Da, stiu, va surprinde. Cum, nu suntem noi poporul acela dragut si ospitalier, care primeste la sanul sau toate religiile, toate culorile si rasele?
Nu, nu sunteti. Sunteti rasisti prin educatie, prin felul de a fi, datorita parintilor, anturajului.
Nu ma credeti? Cand a fost ultima oara cand ati stat pe scaun in tramvai langa un tigan si nu ati intors nasul, gandind, ah, ce pute nespalatul asta. Sau cand trec negrii pe langa voi pe strada, nu-i asa ca ii priviti ca pe niste ciudatenii? Cum ii priviti pe gunoieri? Cu respect sau cu mila, atata timp cat stau in banca lor. Cand ridica nasul din pamant, va simtiti deranjati, nu? Pentru ca a indraznit sa isi depaseasca conditia.
Si, nu-i asa, sunteti ortodocsi. Religia voastra e cea mai buna. Trebuie sa le-o impunem si imputitilor de evrei, musulmani, iehovisti sau mormoni.
Da, sunteti rasisti. Tu, care citesti acum, esti rasist. Nu-i asa ca toti ati hăhăit in grup la gluma aceea cu „daca traia antonescu, nu mai aveam tigani”.
De ce scriu asta?
Citeste la Cabral pe blog. Pentru ca intamplator e negru. Pentru ca e un om mai bun decat multi dintre voi. De asta a intrat in categoria ciorilor bune de sapun.
Nu as fi crezut ca in vremurile noastre mai exista oameni care gandesc asa….