Mă gândeam la 2 situații de acest gen, întâmplate zilele trecute.
Prima ar fi șantajul șpagatistului dolofan-brumă asupra ziarului gândul, când, sub amenințarea publică la adresa ziarului, a cerut nici mai mult nici mai puțin ca zoso să fie scos de la ziar, altfel el refuzând să mai citească din ziar în emisiunea sa.. Și desigur, lașitatea a învins iar corifeii de la gândul s-au conformat. Nu-i așa, trebuie să ajungă și ei să fie citiți de imberb, poate poate se mai vinde ceva.

A 2 a este amenințarea proferată de domnul Szabo, membru al familiei Szabo și proprietar al conacului Archia, care amenință cu tribunalul situl Orașul Deva, pentru că în comentariile legate de o recenzie asupra respectivului conac, au apărut amănunte nesemnificative, cum ar fi mizerie cumplită la un așa zis conac de 5 stele, nesimțirea personalului și alte atribute ale turismului rromânesc.

Cea mai ilară motivație posibilă a fost că trebuiau să ceară acordul proprietarului ca să poată scrie despre o unitate de cazare publică. Probabil domnul membru al familiei Szabo consideră că încă trăiește pe vremea iobăgiei de pe vremea grofilor ce i-au fost străbuni, sau confundă blogurile cu ziarele a căror patroni poate să îi cumpere la fel de ușor ca pe o pereche de chiloți uzați. Din păcate pentru dânsul, convorbirea i-a fost înregistrată, inclusiv amenințările de rigoare. Rămâne să vedem cum e cu legea rromână, dacă ai voie să îți înregistrezi propria convorbire și dacă înregistrarea are caracter de probă în instanță.

Revenind în lumea noastră, am un sfat, ba nu, o rugăminte.
Oamenilor, nu vă mai lăsați impresionați de amenințările șobolanilor de genul ăsta. Dacă aveți dreptate, dacă aveți dovezi împotriva nesimțirii și nepăsării unora și altor, nu ezitați să le folosiți sau să le dați în vileag.
Amenințările nu sunt decât ultimul refugiu al unor oameni slabi, ce încă se cred în comuna primitivă de dinainte de 1989.

În rest, Badea, rămâne cum am stabilit la ultimul articol.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.