Ce mă scoate din sărite maxim la Apple este că sunt de părere că au inventat totul, pornind cu roata și terminând cu colțurile rotunjite la telefoane. Iar faptul că au cumpărat toate kilogramele alea de patente nu ajută cu nimic dezvoltarea nici unei piețe, dacă nimeni nu va mai avea voie să folosească litera i mic în fața a orice, pentru că e patentată de Apple.

Citeam totuși, legat de pierderea procesului din Anglia, pentru funcția slide to unlock (adică i-au dat în judecată pe HTC pentru că folosesc slide to unlock, chestie pe care ei susțin că au inventat-o) și m-am gândit ușor, ardelenește, stând strâmb și gândind drept.

Dar HTC de ce vrea neapărat să folosească slide to unlock? De ce nu tap 2 times to unlock? De ce nu touch your ear and dance a gig? Serios, ideea de a da slide nu e chiar cea mai simplă și mai ergonomic posibilă, pot fi făcute o grămadă de alte gestures, touch sau mai știu eu ce? Așa că, întrebarea logică este de ce neapărat slide to unlock?

Simplu, e un feature care a contribuit la succesul unui produs, recte Apple iPhone și atunci e normal să ne batem să îl folosim și noi, de ce să nu mănânce și gurița noastră de taiwanezi o pâinică dulce?
Cam în genul în care fură Samsung tehnlogia pe care o produce pentru telefoanele Apple.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.