Eu când vă spun că avem probleme mari în toate domeniile care implică creație, nu neapărat publicitate, nu mă credeți, ziceți că sunt eu anti rromân. Nu mai zic de faptul că Sissi are legătură cu șunca cum am eu cu gimneastica aerobică, Sissi fiind de fapt

Elisabeta de Wittelsbach, cunoscută mai ales sub numele Sisi, (n. 24 decembrie 1837, München – d. 10 septembrie 1898, Geneva) a fost soția împăratului Franz Joseph al Austriei.
Numele ei întreg este Prințesa Elisabeta Amalia Eugenia de Wittelsbach. Franz Iosif avea de ales între doua pretendente. Întâlnirea dintre împărat și Sisi s-a numit logodna de la Ischl. De fapt, Helene, sora lui Sisi, o fată foarte rafinată, frumoasă și inteligentă trebuia să ocupe postura de împărăteasă, dar Franz a ales-o pe Sisi, care era o iubitoare a naturii, neconformându-se etichetei, toate acestea datorita educației din familie, care nu ocupa vreun post la curte, așa ca erau liberi sa-si duca viața așa cum doreau. Sisi, ca și tatăl ei iubea circul și călărea foarte bine și de asemenea era poetă. Din punct de vedere al rangului, Sisi era nepotrivită pentru împărat, fapt pentru care curtea vieneza a judecat-o mult timp. Însă, Sisi și cu Franz erau veri așa ca le-a trebuit dispensa papei, care le-a fost acordată. Totuși acumulările de căsătorii intre familia Wittelsbach (care era cunoscută pentru bolile mintale ale membrilor ei) și familia imperiala se vor resimți chiar la prințul moștenitor.

Este clară legătura dintre șuncă și o femeie aparținând unei familii endogame, nu?
Dar nu asta e funny, ci faptul că cei ce au creat dizainul mizeriei de mai sus au simțit ei că trebuie să adauge că porceasca împărăteasă este fină. Foarte fină. Extraordinar de fină. Nemaipomenit de fină. Ce să mai atâtea discuții, fină domle, fină.

Aș putea da pariu că ideea acestor așa zise slogane a fost dată de patronul măcelăriei ce produce respectiva șuncă.
Bă, de ce vă plătesc eu pe voi? Nu v-am zis că e fină? Scrie bă fină așa cum îți spun eu, că mă pricep mai bine ca tine, `re-ar mă-ta a dracului

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

42 comentarii Adaugă comentariu

  1. Noul concep de prințesă fină:

    Sissi – Șuncă de Porc

  2. Sunca de scrofita:D

  3. daca vad austriecii ne declara razboi. e un personaj foarte iubit in Austria. pastreaza chiar un manechin la geamul unde statea de obicei … plus ca are muzeul ei, personal…

  4. Sissi sunca(cat)

  5. Sissi din cite stiu eu a avut o poveste tragica imi aduc aminte de un film cu Romy Schneider-frumoasa femeie-astia sint cretini clar, desigur daca puneau OANA(Roman)-=o sunca f fina, se potrivea mai bine

  6. Este o sunca foarte fina cu o aroma foarte fina, ai uitat sa precizezi asta.

  7. Lipsa de inspiratie. Oricum romanul nu prea se uita la etichetele astea ci mai degraba se uita la pret ;))

  8. #12

    Si de ce ma rog sissi de austria si nu un personaj de Romania daca tot o dau pe publicitate fina nemaipomenit de fina?!

  9. #13

    Fain articol. Felicitari, “tatarule”…:))
    Poate, tu nu ai nicio legatura cu aerobicul, dar Elisabeta avea. Cu aerobicul, nu cu suncile. Lucru atestat, tinand cont de faptul ca era prima femeie (cunoscuta in istoriografie), care facea gimnastica in public si adoptase, la un moment dat, vegetarianismul. Arhiducesa era “produsul” unui cosangvinism secular, dar numai proasta nu era, vorbea vreo 10 limbi, isi iubea copii, iubea natura, cultura; numai pe soacra-sa o ura, pe Sofia, arhiducesa de Wittelsbach, care-i era si matusa (era sora mai mare a tatalui ei, regele Bavariei). Pana si sfarsitul ei tragic se datora urii ancestrale fata de soacra-matusa, care in timp, a degenerat in ura fata de intreaga familie a Habsburgilor, inclusiv fata de Franz Joseph.

  10. Mai bine zicea “sunca de scroafa” :)) Oricum ii sta bine pe sunca :))

  11. Poate a auzit si omu pe undeva de Sissi si acum a zic sa faca ceva ce va ramane.

  12. Cafeaua Da Vinci, bomboanele Mozart sau coniacul Napoleon nu te deranjeaza? Pe vremuri existau si tigarile Cleopatra (si cind zic pe vremuri nu ma refer la vremea Imperiului Roman…)

    • #17

      Nu stiu de cafea si de coniac, dar bomboanele Mozart exista de la sfarsitul anilor 1800. Si sunt austriece, deci un omagiu pentru un mare om de-al lor, prima data au aparut la Salzburg.
      Or, in cazul de fata…. ca ce chestie Sissi? Care e legatura? De ce n-au facut sunca Margareta, daca tot voiau fata regala?
      Bine-a zis gaben.ro, daca austriecii descopera asta ne alegem, ma rog, nu cu razboi, dar cel putin cu o publicitate atat de proasta incat nu ne mai spala nici Dunarea.

  13. De ce oare Sunca Sissi de Austria si nu un nume autohton mult indragit, bunaoara Sunca Anastase?

  14. Probabil ca avea niste sunci pe ea, mama 😀 de aici si legatura

  15. #21

    Mai frumos era ” Sunca Sanziana Buruiana” . Se potrivea perfect

  16. Este sunca imperiala atat e de fina:))

  17. #23

    @mircea: da, mai sunt si altele: Votca Rasputin, vinul Stefan cel Mare, sandvisul bunaoara, dupa numele Lordului Amiralitatii Majestatii Sale Britanice, John Montagu, al patrulea conte de Sandwich.

    Pai, descendentii tarzii ai raposatului conte de Sandwich, “al patrulea”, de ce nu dau in judecata fast-fooduri-le, pentru uzurpare de nume?…:))))

  18. Obrazul subtire cu sunca fina se tine 🙂

  19. La inceput am crezut ca aceasta sunculitza finutza, este de fapt o declaratie de dragoste a antreprenorului macelar roman pentru sotia lui finutza, mare admiratoare a filmului Sissi, cu Romy Schneider…

    Dupa care am aflat ca producatorul Caroli Foods este o firma olandeza (peste 99 % suta din actiuni), condusa in Romania de Akdemir Haluk, cetatean turc nascut in Izmir…

    Povestea sunculitzei Sissi, devine una chiar blasfemica:
    Turci – sunca de porc – imparateasa Sissi…. 🙂

  20. #27

    Sissi e un nume de rahat.

  21. #28

    Plus ca ar fi interesant de aflat daca au drept de folosinta a pozei 😀

  22. #29

    @Ingrid: au, au tot dreptul. Legea dreptului de autor, spune ca orice imagine, scriere, orice artefact nematerial, care este mai vechi de 70 de ani de la moartea autorului (pictor, fotograf, ziarist, scriitor, etc.) devine automat un bun public universal. Pictorul, care in 1869, a imortalizat-o pe arhiducesa, a murit in 1901. Deci: din punct de vedere legal, totul este OK.

    Cu valorile materiale, problema e mai complicata. Adica, daca strabunicu`miu a cumparat un tablou de Degas, si eu sunt mostenitorul de drept al lu` raposatu` (pot dovedi cu acte in regula), atunci, asupra obiectului, am drept de proprietate totala. Cu alte cuvinte, nimeni nu ma poate obliga, nici macar sa-i arat artefactul, doamne-ferste sa fie fotografiat. Atunci, eu am drept de autor total, fiindca sunt proprietarul obiectului cumparat in baza unui act legal. Dar asta, numai dupa saptezeci de ani de la moartea autorului. La muzica, poezie, fotografie, etc., lucrurile sunt mai complicate. Vezi scandalul cu mostenirea lui Dolanescu.

  23. Poate are patronul macelariei ceva tablou mai sexy cu Sisi, si i’a vazut ‘sunculitele’ cele fine

  24. #33

    si Sisi nici macar nu era grasa. toti o considerau nebuna pe vremea aceea pentru ca era preocupata de sileta, pe cand la moda erau marimile mari

  25. #35

    Dar sunca cel putin e buna?

  26. Erau sisi la cap, cum se zice in popor, cei care au facut asocierea asta. Altfel, am gustat si eu sunca asta, nu e chiar asa rea.

  27. #40

    Numele produsului spune tot despre cei ce-l produc.
    dexonline.ro/definitie/sisi

  28. #41

    unde mai e rboy ?

  29. O sa ajungem sa manancam parizer Lil Wayne si salam Sofia Vicoveanca.