Lufthansa anunță că dă afară jde mii de oameni, asta după ce a primit ajutor de stat de 9 miliarde.
Zara anunță închiderea a 1200 de magazine, pentru că au scăzut vânzările, datorate crizei, deși au primit scheme de ajutor de stat în majoritatea țărilor unde funcționează. Și tot așa, nu sunt singurii, majoritatea companiilor anunță concedieri și reduceri.

Problema apare atunci când realizezi că aceste companii în valoarea de multe miliarde de euro au fost, dintotdeauna, pe super profit. Au încheiat anul fiscal 2019 cu purcoaie de bani cash sau cash echivalent. La apariția COVID, au fost ajutați de stat, tocmai în ideea de a păstra locurile de muncă.

Și totuși, multimiliardarii care le dețin și care le-ar putea susține zeci de ani din banii lor, obținuți de pe urma acestor businessuri, aleg să le închidă rapid, ca nu cumva să piardă vreun dolar. Asta după ce, repet, au beneficiat de toate schemele de ajutor posibile. Cam ca ăia de la Goldmann Sachs, care au inchiriat o insulă pentru un party privat, care să sărbătorească ajutorul de miliarde de la guvernul federal.

Sistemul acesta nu este corect, pentru că funcționează într-un singur sens, în buzunarele celor cu bani, în timp ce majoritatea populației devine din ce în ce mai săracă. Spirala asta Fibonacci nu mai are cum să fie oprită, dacă nu se schimbă sistemul din temelii. Cum ar fi ca, de exemplu, companiile care au făcut miliarde profit să asigure provizioane pentru cheltuielile operaționale, inclusiv salarii, pentru anul următor, pentru a evita momentul în care un mega miliardar vine și spune A, îmi pare rău, profitul de anul trecut a fost bun, dar acum închidem, pentru că e o boală nașpa.

Nu, nu sunt idei comuniste astea, ci idei pentru o societate normală, care are grijă de cetățenii săi petru a nu se ajunge la stadiul de sclavie modernă.
Pentru că, atunci când oamenii nu vor mai avea ce să mănânce, vor mânca bogați.