Sunt de foarte mult timp în online. Unii ar zice că de prea mult timp, de nu are loc săracul Nesti să crească din cauza mea. Sau fashionizdele.
De fapt, ce voiam să zic. Demult sunt blindat împotriva afacerilor românești pornite cu tam tam, spirite libere and shit. Habar nu aveți cum erau jefuiți investitorii de bună credință la diferite operațiuni de gherilă numite pompos seed chestii. Puneau cap la cap 2-3 băieți deștepți o idee împăturită artistic, vindeau parte din ea unui grup de fraieri cu bani, lua banii, sute de mii de euro, îi spărgeau la Londra, Dublin sau alte “incubatoare” de idei, după care plecau liniștiți. Nu a mers, boss, ce să facem, și noi am pierdut.

Am divagat destul. Despre ce e vorba, de fapt?
Mai mulți prieteni de-ai mei, hipsteri de profesie, și-au cumpărat trotinete electrice E-Twow. Ca să se deplaseze mai rapid prin oraș.

Oamenii erau relativ mulțumiți deși, cumva, singura lor nemulțumire era că niciuna din trotinete nu are cu adevărat autonomia pe care o declara producătorul. Până când unul din prieteni a fost curios să desfacă trotineta, să vadă ce baterie are. Și aici apare surpriza.

Pe site, trotineta e twow booster apare, și în acest moment, că are o baterie de 280Wh.

Doar că, surpriză, la desfacere, bateria de 280Wh are, badabooom, 214 Wh.

S-a dat mail la distribuitor, afacerea românească de succes. Nu a răspuns nimeni. S-a sunat. Sunteți sigur de sursa informațiilor? Da, eu sunt sursa. Nu știu, nu credem, vom discuta cu inginerul nostru.

Între timp, s-a enervat și Răzvan și și-a desfăcut trotineta. Deloc surprinzător, aceeași baterie MULT mai slabă decât cea care apare pe site. Și Răzvan chiar se plângea grav de autonomie, care este de 20 de kilometri, el avand de mers fix 21 în fiecare zi. Iar la solicitările pe care le-a făcut distribuitorului, a primit tot timpul flit, că e prea gras, că bătea vântul și alte explicații inteligente

Acum, așteptăm cu interes sfârșitul vacanței. Pentru că unii dintre păgubiți se duc la OPC, alții se duc peste ei cu un avocat, pentru că pot. Va fi distractiv, vă țin la curent.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.