Secretul unei vacanţe de vis este să te relaxezi. Să uiţi cu desăvârşire orice problemă ai lăsat în urmă acasă. Să ai telefonul închis sau să nu rezolvi/răspunzi probleme ce ţin de job sau muncă.

Iar dacă interlocutorul de la celălalt capăt al firului nu te înţelege, asta e, viaţa e grea pentru toată lumea, e criză, oamenii protestează pentru preţul la benzină, cine sunt eu să mă pun în calea fericirii sale?

Şi chiar dacă tu nu crezi că e important, gândeşte-te că în general eşti în vacanţă cu familia ta. Ai alături o femeie care te iubeşte (sau nu, dar în principiu, când s-a măritat cu tine, te iubea), eventual un copil. Ei ar vrea să simtă o reconectare cu tine ca membru al familie, să le oferi şi altceva în afară de veşnicul spate de la calculator, eventual câteva mormăieli între 2 telefoane.

Ştiţi ce simplu e să îţi închizi telefonul? Simplu de tot. Asta am făcut eu zilele astea şi nimeni nu a reuşit să dea de mine, nimeni nu a avut de rezolvat probleme stringente şi, spre mirarea mea şi a tuturor, lumea încă se învârteşte în jurul axei sale, soarele e tot acolo şi, în general, totul e bine.