Legat de postările cu plecatul prin alte țări, din experiență proprie pot să spun că nu realizezi cât de mult îți lipsesc anumite lucruri pe care le consideri normale decât atunci când nu mai ai acces la ele. De fapt, la fel ca la oameni, nu știi cât de important a fost pentru tine decât atunci când nu mai e în viața ta.

Așa eu, ajuns în Liverpool, obișnuit ca, dimineața, să fac un mic dejun tip platouaș, cu sălămior, mezelic, măslinuțe, cașcaval, poate ceva roșii cherry, mă trezesc în prima dimineață și hai la supermarketul din sat, să luăm cele ce trebuie. Da sunt bărbatul care se trezește dimineața și își răsfață soția cu mic dejun și chifle calde, așa sunt eu, ce pot să fac.

Aici a fost primul șoc cultural. Pentru că englezii nu au mezeluri. Au șuncă. Ham. Ham în toate combinațiile. Ham fiert, afumat, uscat, ham cu denumire generică de orașe diverse, ham, ham ham. Și cârnați englezești, cu diverse combinații, de la ghimbir la ceapă prăjită, care nu au niciun fel de gust, măcar apropiat, de cârnați. Dacă ai noroc, găsești niște chorizo spaniol, fabricat la Woolton, care are un gust de pingea și cam aia e.

Nu vă spun cu ce satisfacție vin în țară și îmi cumpăr mezeluri. De la Meda, desigur. Prima oară când am venit în țară, după vreo lună de secetă, am mâncat un weekend întreg doar mezeluri, și eu, și nevastă-mea, atât de poftă ni se făcuse, încât minunata mea soacră voia să își dea demisia din post, ea, care gătise pentru noi câte-n lună și stele, iar noi serveam sandvișuri cu salam și cașcaval.

Așa că nu mi-e deloc greu să vă prezint campania Salamierii, de la Meda, pentru gama de salamuri crud-uscate.
Meda are, ca de obicei, o abordare inedită a campaniilor sale, așa cum, de fapt, au în general cei de la Meda. Un site foarte mișto făcut, www.salamieri.ro, cu poveste video a salamierilor și a salamurilor crud uscate, despre modul de preparare și de gustare.

Am aflat și eu că un asemenea salam, de exemplu, stă la maturare minim 21 de zile în camerele speciale de Fermentare – Afumare și Maturare – Uscare, în condiții de temperatură și ventilare perfect controlate, fără a fi preparate termic. Puteți să urmăriți, chiar e interesant, iar tipul care îl joacă pe salamierul șef este un simpatic.

Așa că, dacă vreți o alegere rafinata pentru orice connoisseur intr-ale gustului, puteți alege, fără grijă, Salamul Banatean, Salamul Sinaia, Salamul Crud Uscat, Salamul Vienez, toate de la Meda.
Pentru că gust, de aia.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.