Twitter a anunțat vineri că a decis să reconfigureze ordinea fluxului de mesaje în funcție de importanța lor și să renunțe la ordinea cronologică, modificare care apropie rețeaua de socializare de Facebook, dar care se lovește de opoziția utilizatorilor.

Mai folosește cineva twitter? În afară de conturile străine, care îl iau foarte în serios, în românia chiar este irelevant, majoritatea influencerilor români îl folosesc doar pentru a retransmite mesajele de pe facebook.

Iar măgăria cu afișarea mesajelor în fucție de cum crede twitter că e mai bine, spre deosebire de facebook, va duce doar la un abandon masiv. Pentru că, pe facebook ai posibilitatea totuși de a-mi urmări toate mesajele, dacă dai get notification, funcție folosită mai ales de cei ce nu folosesc un rss reader, în felul acesta putând a se abona mai ușor la articolele de pe blog.

get notification

Momentan, pe twitter nu ai implementată această funcție. Dacă o implementează, devine o copie totală de facebook. Dacă nu, devine un tool inutil, în condițiile în care însăși funcția esențială de la care a pornit fosta rețea socială a fost că urmăresc doar pe cine vreau eu și las să fiu urmărit doar de cine vrea eu.

Asta însemnând că, dacă am dat follow, vreau să urmăresc mesajele acelei persoane. Eu, om în deplinătatea facultăților, am ales să urmăresc alți oameni. Tu, entitate digitală, îmi explici că e greșit ce aleg și că trebuie altfel.

Și așa, ne ducem toți pe Ello.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.