Citeam postarea de pe facebook a vagului amic Tudor, care, în loc să își crească situl său, pune content pentru mizeriile lui Mark și râdeam de 2 chestii.
Prima, comentatorii sunt majoritar cretini, e incredibil, omul vorbește de un fenomen, răspunsurile sunt tip Da, dar poți vedea apusul și în altă parte, pentru că da, fix despre asta e vorba. Ba chiar unele ipochimene se supără, adică ce, ne faci proaste, urâte și nu știm să mergem pe tocuri??

Și second, mi-am adus aminte de când locuiam în Constanța. Doamne, ce iad. Cum dădea prima geană de căldură, cum începea, de joi, să se umple de turiști în căutare de plajă, mare, soare și restul. Începea aglomerația, traficul, prețurile explodau, totul vraiște. Iar la prețuri mai era și faza că niciodată nu scădeau înapoi după ce plecau turiștii. Așa, aveam dreptul de a cumpăra cele mai scumpe chestii din românia, de la roșii până la shaorma, pentru că de ce nu.

Și mă uitam la poza asta din Santorini, unde încă nu am avut onoarea de a ajunge și mă gândeam la amărâții care chiar locuiesc acolo. Ce viață dementă, 8 luni pe an ești înconjurat de cancerul turistic, nu mai ai intimitate, nu ai nimic, pentru că vin văcuțele de internet să facă poze cu case albe.

– Giorgios, du-te până la Kir Karațali să iei 2 pâini și o legătură de stufat. Te întorci până mâine, că nu sunt decât 50 de metri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

21 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    am fost anul asta in Kefalonia si nu imi venea sa cred ca sunt de 3 ori mai multi turisti decat in mod normal. Insula fiind mare si relativ greu accesibila era respirabil, nu era problema… dar totusi, anul asta pare sa fi fost nebunie.

    • #2

      Eu am fost din Lefkada la inceputul lui august si batea vantul in partea cu Fiskardo. Ultimul ferry din cele 3 zilnice a dus doar 5 masini. Nu parea aglomerat

  2. #3

    E ca și cum te-ai plânge de localnicii din Mamaia sau eforie nord care de fapt nu prea sunt localnici și nu locuiesc acolo, vin doar în sezon ca să-și scoată profit pentru că practic (și) cu asta se ocupă.

    • #4

      serios, asa iti imaginezi tu ca e in constanta?

    • În Mamaia, singura localnică e nepoțica lui Iacubov.

    • #6

      Fix problema asta o avem si noi…stam la un sat aprox la 10 km de Cta. Dar eu iubesc marea de cand ma știu. In fine, avem copii acum, iubeste copilul plaja, noi la fel..dar din mai pana in septembrie e haos si super aglomerat. Abia așteptăm caldura sa ne plimbam pe la microrezervatie, plaja si ce o mai fi, dar nici la piata nu putem merge. Nu mai vorbim de plimbari prin port sau altele. Oricum, si cu turisti si fara, se circula naspa, nu sunt parcuri, mizerie si uratenie cat cuprinde.

  3. #7

    Eu nu le-as plange neaparat de mila celor din Santorini. Adica majoritatea constructiilor din zonele unde se fac poze sunt locuite de persoane care isi castiga existenta din turism.
    Este similar cu situatia din Venetia, unde cetatenii se plang de numarul mare de turisti, dar stiu cu totii ca orasul ar ajunge in faliment fara aceasta sursa de venit.

    1
    • #8

      Având în vedere ca am venit de acolo acum 2 zile, via Heraklion (stam în Creta, în Almyrida) aglomerația e fix între orele de ferry sau când vine barca mare ( Canival Cruise) cu 2500 de turiști. Aia tin magazinele închise, baga tare 3 ore și vând tot (chestii făcute în China cu design grecesc, 15% discount dacă plătești cash). Toată lumea e mulțumită, e 12000 taxa portuara pentru cruise, 3000 pentru bărcile mici din insulele apropiate.
      Recomand însă Milos, e aceeași chestie ,fără Vulcan,orientare E-V ,poți face poze mișto, au peșteri accesibile via barcă, preturi mult mai bune.

  4. #9

    am fost de doua ori in santorini, primul copil acolo a fost conceput 🙂 de fiecare data am stat in kamari. si de fiecare data am luat last-minute.

    e superb, dar f aglomerat. merita urcat pe vulcan sau plimbare cu barca, vizitat fira…

    a doua oara (ca tot aveam permis) am inchiriat o masina o zi si seara am mers in nordul oia, unde am gasit o terasa mica si libera, sa vedem si noi apusul. intr-o zi vizitezi toata insula.

  5. #10

    Nu ai de ce sa-i compatimesti pe grecii din Santorini si iti explic de ce.
    1. Bulucul de vite obsedate de poze cu apusul e doar in orasul Oia (Iia se pronunta) unde majoritatea caselor albe sunt de inchiriat la preturi astronomice, proprietatii locuind satucuri linistite si ieftine pe perioada varfului de sezon (Megalochori de ex)
    2. cu putin planning vezi si apusul din Oia si vizitezi orasul fara sa te calci in picioare cu americanii adusi la pachet de shuttle bus sa nu le scada burta pe scari. poti vedea apusuri superbe si din Firostefani si nu e nici dracu
    3. am vorbit cu mai multi greci localnici si un cunoscut roman care lucra ca ghid acolo. Mi au spus toti acelasi lucru, fara turisti nu am trai asa bine si toti erau ingrijorati de cati bani au pierdut in pandemie si imi spuneau ce trist si pustiu era fara turisti
    da, am fost in santorini si e superb

    1
  6. d-aia nu mi-a placut mie la Luz anu asta. M-am dus inainte sa inceapa sezonu. Nu era atat de cald incat sa iti topeasca creierul. Cand ma dadeam cu bicla pe coclauri nu a trebuit sa stau mai mult sa imping bicla ca sa nu dau peste turisti.
    Ba, era nasol ca nici preturile nu erau d-astea de instagram, ci d-alea omenesti cu care nici macar nu te poti lauda. Si nici nu puteam sa pozez cozile de la intrarea in baruri

    Vad ca la Santorini trebuia sa merg.

  7. #12

    nu locuieste nimeni acolo (OIA) sunt doar magazine si unitati de cazare.

  8. Daca as locui acolo as cere cheta 50 de euro pe zi de la turisti ca sa nu stau in curul gol pe terasa!

    • #14

      Oricum se ”benoclează” pe la ferestre și te vede-n casă…

  9. #15

    articolul nu cred ca era neparat despre santorini, ca vad ca pe asta s-au axat raspunsurile. ci la modul general: dubrovnik, venetia (btw in venetia chiar stau destul de multi, mai ales in varsta si care nu beneficiaza in mod direct de pe urma turismului), roma, pisa, split etc…. pt unii chiar este un calvar sa fie in continuu turisti sub geamul lor.

    1
    • Ăia nu au îmbătrânit dintr-o dată în orașele astea turistice. Întâi au beneficiat de banii turiștilor. Da, știu, când ești la pensie te doare la bască de tot și vrei liniște…

      1
    • #17

      Acum 20 de ani nu era fluxul asta de turisti. Mie asa mi se pare. Acum e mult mai usor sa ajungi oriunde fata de acum 20 ani.

      1
  10. #18

    idioți de albele părți: turiști și localnici

  11. #20

    Santorini își datorează o bună parte din notorietate (și) filmului “Summer Lovers” (din 1982, zilele astea au fost 40 de ani de la lansare), a cărui acțiune are loc acolo, care film și coloana muzicală aferentă (Chicago, “Hard to say i’m sorry”) au fost promovate la greu în buclă pe canalele globale de difuzare gen MTV. By the way, apropo de bieții localnici copleșiți, până la explozia turismului în zonă, insula ajunsese practic nelocuită, nu aveau din ce trăi și migraseră în masă pe continent, în zona Atenei.

    1
  12. Mă roagă Iulia anul trecut să iau o pâine neagră fiindcă mă duceam la magazin să mi iau țigări. Ok, ajung în magazin.

    Cer țigările și pâinea. Și mi zice aia “35”. Aka cumplm 35? Maxim 30 gândesc eu…da’ plătesc. Mă uit pe punga în care era ambalată pâinea, 9 lei 50 un căcat de pâine pe care o gaseai la Lidl la 3.50.
    Îi zic lu’ Iulia că mănâncă pâine de bogați, cum kkt să dai atâția bani pe o chiflă vopsită?
    La care Iulia: “aaaa, poi sunteți turist. Pentru noi e altfel și mai ales în afara sezonului”.

    2 Mai, a.d. 2021

    1

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam