Am observat o chestie foarte interesantă.
La începutul războiului din Ucraina, când lucrurile erau încă soft, se mai păstrau urme de aparențe, rușii încă erau crezuți când mințeau că au fost aduși la exerciții, dacă erau luați prizonieri și cele mai groaznice imagini erau clădiri lovite de rachete, o grămadă de oameni, inclusiv dintre prieteni și cunoscuți, erau deciși să emigreze și să pună un continent între ei și război.

Iată, timpul a trecut. În Ucraina lucrurile s-au agravat. Au fost luni de teroare, au fost uciși mii de civili, sute de copii, violul este folosit ca armă de intimidare, unul din ei s-a filmat în timp ce viola un băiețel și a publicat filmul, chiar. Din punctul meu și a altora, mai deștepți decât mine, lucrurile vor deveni mai grave și este foarte posibil să asistăm la niște nucleare tactice, pentru a miza pe efectul Hiroshima, ne predăm ca să nu mai moară populație civilă.

Dar sentimentele de plecat s-au liniștit în mulți. Oamenii s-au învățat cu pericolul de la graniță și deja îl consideră insignifiant, am o prietenă care, la început, nu a dormit vreo 2 săptămâni și voia să plece cu un geamantan, iar acum e sigură că cam asta e fost tot, nu se va mai întâmpla nimic, all good.

Bine, dacă e să mă întrebe cineva pe mine, trebuie să fii naiv să crezi că, în zona asta de lume, va fi vreodată liniște. Nu a fost niciodată, în ultima mie de ani și nu va fi vreodată, este confluența marilor și fostelor mari puteri, cât timp Rusia va exista, în forma actuală, niciodată nu va fi liniște. Iar dacă nu ar exista Rusia, Turcia deja își aduce aminte că toate teritoriile astea au fost pașalâc și că au o istorie de apărat. Ungaria și ea are idei, Germania vede după colț un al 4 lea Reich and so on. Niciodată nu va fi liniște, iar dacă voi nu veți prinde evacuări cu geamantane și șpagă la grănicerii rusofili care ne înconjoară la toate granițele, sunt șanse mari ca progeniturile voastre să ajungă să fugă, cu un copil în burtă și vreo 2 de mână, ca să scape de denazificarea sovietică.

Dar pe mine nu mă întreabă nimeni chestii de astea (am citit ieri un print screen pe whatsapp, o tanti care trăiește din postare de cur pe IG afirma că i-a bubuit inboxul de mailuri), nu îmi bubuie inboxul, cel mult pârâie, așa că nu îmi dau cu părerea.

Dar voi, voi ce ziceți? Pe unde mai stați cu intențiile?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.