Zic românii din UK.
Weekendul ăsta am urmărit discuțiile legate de poza asta și vă spun, au fost momente în care am râs cu lacrimi. Era una care le explica celorlalți gen Nu ne spui tu nouă, expaților, cum e viața aici, da??

Anyway, pe scurt, în lanțurile de magazine Tesco a fost afișat acest avertisment, scris doar în limba română, în care hoții români sunt rugați să nu mai fure.

Și aici a început iadul. Cum adică, de ce e doar în română, ce, doar românii sunt hoți? Asta e discriminare! Ba chiar unii de la PNL Diaspora au anunțat că dau în judecată Tesco, pentru că, nu-i așa, îi discriminează pe români.

Acum, să fim sinceri, e plin UK-ul de hoți români. Îi vezi peste tot, în toate magazinele îi auzi vorbind, unii sunt atât de imbecili încât vorbesc între ei în gura mare despre ce ar trebui să ia și cum să iasă cu ele. Da, sunt chiar atât de proști, pentru că sunt niște cocalari veniți de la coada vacii care au văzut pentru prima oară un Morrisons. Sau un Tesco, dacă tot vorbim. Aceiași cocalari îi vezi în românia cu BMWuri cu volan pe dreapta, croșetând idiotic un trafic în care nu văd nimic.

Problema englezilor este că sunt complet nepregătiți față de haiducii români. Ei sunt politicoși și au, întotdeauna, prezumția de nevinovăție la adresa oamenilor, așa că supravegherea lor la case și ieșiri este minimă, pentru a nu te jigni cumva, cum fac de exemplu golanii paznici angajați la Selgros România, care, în pandemie, vor să îți caute prin coș, pentru că de ce nu.

Anyway, pentru Tesco, e destul de simplu să demonstreze cu un proces verbal al arestărilor. Din 1000 de arestați, 900 sunt români. Bine, știu, hipsterii vor zice DA, DAR NU SUNT TOȚI, DECI E DISCRIMINARE!! Problema e că UK iese din UE în 47 de zile și termină cu hipsterismul ăsta de mucava.

De fapt, și anumit am lăsat asta la sfârșit, am un prieten în UK care este foarte familiarizat cu sistemul de justiție, arestări și motivele lor.
Motivul pentru care Tesco a pus acel afiș acolo este că toate croncănitoarele românești prinse la furat, repet, TOATE, au, ca principală apărare, motivul că nu știu engleză și au crezut că acele produse sunt gratis. Da, nu e glumă, nu e zvon, e realitatea dură și trumpă.

Digerați asta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.