Dacă tot am reînceput în forță cu sala (în paranteză fie spus, de WOrldclass nu mai are grijă nimeni, aparatele au chestii rupte și degradate de vreo 3 ani și stau așa, bine mersi, plasticul de pe jos mai are puțin și se sinucide, totul e cam în paragină, am impresia că vor să îl vândă sau ceva), aș avea nevoie de niște chestii pentru refacere după efort și ceva susținător de efort.

Din păcate, Whey Gold, ce băgam eu și care este un miracol pe pământ, are prea mult zahăr, iar eu nu am voie zahăr deloc, din motive de diabet. Și nu am idee ce altceva să iau.

Aș aprecia profund niște idei.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

86 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    ohohoho, stai sa ma asez cum trebuie si sa imi iau un pix sa notez. Ia spuneti , cu ce va pot ajuta?
    Tu vrei ceva doar post workout?

    • #2

      Am citit mai bine ce ai scris. Deci, daca vrei ceva sa iti sustina efortul, iti recomand : Cellucor C4 Pre-Workout 390 g. Se ia un scoop mic inainte de atrenament si faci ca TGV-ul. Nu iti recomand sa iei daca mergi la sala dupa 18:00 pt ca nu vei reusi sa adormi.
      Inainte , in timpul antrenamentelor luam si BCAA Aminoacizi ON Gold Standard BCAA Train , 3 pastile ( ca niste supozitoare), dar nu mai iau ca iau ce e mai sus
      In ceea ce priveste proteine, whey de la ON e mama lor, stiu, e ce iau si eu. Si proteine post workout fara zahar nu prea exista , cred, dar poti incerca cele fara aroma de la myprotein “Impact Whey Protein”, are gust de caca fara aroma, in jur de 21g proteina/scoop comparativ cu 24/ON, dar zahar mai putin, parca 1%

    • Auzi, conașule, dar mie ce-mi recomanzi?
      Uite, săptămâna trecută numa, m-am dus la sală.
      N-are rost să-ți explic ce și cum, sar la partea cu venit salvarea, eu în panică…
      – Aoleu, donșoară, mor…
      Aia calmă îmi lua pulsul…
      – Domnișoară, nu mai pot să respir…
      Aia tot calmă către instructorul de sală:
      – Ce s-a întâmplat?
      – Nu știu, zice ăla, încerca să se încalțe și s-a aplecat să se lege la șireturi…

    • #4

      =))))))))))

  2. #6

    Orice izolat proteic WPI (whey protein isolate) ar trebui să aibă 0% carbohidrați. Din păcate ON are 1g zahăr per porție.

  3. #7

    ON Gold Whey are 1.4g de zahar pe portie. Sincer nu cred ca ai vreo sansa sa gasesti ceva cu 0g zahar. Acum trebuie sa vezi daca nu cumva acele 1.4g sunt foarte problematice sau nu. Daca sunt nu-ti ramane decat sa mananci cantitati masive de piept de pui la gratar…

  4. #8

    Trebuie sa cauti un supliment proteic care sa contina peste 80-85% proteina, pentru ca restul procentelor sunt carbohidrati si in special zahar. Eu cand vreau sa si slabesc fara sa afectez masa musculara, iau ISO Ground Zero CFM de la Vitabolic sau ISO 100 de la Dymatize, care este si fara lactoza deci mai ok la digestie. Ambele sunt cu indulcitori fara zahar ( sau cel putin asa scrie pe eticheta). Inainte de antrenament ceva aminoacizi.Pentru refacere complex de zinc si magneziu. Pentru energie suplimentara de durata mancare saraca in carbohidrati si bogata in proteine. Succes!

  5. #9

    Iso Whey Zero (de la Biotech USA) sau daca vrei mai ieftin atunci un X Whey ZERO: suplimente-culturism.ro/proteine-fara-zahar-x-whey-zero.html

  6. #10

    Nu3 Vegan protein, nu are zahar, proteina completa din canepa, mazare si orez brun. Se gaseste pe amazon la ambalaj resigilabil. Eu din asta iau si este foarte buna. Nu sunt in Romania ca ne puteam intalni sa iti dau cateva portii sa iei sa vezi daca iti prieste.

    • #11

      PS o poti gasi si la ei pe site, parca livreaza si la noi.

  7. Piept de pui, pana iti cresc aripi si incepi sa cotcodacesti.

    Cand o sa reincep sala, vreau sa renunt la orice supliment, doar hrana sanatoasa si fara zahar cat de mult posibil.

    • #13

      La ce sala facem marea majoritate dintre noi, suplimentele astea sunt niste fandoseli

  8. #14

    Exista whey fara arome si implicit fara gust. Il prepari in cantitatea minima de apa si-l dai pe gat. Sigur gasesti la magazinele online de profil. Si poti minca fara probleme 3 oua (intregi) zilnic (daca n-o faceai, mai reduce din cantitatea de whey cu care suplimentezi).

    Offtopic: Iar vizavi de diabet, cu riscul de a intra in zona steer, dar e documentat bine in medicina (si m-am documentat si eu mult din studii medicale, nu formula as) si n-am rabdare sa tastez de pe mobil, iti recomand fasting (bei doar apa, nu ceai, nu cafea) 24 de ore (23-25, nu 36, nu 18, nu 12) de 2x pe saptamana. Chestia asta imbunatateste imens sensitivitatea corpului la insulina. E naspa cu dureri de cap primele 2-3 saptamani (pune sare in apa), dar dupa aceea singura tentatie in timpul postului va fi plictiseala ca nu mananci nimic. Foamea vine, bei niste apa, in 15 minute trece si dup-aia efectiv nu ti-e foame restul zilei. In fine, foarte lung story, accelereaza metabolismul dar si slabesti e un tool foarte eficient. Spor!

    • Daca tot suntem in fastingul pastelui …
      Foamea vine, bei niste apa, in 15 minute trece si dup-aia efectiv nu ti-e foame restul zilei.
      O spui de parca ai incercat-o. Daca ai incercat mai bine spune rezultatele legate de diabet cu cifre concrete

    • #16

      nu poti sa faci fasting avand diabet, poti intra in coma si sa mori pana apuci sa zici hâc

  9. #17

    Uite, bo$$ (best sugar substitutes):
    – Birch sugar (Xylitol) is a sugar alcohol (E 967) (mda e un E insa e un alcool!:))
    – Honey
    – Stevia
    – Agave nectar
    – Coconut sugar
    – Maple Syrup.

    • #18

      Honey, Agave nectar, Coconut sugar si Maple Syrup sunt tot zahar. Sursa difera, dar materia principala este zaharaul sub o forma sau alta. Xylitolul si Stevia sunt ok ca si inlocuitor.

    • #19

      Xylitol este un laxativ puternic la fel ca marea majoritatea de ‘sugar alcohol’.

    • #20

      stevia is the best

  10. #21

    O să fiu muist, dar nu merge cu zer? 🙂

    • #22

      esti muist, da, cura cu zer e pentru slabit, nu ptr sala

    • Acum, lăsînd la o parte gluma proastă, e vorba de suplimentele proteice extrase din zer. Cu ce diabet te-ai pricopsit? Nevastă-mea are tip doi și tot trag de ea să-și miște caroseria și să dea jos din kile.

    • #24

      tot 2. genetica chizdii

  11. #25

    Există izolate din zer natur, nu au adăugați indulcitori, coloranti, etc, eu așa ceva folosesc, adaug eu daca vreau cacao, scortisoara, sau altceva, de exemplu WPI de la Pronutrition, exista si alte firme, acesta este un produs f bun raport caliatate/pret, băut fără nimic adaugat are un gust neutru, nu e gretos, se dizolva f bine

    • #28

      ca sa vezi:))) interesant e ca scrie de investitii, dar salile se darama pe ele insele

  12. #29

    Poate o sa fiu muist chimist, dar poti sa indepartezi zaharul astfel: Adaugi drojdie la solutia aia si o lasi sa fermenteze. Zaharul se transforma in alcool pe care il elimini prin fierbere.

  13. #30

    @ Cetin
    Acum, să mă bag și eu în film. Dacă vorbești cu un medic specializat pe boli de nutriție și diabet, dar și cu know-how pe medicină sportivă, n-ar fi mai bine? Zic și eu.
    O întreabă unu cu probleme de stomac, care nu poate mânca orice. Mă gândesc că, în Bucureștiu ăla mare ar fi și din ăștia, care au cazuri de oameni ce vor mișcare și au diverse probleme de sănătăte, asemănătoare cu cazul tău. Și nu vorbesc dă puleții dă instagram, mare fitness coach, trainer, plus denumiri fistichii, care impresionează oi capii, care vin la sală cu găoază de la mă-sa, numa să pună poze-n iegării de 300 de lei.

  14. #31

    Twinlab Amino Fuel

  15. Incearca si din asta www.albus.ro/

    • #33

      eu as incerca, dar nu stiu cum sa le iau

    • Eu am incercat si crud (albus + gold standard + ovaz=shake) si gatit (omleta).

      Ca alimente bogate in proteine iti mai recomand: iaurt zuzu stors, cottage cheese (delaco, hochland, philadelphia), branza proaspata pilos 4%, mozarella light, ton, sardine, sunca din piept de pui Dulano)

  16. #35

    Crevetii au proteina multa si ii gatesti in 10 min. Mie asta mi-a recomdat instructorul de la sala. Daca vrei doar prafuri/batoane nu stiu ce sa recomand. Mai sunt alte carnuri bogate in proteine dar alea trebuie gatite mai mult

  17. #38

    Doar ăsta și nu-ți mai trebuie nimic altceva:
    www.myprotein.ro/sports-nutrition/iso-pro-97/10860373.html

  18. #39

    Mai bine bei o cafea cu jumatate de ora inainte de efort decat sa iei “adjuvante”. Pentru recuperare si chiar pentru motivele de diabet etc, iti recomand o pudra proteica din izolat de zer, neindulcita. Si incearca pe cat posibil sa “tragi de fiare”, nu forta, dar nici nu o arde dubios cu 50 de repetari pe set. Lucreaza undeva in zona de 12 repetari, dar nu pana la epuizare. Cand vine vorba de recuperare, somnul de calitate ajuta cel mai mult. E adevarat, si carbohidratii, dar recomand complecsi, tot din motive de diabet.

    Si cel mai important sfat poate: nu mai rontai pe marginea meselor (daca cumva o faci), trei mese pe zi, poate doua atunci cand poti (dar nu mai mult de 2-3 ori pe saptamana). De alcool nici nu vreau sa mentionez ca daca pana acum nu ai injurat, dupa mentiune sigur :). Sanatate!

  19. #40

    Cetin, albusul il gatesti, de ex iti poti face o omleta gen clatita si il papi direct dupa antrenament daca vrei . Eu am o masa sau 2 din albus in functie de zile, combin cu quark cheese.

    • #41

      Un ulei spray si o tigaie buna, o paleta de intors clatita, ca sfaturi. Sotul meu mi le gateste fara sare, insa in mijloc imi pune fie un castravete in otet sau masline verzi/negre sau mai am zile cand le mananc cu Heinz Tomato Ketchup 50% Less Sugar & Salt.

  20. #42

    Salut,
    Am avut dilema ta si m-am ghidat dupa urmatorul link in ceea ce priveste calitatea ingredientelor din proteine: labdoor.com/rankings/protein/certified
    Intr-un final am ajuns la MyProtein Impact Whey Protein (unflavored) si tot acesta l-am folosit cam de un an in combinatie cu o lingurita de miere si una de praf de cacao. Gustul nu e extraordinar dar macar nu e vomistic 😀

    • #43

      cum s-a vazut in evoluția ta?

    • #44

      Eu cam inceput de la zero, stilul clasic de corp endomorf si toate “beneficiile” lui. La luat in greutate/crescut in masa musculara am simtit ca m-a ajutat dar e foarte usor sa derapezi (luat portie mai mare/mai des decat trebuie) si sa-ti explodeze grasimea corporala.
      O cupa pe zi e suficient si tot timpul exista varianta de Whey Isolate daca nu vrei sa iei prea mult in greutate (personal n-am incercat, un prieten s-a folosit de ea si se declara multumit).

    • #45

      whey de la my protein fara aroma e vai vai vai luat simplu. eu il luam cu suc

  21. #46

    gymbeam.ro/proteine-true-whey-gymbeam.html – varianta TrueWhey unflavored contine doar concentrat proteic din zer.

  22. #47

    www.bulkpowders.co.uk/pure-whey-protein.html
    La nutrition ai si indicatii cu privire la dozaj. In punga ai si cupa pentru masura. Cea mai buna proteina gasita de mine. Combinata cu glutamina, care o gasesti tot la ei.
    Cu privire la fasting, colegul de sus avea dreptate. www.bbc.com/news/health-39070183
    Gasesti la Joe Rogan interviuri cu medici specialisti. Sau poti cauta pe YouTube – Rhonda Patrick, Peter Attia

    • #48

      colegul nu are dreptate. atunci cand esti diabetic, fastingul te poate ucide. cat timp eu merg la medicul diabetolog si voi il urmariti pe Joe Rogan, zic sa ma credeti pe cuvant si sa nu demonstrati ca sunteti romani specialisti in orice

    • #49

      Maud, o sa te opresc aici, ca eu am diabet din 2013, nu de ieri. pastrati-va sfaturile competente pentru voi, aici se incheie discutia de ras dintre noi.

    • #50

      eu din 2007. conteaza?

    • #51

      nu, nu conteaza. niciun organism nu e la fel, nu exista cazuistica comuna, nu avem afectiuni identice, nici macar acelasi sex nu il avem. mie medicul mi-a interzis in mod explicit sa las sa treaca mesele fara sa am o gustare intre ele. fix de la faptul ca mi se facea rau pe strada aproape la pierderea cunostintei. discutiile astea de sanatate sunt stupide si nu isi au locul pe net. si prefer sa le sterg, pentru ca e un site bine indexat de google si apare un idiot care cauta ceva de genul, citeste, zice Uau, deci e ok, face fasting si moare. Prefer sa nu.

    • #52

      Eu nu am diabet,dar am rezistența la insulina.
      Am încercat o singura data o dieta hiperproteica, din aia cu limita stricta de carbohidrați. M-am lecuit după ce m-am trezit dimineața cu glicemia 45 (am glucometru, din cauza de rude cu diabet). Am ținut dieta fix 5 zile.
      Terminați cu sfaturile minune, medicina nu se face pe internet.

    • #53

      Nu stiu cum de am ajuns eu tap ispasitor in toata discutia asta insa eu am sugerat sa-si controleze glicemia mai des. Eu tin o astfel de dieta de mai bine de o luna si nu am avut hipoglicemii. Insa asa cum a zis si Arhi oamenii sunt diferiti si ce functioneaza pentru o persoana nu e musai sa functioneze pentru o alta.
      Pe de alta parte poti avea hipoglicemie si dupa un efort cum e cel de la sala. Deci, controleaza glicemia des. Atit.

  23. #54

    de ce vrei proteine suplimentare? merge sala si fara. proteinele is necesare pentru cei la care chiar se simte un 2-3-5% in plus la performanta (culturisti de profesie sau cei care fac haltere de 10 ani cu religiozitate si vor sa se mai defineasca). sigur, industria asta a sportului tre sa traiasca din ceva, daca ar fi dupa ei ai bea numa d’ala.

    incearca un program simplu, doar pe haltere – stronglifts 5×5. termini cu el in sub o ora, asta daca mai faci si lucruri pe langa. dar ia-ti 2-3 ore cu un antrenor sa-ti urmareasca forma. indreptarile-s misto rau pt dat jos burta, arderi calorice forta.

    pentru proteine, 2-3 oua fierte dimineata cu rosii sau avocado sau te miri ce, 1 litru de lapte dupa antrenament cu ceva cereale la misto, seara friptura si aia e.

    • #55

      de ce? pai…simplu, pentru repararea mai rapida a musculaturii, la 44 de ani corpul nu mai reactioneaza ca la 20, iar febra si rupturile musculare pot aparea brusc si sa tina destul de mult, si ptr capacitate sporita de efort. la fel, la 44 de ani, capacitatea de efort e mica, mai ales cand nu ai facut nimic timp de 6 luni, iar salturile de forta nu mai au loc de la un antrenament la altul.

    • #56

      pricep; s-ar putea sa-ti trebuiasca mai degraba amino-acizi decat proteina pentru asta. nu-s doctor, ofcors, dar din ce-am mai auzit pe la prieteni antrenori si kineto.

      din ce stiu, exista tablete cu BCAA (amino-nu-stiu-de-care) care contin si proteina intr-o oarecare masura.

      de asemenea mai e misto un sortiment GABA (acid gama amino butiric), p’asta-l folosesc si eu cate 1-2 inainte de un antrenament unde stiu ca-i dau forta. soiul pe care-l am eu e ceva “extra-strong” de vro 1000 mg/pastila si da si un fel de stare euforica (din ce-am mai citit pe net unii-l aseamana cu doze mari de kratom… io-l simt ca echivalentu a vro 2 beri, doar ca fara alcool) si uneori la cantitati mai mari – un fel de gust metalic in gura (au mai testat si alti prieteni si n-au raportat gustul metalic, your mileage may vary).

      sigur, pe ambalaj scrie ca sa-l bagi ca la proteine, dimineata, la pranz, seara. eu il bag cam la cateva saptamani, inainte sau dupa un antrenament cand stiu ca-i dau forta, si se simte destul de misto. un flacon de 100 de pastile ma tine de probabil vro 2 ani, si inca mai am din el.

      pe net, din ce-am mai citit e un fel de “wonder-drug”, cica-l folosesc sportivii pentru regenerare, ajuta la redus pofta de tigari/alcool daca esti dependent, cica s-a mai dat si la bolnavi de parkinson cu ceva success… do your own research.

      research pe bcaa oricum ti-as putea recomanda, gaba e poate putin extra, desi e din aceeasi sfera. eu l-am luat de pe plantum.ro parca, unde mai gasesti tot felul de minuni (branca ursului, yohimbe pausinthalia – yohimbe asta cica e interzis acum in cateva tari, io le-am testat pe amandoua si nu mi s-au parut bune la ceva, decat poate “tonus”, dar greu de definit).

      oricum, constanta bate avanturile de bagat forta si rupt sala cate 1 luna 2 si apoi iar pauza. pasi marunti, mult succes!

    • #57

      multumesc de sfaturi, s-au notat

    • #58

      pentru 31 de ani/ 1.73 si vreo 83 kg,ce ai recomanda? cu ce program sa incep la sala si ce alimente/suplimente alimentare sa consum? vreau doar sa mai slabesc ceva kg si in acelasi timp ceva masa musculara.

    • Daca nu ai mai facut sala, incepe cu un program de baza, gen full body (cauta pe net), 3 zile pe saptamana. Exercitii compuse (impins deasupra capului, impins la piept, tractiuni, indreptari, genuflexiuni). Concentreaza-te pe forta, adica 3 serii, intre 6-8 repetari, pauze de max 90 sec intre serii. Incearca sa progresezi in fiecare saptamana, adica sa adaugi pe bara cate 2.5 kg. Daca nu reusesti, nu te descuraja. Cel mai important e sa fii consecvent.

      Cardio recomand mers inclinat pe banda, deoarece mentine pulsul in zona de fat-burning, protejeaza masa musculara (alergarea de anduranta consuma masa musculara si distruge articulatii, mai ales daca ai kg in plus). Cardio nu e neaparat obligatoriu.

      La nivel de alimentatie, trebuie sa te mentii in deficit caloric, adica unde la 75-80% din RMB (cauta pe net) Daca deficitul e prea mare, ajusteaza-l. Incearca sa consumi zilnic minim 2g proteina/kg corp (daca nu reusesti, suplimenteaza). Restul caloriilor din carbohidrati si grasimi le imparti dupa bunul plac, atata timp cat nu depasesti limita impusa. Stai departe de carbohidrati simpli (zahar), carbohidratii complexi sunt prietenii tai pentru ca te fac sa te simti plin (ovaz, orez, paste integrale, cartofi fierti, linte, fasole, naut) dar ai grija la portie ca pana la urma sunt carbohidrati. Grasimile sa fie din surse preponderent nesaturate, cat mai putin saturate, fara grasimi hidrogenate (margarina). Foloseste myfitnesspal sa iti numeri caloriile.

      Incearca sa ai mesele cam la aceeasi ora. Incearca sa dormi macar 7h pe noapte si culca-te cel tarziu la 23:00. Bea destula apa, renunta la alcool.

      Bafta!

    • #60

      carbohidratii sunt inamicii mei. nu pot manca fasole, cartofi and shit. multumesc de sfaturi:)

    • Cu placere. Stiu ca tu nu ai voie, sunt sfaturi la nivel general, pentru o persoana sănătoasă.

      Poti sa detaliezi de ce nu indicat intermitent fasting in diabet tip? Am facut ceva research, dar nu gasesc decât contrariul.

    • #62

      nu am zis ca nu e indicat. am zis ca ptr mine asa ceva nu e ok, ca lesin. si nu vreau sa ramana scris aici ca vai, ce bun e, si vreunul care e ca mine sa se apuce sa faca dupa ce a verificat aceasta suraa minunata care e internetul si sa crape

    • #63

      cetin, ne spui si nouă ce-a zis medicul despre GABA în caz că îl întrebi? mersi în avans

    • #64

      eventual pe 15 mai, daca nu uit.

    • #65

      @ion. scrisesem un raspuns ultra kilometric… si a picat netul. of. o sa-ncerc sa fiu succint ca tre sa zbor la treburi.

      nu stiu sa recomand ceva anume pentru varsta/greutate, pot doar sa notez ca am vazut mosi pe la 70+ care rupeau variatiuni pe starting strenght (geno, impins la piept, etc.).

      ideea e ca halterele sunt cele esentiale, de baza – restul e maioneza. geno, impins la piept si indreptari – indreptarile ajuta mult la ars grasimi si format corpul misto rau. trebuie doar sa incepi usor (bara goala) si eventual primele 3-4-5 sedinte cu un antrenor pana ti-e clar ca iti iese forma cum trebuie. mai mult nu e neaparat nevoie daca ai facut suficient research pe net, majoritatea antrenorilor din ce-am vazut incearca sa te tina cat mai mult la ei pe inventar – daca nu esti expeditiv poa’ sa te tina si 6 luni sa-nveti indreptari.

      stronglifts 5×5 l-as recomanda neaparat pentru incepatori, porneste de la haltera goala si e noob proof, pe net are exercitii cu cum ar trebui sa arate si are si o aplicatie misto care te ajuta la track-uit progresul.

      acum, trebuie sa experimentezi cu cum ti-ar placea tie. eu am inceput tot cu stronglifts, apoi starting strenght, apoi ivysaur, apoi texas method, PPL, si 5/3/1…. intre timp mi-am dat seama ca mie-mi place “chimia” mersului zilnic asa ca stagnez cam la aceleasi greutati de vro 2-3 ani, uneori mai multe kg, uneori mai multe repetari/serii, dar structura aceeasi.

      www.nerdfitness.com/blog/how-to-build-your-own-workout-routine/

      legionathletics.com/strength-training/

      www.reddit.com/r/Fitness/comments/1cbywd/starting_strength_only_two_days_a_week_with_one/

      acum folosesc o variatiune pe tema asta:

      all99life.com/get-abs-30-days-bigger-leaner-stronger/

      adica tin structura de baza, doar ca nu fac lucruri pentru gambe (mi se par suficiente indreptarile romanesti, geno, indreptarile si ramat-ul / barbell row) si fac seriile de abdomene sambata si duminica, cand mai fac si ‘scarite’ pentru tractiuni. cand am inceput nu puteam sa fac nici o tractiune, dupa 6 luni m-am apucat de tractiuni si abia-mi ieseau. cu scarite incepi ceva gen 1 tractiune, pauza, 2 tractiuni, 3, 3, 2, 1. eu am urcat pana la 6 acum (dupa vreo 2-3 ani cred).

      daca nu ai timp, orienteaza-te spre un antrenament de 3x pe sapt care sa aibe neaparat indreptari sau chiar si 2x (in forumul de reddit parca discutau unii o variatiune de 2x pe sapt pt starting strenght… gen A/B training). eu sunt gata in sub o ora cu asta de pe all99life.

      oricum, ideea e sa incepi usor (bara goala), crescut usor, ascultat corpul. explica prin linkurile de mai sus si ritmul de crestere la cateva. si daca vrei ‘forta’ – mai putine repetari/serii cu greutate mai mare (ie: filosofia de la 5/3/1/) daca vrei “tonus” – mai multe repetari (eu acum alternez, cateva saptamani cu 5-6 serii, 8 repetari la 80% din greutatea max, cateva saptamani cu 3 serii, prima serie la 8 repetari 80% max, a 2a la 6 repetari – 100% si a 3a – 4-5-6 repetari – 101% max). trebuie sa experimentezi pana gasesti ceva ce-ti place, ca sa ai rezultate trebuie sa-ti placa povestea intai decat sa-i dai forta 2-3 luni si apoi sa-ti fie sila si sa mai auzi de haltera.

      eu m-am apucat de sala specific pentru haltera, pentru ideea de antrenamente compuse. m-au scarbit tot timpul alea clasice de “biceps”, am invatat intre timp ca astea se cheama miscari izolate si ca isi au si ele rostul. la inceput m-am apucat specific de haltera pentru ca mi se pareau ca seamana cel mai mult cu miscari naturale ale omului (ie: carat roaba – stimuleaza tot corpul). sper ca te-ajuta, succes si vant in panze.

    • #66

      sa retinem ca asta a fost un raspuns pe scurt:))
      Avand in vedere interesul, de ce nu scrii un articol cu recomandări pentru incepatori, dieta, suplimente, tot tacamul?

    • #67

      oka, il coc – ce crezi ca ar mai fi util?

  24. #68

    Salutari,

    Proteine: My protein impact whey fara aroma sau impacht whey isolate fara aroma. Alternative: total protein blend fara aroma, Iso:pro 97, impact native whey. Ulteimele doua sunt mai scumpe insa ai o concentratie ft. mare de proteina per servire. Cauta coduri de reducere (instavip) de exemplu, sau codurile de pe site. Au reduceri mai tot timpul pe site. Asta ca sa nu rupi bugetul in 2 pentru Isopro si native whey. myprotein.ro
    Nu am observat diferente majore in timp la nivel de calitate.

    GymBeam: True Whey fara aroma (gust mai placut decat impact whey-parere personala) sau Vegan blend daca te poti descurca cu gustul(dupa parerea mea de pamant) Au si ei diversi sportivi cu care colaboreaza si ofera coduri de discount. mihaiandrei5 e unul pe care il folosesc eu. 5%discount. Gymbeam.ro

    Eu nu le indulcesc cu absolut nimic. M-am obisnuit cu gustul si fac rotatie intre ele si in functie de ce discount prind.
    Bulkpowders nu am incercat. Stiu ca sunt competitia directa a my protein.
    As mai adauga si PreciseWhey de la Genius Nutrition insa nu am incercat-o personal inca(fara aroma) si nu pot recomanda ceva ce nu am testat/incercat niciodata.
    Transportul si livrarea au fost ok atat cu Myprotein cat si cu Gymbeam (vorbesc strict pentru Bucuresti)

  25. #69

    In prezent cele mai bune/curate suplimente sunt cele de la Vivo www.vivolife.co.uk/.
    Ingredientele (100% plante) te vor ajuta sa obtii cele mai bune rezultate fara sa existe riscuri suplimentare asociate diabetului. Incearca sa eviti suplimentele pe baza de zer fiindca pun presiune suplimentara pe pancreas/sistemul digestiv.

    • ingrediente din plante, come on!

    • #71

      @Mihai: e aparat digestiv, nu sistem (doar în engleză e sistem). Io-s curios cum pune zerul „presiune suplimentară” pe pancreas și aparatul digestiv. Restul alimentelor se digera-n oase sau cum?

    • #72

      @John Temple: desi ai fost pasiv-agresiv si fara argumente, iti voi raspunde.

      In cazul laptelui si a derivatelor din lapte exista 2 potentiale probleme/riscuri:
      1. Intoleranta la lactoza (daca il citesti pe Cetin, probabil stii ca are deja aceasta problema arhiblog.ro/aflat-intoleranta-lactoza/) – chiar si cele mai pure/de calitate suplimente din zer nu iti garanteaza ca sunt fara lactoza.
      2. Alergie la proteinele din lapte: cazeina (nu se gaseste in zer), alfa-lactalbumina si beta-lactoglobulina (ambele prezente in zer). Se manifesta ca un raspuns imunitar al organismului (inflamatie, exces de mucus, etc.) care poate afecta serios intestinul subtire si pancreasul.

      Ambele probleme pot afecta o persoana sanatoasa. Cu atat mai mult, in cazul unui pancreas disfunctional, specialistii (aia adevarati, cu minim 20 de ani de experienta si nevanduti industriei lactatelor – ex. Dr. Dean Ornish) nu recomanda consumul de produse lactate sau derivate din lapte, oricat de pure ar fi.

  26. #73

    A nu se crede ca am ceva cu proteinele. Eu zic sa vb si cu doctorul/nutritionistul despre suplimentare extra cu supliment proteic. Banui ca esti deja la un regim destul de clar legat de diabet, unul de slabire. E sux dar trebuie sa slabesti. Trebuie sa fii intr-o marja de calorii. Eu zic sa te tii strict de ce e pe foaie daca doctorul nu ti-a zis sa iei supliment proteic. 200-400 de kcal in plus, chit ca sunt proteine din cel mai bun su gustos concetrat proteic iti pot fute balanta calorica si nu mai slabesti. Suck it up princess ! 🙂

  27. #74

    Ce scoruri mai au aia la worldclass? Ca ieri mi se inchise sala la care mergeam eu. Si parca am un worldclass d-asta prin cartier. Iar la ei pe site te pun sa faci cont sa plm. N-au o lista de preturi gen….o luna-100 lei, 6 luni-500 lei etc.

  28. Iti recomand produsele din gama Weider, sunt un pic mai scumpe decat piata, dar mi se pare ca au un plus de calitate, mai ales cand vine vorba de arome. Si cele de la MyProtein sunt ok. Casein Day and Night si batoanele proteice de la MyProtein sunt foarte bune

  29. #77

    Am incercat si whey ul de la Bpi care a fost ok . l-am comandat de pe
    www.proteinemag.ro/proteina-zer/bpi-ultra-premium-whey-protein-powder-whey-hd-2-360.html

  30. #78
  31. #80

    am citit undeva ca diabetul de tip 2 e reversibil daca slabesti, trebuie redusa grasimea de la nivelul pancreasului.

    • #81

      nu e reversibil

    • #82

      Am un coleg insulino dependent si omul spune ca exercitiul fizic il ajuta mult in managementul bolii.
      Ca inspiratie, cauta Drew Carey weight loss. Omul a reusit prin dieta si sport sa manage f bine diabetul si hipertensiunea, practic eliminand tratamentul medicamentos. Multa bafta!

    • #83

      as prefera sa raman la medicul meu

  32. #84

    Orice whey protein indulcit cu Stevia. Recomand ISO Ground Zero CFM Provon® 2 Kg with Stevia sau la buget Impact Whey Protein cu Stevia de la My Protein.

  33. #85

    Nu-s vreun expert dar am cateva precizari:

    1. M-am apucat de sala cu antrenor personal in octombrie 2018, la 66 kg, 1.70m inaltime, zero conditie fizica, dupa cam un an de yoga. Am 30 de ani. Mi-a fost foarte greu la inceput pentru ca musculatura core-ului era foarte slaba. Nu puteam sa fac flotari, indreptari, plangeam dupa 15 secunde de plank.
    2. am inceput o dieta hipocalorica (1900cal in zilele cu sala, 1400cal in zilele fara sala), esential fac carb cycling. Am slabit si ajuns de la 66 la 58kg apoi a inceput sa creasca musculatura.
    3. Iau proteine de la ON, nu am diabet ori probleme cu sanatatea, insa prefer lactatele fara lactoza, simt ca functionez mai bine asa. Usor, usor, eliminand orice aliment procesat, faina alba, prajituri sau chipsuri am inceput sa dau randament mai bun, sa dorm mai bine, antrenamente mai intense (2 zile/sapt HIIT/cardio, restul cu greutati si o zi-doua pauza pt refacerea musculaturii)
    4. Rezumat dupa 6 luni de antrenamente: am trecut de la greutati de 4kg per mana la flotari ramat la 16 kg per mana. Genuflexiuni cu bara in spate, de la 20kg (in octombrie) la 70kg (acum). Deadlifts, Indreptari tot 70kg. Pot face aprox 60 de flotari la rand corect, plank 3 minute. Ma mentin la 60kg.
    Fara proteinele astea si mancat corect nu ai cum sa reusesti. Muschii se construiesc din proteine (fie ca-s ele vegetale sau animale). Ai nevoie de aminoacizi si vitmaine fiindca antrenamentle iti mananca mult din nutrienti.
    Parerea mea, cei mai buni carbohidrati sunt din fructe, ovaz, orez si paste integrale, insa masurat si in cantitati controlate. Acestia te ajuta sa dai randament in sesiunile grele cu haltera.
    Am mai descoperit si alte proteine excelente insa sunt cam de 2 ori mai scumpe decat ON: eu.womensbest.com/.
    Suplimente:www.gnc.com/multivitamins/184912.html?cgid=multivitamins#start=1 cauta aici cu incredere , au si suplimente pt diabetici

  34. #86

    Eiweiss 90 shake de la DM – 3g zahar la 100g. Prefer varianta cu gust de ciocolata, facuta cu apa (1g zahar portie). Gustul nu e grozav, dar e greu sa ai si sanatos si delicios.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.