Mă uitam aseară la penibilul circ post-vot din parlamentul britanic și nu îmi venea să cred. În paranteză, aseară, parlamentul britsilor a respins acordul pentru brexit al Terezei, prin urmare situația este albastră.

Veneau toți la microfonul BBC din fața parlamentului și erau, vă jur, picați din lună. Da, sigur, poporul parlamentul, vom merge la UE, timpul aproape a trecut etc. Săracul prezentator BBC era în pragul unei crize de apoplexie discutând cu ministrul sănătății care, la fiecare întrebare, explica că da, UE are nevoie de un brexit cu acord, prin urmare, vor merge, vor negocia ce e normal. Reporterul îi spunea că UE deja s-a pronunțat și că nu va mai fi nicio negociere, ăla era Nu, Andrew, să îți explic, ei au nevoie de noi, nu trebuie decât să discutăm, termenul de 29 martie mi se pare tangibil, no worry.

O matracucă pro-brexit era foarte calmă, sigur, hard brexitul va fi greu, dar UE va trece mai greu peste el decât noi, noi suntem puternici, viva la vida loca, yolo, poporul ne-a mandatat cu brexit yupiiii!!

La modul cel mai serios, parcă erau șuții analfabeți ai guvernului Veorika. Nici un fel de logică, nici un fel de pregătire, erau toți extrem de surprinși, dar stai, cum adică, gata, vine brexitul și nu s-a rezolvat?

Ce politicieni mari au pus pe picioare ceea ce a fost cea mai prosperă eră din istoria europei și ce epigoni sunt acum.
Pe de altă parte, trebuie apreciat și temut Putin. Iată, în mai puțin de 4 ani a distrus toată stabilitatea blocului comunitar și i-a făcut de râs în fața tuturor. Cum poți să mai ai încredere într-o construcție cu asemenea politicieni și asemeanea reacții?