O sa las acest link, ca sa lamurim aceasta problema, odata pentru totdeauna.

en.m.wikipedia.org/wiki/Olivier_salad

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

49 comentarii Adaugă comentariu

  1. BLAS-FE-MI-E!!!

    22
  2. #3

    refresh wikipedia link, blasfemia a fost corectata

    29
  3. Boeuf = carne de vita

    Enuff said

    In rest, poate fi si cu stridii, dar nu e nici un boeuf acolo

    36
    • #6

      ai citit ce scrie acolo? tot?

    • #7

      Numa’ ca aia de ii zic olivier (adica slavii) se jura ca bouef romanesc n-are treaba cu ce zic ei ca e olivier.

      2
  4. #8

    Poate fi după gust, eu de exemplu o prefer fără mazăre.

    19
    • #9

      si eu la fel, urasc gustul de mazare

    • #10

      mazarea ca mazarea, am mancat kile de mazare in armata si nu imi amintesc sa aiba vreun gust decat de fasole dulce. care nu prea are vreun gust.

      anywaaay, telina? who tf pune telina in salata?!? gustul de mazare fiarta e rau dar ala de telina proaspata e ok… ummm. no.
      folosesc telina doar fiarta bine in orice are nevoie de mirepoix la inceput, ca baza.

      orice carne e ok in salatele rusesti. sunt dezgustat doar de shuba – aia cu peste afumat la ultimul strat.

      ca sa nu fiu prea terorist, cum zic unii, admit ca probabil depinde de unde am crescut, cu ce mancaruri am crescut. fi-miu nu suporta mancarea din zona mamei lui sau din zona mea. vrea doar mancare ruseasca, ca acolo a crescut. nah, e inca in crestere , o sa il educam in timp ca orice e rus/rusesc e otrava!

      9
    • #11

      Eu o prefer CU mazăre, din aia la borcan, fără zahăr. Nu mazăre rehidratată,aia e tare. Anul asta am încercat trei mărci diferite, până am găsit ce trebuie. Arovit rulzz

      4
    • #12

      Eu pun țelină, e dulce și aromată. 😀 Pun și păstârnac. De obicei o fac cu vită, dar nu zic nu nici la pui. Mazăre never ever. Câteodată gogoșar murat, le lângă castravete…

      3
    • #13

      oh, da. trebuie sa aiba acreala. cu gogosari nu am incercat dar suna bine. castraveti murati sigur!

      2
    • #14

      @Mihai: telina murata (+ la morcov murat). it offers crunch si aciditatea necesara

  5. #15

    Neveeeeeer si intotdeauna.

    si sarmalele pot contine morcov.

    12
  6. #16

    Am auzit de blasfemii gen salata în care se punea parizer… deci nu ma mira nimic.
    Se face cu carne de vita,dar nu orice rebut de carne grasa sau bătrână…asta e unul din secrete.se prepara neapărat maioneza în casa cât despre mazăre se poate pune,dar nu chestii la cutie,ci maxim congelata,dar și aia fiarta cu simt de răspundere,și nu se pune foarte multa.

    8
  7. #21

    și bunica avea roți…

    24
    • #22

      Salata de beouf e cu vita si mazare, punct. Ce ai pus tu acolo e Salata a la Russe.

      30
  8. #23

    POATE avea mazăre, dar mai bine nu :))
    “green peas(optional, preferably not)”

    12
    • #24

      Exact. Are altă consistență (este mai tare) si nu aduce vreo îmbunătățire a gustului. Probabil că oamenii pun si mazăre ca să sporească cantitatea. Am mai auzit de parizer în salată boeuf, yuk! Anyway, mănânc salată boeuf, dar nu mă dau în vânt, îmi place mai mult cea orientală

  9. #25

    Salata lu’ Olivier poate s-aibă și icre de brontosaurus că mi se fâlfâie de salata lui.
    Salata de boeuf e cu carne de vită și fără mazăre indiferent ce spune Olivier și cu tot neamu’ lui. Mazăre pun doar sălbaticii.
    Să pui mazăre-n salata de boeuf e ca și cum Bulă ar fute o gonflabilă, dar s-ar lauda c-o futut-o pe vecina de la 3, aia bună rău.

    21
    • #26

      Corect: beef in, peas out!

      Nu imi displace mazarea, am mancat niste tocane de vita cu mazare, belea!

      Altfel, si durianul imi place dar nu inseamna care are ce cauta in salata boeuf!

      Idem, nici puiul nu are ce cauta intr-o salata BOEUF!
      Aceeasi erezie ca si pizza cu pui!

      3
    • #27

      Pizza cu pui????? Italienii ar înnebuni dacă ar afla că există și erezii de genu’ ăsta.

      1
    • #28

      @John Temple: hai sa nu fim mai catolici decit papa! Exista si italieni care pregatesc pizza cu pui, la fel de bine ca cea cu cirnati…
      Varietatea tipurilor de pizza e foarte mare, s-au adaptat inclusiv la gusturile internationale (poti gasi pe meniu “pizza americana” care de obicei e cu wurstel si cartofi prajiti tip McDonald^s). Inca n-au ajuns, totusi, sa tolereze pizza cu ananas 🙂
      Ceea ce ii scoate din minti e numarul ingredientelor folosite pentru umplutura. in general nu vezi mai mult de 3-4 chestii puse la un loc (inafara sosului de rosii si a mozzarellei).
      Cind povestesti de pizza cu 8 ingrediente, se crucesc…

      1
    • #29

      De acord complet cu carnea de vita, fiind partea originala. Dar puteti pune dragilor carne de curcan, pui, porc or whatever dar nu o denumiti salata de boeuf, spuneti-i salata Olivier sau salata de pui/curcan etc :)) retetele oricum se schimba si se adapteaza conform nevoilor oamenilor, nu trebuie sa ramana asa neaparat
      Btw, nici eu nu agreez mazarea mare si tare. Am gasit de la dáucy – cea petit, fina si foaaaarte buna. Nu se simte in salata si acuma o mananc asa si goala, cu lingurita.

  10. #30

    Traditionala sau nu, mazarea si la mine este un mare no-no. Nu ii suport nici gustul (in salata) nici efectele colaterale. Nu am tabuuri alimentare si o data pe an parca merge o mancarica de mazare cu pipote de pui, dar cam atat, mai mult nu prea suport.
    In schimb pare interesanta varianta de salata cu carnati in loc de carne de pui, cred ca am sa o incerc data viitoare.

    7
  11. #31

    La “Navodari” salata nici macar pui nu are, l-au inlocuit cu ton. Iti spun miine cum e….

    3
  12. #34

    Mama are urmatoarele amendamente la rețetă:
    -se adaugă mici chifteluțe (2-3 cm diametru) care în timp se vor înmuia trăgând din zeama acrişoară
    -se pot folosi măsline verzi fără sâmburi în loc de murături (sau se pot adăuga)
    -salata se va păstra şi servi la caserolă, sau, dacă se serveşte pe platou, în niciun caz nu i se va da forma de “mămăligă” rotunjită, ci va fi nivelată în formă de trunchi de con, sau cilindru.

    6
    • #35

      -cu chiftelute in sos cu maioneza am mai fost servita, in salata nu am intilnit. Cite obiceie…
      -forma aia speciala e ca sa se laude ca maioneza rezista? 😉

      4
  13. Voi nu puneti si foita de aur pe salata boeuf ca sa arate mai glamour si mai exclusivist?

    25
  14. #39

    salata boeuf cu pui sau cu mazare e de saraci. si nu ma refer la bani.
    e ca si cum ai pune pui sau mazare in mici.

    5
  15. #41

    Ce-aveți cu mazărea? E recomandată și de David Popovici și Robert Glință în reclamele de la televizor.

    11
  16. #43

    O gospodina din familie mi-a zis ca ea face cu mazare (si) pentru ca a auzit de la cineva ca mazarea ajuta la digestie. Bine, ea face cu pui dar are o oarecare logica cand ma gândesc ca carnea de vita e mai greu digerabila decat cea de pui.

    1
  17. Vine din Rusia? Boicot!
    Oricum nu mancam, la mine e o ciudatenie, imi place mult, dar o evit. Evit maioneza in general.
    Nu stiu de unde revival-ul de anu’ asta, salata de boeuf in sus, salata de boeuf in jos, pusa impreuna cu mancarea de Craciun si Anul nou. Parca anii trecuti (vreo 15 asa) nu se vorbea deloc de ea. Iar in copilaria mea nu era asociata cu sarbatorile astea in special, ci cu orice ocazie mai festiva.

    2
  18. #45

    Problema mea este că mazărea de acuma este tare și are gust de carton. Mulțumesc pe această cale cercetătorilor care au muncit pentru aceste soiuri de legume care pot rezista foarte mult timp pe rafturile supermarketurilor.#stalearîngât.

    3
    • #46

      e strict problema ta, se gaseste la supermarket mazare mult mai frageda si mai dulce decat era la alimentara. totusi, pastreaza reteta de salata boef fara.

    • #47

      ia-ti de la dáucy aia petit si fina, e mica si buna de mancat lejereanu

  19. #48

    las aici reteta de salata boef pe gustul meu.
    ingrediente, in cantitati aproximative:
    – cartofi pentru salata: 0,8-1 kg
    – morcovi: 0,2-0,3 kg
    – carne macra de vita tanara (manzat): 0,6-0,7 kg
    – castraveti murati in saramura, ultracrocanti: 0,7-0,8 kg
    – gogosari in otet: 0,2 kg
    – maioneza facuta in casa (2 galbenusuri, 0,5 l ulei de floarea soarelui, 2 lingurite de mustar, seama de la jumatate de lamaie, un praf de sare)

    se fierb cartofii, morcovii si, separat, carnea de vita, se racesc si se toaca marunt la cutit.
    indicatii: cartofii se fierb pana intra usor scobitoarea in ei, dar nu mai mult. carnea de vita se poate fi fiarta la oala de presiune si tocata la masina, recomandat cu sita mare.
    muraturile se toaca marunt si se storc pana te dor mainile.
    se amesteca toate ingredientele tocate, se adauga putina sare (atentie cata puneti, maioneza este un amplificator de gust) si maioneza, doar cat este necesara ca sa ”lege” ingredientele.
    se aseaza salata pe platou, i se da forma cu un cutit lat, se tapeteaza cu restul de maioneza.
    la final, se decoreaza dupa gust, imaginatie si indemanare. eu folosesc felii subtiri de castraveti si gogosari murati, optional masline. nu recomand ou fiert, ca se usuca urat in frigider.

    am scris aceasta reteta simpla, dar testata, pentru ca, de-a lungul vietii, nu am putut manca ”salatele boeuf” cu care am fost servit prin diverse gospodarii, erau mult mai naspa decat la ”impinge tava”.

    3
  20. #49

    Problema e că se mănâncă prima . Pur și simplu se ocolesc cu dibăcie toate celelalte bucate și se atacă la salată . Abia după ce ultima rămășiță a fost servită se descoperă că avem și altceva, și începe sărbătoarea . Din experiența observ că următoarea țintă sunt sarmalele .

    2