de la boli mult mai serioase. De ex:
    www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/o-eleva-de-la-colegiul-national-ghe-lazar-a-murit-din-cauza-meningitei-cursurile-sunt-suspendate-vineri-pentru-dezinfectie-1115472

  11. #24

    30% dintre cei care au votat stiu ei ceva

  12. #26

    Eu sunt curios cand va debuta valul 5 , apoi valul 6 si cam pana la ce numar se va ajunge cu valurile astea.

    • #27

      probabil V urile vor deveni mai blande si se va ajunge la sezonalitate sau, oricum, nu vor mai fi atat de clare varfurile.

  13. #28

    Stiu ca o sa sune fortat, desi nu este deloc, ministrul educatiei este singurul ministru care e responsabil pentru sute de morti de Covid, la fel a fortat inceperea scolii pe 8 februarie, ceea ce a dus la haosul din spitale si ATI …. cu mii de morti in final. Nimeni nu o sa spuna nimic, toti tac chitic, dar va puteti uita pe grafice sa vedeti cand a inceput haosul din martie… exact la 2 saptamani dupa inceperea scolii.

    Bine-nteles ca el nu-si asuma nimic, el incearca sa-si acopere curul cu hartii si avize… dar sincer mama care e asistenta si lucreaza in UK, mi–a zis ca e nasol tare cu varianta Delta … si tot mai multi copii ajung cu forme urate la spital, in conditiile in care majoritatea adultilor sunt vaccinati pe acolo.

    PS: E clar ca o incepere a scolii pe 13 septembrie, cu valul 4 in grafic … e cea mai proasta alegere pe care poate sa o ia cineva, iar la final haosul din octombrie o sa fie din cauza lui Cimpeanu… care nu o sa-si asume nimic…

    PPS: Cum sa pui pe unul cum e Cimpeanu, total pe langa subiectul educatie… are teza de doctorat(probabil suspecta de plagiat): “„Cercetări privind posibilitatea irigării cu apă uzată provenită din complexele avicole şi de creşterea suinelor în condiţii de protecţie a mediului ambiant şi stabilirea soluţiilor de proiectare a amenajărilor de irigaţii apă uzată” … suntem de rasul lumii.

  14. #29

    Daca este nasol cu varianta Delta atunci de ce nu s-a oprit turismul in vara asta !? Spre exemplu acum lumea sta bot in bot pe litoralul romanesc si nu doar acolo, nu exista distantare, masti..etc.In schimb eu cand ma duc la Mega Image sau in metrou sau autobuz trebuie sa port masca ca sa nu raspandesc virusul.Va rog sa imi explice cineva care este logica in prevenirea raspandirii virusului cu asemenea decizii contradictorii !? Tin sa precizez urmatoarele : am fost bolnav de Covid forma medie spre grea deci nu am probleme sa cred in existenta virusului si am fost vaccinat .
    Asadar poate imi explica cineva cum turismul este ok fara masti si distantare dar scoala va fi un epicentru de raspandire a virusului !?
    Intreb serios nu la misto !

    • #30

      Hai ca te ajut eu. Aer liber, aia e diferenta.
      Orice virus se transmite mult mai usor in spatiu inchis. Cand stai cu orele intr-o sala de clasa, neaerisita, respirand acelasi aer cu alti 30 de oameni si inhaland ce expira timp de o ora intreaga un profesor care poate fi infectat nevaccinat si fara masca, pentru ca stie ca are Bill Gates planuri ascunse, riscul e un pic mai mare decat ca treci tu 1,5 secunde pe langa sezlongul altuia pe plaja.

    • #31

      @Nobody
      Aha. Am totusi unele intrebari suplimentare.
      Atunci de ce eram obligati sa purtam masti in aer liber daca aerul liber este o bariera in transmiterea virusului !?
      Crezi tu ca mecanica miscarii oamenilor pe plaja se reduce la ”1,5 secunde pe langa sezlongul altuia pe plaja” !?
      In restaurantele de pe litoral , nu terase in aer liber, nu mai este valabil exemplul tau de la scoala !? Sau se mananca cu masca pe fata si toata lumea respecta la sange aceasta regula !?
      In cluburile si discotecile de pe litoral sau din alta parte cum este !? , tot asa treci in 1,5 secunde pe langa alta persoana si asta garanteaza un risc scazut in transmiterea virusului !?
      Scrie o lucrare de doctorat in imunologie si epidemiologie cu tema asta : ”Aerul liber blocheaza transmiterea virusilor ” si ai dat lovitura.

    • #32

      Acum, sa ma pui pe mine sa explic niste masuri schizoide precum purtatul mastii in aer liber (cu care nu am fost niciodata de acord, o consider inutila) sau deschiderea restaurantelor in interior (in conditiile in care eu nu am mai intrat in unul de 1 an jumatate) e un pic cam mult, si imi mai e si lene sa scriu. Desi poti gasi scuze pentru oricare: obligativitatea mastii peste tot a fost pentru a obisnui lumea cu ideea, observi ce se intampla acum cand ‘e obligatoriu’ doar in spatii inchise. Iar in restaurante inchise se presupune ca intra doar oameni vaccinati, no?
      In fine, intrebarea ta a fost legata de turism, iar eu prin turism inteleg mare, soare, terase etc, nu restaurante in interior sau cluburi semi-deschise care oricum se presupune ca sunt inchise la ora 2 (o alta masura discutabila) – astea nu inseamna turism, sunt in orice oras.
      Si oricum mastile (mai ales ce purtam noi de obicei) au un rol marginal in evitarea raspandirii, o importanta mult mai mare o au vaccinarea, aerisirea corespunzatoare a spatiilor inchise etc.
      PS: nu e nevoie sa scriu eu doctorate despre interior vs exterior, au facut-o deja altii de mult si doar cine nu a auzit de covid nu cunoaste lucrul asta. Ex:
      www.bbc.com/news/explainers-55680305

  15. #33

    Cum, ma, la 60%? Ca vad ca atata scrie in poll?
    Eu mi i-as trimite, probabil, dar pentru ca sunt vaccinati amandoi. Altfel, as ezita destul de mult.

  16. #34

    Fiica mea de 12 ani si-a facut prima doza chiar de ziua ei. Abia astepta.
    Fratele ei de 14 ani s-a vaccinat pe 2 iunie, adica imediat ce “s-a dat drumul” pentru cei de varsta lui. Deci au vreo doua luni de la rapel, au avut o vara in care i-am lasat mai liberi sa umble, pentru ca oricum sunt mult mai responsabili decat majoritatea adultilor.
    Astept aprobarea pentru intervalul 5-11, ca sa vaccinam si gemenii.
    Sotul s-a intepat printre primii. Eu m-am imunizat in februarie, insarcinata in luna a opta. Deci bebelusa noastra de aproape 5 luni a primit anticorpi si prin placenta (am apucat sa fac si rapelul inainte de nastere), si prin laptele matern.
    In mare, ce tinea de noi, parintii, am facut.
    Cati au bifat macar atat?