Citeam tweetul ăsta la Andrei (iar am block pe facebook, așa că mi-am mutat bagajele pe twitter)

Și am realizat că, pur și simplu, mi s-a făcut silă de tot ce înseamnă restaurante în românia. Am fost în o grămadă de țări europene și am mâncat într-o grămadă de locuri, care mai șmechere, care mai de colțul străzii.
Niciunde nu m-am simțit păcălit de prețul mâncării. Absolut nicăieri, oriunde am mâncat, prețul era corect, decent, raportat la ce mâncam și la țara unde eram. Da, ok, dacă intri într-un magazin de turci și nu ești negociator, ieși jecmănit. Dar mâncare? Niciodată, dimpotrivă, sunt mândri să îți dea ce au mai bun. Sau grecii, cu mesele lor super ieftine, la care îți aduc întotdeauna un desert gratis, ai apă din partea casei, zâmbete tot timpul.

În românia, oriunde te duci, iei țeapă. Cu ceva, orice, tot ți-o furi. De la mizeria aia cu micul 1 leu, jumătate de felie de pâine 1 leu, o linguriță de muștar 1 leu, la chestiile astea în care îți plătești separat chestiile adiacente supei. Sau cei ce vând mezeluri așa zis de Sibiu, brânza cu aracet, sacii cu ceapă plini de pietre and so on.

Vine așa, un moment, când, pur și simplu, ți se ia, serios.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

127 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Azi am fost sa mâncăm la un restaurant

    78£ bonul
    reducere 35

    total plata 43£ pt ca ei primesc niste ajutoare de la stat

    • #2

      Las-o-ncolo! Ti-a dat tie chelnerul bacsis ca te-o fi vazut incaltat in pantofi la treining. Aici unde-s eu daca nota e $78 si adaugi doar 12 la tip te faci de cacat. Recomandat e sa rotunjesti la 100. Ma rog la britishi poate chelnerii, bucatarii si spalatorii de vase au salarii mari, la americani se pare ca traiesc aproape exclusiv din bacsisuri.

    • #3

      guvernul le da ajutoare pt ca Covid
      ei sunt obligați sa facă reduceri

      www.gov.uk/guidance/get-a-discount-with-the-eat-out-to-help-out-scheme

    • #4

      Da , dar ca sa poata face asa ceva in Romania , HORECA ar trebui sa fiscalizeze corect … nu poate fi aplicata schema 🙂

    • #5

      @Alex: tot din buzunarul nostru vin banii aia, nu de la Boris.

      Da, programul eat out to help out a fost menit sa repuna in miscare o parte din horeca. Pare sa fi avut succes desi multi din horeca (fully booked pe-aici prin sat) se vaita le merge inca teribil de prost.

    • #6

      @Paul, cat am stat in Romania mi s-au luat bani din buzunar dar rar am simțit ca se mai si intorc la mine
      Horeca la noi e de caca
      Chiar daca e ajutată nu vei vedea bun simț si corectitudine ataty de frecvent cat vezi in alte părți

  2. #7

    Mancare ieftina in Grecia??? Unde?

  3. #10

    Prietene , nu e chiar asa cum fabulezi , in Italia platesti si servetelele care ti le aduce , mai terminati cu hateul, nu va obliga nimeni sa mancati intr-un restaurant , fa ti acasa ceea ce ai nevoie.
    Dar de faptul ca romanul se plange mereu ?
    Voi ii sustineti pe astia ,care mergeti la asemenea restaurante .
    Iar faza cu horeca trebuie sa moara , pai stai asa , daca doi bloggeri iau bani sa promoveze un produs de cacao , inseamna ca si tu faci la fel ? Vezi ?
    Stop the hate , nu mai
    Mergeti la astfel de restaurante punct .

    • #11

      o fi. in italia sunt tigani

    • #12

      @Nu e chiar asa . Domnule “patron” de restaurant romanesc, unde anume esti taxat servetelele in Italia? Ca nu inteleg…
      O singura data am patit acolo sa mi se ceara taxa pentru a servi la terasa din strada. Dar asta la inceput, inainte de a ne aseza, deci nici asta nu o pot numi teapa.
      Hai, spor cu falimentul.

    • #13

      Alo, a zis omul stop the hate, stop the hate, ce nu-nțelegeți, sunteți la grădiniță?! Ei comèdie!

    • #14

      “Dar de faptul ca romanul se plange mereu ?”

      cetin e tatarstanez! 😀

      si da in italia mancarea e scumpa, dar e vis 🙂

    • #15

      @zarax- cat de limitat esti, nu sunt patron, nu inteleg care e faza asta , daca sunt contra la ceva inseamna ca sunt in cealalta tabara ?
      Eu ti am spus , nu esti obligat sa mananci acolo, nu te tine nimeni cu forta , Ia dute in udine sa vezi ca esti taxat 🙂

    • #16

      In Roma acum vreo 2 ani, am mancat la o terasa de pe langa colloseum si ne-au trecut pe nota de plata 4€ pt “coperta”. Cand am intrebat ce e, ca noi nu comandasem asa ceva, ne-a zis omul ca e prelata de deasupra terasei care tine umbra.

    • #17

      @Dragos: in Milano langa dom era 15 euro o cola la cutie, asta acum 10 ani+

      ce sa spun, baietii stiu sa faca bani, scuza-ma dar au si cu ce si de ce

      tu de ex ai stat langa Colosseum nu langa cartoful de pe calea victoriei
      e o diferenta, zic :))

    • #18

      La un restaurant din centrul Cataniei, 5 euro o portie de paste. Asta acum vreo 3 ani.

    • În Milano am rămas socat când pe nota de plata erau trecute și tacâmurile, nu era mult 2-3 euro dar macar șervețele le poti lua cu tine, pe când cuțitele și furculițele rămân pe masa nu le duci cu tine acasă.

      În Lisabona găseai meniul zilei și cu 7-8 euro însă înainte de a fi servit ți se aducea pâine cu tot felul de cutiuțe cu unt, pate, gem, miere…care fiecare era taxat pe nota de plata cu 1-2 euro daca le consumai.

    • #20

      Fi-le-ar coperta de ras…
      Also. Catania e un fel de Fălticeni, Copșa Mică, or smth…
      Ceva asemănător cu coperta am pățit in Grecia 2002. Bere toată ziua la terasa, 2E (ma rog, nu mai știu exact suma). La un moment dat 3E. Zic bai nene, oi fi eu mic, prima ieșire din tara, dar nu m-am îmbătat. Încă. Răspunsul a fost ca pana la 5 sau 6 e un regim de Cafe (cofetărie?) iar după se trece la regim de bar.

    • coperto in italia. peste tot aproape. Ca iti pun masa si furculitele. Alti tigani

    • #22

      Chestia aia cu coperto e in zonele turistice. Daca iesi din alea, mănânci la pret decent si in Italia.

      Si la noi in Centrul Vechi trec unii pe nota bacșiș 12% obligatoriu daca te prefaci ca esti alta nație decât roman verde.

    • #23

      Si eu am patit-o la aproape toate restaurantele pe unde am colindat in Praga, in orasul vechi. Toti aveau taxa de masa, “covert””, destul de piparata si cand am intrebat la ce se refera, mi-au indicat fata de masa, sarea, piperul, servetelele si scobitorile. La o crasma celebra iti puneau in fata la masa un stativ cu covrigi si daca ii atacai, crezand ca sunt din partea casei, te trezeai cu ei pe nota de plata la final, cate bucati ai halit atatea platesti. La multe crasme aveau bacsis minim, indiferent ce consumai, trecut cu litere mici la sfarsitul cartuliei cu meniul, si era ceva de genul 100-150 coroane. Dadeai pe gat o halba de 60 de coroane, bacsis obligatoriu 150. Acolo era de atarnatorii nostri la o apa minerala de prin cluburi, lumea lor.

    • @Purki – exact la fel era și în Lisabona, îți lăsau impresia că untul și gemul in cutiuțe de 5-10 grame sunt din partea casei până aștepți sa-ti aducă comanda.

      În schimb în grecia peste tot unde comandai de mai mult de 30-40 de euro îți aduceau din partea casei ouzo la inceput până așteptai să vina comanda și înghețată la sfârșit după ce terminai de mancat.

  4. #25

    In Suedia, pentru 40RON ai meniul principal, salata, painea, cafeaua, apa (da, e gratis) si un zambet pe buze. Nimeni nu sta sa calculeze separat “add-on-uri” la meniu ca in Romania.

    • #26

      pai in suedia imi iau un pahar si il pot umple de cate ori vreau.

    • Pai și la.ikea în București îți iei un hot dog cu 1 leu și o porție de chiftele cu 7 lei și îți umpli paharul cu suc de cate ori vrei, cel puțin ăla era prețul acum 3-4 ani când am trecut pe acolo.

      Dar aia nu e mâncare e fix acelasi junk-food ca la McDonalds iar sucul zici că e din ăla tec din anii 90, apa colorata cu zahar.

    • #28

      La ikea sucul este sifon cu sirop. Nu poti sa bei mai mult de jumatate de pahar.

    • 80sek? Unde?

    • #30

      Pentru 80 de lei ai si buze calde de suedeză pe p…!
      Nene doar ce vin de acolo! Nimic de zis despre masă dar și prețul a fost pe măsură! Lauda-te că se mănâncă mai bine ca in Norvegia si Danemarca si că e mai ieftin față de ei nu față de Ro. Crede-mă nu e nici pe departe mai ieftin ca aici raportat la același tip de restaurant!
      In altă ordine de idei la noi e o discrepanta majoră între aceleași tipuri de local. Știu destule cârciumi unde nu te întreabă nimeni cu ce vrei ciorba, vin toate pe masă și nu costa in plus si la fel cunosc si localuri unde plătești sa laptele la cafea!

  5. #31

    Anul trecut, in Grecia, cu doi copii mici – de cele mai multe ori ceream un meniu in doua farfurii pentru ei, mereu zambeau si aduceau cum am cerut, apoi la sfarsit pepene sau alte fructe din partea casei, plus ouzo sau rachiu (depinde de terasa, cand au auzis ca suntem din Romania au adus ceva rachiu). Cand ceream fresh de portocale sau ceva si le ziceam ca e pentru copii si sa nu puna gheata, nu puneau.

    In RO, oriunde mergem si cerem meniul copiilor sa fie impartit in doua farfurii, sau se uita ospatarul de parca l-am scuipat pe piept, sau zice ca ne aduce doua farfurii si impartim noi. In rare cazuri au zambit si au zis ca nu e nicio problema, se rezolva. La fel cu fresh-urile, mai mereu sunt cu gheata, chiar daca le zicem ca sunt pentru copii, si scot eu gheata din ele.

    Cred ca la restaurantul din Danes de langa Sighisoara au fost totul ok, altele nu mi le amintesc.

    • #32

      Care-i treaba cu gheata la copii? Ii trage curentul daca beau rece? A mea maninca gheata de cind are dinti…

    • #33

      Da, ii trage curentul.

      Eu nu vad care e marele deranj sa nu puna gheata in el daca ii rog frumos.

    • #34

      rdb, gheata umple paharul, prin urmare deranjeaza sa nu fie pusa :)))

    • #35

      Si in Romania daca vorbeati in alta limba, in asa fel incat sa creada ca sunteti straini, cred ca se comportau mai frumos.

  6. #36

    Adica tu vii la mine in restaurant si imi ceri vita well done? Pai nu meriti sa te dau afara? Ce-i asta? Tu te gandesti ca eu irosesc carnea pe tine?

    • #37

      si a murit o vaca pentru ca tu sa mananci talpa?:)))))))))

    • #38

      Cine imi da sad face probabil nu stie la ce ma refer. Sau, probabil, crede ca nu am dreptul sa mananc vita cum vrea plm

    • dap, uneori oamenii trebuie salvati de propria prostie

  7. #40

    Cetin ieri: s-a dus dracu internetul, nu mai găsești comentatori civilizati si culți în cap cu care să ai discuții elevate
    Cetin azi: hai să invităm comentatorii să înjure la grămadă toate restaurantele românești, pentru ca asta sigur o sa ridice și nivelul discuției, și pe cel al restaurantelor.

    • #41

      ai dreptate, posibil ca eu,de fapt, sa detin vina primordiala:))

    • #42

      Ei, nici chiar așa, vina primordiala apartine exclusiv demiurgului, care a creat proștii înainte sa creeze internetul .
      Tot ce poti să faci e sa încerci să îi ții la distanță.

    • #43

      Cum sa nu injuri frate? 7,5 lei 3 felii de paine? Pe bune???

    • @cetin sa stii ca e posibil, #nojoke
      Ti-a mai atras cineva atentia (chiar inainte de a intra in vacanta) ca articolele tale devin din ce in ce mai negative, un fel de angertainment. Ma uit acum la prima pagina si singurele articole care nu sunt negative sunt cele scrise de Madame cu ASL si maioneza, + opelul de vanzare. In rest, totul e negru si rau si negativ si nervos

    • #45

      nici eu nu glumeam, chiar i am dat dreptate, e posibil

    • #46

      @Varucu: …la noi in Arad când are loc vreun târg amărât, festivalul vinului etc se vinde pâine cu unsoare cu 8-10 lei FELIA! Ciudat că, deși suntem o țară săracă, puțini români consideră 8 lei, 10 lei sau 7,5 lei bani mulți pe 3 felii de pită. Suntem grandomani. Poate și de aia HORECA e așa cum e! La așa sac așa petec!

  8. #47

    Romanului si daca ii dai moka, se simte nedreptatit. Asa e el ,se crede mereu miezul din dodoasca, chiar daca e numai gaura din covrig ! Asta cu pretul corect e antologica ,buna de pus la rama ! Dragi socialisti de caviar , aflati ca pretul corect, e ala la care se realizeaza un act comercial . Si ciorba va ramane 20 de lei, atat timp cat sunt indivizi dispusi sa plateasca !

    • #48

      Interesant cum se dau apoi cu fundul de pamant cand nu mai sunt oameni dispusi sa plateasca…

  9. #49

    Ieri discutam cu cineva care e în mamaia, om care-şi munceşte banii, antreprenor de unul singur cum s-ar zice. Cu cazarea o mai nimereşti, în funcţie de fiţe sau de pretenţii, omul de exemplu stătea peste drum, la lac, hotel de 3 steluţe că găsise ceva ofertă cu ~900 de lei camera pentru 5 nopţi cu mic dejun inclus – omule, zice el, dacă vrei să vii nu ai probleme cu cazarea, găseşti decent, în schimb te jupoie la mâncare, nu găseşti nicăieri ciorbă sub 25 sau fel de mâncare sub 45. Sticla de vin la masă costă 80, aceeaşi care în Carfur e 25 (probabil ca in Metro o iei cu 15). Şi ăia din domeniu se plâng că nu le vin clienţii. Şi mai sunt ăia care au restaurante cu pretenţii, că îti vând mancare “slăucuc” cu preţ de adibaşi din autlet, că au produse “bio” sau alte tâmpenii. Şi din nou, la fel ca ăia care vând aceiaşi covridogi făcuţi de acelaşi băiat deştept sub nume rustice anapaul etc, aşa şi cu ăla care a inventat sistemul de marketing cu sibieni care vand în pieţe – nici măcar nu vă zic eu, încercaţi singuri să vedeţi o etichetă de pe o putină de-a lor, ca scrie unde-i făcută brânza 🙂

    • #50

      Deci vi se pare scump un fel de mancare 10 euro? :)))))) in mamaia ? :))) nu intelegeti ca mamaia e pentru alt fel de oameni? S-a terminat socialismul bajeti si fete :))) te duci unde iti permiti si unde vrei in functie de ce iti permiti. Daca ti se pare scumpa o cuorba de 25 de lei inseama ca nu ai ce cauta la
      Mamaia. Vrei fite? Plateste. Vrei pe buget, du-te pe buget. Vrei fite si pe buget, te duci la ma-ta acasa :)))

    • #51

      Imi permit sa ma duc, dar nu m-as duce nici mort in Mamaia. Daca ajungi sa iti permiti ceva, nu inseamna ca si merita sa dai banii pe acel ceva.

    • #52

      @Alex: Mamaia înseamnă fițe?

      Majoritatea turiștilor străini sau doar normali, consideră un mare Kitsch tot litoralul românesc în frunte cu Mamaia! Da’ ce știu ei… important e sa le vb tu superior celor care îți spun negru pe alb!
      Deci bos uită-te dară la ce s-a referit omu’ în articol și vezi unde e vorba de prețul ciorbei!
      Ai văzut? Nah acuma recitește-ti proza și caută-ti un epitet. E mai simplu și poate te ajută! Poate!

      PS: sunt absolut convins că ți se pare normal și să plătești șezlongu’ că tu îți permiți! Nu? D’aia vii la Mamaia…că ai bani!
      Păcat că plec eu din țară înainte să avem un ANAF care să vă învețe pe toți băbălăii ăștia că 100 de euro-s bani oriunde in lume numa’ la noi nu!

    • #53

      @Alex problema nu e pretul in sine ci adaosul. Platesc 10 euro pe un fel de mancare dar vreau sa fie mancare de 10 euro nu mancarea pe care o gasesc cu 5 in alte locuri. Hai sa zicem ca mancarea e aceeasi dar vreau vreau o masa care sa stea fixa, vreau mai multi ospatari astfel incat sa nu stau 5 minute sa imi ia o comanda, vreau o masa curata, nu stiu, ceva, orice care sa justifice pretul cerut.

    • #54

      Nu frecventez Mamaia, nu ma pasioneaza subiectul.
      Doar ca, zic si eu, daca o ciorba costa 25 de lei in Mamaia si in Eforie costa 15 lei, parca as vrea sa fie o diferenta de gust.
      Nu ma intereseaza sa platesc taxa de fraier, ma intereseaza sa platesc zona, care se reflecta in pret, care se reflecta in CALITATEA superioara. Ceea ce la Mamaia e doar… pretul.

      De exemplu, mie burgerii de la Vivo mi se par cei mai gustosi. Stiu ca un meniu (burgeri+ cartofi) costa 50 de lei, dar peste tot, pe unde am mancat (in afara de Circus Pub, care sunt si ei buni), burgerii nu erau ca la Vivo.
      Preturi similare sau mai mici.
      Ba e chifla faramicioasa, sau prea tare, sau branza prea inexistenta (am uitat sa specific, eu mananc doar cheesburger, daca n-are branza nu are viata), carnea de proasta calitate, sosurile la fel.

      Cam la asta ma refer. Daca ciorba de 25 de lei are acelasi gust cu aia la 15 lei, pa si pusi, ma duc la aia de 15 lei.
      Daca ciorba de 25 de lei e facuta ca lumea si simti diferenta, da, atunci aleg sa dau 25 de lei pe o ciorba.

  10. #55

    Mah..nu peste tot e asa…
    Am restaurant in Arad unde mancarea e ok , pretul ok, vine cu paine ciorba inclusa, etc
    Da…poza arata arata a mânărie, dar depinde de locație…
    Sincer, cea mai nasoală experiență cu mancyarea a fost la un restaurant în Deva, pe lângă Corvini, unde a durat 1 h sa vina mâncarea, deși am comandat ceva banal si nu era nimeni pe terasă.
    Dar recunosc ca nu am fost la mare la Ro, sau in alte locații mega laudatet

    • Da si numele restaurantului, sa stiu unde sa mai ies cand ajung acasa.

    • #57

      Sunt in Zakynthos, serviciile merita banii, dar nu le-aș numi foarte ieftine. Îmi place că orice trăsnaie îți trece prin minte și întrebi dacă se poate, grecul zâmbește și găsește o soluție: sigur, nu facem noi sa fie bine? Se vad că își dau silința să plece clientul fericit.
      Prețuri: berea aprox 4 euro, sticla de vin 20, o masa normală 30 (de persoana). Închiriat barca 4 ore 120, închiriat masina 3 zile 130. Nu mi se pare ieftin, dar într-adevăr, nu pleci cu senzația că ai fost păcălit. Pe majoritatea plajelor șezlongurile sunt gratis.

    • #58

      Kulcsy, vezi la Cocosul de Aur(nu stiu daca mai e deschis, era acuma 3 ani , cand încă bantuiam prin Ar)

    • #59

      Si eu am avut o experienta distractiva cu un restaurant din Arad, prin centru, naiba stie cum ii zicea. Te intampina chelnerul de la usa, iti deschidea usa, te invita la masa, iti tragea scaunul (sa te asezi :D) si pana consultai meniul, apareau niste shoturi cu palinca, cica din partea casei. Fiind cu masina, am imbatat ficusul din ghiveci, sa vad daca mai vine inca o data. I-a facut refill. Dupa ce a sosit potolul, a aparut la masa si o sticla de Borsec minerala de 1 l, fara specificatie. La sfarsit, pe nota de plata combustibilul aparea din partea casei, free, dar apa minerala era taxata cu aproximativ pretul posircii respective. Ospitalitate adevarata…

    • De Cocosul de Aur stiu. La Marin & Friends mai e ok optiune.

  11. #61

    Mentalitatea in Grecia, ca tot s-a adus vorba mai sus: sa multumim clientul, ca poate mai vine si poate ne da si un review pozitiv pe TripAdvisor.
    Am revenit la acelasi restaurant de mai multe ori pe parcursul concediului, am dat cu cea mai mare placere review-uri de 5 stele si am citit si comentarii gen “am cautat restaurantul pe TripAdvisor si cand am vazut cate aprecieri are, am zis sa incerc si eu si a fost intr-adevar excelent etc”.

    Mentalitatea in Romania: sa jupuim cat putem orice fraier care se-asaza la masa, ca oricum vin mereu altii.
    Si cand apare un review negativ, facem ca aia din Viscri, public shaming, punem “pretenarii” sa comenteze de bine ca sa contracareze criticile si sa dea si ei review-uri de o stea daca ala care-a indraznit sa ne critice are si el pagina etc.

    • #62

      Ii doare in cur pe greci de rrrromanasul caruia ii zornaie maruntisul in buzunare. In grecia si in cipru respectati sunt rusii .Vine rusul la receptie la 3 dimineata si cere elicopter, ca atunci vrea muschiu lui sa se plimbe . E servit cu cea mai mare rapiditate, dar si scoate 3000 € pe ora de zbor de noapte + 4-500 bacsisul la pilot.

    • #63

      Puiule, tare mai esti tu prostalau (sau trollezi prosteste, ceea ce e cam acelasi lucru)….
      Grecii respecta aprioric orice turist si nu te intreaba ce natie esti cand te asezi la masa ori cand iti rezervi camera. Si, cu toate ca am pastrat cetatenia romana, nu folosesc cartea de identitate romaneasca decat atunci cand merg la vot.

    • #64

      Asa o fi, dar le mai ramane niste respect si pentru romani. Si lor, si turcilor.

      Cand mergi acolo aia se dau peste cap sa te faca sa te simti bine, ca dai bani. Adica daca esti acolo ai platit sau vrei sa platesti.

      Si, curios, oamenii mai revin, ca simt ca primesc ceva de banii dati. Nu simt ca deranjeaza, ca in RO.

    • #65

      Eu o să merg în Thassos special ca să mai mănânc la taverna la care am mâncat vara trecută. Așa de bine m-am simțit, și mâncarea așa de bună, că ne-au făcut să revenim în fiecare seară acolo. La fel în Brașov la Dei Fratti, așa de bine vorbesc și se poartă ca merg doar la ei, la sfârșit oferă și un Limoncello din partea casei. Dacă nu îmi place ceva la un restaurant nu dau review negativ, dar nu mai calc pe acolo. După articolul cu Viscri m-am uitat pe meniul lor de curiozitate. Îmi cer scuze dar nici dacă aș întoarce banii cu lopata nu aș da 40 lei pe o porție de cartofi la cuptor cu cârnați.

    • #66

      unde e taverna vietii

    • #67

      @Cetin Încearcă taverna Gorgona din Skála Rachoníou. Am trimis multe persoane acolo și toți îmi spun același lucru (printre altele): pastele lor cu fructe de mare nu sunt viabile economic – conțin PREA multe fructe de mare raportat la paste și preț. M-am mai și făcut de cacao când i-am întrebat dacă peștele este din baltă sau cumpărat de la metro/oșan/carfur (cică sunt unii prin estul Europei care vând pește cumpărat din sursele de mai sus și ți-l vând pe post de pește proaspăt dar sunt convins că sunt doar zvonuri), iar grecu’ a dispărut subit și s-a întors cu tribu’ de pescari (jumătate din familionu’ lui). Cealaltă jumătate de trib (mi-a prezentat-o și pe aia) se ocupa cu gătit și servit în cârciumă.

  12. #68

    Turcia, undeva langa Izmir, acum o luna: 2 portii de adana kebab in meniu – 30 de lire fiecare (cam 16 lei sau ceva de genul).

    Bauturi nu aveau in meniu, dar am vazut ca toti beau in jur apa sau ceai si am cerut si noi cate un ceai si o apa.

    Am primit 2 ape (imbuteliate, desigur) si 2 ceaiuri inainte de a ne aduce mancarea.

    Apoi am vazut ca niste turci de langa mancau salata de vinete si am cerut si noi (nu o identificasem in meniu).

    Am primit un bol cu salata de vinete si 2 lipii calde.

    Apoi a venit kebabul, am mancat, iar la final cand am cerut nota am mai primit cate un ceai.

    Cu ce nota credeti ca a venit ospatarul turc?

    60 de lire, adica cele 2 kebaburi (cam 32 de lei).

    • #69

      Dacă aveau și băuturi, vă costa triplu. Au mărit taxele la alcool mult de tot, de aceea multe localuri nu le bagă în meniu (plus din motive religioase). În principiu, mâncările cu carne sunt mai scumpe în Turcia, verdețurile sunt ieftine.
      Pâinea n-am văzut-o până acum în vreun meniu, cred că ar da faliment localul respectiv. 🙂
      Dar există și locuri unde ce ați mâncat poate costa 300 de lire, fără alcool.

  13. #70

    E o chestie nativă, românul nu are ospitalitatea în genă.

    Sunt niște oameni răi, viperoși și țepari, cu puține excepții.

    Aia cu pâinea și sarea e o invenție ceaușistă.

    • #71

      daca e o inventie ceausista, de ce vorbeste Iorga despre ea? printre altii

    • #72

      E un obicei care se regaseste traditional la slavi, nordici si in orientul mijlociu. plus Romania. Probabil se trage de la persani ca si majoritatea cuvintelor si obiceiurilor ”ne-latine”. Peste tot semnificatia e de noroc pentru vizitatori sau pentru noii proprietari, ospitalitate. Am fost intimpinat cu piine si sare cind am deschis o noua sectie intr-o fabrica din Ukraina. La fel si in Pakistan.
      Povestea lui Ispirescu cu sarea in bucate nu prea e a lui, el doar a pus in cuvinte potrivite o poveste care exista in toate culturile indo-europene.

  14. #73

    Desi fac parte doar din categoria clientului, hai sa fim corecti pana la capat: calitatea restaurantelor din Romania este destul de apropiata de calitatea si cultura culinara a clientului de restaurant din Romania, de multe ori foarte galagios, se crede sef (imi plac cei ce se aseaza singuri la mese, muta mese, vorbesc la per tu ), tepar in domeniul sau de activitate, opulent samd.
    Si nu inteleg mirarea, eu cred ca aici pe blog sunt multi prea tineri care uita de unde am plecat, ar fi interesant sa faceti o calatorie in timp in restaurantele din perioada comunista, sa vedeti acolo calitate la servicii si mancare, voi de unde credeti ca s-au format multi patroni de restaurante, personal? AA, ca sunt multi care activeaza acum in domeniu si nu au prins perioada aia, pai da, si-au facut restaurante toti ce au sesizat o oportunitate, insa fara nici o pregatire in domeniu, fara un curs, fara calificare, etc.
    Mai dezastruoase ca preturile si atitudinea mie mi se par meniurile, pai cum plm sa ai mancare proaspata daca meniul contine 10 pagini de preparate, si oricum portiile trebuie sa fie imense, pentru ca altfel nu mai vine clientul a doua oara. Jocul cererii si ofertei regleaza de multe ori lucrurile, daca nu ar exista clienti dispusi sa cheltuie in aceste locatii, fiti siguri ca s-ar inchide, insa oamenii inghit in sec, se mint singuri, nu au curaj/chef/timp sa lase un review, sa transmita un feedback celor care i-au servit. Iar daca vrei sa fii boss, servesti bouillabaisse in piata ovidiu la pret de marsilia….nu te obliga nimeni sa mergi (mai ales ca la marsilia nu poti achizitiona si ardei iute):)
    Cat despre alte tari, experientele pot fi diferite, gen restaurante din Lisabona ce iti aduc tot felul de chestii pe care crezi ca le primesti din partea casei si le platesti, mizeriile si jegul din Paris si Franta in general (dar cine are ochi sa le vada, e vrajit de magia locului), chestiile procesate carora li se spune mancare din UK, asa cum sunt restaurante ok si in Romania (eu am o slabiciune pentru cele din zona secuiasca).

    • #74

      Comunismul ala a fost acum 30 de ani. Au avut vreme sa se adapteze la realitate, ca sunt si care s-au adaptat si o duc bine mersi.

      Mi se pare si mie ciudat sa vezi un meniu cu 10 pagini, de la ciolan afumat pana la fructe de mare, si sa te astepti sa fie foarte bune fructele alea de mare, cand stii clar ca sunt aduse inghetate din Metro. Prefer restaurantele cu specific, unde au mai putine chestii in meniu si multe sa fie facute pe loc. Stiu ca sunt mai scumpe, dar platesc si nu comentez, ca nu ies in fiecare zi la restaurant.

      Dar cand vezi ca ai galagiosi la mesele alaturate, la care le moare familia tot la 10 secunde, si nu se face nimic in privinta lor, sau te trezesti ca in ziua aia este formatie si muzica e la maxim ca trebuie sa urli peste masa (chestie patita), sa nu se mire patronul ca ramane doar cu clientii care prefera acele conditii.

    • “Comunismul ala a fost acum 30 de ani”

      comunismu ala s-a cam taiat de prin 2000. Anii 90 au fost aceeasi mizerie

    • #76

      cine n-a mancat la simplon (‘cuibu cu ciori’) pe calea victoriei in anii ’80 sau la shorley in ’90-’00 nu are dreptul moral sau profunzimea gastronomica de a se lansa in istoriografia alimentatiei publice romanesti!
      Am zis! :-)))

    • #77

      oh, cat simplon am bagat, era mama prietena cu doamna Mariana, casiera de acolo. iar shorlei si laba de urs, la greu

    • #78

      Nu e adevărat, anii 90 au fost cei mai mișto. Și nu zic ca-n bancul ala cu moșulețul care pretindea că era mai bine pe vremea lui Stalin, nu, în anii 90 apăruseră peste tot terase, umbreluțe cum le ziceam, adică na, nu te mai duceai la restaurante comuniste, că mai erau încă, te duceai la de-astea noi, aveai de unde alege, erau terase multe și foarte apropiate, practic când ne dădeau afară dintr-una mergeam în următoarea, dura o lună întreagă până ajungeam să trebuiască să schimbăm cartierul. Acum dacă vrei să bei o bere nu mai ai unde, numai localuri de fițe peste tot.

    • #79

      La un moment dat, pe strada unde era liceul in care invatam, erau 29 de carciumi. Si strada are vreo 200 m. Vorba lui Mihai, ieseam dintr-una, intram in alta. Ce vremuri 🙂

  15. #80

    in restaurantele cu mancare buna in general garniturile si painea ardeiul sunt din partea casei.

    binenteles ca in restaurantele unde mananca 1000-1500 de oameni pe zi la mese si sunt de volum nu e asa fitosag si experienta nu e fairy tail.

    Doua dughene unde mananc oricand ajung sunt Kontiki din Sibiu si Cocosul de Aur din Arad. la kontiki cer o ciorba si stie exact ce trebui(ciorba dumnezeiasca de burta, mujdei,ardei iute, smantana paine) sau la cocosul de aur unde painea si ardeiul te asteapta pe masa si te intreaba ce ciorba vrei si cand ajungem la felul 2 te intreaba care-l vrei.

    de cand te pui la masa pana vine mancarea nu trec mai mult de 5 minute in ambele…

  16. #84

    sunt putine restaurante care isi respecta clientii. restul, asa cum zice un vechi proverb hindus, muie!

    p.s. nu mai zic de hoteluri si nenumaratele lor stele. muuuuult prea putine in care chiar se pupa pretul cu calitatea serviciilor gen curatenie

    • #85

      Sunt in Zakynthos, serviciile merita banii, dar nu le-aș numi foarte ieftine. Îmi place că orice trăsnaie îți trece prin minte și întrebi dacă se poate, grecul zâmbește și găsește o soluție: sigur, nu facem noi sa fie bine? Se vad că își dau silința să plece clientul fericit.
      Prețuri: berea aprox 4 euro, sticla de vin 20, o masa normală 30 (de persoana). Închiriat barca 4 ore 120, închiriat masina 3 zile 130. Nu mi se pare ieftin, dar într-adevăr, nu pleci cu senzația că ai fost păcălit. Pe majoritatea plajelor șezlongurile sunt gratis.

    • #86

      greciosii si-au dat seama de mult timp ca calitatea aduce clientul inapoi. aia au construit o civilizatie pe negot.
      ma gandesc ca poate lucrurile de genul asta se regasesc acolo unde exista familii care traiesc din asta, care transmit pe cateva generatii afacerea respectiva, unde isi dau seama ca daca nu vin oamenii sau nu sunt multumiti atunci pur si simplu pierd veniturile familiei.
      pe la noi pare ca ma degraba sunt toate un fel de side business. si atunci si interesul e fix la fel.

  17. #87

    Barcelona, La Ramblas – meniurile de afara afisau preturile fara TVA
    Italia – coperto, e un fel de taxa de masa. E cunoscuta si in general 1-2 euro. Pe de alta parte in sudul Italiei iei cina la un pret mai mic decat in Cluj sau Bucuresti.
    In Romania sunt restaurante si restaurante. Cele ok sunt mai rare.

  18. #88

    Mi se pare de cacao sa fii nemultumit de politica de preturi. Poti fi nemultumit de servire, de faptul ca ai asteptat mult sau ca ospatarul era suparat pe viata si iti vorbea de sus. Dar daca nu-ti plac preturile, du-te peste drum la Lidl, ia-ti ce-ti trebuie si iti faci acasa. Sau ia-ti o saorma.. ca nu cred ca te-a bagat cineva cu forta in restaurant. Si nici nu te-ai trezit cu ardeiul pe nota la sfarsit.. asta da, ar fi fost nesimtire din partea lor.

    La fel mi s-a parut de cacao si la discutia cu restaurantul din Viscri de acum cateva saptamani.. toate ca toate, dar daca ti se pare scump, du-te in alta parte, sau baga parizer cu paine.

    • #89

      Din discutia cu restaurantul din Viscri am inteles ca a fost scump pentru ce a primit, plus servirea inceata, nu ca a fost scump in general. Si ca nu a fost nimic special la mancare.

      BTW, patronul zicea ca si cafeaua e de specialitate, din zona. Apoi si-a modificat postul si a zis ca e prajita local.

    • #90

      @Marius: de acord cu ce ai spus, dar din poza de mai sus, Opincarul nu are o problema cu pretul. El plateste si mai mult, dar vrea ceva gratis. Ca sa fie bine. Iar cu moartea horeca, cel mai probabil, maine o sa ia pranzul in alta locatie din centrul vechi al Constantei.

    • #91

      Sunt multe restaurante care nu au afisate meniul la intrare, astfel incat sa iti faci o idee despre nivelul preturilor, si sunt multe bodegi care scriu la sfarsit, mic, cat costa painea, ardeiul, smantana, etc. La fel cum iti poti permite sa comentezi pretul platit versus experienta in locul respectiv, curatenie, confort, amabilitatea personalului, curatenia personalului (ia sa vezi chelneri cu jeg sau unghii netaiate, barbi rasfirate, personal feminin ce le flutura parul, haine imbacsite), cum se prezinta farfuria, prospetimea ingredientelor, originalitatea, savoarea, etc…..ia vezi si tu cum se acorda stelele michelin (chiar si acolo e relativ, fiind francezi, nu pun pe primul plan igiena, te poti trezi in restaurant cu doua stele si 40 de locuri cu o singura toaleta mixta, si aia pusa strategic pe langa usa de la bucatarie, si nu poti vedea neaparat un flux in care farfuria ce iese din bucatarie sa nu se intersecteze cu farfuria debarasata).

    • Ma bag si eu ca sarakul in discutie: am 2 experiente care-mi vin in minte – 1) Budapesta-> sotia zice: hai sa-i luam pe aia mici de la aeroport, ca e mai ieftin prin Budapesta ca au si nu stiu ce serviu pentru bagaje [ le statea in gat un “lau cost” la Cluj. Ok, zic ce e pentru mine un drum de 1500 de kilometri dus-intors, asa ca hai la drum. Ne oprim evident sa vada “aia mici” Buda din Pesta, mancam la o chestie din zona pietonala, scump da face [ nu mi-a placut nimic, oricum nu intelegeam nimic din meniu – iar ceva maghiara farstein si eu. ]. Cand a zis sa luam inghetata mi-a ingetat inima = 4 bucati, a 1000 de HUF = 4000 HUF in ziua cand era 300 un euro! Mama ce scump, am mancat cu noduri alea doua cupe puse in “gornet”. Ce vreau sa zic? Ca asa e cand esti sarac, dai 150 de ioro pe benzina, dai pe ce mama masii mai dai, dar apoi compari inghetata pe bat cu aia din zona turistica din Budapesta. Asta e turismul, nu e pentru saraki.

      Da si pe mine ma seaca cand adauga 1 leu chifla – si eu bag ceva la ghizdan – 1 leu ciusca, de se dubleaza pretul. Dar asta e, daca era 5 lei micul ziceai ca-si scump, asa e 2 lei si cu restul adaugat. fix 5. Exagerez.

      Alta treaba e cu zambetul, calitatea serviciilor, aici nu au scuze.

    • #93

      Lumea are o problema cu preturile de obicei cand restul lasa de dorit – calitatea/cantitatea mancarii, servirea, localul.

      Mergi la un restaurant de fite, stii ca dai banul si nu comentezi. Mersi intr-un loc unde iti tranteste un pumn de pastai verzi cu 40 de lei, stai o jumate de ora sa iti ia comanda, mai stai sa iti aduca pastaile, vine cu un pic de ciorba in farfurie, apoi vine si iti zice ca felul doi nu mai e, ghinion. Te uiti in jur, vezi ca nu esti la camera ascunsa, nu vezi stele michelin niciunde, ai dreptul sa comentezi.

    • #94

      Eu cred ca am citit alt articol… deci omul scrie negru pe alb ca horeca trebuie sa moara pentru ca i-a cerut 2 lei pe ardei. Sincer nu inteleg despre ce vorbim.

  19. #95

    Am fost in concediu săptămâna trecută în Annecy. Am mâncat la restaurant pe malu’ lacului, am plătit 35 de euro, mâncarea plus bautură, apa și sos din partea casei, iar porțiile ooohoho, mult prea mari, o farfurie de 30cm aproape plină, lucru ce m-a surprins, că mă asteptam la d’alea cu 3 picături de nu știu ce peste un moț de alt nu stiu ce.
    Servirea, deși terasa era supra plină si erau și care așteptau in picioare sa se elibereze vreo masa, a fost geniala. Dar ne-am cărăbanit repede pe o bancă după ce am mâncat, că na, am zis sa nu ținem ocupată masa. Bineînțeles că erau și restaurantele unde se serveau numa sclifosenii scumpe.
    Oricum, preturi absolut ok tinand cont de stațiune. De exemplu barcă electrică fără permis, era între 50 și 60€ /ora.
    La hidrobiciclete nu ne-am uitat prea atent, cred ca erau 12€/ora.
    Însă ma tot gândeam cât ar costa acasă acea barcă electrică, ori sa mănânci într-o locație de genul ăla, când în Sinaia plăteam prin 2017, 28 de lei pe un piept de pui cu legume și sos alb …

  20. bai, la inceput nici mie nu mi-a placut faza asta. Dar, daca stai sa analizezi uite analiza.
    De ce sa platesc eu 20 de lei ca tu vrei ciorba ta cu smantana?

    • Eşti alergic? Îngraşă? Cum să o mănânci fără smântână? Dar ai dreptate: “din partea casei” = “inclus în preţ, indiferent dacă o vrei sau ba, nu ne interesează”, chestie nu tocmai fair…

    • Absolut irelevant.
      Ai ciorba: 18 lei + 2 lei smântână + 1 leu pâine + 1 leu ardei. Deci 22.

      Tu vrei sa iti ceara direct 22 cu ele incluse. Adică plm, ți-e lene sa le ceri?

    • #99

      Nu prea e asa in mod normal – sosurile, un ardei, o felie de piine au costuri apropiate de zero per client/portie. Punind un pret pe ele, chiar daca e doar un 1 leu sau 20 de bani, arata cum e gindirea in acel loc.
      Poate depinde si de modul in care am crescut si lucrurile cu care suntem obisnuiti.

      Nevasta-mea inca nu intelege/nu vrea sa accepte, desi am fost de zeci de ori la McD/KFC de ce trebuie sa platim pentru sosuri.
      Eu nu inteleg/vreau sa accept de ce se plateste mai mult daca stau la masa sau de ce e normal ca restaurantele sa fie inchise intre 11:00-13:00 si intre 14:00-18:00, sau asa ceva. Sau de ce sa te dea afara daca nu maninci si vrei doar un vin.
      Adica, inteleg de ce, dar nu imi place pentru ca am fost obisnuit altfel. Asa cum nu o sa accept cum ar vrea cineva care comenta sus, sistemul american, in care te duce cineva la masa – daca nu ai rezervari, ma asez unde am eu chef nu unde decid mignionii tai! americani cretini!

    • sa mori tu ca sosurile, painea si ardeii au costuri 0. Presupun ca nu frigiderul in care fiecare dintre chestiile astea sta merge pe soare. Si costul de achizitie e 0.

      Asta cu asezatul la masa. Ai probleme la caputz. Imi aduci aminte de anii 90 “io fac ce vreau, e democratie”.
      Si zici ca nu intelegi de ce un restaurant nu ar vrea sa te lase doar sa bei un vin? pentru ca la cum gandesti mai ai putin si nu intelegi de ce sa nu poti ocupa o masa de 8 ca sa bei un pahar de apa de la chiuveta.

    • #101

      unele ciorbe presupun smântână în cadrul rețetei (rădăuțeană, de burtă, care or mai fi), de ce aș plăti în plus ceva ce trebuie să fie deja acolo?!
      să mai discutăm de o fază pe care am auzit-o: ceri ciorbă de burtă, e x lei, când ți-o pune în farfurie, te întreabă dacă vrei și burta, fâșiile alea de burtă fiartă, că așa e x+y lei. pe bune?!
      sau mi s-a întâmplat să precizez: nu vreau pâine, nu vreau ardei iute (spus expres ospătarului, cu toate vorbele), mi le-au adus oricum, nu m-am atins de ele, le-am și așezat mai departe, să nu mă împiedic de ele, să nu sară vreun strop de zeamă, chestii, mi le-au pus pe nota de plată.

  21. #102

    Ceea ce ai primit tu cu 60 lire, a mai stat cel putin in 7 farfurii .In grecia si in cipru ,ca si la noi ,mancarea si bautura neconsumate sunt reciclate si readuse la masa ,de cate ori este nevoie . In paphos ,un meniu mediu, pe plaja ,sare de 100 € si ajunge si la 700 . Aici bineinteles ca nu se discuta de mancare reciclata ,dar meniurile la 5-6 € cam astfel de ingrediente contin.

    • #103

      lol:))))))))

    • #104

      Eu vorbeam de Turcia, la o ‘lokanta’ in care mancau doar turci.

      Stiu si cum e in Paphos, am fost anul trecut de vreo 3 ori acolo, gratie zborurilor ieftine de la Ryan (de fiecare data am zburat cu 20 de euro dus-intors).

      La cum aratau restaurantele din zona de promenada, nu am mancat nimic de acolo. Ca sa nu mai spun ca majoritatea ospatarilor erau romani care aproape trageau de noi sa ne asezam…

      Am stat la un hotel cu AI care a fost ok, gateau seara chestii in fata noastra (purcel de lapte, miel, curcan etc.), mancarea a fost ok, bauturile au fost si ele ok.

    • imi plac oamenii care stiu ei sigur!

    • #106

      @Puiu: OMG. Ce-ai fumat?

    • #107

      Acum, la banii aia, te mai uiti ca era deja muscat din kebab?

  22. #108

    Nu există “din partea casei”, restaurantele care au așa le integrează automat în prețul ciorbei.

    • #109

      Parca e mai usor sa stii ca felul 1 e X lei, felul 2 Y lei, si la sfarsit pe nota de plata apare X + Y, decat X + Y + servetele + paine + smantana + adrei + plm stie ce.

  23. #110

    Dar poate nu vrei smantana si ardei? Si atunci te simti jecmanit cand pretul ciorbei le include?

    Eu am o problema cu pretul umflat al bauturilor imbuteliate. Apa de robinet ar trebuie sa fie adusa gratis, in carafa la orice restaurant cvilizat.

  24. #111

    Am fost ieri la “La Hamsie” in Mamaia sat. Bunicele hamsiile, bun si mujdeiul. M-am bucurat de pret, 6 lei / 100g. Apoi a urmat: 2 felii de lamaie – 4 lei, 2 portii (1 lingurita/portie) de mujdei – 4 lei.
    Ok, zic. La pachet, va rog. 2 lei cutia aia de celuloza si 1 leu punga. Punga era dintr-o rola din aia de-o cumperi cu 5 lei si sunt vreo 100-200 de bucati.
    La punga am cedat….

  25. V-a aruncat unu’ o piatră în apă, să vă aducă aminte că mai există Pizzico, pentru că în ultima vreme am văzut locul cam gol…
    E plin locul de cârciumi de la monumentul Constanţei şi al fraţilor Mazăre în jos: la unele se manâncă mai bine decât la Pizzico, la altele mai ieftin… Şi sunt câteva (le numără şi un tâmplar cu experienţă) la care se manâncă şi mai bine, şi mai ieftin…

  26. #115

    YMMV: in in Italia platesti coperto+ Service in zonele turistice (o masa de 26€ a devenit 54, in Venetia). La Lago di Garda, un patron de carciuma care facea reclama cu “coperto free” pentru copii m-a taxat, totusi pentru ei, pentru ca nu am comandat si pentru ei. Am cerut o farfurie in plus: 4€, mi-a explicat ca il costa spalatul…etc. Cand am facut taraboi, la final, mi-a zis ca sa nu-i platesc nimic. I-am platit, dar nu am mai calcat pe acolo: am gasit o terasa misto la un hotel, cativa km in aval si am mancat numai acolo. La turci, te fac rau, cu tot felul de recomandari care costa bani frumosi la nota, si, la fel ca la noi, te trezesti ca lucruri care ar trebui sa faca parte din pretul produsului, precum mujdeiul si smantana, costa destul de mult la final.

  27. #116

    #numaifitisaraci

  28. #117

    Una clasica din piata: luau saci dinaia de platic cu ochiuri mai mari… bagau pe fund cativa cartofi maricei, puneau un tub pe ei… puneau cartofi mari in jurul tubului, cartofi mici de tot in tub… scoteau tubul, legau sacul si aia a fost. PS: intrebarea e, de ce ti-ai ocupa mintea cu asa ceva?

  29. #119

    Am zis sa facem un traseu Bucuresti, Brasov, Alba, Novaci, Bucuresti.
    Rezervari pe booking, filtru pet friendly, facute cu 2 saptamani inainte, platite in avans.
    Dupa fiecare rezervare las si mesaj in care zic ca venim cu copil si un catel de talie mica, aprox 3kg.
    Brasov – foarte ok
    Alba – ne anunta cu 6 ore inainte de ajunge ca s-a inchis locatia, studio.

    el: “Ne pare rau pt inconvenienta creata deoarece bookingu nu a reusit inca sa blocheze propietatea.”
    eu:”Ok, anulati rezervarea si trimiteti-ne banii inapoi.”
    el:”Dumneavostra trebuie sa anulati si sa cereti in anulare fara taxe eu o sa va accept apoi bookingu o sa va restituie banii in termen de 2-3 zile”
    eu:”Dumneavoastra va asumati anularea, nu eu. Pentru ca dumnevoastra nu ati respectat termenii contractului”
    el:”Ok in acest caz banii o sa ii preia bokingu… si veti ramane si fara bani si fara rezervare. Cum doriti!”

    Novaci:
    Eu: O sa venim cu un copil de 1 an si 8 luni si un catel de talie mica (3kg).
    Multumim
    El: Animalele sunt permise doar in curtea unității, nu și in interior!
    Eu: Nu asta scrie in anunt

    Am sunat si mi-a zis ca ei asta au inteles din pet friendly.

    Si la Alba si la Novaci camerele erau disponibile dupa ce ne-au anulat pe noi.
    Asta e nivelul, noi am decis ca a fost ultima data in Romania.
    A trebuit pe drum sa oprim si sa cautam cazare, 1 ora, superb, cu nervi.

  30. #120

    Eram in Frankfurt la un restaurant cu baietii mei(adica prietenii) ca sa sorbim niste bericioaice si sa bagam in noi niste porc si curcan. Eram serviti de un marocan. Ne-am dat seama ca e pe aceeasi lungime de unda cu noi cand, dupa ce am terminat de mancat, am comandat niste pretzeli. Vrand sa debaraseze farfuriile in care ramasese destul sos, noi am zis nu – atunci a facut el legatura dintre pretzel si sos 😀
    Noi aveam o chestie, de fiecare data cand ieseam la bere, cand dadeam noroc ziceam la multi ani xulescu(unul dintre prieteni). Eh, asa am facut si aici. Ba chiar ii spuneam si ospatarului ca e ziua lui xulescu. Cam inainte sa cerem nota, ce credeti ca face Rashid (asa il chema pe ospatar)? Vine cu un platou de prajituri din partea casei pentru “sarbatorit”. Bineinteles ca nota nu a fost mica si bacsisul a fost pe masura, dar uite cum pot altii sa iti ia banii si sa fii cu zambetul pe buze

  31. #121

    Am fost sa mancam (prin iarna) la Ferma Dacilor 10 persoane. Ala a fost momentul in care am decis ca nu mai intram in restaurante din RO.

    Motivele:
    – Meniul. Am ajuns acolo la insitentele unui prieten (culmea, e fix prietenul care de obicei nu trage sa mergem a restaurant) pentru ca vazuse un videoreview cu niste bucate care aratau super.
    Teapa, nu sunt in meniu.
    – mancarea servita era sub ce suntem noi capabili sa gatim. In grupul nostru se gateste de la decent in sus, dar nu avem pretentii de mancare de restaurant. Ce am primit noi era sub ce facem noi. Cu mult.
    – Pretul. Am avut o nota de plata de aproximativ 1200 lei. Imens pentru ce s-a oferit.
    – Muzica. Suntem la resturant, nu la discoteca. Pur si simplu nu ne auzeam unul pe celalat.

    La final, concluzia a fost urmatoarea. Puteam sa facem urmatoarele si ieseau mai bune si mai ieftin.
    – 3 kg de antricot
    – 2 kg de biftec tartar
    – 1 ceaun de pastrama de 5kg
    – 4 rate la cuptor
    – 40 mici
    Probabil muream daca mancam astea dar cred ca se intelege ce vreau sa zic.

    Deci horeca din RO poate sa moara linistita, de la mine nu mai vad bani prea curand.

    • #122

      Am fost și eu acum câțiva ani și a fost OK când erau la început. Nu mi-a plăcut că era scris cu font de 1 pe site că e cazarea/persoană nu pe cameră dar nu am comentat.
      Li s-o fi urcat la cap reclama făcută de Mark Viens? Că mânca ăla pâine cu ceapă și slănină de parcă era caviar.

  32. #123

    @Cetin, taverna se numește Sta Kala Kathoymena, e în Kinira, o zonă mai puțin populată de români. E o afacere de familie, au și plantație de măslini. Eu am fost cazat lângă ea la Dolphin House că aveau plaja lor, la 10 m de cazare. (eu caut locuri liniștite, fără distracție )

    • #124

      will search

    • #125

      +1 pentru Sta Kala. În schimb, nu știu cum de ți-a plăcut pe plaja aia de la Dolphin. Întradevăr, e mai puțin populată, dar Paradise Beach, care e lângă, este extraordinară, cu nisip fin și cu intrarea foarte lină în apă, cam cum e la noi.

    • #126

      @Catalin1cha, pentru ca era liberă, eu nu fac plajă, înot și mă joc cu copilul în nisip. Dimineața mergeam la Notos Beach iar seara rămâneam la Dolphins, practic ieșeam din cameră și ajungeam pe plajă. Băiatul de la Notos deja era la mine cu două cocktail – uri, înainte să despachetez prosoapele. Plus apa plată rece ca gheața din partea casei. Din nou, la Notos Beach, nu erau români, doar sârbi și bulgari.

    • #127

      @Costi, și ai văzut ce mișto e cum, ABSOLUT oriunde, apa de 0,5 litri, rece ca gheața, costă 50 de cenți, iar cea de 1,5 litri e un euro? Pe la noi la mare cred că e răcită cu gheață de la poli, iar apa este direct de la izvorul Evian sau ceva de costă de la 8 lei în sus. Aia de 0,5.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.