Cât am stat cu nevastă-mea pe la Polizu, am căutat chestii de mâncare pe la tarabele alea de pe Buzești, supranumite stretfood, cu mâncare minunată, gătită de oameni deosebiți.

Băbăeț, vă spun sincer, mai multe bășini decât la pastramagiii ăia care își câștigau pâinea vânzând chifle oamenilor nu am văzut de multă vreme. Prima tarabă, era ora 2 și ceva. Eu cu nevasta gravidă de mână, efectiv năștea în 2 zile, leșina de foame. O așez la masă, mă duc să iau de mâncare. Afară, agățat un meniu.
– Bună ziua, burger de nuștiuce aveți?
Doamna se spăla pe mânuțe. S-a spălat calmă, în fața mea, ne despărțea ghișeul și atât, s-a uscat, s-a învârtit puțin pe acolo să așeze o cănuță la loc, după care se întoarce spre mine:
– Nu, nu am.
– [insert name din list] aveți?
– Nu.
– [insert alt rahat din list] aveți?
– Nu.
– Dar ceva din meniul afișat aveți?
– Nu, normal că nu, a trecut ora prânzului.
Și a plecat, pufnind, de la deranjul pe care i l-am provocat vizibil.

Următorii vând ceva pui portughez, portorican, nu știu, o chestie.
M-am așezat în față acolo, aveau drept client un tip căruia îi făceau o comandă. Doi tipi și o tipă, din care unul din ei făcea comanda. Vă jur, stăteau și se hlizeau, povesteau despre nuștiucine care făcea nuștiuce. Eram ca o oglindă transparentă, nu făceau nimic ge O secundă, facem vreo chestie, nu, stăteau de vorbă. Când au terminat, după minute bune și s-a lăsat tăcerea, gagicuța s-a dus la casă și a ridicat bărbia spre mine, scurt, gen Ce vrei?
Iar puiul a fost cam nașpa, ațos, am cerut fără cartofi, mi-a turnat o poală de cartodi, să ocupe cartonul deasupra și aia a fost. Condimente de la Cora.

E mișto mișcarea asta cu street food, dacă nu ar fi făcute de panseluțe de astea tatuate și gelate, care leșină când aud de sânge. Pentru că, din punct de vedere al serviabilității și a rapidității în servire, ultimul șaormar de la Taksim sau Dristor Kebab le dă praf din mers, privind în urmă.

Dar hey, e cool să mâncăm în picioare mizerii scumpe, în praful de lângă parcarea cu 9 lei sfertul de oră de lângă Sanador.

În schimb, un punct pentru tipul cu Ciorbărie, sau cum îi zice, din față de la Polizu. Mâncare bună, servită rapid, fără farafastâcuri și figuri, tot respectul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

23 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Restaurentele si fast foodurile se chinuie la greu sa serveasca mancare cat mai instagramabila si restul nu prea conteaza multi patroni.
    Advarul ca in poze nu se vede ‘ospitalitatea’ ospatarului plictisit care-si rapeste 2 min din timpul lui pretios sa-ti ia comanda, 2 min sa o aduca si inca 2 sa faca nota.
    Va dati seama ca in astea 6 minute mai putea dea un share la 2 filmulete, unu cu niste pisoiasi si altul cu fake news sau sa-si faca un bilet cu cote sigure la pariuri.
    Sfatul meu: Niciodata nu astepta pana esti mort de foame.

  2. #2

    Multe restaurante se închid între orele 14 şi 18. Multe din cele care se închid nici măcar nu afişează asta la intrare. Valabil şi pentru tarabe şi chioşcuri.

    • #3

      presupun că dacă se închid, atunci chiar se închid, se încuie ușa, trag obloanele, pun semn de închis, ceva care să semnalizeze fraierului să n-aștepte să fie servit…..

  3. Cred că de aia m-am îngrășat eu. Într-o vreme dacă mi era foame, aveam diverse locuri unde mă opream, un sandwich, o shaorma …chestii de astea. Făceam chiar și 4-5 km ca sa ajung la vreo baracă de asta cu shaorma, parcare …stat la coadă … pleosc maioneză pe scaun (chiar arată scaunul de la mașina de serviciu de parcă l-am făcut pe lăbuș acolo).
    Până am descoperit uscățelele. Și un kubeti, un covrig, un croissant … lasă că ajung acasă și mănânc sănătos. Îhî.
    Da’ nu mai mi-e foame.

  4. #7

    Majoritatea street food truck-urilor și afacerilor de genul au fost făcute printr-un program de la guvern prin care se ofereau 50000 de euro pentru o afacere cu condiția să ai câțiva angajați doi ani, și sunt companii care îți vând portofolii gata făcute pentru asta, problema e că nu sunt prea profitabile dacă nu îți dai interesul și de multe ori se angajează cunoscuți care vor să facă un pic de vechime până apare ceva mai bun. Găsești și pe olx afaceri de genul că așa a fost făcut proiectul să poți vinde afacerea fix după ce iei banii

    • #8

      Esti bâtă! Din 100 de truck-uri de street food, 10 sunt, poate, din start up nation. Iar programul este de 44k.
      Ti-am zis, esti bâtă…

  5. #9

    Păi e Idomemoș puțin mai încolo. Bunuț.

    • #10

      A luat si foc si e inchis. A mai ramas doar ghereta de peste drum 🙂

    • #11

      Păi da, ghereta. Ce-are?

    • #12

      Pai si unde mananca?

    • #13

      Oamenii elevati nu mananca la ghereta ca ghertoii.

    • #14

      Iti aduci mancarea de acasa si mananci langa ghereta. Valabil si pentru cele care n-au ars. Iti scoti sendvisul din servetel si te pui sa mananci la pervazul lor, in timp ce le arunci o privire a la mr. Bean. Garantat in secunda urmatoare te intreaba:
      – Doriti ceva?
      – Nu, multumesc, mi-am adus de acasa, nu va deranjati.

  6. #15

    Porto-Gallo este cel cu puiul portughez si e okish. Poutine-ul Montreal e preferatul meu.
    Cel de langa el este Chef Box si are mancare chiar buna la un pret decent fata de alte cosmelii din zona.
    Problema cu aceste street food-truckere e ca se orienteaza mai mult catre clientii care isi iau la pachet, in general corporatistii din zona. Ori daca vrei sa mananci acolo, e mai greu (doar la porto gallo ai cateva locuri afara).

  7. #16

    Ciorbescu se cheama tipul de vis a vis de maternitate!

  8. #17

    Ciorbarie e ia pe titulescu. si ruleaza fin peste orice de gen. gulas luat de la ei e mnezeu. plua a o portie de te cam rezolva pe juma de zi

  9. #18

    Sa incepi o conversatie cu cineva fara sa saluti inainte sau, mai rau, sa nu raspunzi la salutul cuiva, care mai e si client, denota lipsa de educatie. Iar pentru atitudinea asta aroganta descrisa de tine acesti comercianti merita falimentul.

  10. #19

    S-a facut 9 lei sfertu de ora????? Ultima data cand am trecut pe acolo era 6 lei

  11. Inainte de a te vorbi cu ei, zi si tu in telefon niste accent moldovenesc cu ” crusea ma-si, mor di fuami, vin di la chisinau, stai oleaca sa mananc ceava si il rezolv si pe ala”. Sa vezi cum se activeaza 🙂

  12. #21

    Vineri. Iullius Town (cum ar veni). Timisoara.
    Oro Toro. Aveam pofta de burgeri ca nu mancasemn nimic toata saptamana. No joke.
    Nimeni in fata. *Yupi*
    – Buna seara! As dori ….
    – Buna! Nu mai servim! Bucatarul a avut o criza de nervi, e singur la bucatarie si nu mai poate face fata.
    – … Pe bune? Mai e o ora jumatate pana la inchidere.. Adica..
    – Da, pe bune. Imi pare rau!

    Acu stau si eu si ma gandesc: aia nu au manageri de aia de intind un excel toata ziua? Eu cand nu fac fata oamenii mei bag in hala ca baietu. Nevasta nu mai zic, ca eu mai sunt si plecat pe la clienti actuali si posibili.
    Pana la urma patronul / patroana sau cine dracu or fi in spatele acelei afaceri merita sa dea cu dintii de bordura. Csf ncsf

    p.s. am halit in scarba si nervos niste chestii care zice ca e chinezesti de la alti sictiriti cu mancare overpriced. never Oro Toro.

  13. Inclusiv Ciorbarie pune usturoi chinezesc in orice. Ma detecteaza nevasta instantaneu de cate ori mananc in oras. Si problema e ca usturoi chinezesc == no sex. Plus ca usturoiul ala e pus sa mascheze prospetimea ingredientelor, ma gandesc.