Sam Altman spune că munca de la distanță a fost o greșeală și că acest experiment a luat sfârșit. Șeful OpenAI crede că tehnologia nu este încă suficient de bună pentru munca remote și că aceasta nu este potrivită pentru startup-uri.

Dintotdeauna m-am întrebat care este momentul exact când un fost tânăr, generator de startupuri, idei inovative, revoltă etc se transformă într-un stăpân de sclavi clasic. Desigur, vorbim de experimentul eșuat al imperiului american. oare e vorba de influența celor din jur, se datorează faptului că, brusc, nu mai ești decident, ci ai în cârcă un consiliu care are puterea de a te trimite la plimbare, când ieși din liniile pe care le știu ei ca standard pentru succes?

În rest, sigur, el, ca proprietar de sclavi, poate spune orice. Doar că, dacă va avea nevoie de sclavi, e foarte posibil ca Marea Demisioneală să îl pună în situația de a nu mai fi atât de ferm în decizii. E ok, am auzit că republicanii vor să legalizeze munca minorilor, e posibil să înceapă de mici, ca să îi antreneze de la zero.

Întotdeauna te gândești că gândiri de genul acesta, retrograde, heteroclite, fără logică, generatoare doar de consum pentru companii, apologetica sedintelor interminabile, în care ne întâlnim ca să discutăm despre ce vom vorbi la următoarea ședință, ar fi apanajul românilor. Tonele de șefuleți care căpușează aceste businessuri trebuie să își justifice cumva salariile uriașe. Iar justificarea nu apare decât în exceluri și ședințe lungi, în care prezentăm ppxuri frumoase, despre viitor, familie și ce bine ne simțim împreună în marea noastră familie.

După care atingi marginea de jos a societății și devii ca Elon Musk.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.