Circulă zilele astea niște memeuri inspiraționale despre cu jucătorul de fotbal Haaland (nu am idee cine e, nu mă uit la fotbal, știu dintr-un meme că avea mai multe goluri marcate decât Mesi la nuștiuce nivel. Sau oare era Neymar?), jucator care la 10 seara isi inchide telefonul, ca sa nu fie deranjat de la somn si iata, asa fac profesionistii adevarati, trebuie să renuntam la tehnologie, să ne indreptam nasurile spre natura, să de astea.

Lucrul ăsta apare nu doar la renunțați la tehnologie, ci cam oriunde e o pâine de mâncat pentru coach, lideri, schimbători de destine sau cum se mai numesc, în general, țeparii de internet. Trebuie să ne schimbăm viața, să renunțăm la carne și să ne îndreptăm spre natura, zise ea către diabetic, în timp ce zdrobea în pumni un spic de grâu. Miroase acest ulei esențial, îți va schimba viața și nu vei mai fi depresiv. Trebuie să alergi cât mai mult, spuse ea ologului. Privește cerul, ambliopule. And so on.

Nu există neapărat o concluzie la ce scriu. Oamenii sunt unici, fiecare în felul său. Nu că ar fi deosebiți sau minunați, toți suntem, la final, hrană pentru viermi, dar constituentele noastre, experiențele noastre ne formează diferit față de ceilalți și, cu siguranță, ce i se potrivește altuia, nu mi se potrivește mie.

Spațiul este mult prea plin de sfaturi date de neaveniți. Oameni care sunt coach după ce au făcut un curs de 30 de zile de coaching, ținut de un băiat care și el, la rândul lui, a avut un curs de 30 de zile de formator de coach. Specialiști în nutriție cu cursuri de nutriție autorizate de Ministerul Muncii. 30 de zile și poți decide regimul keto pentru un om. Oameni care ne dau sfaturi despre cum să ne plângem morții pentru a ne atinge potențialul maxim cât mai rapid. Toată lumea are un sfat de dat, în general pe bani.

Vreți să slăbiți? Puteți slăbi singuri, fără coach. Nu mai mâncați ca porcii, scheleții nu au oase late. Faceți sport în timpul ăsta, dar moderat, pentru a ajuta organismul să se adapteze. Dar nu mai mâncați, chiar dacă vă e foame. Sunteți deprimat? Mergeți la un psihiatru, o să vă ajute, încremenirea dată de zoloft e mai bună decât frînghia cu săpun. Credeți că nu sunteți apreciat la muncă? Nu aveți nevoie de un hoț să vă spună că sunteți, de fapt, cel mai bun. Plecați de unde nu vă simțiți apreciați. Simțiți că trebuie să vă lăsați de fumat? Aruncați țigara din mână și pachetul din buzunar și nu mai fumați. Nu aveți nevoie de Allen Carr pentru asta (toți cei pe care îi cunosc și s-au lăsat de fumat citind Allen Carr fumează din nou, bine mersi), aveți nevoie doar de un mic efort propriu și atât. Dar dacă nu simțiți voi că e timpul să nu mai fumați, continuați să fumați, nu vă luați după coach și restul de presionari social.
Vreți să muriți sănătoși?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.