Să ştiţi că în sistemul medical, întâmplător sau nu, există şi bani. Unul dintre lucrurile pe care mi le doresc este să ajutăm medicii să găsească acei bani şi să poată să-şi dezvolte serviciile. La 1 iulie 2023, contractul nou pentru care s-a muncit de la Colegiul Medicilor, dar eram pe partea cealaltă a mesei, şi-a propus să aducă şi serviciile în atenţia noastră şi să poată fi remunerate. Anul acesta, contractul de la 1 iulie 2024 va aduce persoanele neasigurate şi promisiunea Băncii Mondiale că vor fi plătite aceste servicii, vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate, în virtutea faptului că în Constituţie scrie că suntem cu toţii egali. Încercăm să schimbăm multe lucruri, dar este foarte greu. E un an dur, un an cu plin de încercări pe care îl ştiţi, n-are sens să vă povestesc mai mult”, a subliniat Valeria Herdea.

Între timp, ieri, am aflat că băiatul unei prietene are pneumonie nedepistată de o lună, pentru că nimeni nu voia să îi facă o radiografie la plămâni, pentru că nu sunt fonduri.
Tot ieri am aflat că o cunoștință a murit, în Sibiu, la o săptămână după naștere, pentru că medicii au trimis-o acasă fără să le pese că se simte rău, ocupa un pat și nu sunt fonduri.

Sunt foarte curios cum îi mai poți motiva pe oamenii care plătesc 10 000 de euro anual la CNAS, dar nu au acces la servicii medicale, din motiv că nu sunt fonduri, în timp ce toți neasigurații vor avea aceleași drepturi. Nu de alta, dar socialismul este minunat, până când se termină banii celui căruia i-i cheltuim. Sigur, solidaritate and shit, dar când lună de lună nu poți să îți faci analize, nu poți face varii scanări și raze, pe motiv că nu sunt fonduri, deși tu plătești de o viață, parcă îți vine să te întrebi unde mm sunt fondurile alea, că, dacă puneai banii ăia deoparte, aveai bani să te tratezi în Elveția și de ce, din fondurile tale, sunt tratați politicienii și oamenii care nu au plătit un leu asigurări vreodată.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

45 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Pai bun, și atunci de ce sa mai plătească ever cineva asigurări de sănătate dacă și fără a plăti va avea aceleași drepturi și dacă Banca Mondială plătește oricum pt neasigurați (vă dați seama că asta e cea mai mare gogomănie posibilă, cum kkt s-a plătească aia așa nelimitat pt toți neasigurații. Din banii cui o să plătească?)

    28
    • #2

      din banii lu banca mondiala, ce nu intelegi??:)))

    • #3

      Eu am dubii că Banca Mondială plătește asigurări de sănătate. Cine știe ce au zis ăia și ce a înțeles analfabeta (funcțional, desigur). De altfel, ca să-ți faci o idee despre ce poate coana, las aici următorul citat:

      “eu îmi asum, dar vreau să vă asumaţi alături de mine şi de toţi aceşti oameni care şi-au pus pielea în joc – vreau să vă rog frumos să vă asumaţi…”

      Când începe politrucul să-și ‘asume’, știi deja că e discursul pentru idioți.

      23
    • #4

      este ceva manelist nou Bancu Mondialu’ de care n-am auzit eu?

      6
  2. #5

    eu nu pot face analize ce fac parte din “planul de preventie” in lupta anti cancer, nu sunt fonduri. ce sa zici? am programare in noiembrie :))), noroc ca nu ma grabesc, si nu, nu vreau sa dau 450 ron la privat.

    niste muisti.

    26
    • #6

      Si eu am tiroidita autoimuna, nimic grav, dar care trebuie supravegheat. Incerc de 3 luni sa fac niste analize decontate si nu sunt fonduri. Oricum nu as economisi mare lucru pt ca majoritatea analizelor specifice nu sunt decontate deloc si oricum destul de scumpe. Dar, voiam sa adaug si eu un vot pro la succesul acestui minunat sistem.

      24
  3. “Sunt foarte curios cum îi mai poți motiva pe oamenii care plătesc 10 000 de euro anual la CNAS, dar nu au acces la servicii medicale, din motiv că nu sunt fonduri, în timp ce toți neasigurații vor avea aceleași drepturi”

    Pai. Ti-ai raspuns singur. Dar, poate nu ai fost atent cand ai pus intrebarea

    Platesti 10000/sau oricat- nu ai acces la servicii medicale, din motiv că nu sunt fonduri
    pana acum era
    nu platesti – nu ai acces la servicii medicale, din motiv că nu esti asigurat
    acum este
    nu platesti- nu ai acces la servicii medicale, din motiv că nu sunt fonduri

    vezi bah. Egalitate!

    30
  4. #8

    Spre deosebire de multi comentatori de aici, si de opinia oarecum generala pe subiect din aceste cercuri, ma stiti ca eu sunt mult mai impaciuitor cand vorbesc despre Romania, am o parere mult mai buna despre tara asta decat multi de aici, si in general vad lucrurile in alta culoare. Am mai spus si repet, romanul de rand, ala cu 3000 de RON salariu pe luna, daca nu are probleme grave de sanatate sau personale, traieste o viata mai buna decat 90% din populatia planetei asteia, de 8 miliarde + oameni. S-a intamplat, fara vreun merit de-al meu personal, ca viata sa ma poarte prin destule locuri prin lumea asta, incat sa fiu 100% convins de asta .

    Dar exista un segment in Romania, unde suntem complet in lumea a 3-a, si ne batem la retrogradare in lumea a 4-a, tinand cont de cate resurse exista in tara asta comparativ cu altele, si nu, nu am mai mult de 1% incredere ca se va schimba ceva in bine prea curand. Sistemul de sanatate.

    It runs too fucking deep. Efectiv 90% din oamenii care lucreaza in lumea asta, lucreaza acolo adusi de rude, incurajati de rude, si cu legaturi de familie, de sange sau prin alianta, peste tot in jurul lor. Nu lucreaza acolo decat ca sa duca ” afacerea ” familiei mai departe, sa mearga banii in continuare. Sunt un procentaj minuscul cei care fac mai mult decat strictul necesar .

    ” Ma fac doctor, ca mama sau ca tata, ca sa fac si eu bani multi ca ei ” – deviza vietii a 90% dintre studentii de la medicina .

    E de 10 ori mai rau decat in invatamant, e de 10 ori mai rau decat in politie sau in justitie. In invatamant, e vorba doar de apatie si de bani putini, exceptandu-i pe aia suficient de buni pe tarlaua lor, incat sa dea meditatii la nivel inalt, in politie si justitie, esti sub lupa, si de multe ori, miza de la smecherie, este prea mica ca sa merite pedeapsa, iar daca nu esti suficient de mare, trebuie sa imparti cu seful si cu toti din jurul tau, ca sa nu fii luat de prost cand se descopera ceva.

    In spital, nu comentezi. Vii acolo disperat. Si nu ai voie sa le spui nimic Mesiilor in halate albe. Pentru ca tu ” habar n-ai domle, ce, esti doctor ? ” . Si in momentele alea disperate, taci din gura si lasi capul in jos, pentru ca au dreptate, habar nu ai, nu esti doctor. Si te lasi pe mana lor. Mana celor carora oricat de mult le-ar fi crescut salariile, oricat de multi bani ar face profesand pe repede inainte si la privat si la stat, alergand sa faca bani intre cabinete, fara niciun interes pentru oamenii pe care ” profeseaza ” , tot nu isi gasesc suficienta empatie incat sa inteleaga ca munca lor este mai mult decat o simpla munca .

    90
    • #9

      Tind sa te contrazic putin, mai ales ca am avut cateva experiente cu spitalele publice in ultimul timp. Ce voia arhi sa sublinieze este ca tot sistemul e putreg. Iar medicii fac parte si ei din sistem. Dar, fata de acum cativa ani, au aparut medici tineri care nu mai accepta celebrul plic si care icep sa aiba si minimul acela de umanitate care le lipsea.
      Evident ca mai sunt si pramatii, evident ca mai sunt si cazuri de malpraxis, evident ca mai sunt incendii. Avem spital construit 100% din fonduri private care nu e deschis inca pentru ca birocratie.

      Si te gandesti, pe buna dreptate, la ce dai atati bani daca ajungi la nevoie si iti zic ca nu mai sunt fonduri. Mergem la privat, ok. Este bine pentru un control de rutina, un EKG, un dop scos din ureche. Dar daca e ceva urgent, tot la public te trimit. Si iar dai de sistem…

      22
    • #10

      Opinia generala este ca platim taxe si impozite aiurea. Banii sunt tocati de coruptie, pe urma suntem anuntati ca trebuie sa strangem cureaua, mai baga alte taxe si impozite si iti baga si o inflatie din doua cifre. Asta este realitatea. Ok, suntem mai norocosi ca 50% din planeta fiindca avem apa potabila, nu contest asta. Dar nu ai cum sa nu iti fiarba sangele, cand acum doi ani in urbea mea se tineau concerte si festivaluri si alte minuni pentru a aduna un milion de dolari necesari unui biet copil bolnav, pentru un singur fucking injectie necesar sa ii salveze viata, iar doamna asta vine acum si imi zice mandra “Să ştiţi că în sistemul medical, întâmplător sau nu, există şi bani.” Da, stim, dar nu pentru noi.

      24
    • #11

      @punkreas
      Eu țin sa te contrazic mai mult. Doar ce am fost iarna asta in spital pentru pietre la rinichi, lucrare in 2 faze. Consultat/taxat la privat, operat la stat tot cu șpagă ca “nu e urgenta treaba”, de fiul lu’ tata care-i tot urolog si care la ora 14 nu mai este nici el in spital daca nu e de garda.

      12
    • #12

      ”Dar daca e ceva urgent, tot la public te trimit.”
      ma intrebam cat de repede apare pseudoteoria asta in comentarii.

      2
  5. #14

    “în virtutea faptului că în Constituţie scrie că suntem cu toţii egali”

    Dap, toti primim 16 salarii.

    34
    • #15

      cica 17

    • #16

      Si iesim la pensie la 45 de ani si primim mai mult decat am contribuit.

      20
    • #17

      În Constituție nu scrie nicăieri că suntem cu toții egali. Scrie doar:
      “Egalitatea în drepturi ARTICOLUL 16
      (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
      (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

      (3) Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.

      (4) În condiţiile aderării României la Uniunea Europeană, cetăţenii Uniunii care îndeplinesc cerinţele legii organice au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în autorităţile administraţiei publice locale.”

      6
  6. #18

    M-am plimbat in ultima vreme, de placere desigur, prin spitalul ala care a dat cei mai multi primari ai Bucurestiului (nu Obregia, celalalt)
    Pot sa confirm ca Banca Mondiala te trateaza deja gratis, intamplator sau nu. E plin spitalul de bancute pe care stai si astepti gratis sa te bage cineva in seama. Majoritatea personalului te trateaza cu curul, desi nu te-ai dus pentru hemoroizi, dar asta e alta discutie

    47
  7. #19

    Eu imi doresc sa pot sa nu cotizez la sanatate lunar, nu stiu daca exista varianta asta si eu nu stiu de ea, caz in care va rog sa imi ziceti si mie cum fac.
    De banii aia imi doresc sa imi platesc singur la privat un abonament, unde stiu sigur ca voi fi tratat cum trebuie, pt ca in secunda in care incep cu nasoleli, ma mut la altii si gata.
    Interesul privatilor, chiar daca vorbim de spitale, sper sa fie sa aiba servicii cat mai bune sa atraga cat mai multi oameni si sa faca mai multi bani avand multi “clienti”.
    Sunt constient ca dau de aceeasi medici, dar la privat, au alt comportament, pt ca sunt constienti ca daca te comporti urat cu oamenii, au alternative si nu mai vin la tine.
    Eu de vreo 7 ani de cand muncesc, cred ca am facut o radiografie la stat, atat, dar cand vad lunar cati bani platesc si cand ma gandesc la ce au patit alti membrii ai familiei prin spitale, imi mai albeste un fir de par alb in cap si la gandesc serios cum ar da o stire la ora 5, “barbat s-a razbunat pentru nepasarea medicilor.

    15
    • #20

      nu stiu daca fix prietena lu serifu, dar una din lauzele care a murit acu o saptmana la sibiu a murit la spitalul de stat dupa ce a nascut la privat si cand au aparut complicatii privatii au trimis-o la stat (according to libertatea, at least)… so there’s that.
      pt chestii “cosmetice” rezolvi cu gratie si elegant la privat, dar cu exceptia catorva spitale provate integrate (nu stiu daca sunt si in alta parte, in afara bucurestiului), daca materia maronie pocneste ventilatorul, tot la stat ajungi, ca partile alea complicate, cu risc de mortaciuni, au RoI mic si privatii nu prea se baga

      18
    • #21

      @gicutza, lasa-te de maro, modul asta de a pune problema, ne-a blocat in situatia in care contributorii (nebenevoli toti) la bugetul sanatatii nu au niciun avantaj din plata birului. ferice de cei pentru care ne imprumuta banca mondiala, ca sa platim si dobanzi pentru ”dreptul” lor din constitutie.

      4
    • #22

      @daddy trecem peste virgula dintre subiect si predicat, ca inteleg ca esti nervos
      nu am nicio teorie, repet ce scrie in articolu despre o lauza care a murit la sibiu:
      – a nascut la privat
      – in urma unor probleme (mastita, parca) s-a dus la consult la medicul cu care a nascut (la privat)
      – a fost trimisa de la privat la judetean
      – la judetean i-au prescris antibiotice si au trimnis-o acasa
      – a murit

      care e teoria? minte ziaru? posibil, dar in cazu asta de ce esti suparat pe mine?

      legat de beneficii in urma platii, de cativa ani buni o parte din cheltuielile de la privat se pot deconta (garantat de ex pt nasteri)

      7
    • #23

      Ai grija ce-ti doresti, sa nu se intample.
      “De banii aia imi doresc sa imi platesc singur la privat un abonament, unde stiu sigur ca voi fi tratat cum trebuie, pt ca in secunda in care incep cu nasoleli, ma mut la altii si gata.” Si banii platiti pana atunci ii recuperezi cum? in cat timp? Aia la care te muti te trateaza gratis (ca la ei n-ai cotizat)? Daca mori (ca mai sunt si boli care te omoara) cine plateste?
      Sistemul actual e prost. Nimeni nu are curajul sa-l schimbe. Sa muti muntii e usor, sa modifici finantarea sistemului de sanatate in RO e infinit mai greu.
      Ideal fiecare plateste un fond pentru urgente, 100 lei/luna( e doar exemplu), beneficiezi de un pachet fix pe an. Vrei mai mult platesti cat trebuie. Daca dupa 40 ani de cotizat 1000 lei/luna firma aia da faliment, ghinion, vorba presedintelui in functie….

      1
    • #24

      @gicuta induce teoria maro a statului salvator, dupa care reuseste sa relateze faptele complete: daca ajungi la stat risti cu viata.
      mai mult, grămăticul gicuta nu invata nimic nici din experienta altora, nu stie de ce in romania urgentele ajung la stat, i se pare un moft al privatului care te trimite la stat. se moare, dar nu ne invatam minte, pentru ca nu pricepem mecanismul, e prea subtil pentru gicutii care reusesc doar reactia oilor din ferma animalelor.

      1
    • #25

      @daddy e dragut ca aduci vorba de ferma animalelor – si acolo e unu care explica ca adevarul e ce spune el, nu ce vad ceilalti cu ochii lor :))

      altfel, habar n-am de ce te trimit privatii la stat, poate pentru ca nu au upu si terapie intensiva, poate din alte motive, daca stii, ne poti lumina tu
      articolul despre care vb ti l-a dat punKreas mai sus, inteleg ca nu esti analfabet si ca a fost o scapare din graba si din cauza nervilor, putem discuta pe text despre detalii, daca vrei
      m-ar interesa sa inteleg si de unde ai inteles tu din cele 2 texte de mai sus ca eu fac apologia statului salvator

      un weekend minunat la tati lumili 🙂

      3
  8. #26

    fix ca si la pensii si cred ca orice
    daca poți sa fentezi, fentează, nu se va remedia nimic

    5
  9. #27

    Voi stiti ca exista pachetul minimal de servicii medicale, gratuit pentru toata lumea, chiar si pentru cei neasigurati, si ca exista de ani de zile, nu ?

    La ce se refera duamna e probabil ca incepand din iulie, banii respectivi vor fi platiti de catre banca mondiala, din moment ce acum cateva saptamani aceeasi duamna spunea ca banii pentru CNAS ajung doar pana in al treilea semestru.

    3
    • #28

      here goes again…

    • #29

      Pai asta schimba complet sensul articolului

      4
    • #30

      @w chiar cu 360 de grade.

      9
    • #31

      banca mondiala doneaza banii aia sau ii da cu dobanda?

      4
    • #32

      Banii cresc în pomii din curtea băncii mondiale. În niciun caz nu îi vor înapoi cu dobândă, pentru ca de fapt sunt banii celorlalte țări membre.

      7
  10. #33

    Intrebare serioasa(poate stie cineva sau lucrează in sistem):

    Care sunt pasii pentru introducerea unei operatii/proceduri medicale(HIPEC) in contractul cadru la nivel national?

    Deorece aceasta procedura nu se efectueaza la stat si nimeni nu stie nimic, exista un proces pe rol (noi vs. Statul roman) in care a fost solicitata(de catre instanta) informația de mai sus.

    Pana răspunde ministerul sănătății și explica (sunt sigur ca incomplet pentru ca este parte în dosar) ma gândesc ca cineva de aici știe sau are acces la procedura. Am cautat pe net dar nu exista informații și pot doar sa deduc ca se fac referate, studii și se propun către guvern etc.

    Thanks!

    4
  11. #34

    Să nu faci spume!?
    Plătești CAS pentru două surse de venit, că deh, ți-a trebuit și angajare și PFI! dar poți să nu beneficiezi de servicii medicale, pen’că nu sunt fonduri! În timp ce neasiguratul îți râde în freză, că plătește doar pentru o perioadă, atunci când e internat și… s-a rezolvat!
    Ca să nu mai vorbim și despre vechea problemă: asigurat-neasigurat, bagă plicul că altfel…

    5
  12. #35

    Cica e o confuzie iar includerea celor neasigurati se refera doar la planul national de cancer, nu se aplica la toate serviciile medicale.

    Ceea ce nu ar fi neaparat o idee rea pentru ca preventia si detectarea timpurie insemana o reducere a costurilor. Atat ca Romania sta prost la capitolul programe de preventie…pentru ca nu exista fonduri si nici campanii de informare (probabil tot din lipsa de fonduri). Dar e bine de stiu ca pe undeva exista bani in sistemul medical.

    7
  13. #36

    N-am inteles ce legatura avea Oculta Mondiala (pardon, Banca) cu asigurarile platite de noi, dar m-am gandit ca doamna o fi dat iama in dulapul de medicamente si se mai intampla sa nimeresti ketamina in loc de paracetamol

    2
  14. #38

    Eu sunt curios peste 10-20 de ani cand cei 4milioane de populatie ïnactiva” de cetateni ce nu se regasesc in campul muncii si nu cotizeaza vor ajunge la 60-70 ? si nu o sa mai poate munci la negru sau ce fac ei. Pot banui ca nu pun nici bani deoparte. O sa ne trezim cu milioane de cazuri sociale. Sper sa vina banca mondiala sa le dea pensie.

    9
  15. #39

    Mama are, cel mai probabil, cancer de san (bi-rads 5), identificat la privat iar acum trebuie sa faca alte investigatii, tot la privat, ca la stat fie nu sunt fonduri, fie te programeaza cand esti deja mort.
    Referitor la lauza din Sibiu, poti sa mori repede la o saptamna dupa nastere daca ai o infectie. Ea a si refuzat antibioticul.
    Mie mi s-a spus dupa nastere ca daca fac febra sau tremur, sa vin de urgenta la spital (nu in RO). Am facut o febra usoara si un pic de tremur, am luat un ibuprofen si mi-a trecut pe moment (da, stiu, inteligenta!?). A doua zi s-a repetat povestea, cu acelasi rezultat. A treia zi m-au luat ai mei pe sus si am mers la spital. Dupa nici o saptamana cu bebelusul acasa, eram din nou in spital, cu perfuzii cu antibiotice si analize de sange in fiecare zi ca sa vedem care-i treaba. Da, am alaptat bebelusul si am primit si antibiotice intravenos, in cantitati deloc neglijabile + tablete de paracetamol in doze de nici nu credeam ca exista. Aparent erau 2 bucati mici de placenta care au trebuit indepartate chirurgical, sub anestezie totala. Inca o zi acasa si ar fi fost fatal.
    Nu m-as mira daca ar fi fost la fel si in cazul ei dar medicii nu s-au deranjat sa verifice.

    19
  16. #40

    Lucrez la un laborator de analize medicale si durere-n pula ca la CJAS nu am vazut nicaieri.Tot anul ne tin intr-o suma fixa, care se consuma in maxim 3 saptamani, iar in noiembrie-decembrie(mai ales) ne suna sa ne spuna ca le-au ramas bani, multi, si ne dau suplimentari.E valabil pt toate laboratoarele.Deci acolo, cineva, nu e in stare sa imparta banii aia in decursul anului si-si arata competenta la sfarsitul anului, cand nu mai vine nici dracu la analize(doar de nevoie).Partea amuzanta e ca ne trezim cu suplimentarile cu doua-trei zile inainte de Craciun cand nu mai ai ce colaboratori sa-ti anunti, ca sunt in concediu

    15
    • #41

      mortii lor de gunoaie

    • #42

      Breaking news, asa se intampla si cu cotele de motorina la politieni, si cu fondurile prin spitale si etc. Se pare ca asa trebuie sa fie, daca se practica pe scara larga…

    • #43

      Pe mama dupa o serie de AVC-uri care au lasat-o cu pareza partiala si imobilizata la pat a trebuit sa o plimb in fiecare an pe la comisa de evaluare a persoanelor cu handicap (asta apartine de consiliul judetean dar are in componenta medici) desi aveam dosar cu analize facute si rezultatul lor care certificau de alti medici ca este irecuperabila paralizia, gunoaiele alea de la comisie trebuiau sa o vada anual daca nu cumva si-a revenit printr-o minune ca sa nu ii mai dea pensia de handicap. Umilinta mai mare ca asta nu a indurat, ca imi venea sa ii leg pe aia de calorifere acolo si sa ii bat cu scaunul.

      7
  17. #44

    in traducere, pe langa ce platim acum la sanatate, va trebui sa platim si ratele+dobanzile la creditul de la banca mondiala, asa zice valeria ca scrie in constitutie.

    2
  18. “Sunt foarte curios cum îi mai poți motiva pe oamenii care plătesc 10 000 de euro anual la CNAS, dar nu au acces la servicii medicale, din motiv că nu sunt fonduri, în timp ce toți neasigurații vor avea aceleași drepturi.”

    Oamenii inteligenti fac de mult timp cateva lucruri esentiale:
    1. Emigreaza
    2. Lucreaza pe firme offshore inregistrate in paradisuri fiscale recunoscute si acceptate pe piata economica globala ca Singapore, UAE, Malta, Jersey, Londra, etc. nu in tari de mascarici socialisti ca Estonia si Lituania care doar mineaza offshoreul si taxele reduse sau in tari intezise ca Seychelles sau Belize
    3. Daca sunt cu adevarat inteligenti, deja au emigrat si au firma si investitii in locatii offshore. Asta este mooia absoluta pe care i-o poti trage oricarui stat/natiune de marxisti de n-o vor putea duce, si asta este actiunea absoluta ce iti va inbunatati in mod semificativ nivelul de trai, al tau si al familiei tale.

    Discutia este lunga si complexa, dar referindu-ne strict la asigurarile medicale, la piata medicala si la banii pe care ii dai:
    1. Ca sa nu stati priponiti in poienita ca calu’ lui Ghiorghita si sa muriti ca prostii, faceti-va asigurari private BUPA. Sunt mai ieftine si mai bune decat contributia la orice sistem de stat din orice tara
    www.bupaglobal.com/en/
    iqmed.ro/bupa/

    2. Tineti cont de realitate:
    ziarulromanesc.at/zeci-de-mii-de-romanii-se-trateaza-la-spitalele-din-austria-250-milioane-de-euro-au-cheltuit-doar-intr-un-an/
    ziarulromanesc.at/sute-de-romani-se-trateaza-la-viena-de-cancer-iata-cum-decurg-consultatiile-si-tratamentele/

    Cateva lecturi de baza, absolut obligatorii pentru toti revoltatii marxisti cu creierul cat nuca ce sustin utopii egalitariste:
    mises.org/library/book/law

    mises.org/library/book/road-serfdom
    digamo.free.fr/roadto.pdf

    mises.org/library/book/economics-one-lesson
    mises.ro/carti/economia-intr-o-lectie/

    mises.ro/carti/
    mises.org/library

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.