caini comunitari

Pentru că au inimi mari, da.
Și pentru că jogodiile “salvate” din Țiganistan sunt vândute în germania cu 350 de euro bucata. Saint Bernard mix. Serios :mrgreen:

Și doamna are chiar un business veritabil în domeniu, cu câini salvați din Bistrița, din care probabil scoate bani cât să meargă doar până la piață cu BMWul ei 520, pe care îl va vinde în românia, când va ajunge la 20 000 de kilometri cu el.

Via

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

44 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Stie cineva un local in Bucuresti unde se poate manca carne de Scooby Doo, miau-miau sau my little pony.Nu ma intereseaza legendele urbane cum ca la Dristor shaorma se face cu carne de ham-ham.Vreau sa stiu daca chiar exista un loc unde se servesc astfel de mancaruri.

  2. #5

    Tot e mai bine decat albanezii care sunt implicati in toate organizatiile mondiale impotriva traficului de carne vie iar la ei in tara gasesti organe sanatoase mai repede decat gasesti la noi piese de Dacie …

    … mi-a spus cineva 🙂 .

  3. La cat de prosti sunt nemtii…am auzit ca vor sa cumpere si niste aeroporturi din grecia

  4. #7

    Atata timp cat se ocupa de ei si ii culege de pe strazi..nu-mi pasa.

    • #8

      nu se ocupa de ei, doar nu ii vor omorati, ca le luam painea de la gura

    • #9

      Daca pe oprescu nu-l duce capul sa umple ebay-ul cu anunturi:
      mix de Doberman cu cotarla romaneasca la pachet cu baba miloasa 50E.

  5. #10

    Nu cunosc situatia, si se poate sa fie vorba de un adevarat bishnitz, insa mai exista un aspect: cainii care se trimit in strainatate trec printr-o serie de proceduri: microchip, pasaport, antirabic . Costurile acestea , impreuna cu costurile de transport ( cusca, taxa, tariful transportatorului autorizat) sunt suportate de familia adoptiva. O prietena a adoptat de curand o catelusa de talie mica, din Braila, si a platit 200 de euro, virati in contul adapostului de acolo. Din nou, nu zic ca nu sunt o gramada de sarlatani care fac bani frumosi din asta, doar ca se poate ca doamna asta, cu engleza ei de balta, sa vorbeasca despre costuri si nu despre un pret de vanzare.

    • #11

      uita-te la linkul de ebay. are multi caini la vanzare.

    • La finala, trebuia sa ne adresezi si indemnul “10 lei, pentru catei”. Ca o mica paranteza…din braila nici macar femeie nu mi-asi lua.

    • #13

      Are dreptate iulia( nu ca as vrea sa o …) dar ganditi-va ca sunt costuri cu un caine de talie mare, mai ales la veterinar, pai unul cu pedigree e si 2000 de dolari afara. Asta ar trebui sa faca organizatiile astea care iau bani sa se ocupe de ei, sa le vanda nemtilor.

    • #14

      Anuntul e gasit de mine. Nea` Arhi a uitat sa adauge ca e tradus cu google translate, drept urmare engleza de balta.
      Actele unui caine, microcip, pasaport si transport (care e infim pentru ca transporta o caruta de caini o data) deparazitare + vaccin + etc nu depasesc 150 de euro la un caine relativ sanatos asa ca restul pana la 350 de euro sunt profit.

    • #15

      @Adrian: am tradus acum cu google übersetzer fraze din anunt si “macht spaß” cat si “er wurde in…gefunden” gugalu le traduce bine. Tanti doar vorbeste o engleza aproximativa si chiar comica pe alocuri.

      In alta ordine de idei, de pe vremea celebrului mustacios (mare iubitor de caini) doicilandul are doar adaposturi “no kill” asa ca nu e greu sa gasesti caini daca vrei. Cheltuielile de adoptie sunt in mod intentionat, cred, ridicate pentru a descuraja lumea sa adopte multi caini. Plus ca acolo se plateste si impozit pe caine, care e cam ca si cel pe o masina compacta.

    • #16

      N-ai inteles alex. Eu, cand am gasit articolul, l-am tradus cu functia Translate din Chrome dupa care am facut printscreen-ul. Deci traducere Germana – Engleza e problema, nu cea Engleza – Germana

    • #17

      si legat de impozit – In Baden-Wurttemberg platesc aprox 90 de euro per caine iar treaba asta cu descurajarea populatiei sa adopte 50 de caini nu exista pentru ca lor le convine. Mai multi caini = mai multe capete de taxat = mai multi bani.
      Ce vezi in articol este doar o duduie care are o mica afacere.

    • #18

      @Adrian:
      1. tot germana-engleza am tradus si eu. Probabil gugalu nu e constant in calitatea traducerii sau poate complexitatea frazei il da peste cap.

      2. daca statul tine nivelul impozitului sus (90 de euro mi se pare mult pentru o potaie ptr care statul oricum nu cheltuie nimic) atunci vor fi mai putini adoptatori. Daca il reduce atunci ai mai multi proprietari de caini dar care platesc fiecare mai putin si treburile se compenseaza cumva d.p.d.v. al banilor incasati. Singura diferenta e numarul cainilor si, deci, al rahatilor de pe strazi. Mie mi se pare ca frau Merkel vrea sa fie sigura ca nu se adopta caini dintr-o toana de moment.

      3. ai uitat si cheltuielile cu mancarea, cazarea, curatenia si probabil mai sunt si altele. Probabil tine cainii bine hraniti si tratati.

  6. Din punctul meu de vedere sa-i vanda si cu 10 000 euro ca si Tosa inu ”mix breed”! Atata timp cat dispar de pe plaiurile mioritice.. Ii urez succes!

    • #20

      Grammar nazi says: ” se spune succesuri”

    • #21

      Din contra, cu cat au profit mai mare cu atat o sa fie mai multi caini.
      Se dezvolta afacerea – au nevoie de mai multa materie prima.
      Cam asa a fost prin Africa, cu cat se strangeau mai multe fonduri pentru copii din africa cu atat devenau mai infometati.

  7. #22

    Bai oameni buni, terminati cu prostiile. Cu 150 de euro per caine ii faci si permanent la cur. Nu costa 350 de euro sa aduci un caine din Romania, pardon SALVEZI. Pasaport si microcip se fac in Romania pentru ca altfel nu iese cainele din tara iar astea costa cam 200 ron. Dupa care vaccin si deparazitare care evident se fac tot in RO ca sa fie trecute in carnetul de sanatate sa ateste ca e sanatos cainele de drum. Deci toate astea + o spalare + o zgarda + o lesa te duc la maxim 700 ron de caine. Eu am 2, am plecat cu ei din Romania inspre Germania si, pentru mofturile mele, le-am facut mai tot mai putin permanent la cur si m-a costat cam 1000 ron pentru amandoi. Acum spuneti-mi voi, de unde mama dracu se justifica 350 de euro per caine?

    • #23

      Fals!

      tara adoptatoare – UK
      Pasaport cu avizul DSV , toate schema de vaccinuri facute.
      Deparazitare facuta cu maxim doua zile inainte sa intre in tara de adoptie, vaccin antirabic facut in ultima luna inainte sa intre in tara de adoptie.
      Microcip
      in functie de varsta, sterilizare
      Transport, minim 150lire cu van echipat special pt astfel de transporturi.

      in UK, tipa care are foster primeste 200 lire/catel de la viitorul propietar.

      fosta “a mea” are o viata frumoasa acum comparativ cu lantul care ar fi asteptat-o tinand cont ca e de talie f mare.

    • #24

      Adrian, pai si ROI-ul unde este? Nu tre’ samanance si gura femeii o paine ? 🙂

    • #25

      Ioana e vorba de Germania, nu de UK. Astia nu au restrictiile si conditiile pe care le impun UK cand aduci un animal la ei in tara.

    • Io am fost in Scoția ( și ) cu soacră-mea.
      Zău, nu mi-a cerut nimeni vreun aviz pentru bestie.

    • Da de muscat,soacra, a muscat pe cineva?

    • #28

      when you’re good at somethin never do it for free – Joker

    • A mușcat, săraca, dar dinții erau în borsetă la socru.

  8. #30

    Ioana, e vorba de Germania, nu UK. Germania nu are restrictiile UK legate de animale

    • #31

      Adrian, sunt aproximativ aceleasi conditii. In UK, cel putin, nu mai exista rabie astfel ca sunt disperati cu vaccinul ala. nu intri cu animalul daca nu l a facut dupa cum am scris mai sus.

  9. #32

    Da, ar fi mai bine sa-i lase sa moara in adaposturi

    • #33

      Cum să-i lase să moară în adăposturi? ??????
      Cum poți gândi așa ceva? ?????

      Injecție letală, electrocutați, gazați sau înecați. Cum sa-i lași sa moară nesupravegheați în adăposturi?

      Are balta pește.

  10. #34

    Traducerea este incorecta. Cei 300 de euro sunt Schutzgebühr ( care se traduce mai corect ca taxa de protectie ). Idee e sa descurajeze “adoptarea” de ex. a pisicilor pentru a antrena caini, ignorarea tratamentelor si controlului la veterinar ca doar e mai scump decat pretul de achizitie si alte tampenii de genul asta care nu sunt in interesul animalului adoptat.

    Dar n-am fi romani daca nu ne-am indigna de treaba facuta de altii care vor sa rezolve problemele tarii noastre.

    • #35

      da da, clar e doar o taxa de descurajare, ca oretul de la ferarri. banii ii doneaza ulterior

    • #36

      “si controlului la veterinar ca doar e mai scump decat pretul de achizitie “. Esti nebun, 10 euro per caine ma costa un control la medic. Cumva ma pune sa platesc controalele la medic pentru cainele ala si pentru tot arborele genealogic?

    • #37

      @Arhi. O parte din problema e ca te raportezi la Ferentari. Daca ai avea experienta cu traitul in alte parti ai avea o imagine mai completa.

      @Adrian In care parte a Germaniei este acest veterinar?

    • #38

      avand in vedere ca in Iulie am aranjat transport si chestii de genul pentru un catel de 15 kg si 36 cm, stiu sigur cre au fost costurile. Fix 200 de euro. Care sunt variabile in functie de transportator, de marime, de zona in care il transporta. Nu mai vorbiti prostii ca nu se poate. Exact asa cum spune gecko, e un Schutzgebühr care are scop dublu: de a amortiza chelutuielile adapostului si de a garanta ca iti permiti sa ai grija de un caine / pisica etc. Si inca o data, nu ma exprim in privinta doamnei, se poate sa fie o bisnitara fara scrupule sau o intermediara a vreunui adapost. Ceea ce ma calca pe nervi e standardul atoatestiutorului care stie el ca nu se poate sa coste atata.

    • 36 cm si 15 kile?!
      Era un ciine din plumb?

    • #40

      mai degraba iridiu

    • #41

      @iulia. Este o asociatie, “O inima pentru vagabonzi”.

    • #42

      36 cm inaltime la nivelul umerilor. Serios? adica….serios!?!

    • #43

      deci iridiu…hmmmm

  11. #44

    am inteles unde bate seniorul, problema nu e ca ii vinde si cu cat ci daca sunt impozitati, pentru ca cei cu animale sigur sunt.