Îmi promisesem să scriu aseară, dar am uitat. Bine, știu că nu e o știre pentru mulți, snookerul nu prea are mulți fani în românia, eu știu doi, eu și Andrei, dar e o știre bună. Favoritul meu la acest turneu, Luca Brecel, a câștigat.

De ce e favoritul meu, deși preferatul all time e Mark Williams?

Pentru că, spre deosebire de toți ceilalți jucători de top, omul joacă bilele și încearcă. Singurul care e tentat de lovituri de distanță grele, de lovituri în orb, de chestii complicate. Toți ceilalți, când situația se complică, dezamorsează jocul și intră în așteptare. Nu și mamen Luca. Omul dacă vede sau simte o lovitură, e pe ea, fără discuție. Iese, nu iese, a încercat.
Pe lângă asta, a demonstrat că are nervi de oțel, mai ales în cele 2 meciuri incredibile, cu Ronnie și Si Jiahui. Cel puțin la Jiahui a revenit de la un fkng 14-5 și a câștigat 11 partide consecutive. 11. Nu s-a mai pomenit așa ceva în istoria campionatului mondial.

De menționat și 147-le obținut de Selby în finală, super realizare pentru un super jucător. Doar că ușor antipatic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.