accident-groaznic-la-mihailesti-a-explodat-un-tir-cu-800-de-butelii

Scriu asta de pe telefon, usor “obosit “, dintr-un pat de hotel. Am citit despre cum a laudat el Arafat pompierii si cum le-a decernat drapelul de lupta pentru merite deosebite si cum vai, pompierii este veața mea.

Decat sa ii laude atat, poate domnul Arafat si-ar misca curul ala urias si ar face ca un om care isi risca zilnic viata pentru semenii lui, la propriu, nu cum o fac capetele de creta din minister, sa nu mai aiba 1600 de lei salariu, bani cu care nici macar mâncare decenta nu poti sa iti iei într-o luna, daramite altele.

Decat sa ii laude, poate domnul Arafat ar lupta ca pompierii sa aiba dreptul la asigurare de viata platita de stat, pentru ca, in caz de deces, familia acelui om sa nu ramana in pensia de 300 de lei oferita de statul roman drept rasplata pentru ca un om si-a dat viata.

Decat sa ii laude aiurea, poate domnul Arafat s-ar ocupa ca șoferii de pe masinile de interventie sa beneficieze de full casco, nu de RCA si sa raspunda cu banii lor in caz de accident din vina lor, cum ar fi patrunderea pe o strada blocata de un bmw de smecher.

Decat sa ii laude de-amproasta, mai bine domnul Arafat ar cere ca pompierii sa beneficieze de protectia speciala a legii penale, sa nu mai poata fi luati la bataie la incendii de ciorile suparate ca le ard turnuletele iar ei sa nu se poata apara, pentru ca li se deschide lor dosar penal.

Decat sa ii laude prosteste, mai bine domnul Arafat ar avea grija ca materialele de pătrundere in incendiu sa nu mai fie vechi de 25 de ani, tuburile de aer sa fie tot timpul umplute, stingatoarele sa nu li se prelungesca automat scriptic durata pana la expirare, spumogenul din clei de oase sa nu mai fie singura optiune pentru incendii speciale si tot asa.

Da, domnu’ Arafat, decat sa va mintiti singur ca familiile pompierilor mananca laude, mai bine ati munci sa ii aduceți pe pompieri la statutul de oameni, sa le recunoasteti drepturile si valoarea, nu sa profitati de legea care ii obliga sa nu aiba voie sa protesteze ca sa isi ceara drepturile.

Ce ziceți, domnule Arafat, putem face asta sau mai decernam un drapel murdar de funingine si sange, sange neplatit de nimeni?