Scris de Radu Balcu

Mai sunt 3 zile până la alegerile parlamentare. Timp suficient ca să vă informați, să vă mobilizați și să votați!

În 27 de ani s-au promis multe și s-au facut putine în Romania, în toate domeniile importante pentru noi: Educație, Sănătate, Infrastructură, Administrație. Marile partide au profitat de speranțele oamenilor și s-au jucat cu ele, au venit mereu în prag de alegeri cu promisiuni de măriri de salarii și tăieri de taxe pentru a lua ochii alegătorilor.

În 27 de ani televiziunile și partidele au manipulat și mințit diverse categorii de populatie, fiecare televiziune în funcție de dorințele și interesele sponsorilor sau a patronului trustului de presă, ele mizând pe comoditatea, lipsa de informare a oamenilor și naivitatea acestora.

În 27 de ani am ajuns la apogeul unui război prostesc între diverse categorii sociale: tineri vs bătrâni, asistați sociali vs corporatiști, români vs „străini”, studenți vs pensionari, părinți vs copii, oameni cu studii superioare vs oameni cu 8-12 clase, populația din mediul rural vs. cei din mediul urban.

E un război în care partidele au dorit să intrăm, e un razboi în care argumentele nu mai sunt ascultate, în care nu se mai respecta opinia celuilalt și nu se discuta cifre și fapte reale.

E războiul care se poartă, de cele mai multe ori, nu prin ideile noastre formate prin informare reală din mai multe surse, ci prin agenda și ideile partidelor, care sunt voit manipulatoare, parțial adevărate sau total mincinoase.

E războiul din care nimeni nu are de câstigat, sunt conflicte care nu ajută la nimic, care distrug relații de familie, de prietenie sau de colegialitate, iar aceste lucruri nu ne vor ajuta să creștem și să evoluăm, ca și țară.

Acest război trebuie să înceteze și singura modalitatea de a ajuta este prin vot! Vorbiți cu prietenii, cu familia, cu apropiații, cu colegii de la muncă și explicați-le importanța votului.

Iesiți duminică din casă și votați, indiferent că e vorba de PSD, PNL, USR, UDMR, ALDE, PMP, PRU, independenți. Doar o prezență ridicată la vot va oferi o reală legitimitate viitorului Parlament si Guvern și va ajuta la încetarea acestui conflict și la schimbarea mentalității colective.

P.S. Atunci când oamenii au ieșit în stradă sau au venit în valuri la vot, partidele au început/încercat să se reformeze ți au apărut și alte alternative la marile partide. Așa trebuie să se întâmple și acum!