Câți dintre voi au sunat vreodată la 112 ca să ceară ajutor sau să raporteze un eveniment?
Eu personal am sunat ca să anunț un incendiu la o mașină. Am stat 12 minute la telefon, am spus de vreo 3 ori toate datele personale, locul de unde sun, de ce sunt, ce culoare am la chiloți etc. Am stat și am privit, fizic, cu telefonul la ureche, cum arde mașina și se face scrum fără ca eu să fi terminat apelul la urgență.

Am un amic care a sunat la 112 pentru că se băteau unii în parc. Era în zonă, a încercat să îi despartă, nu a mers, a sunat la 112, că pur și simplu distrugeau chestii în jur, în timp ce copiii fugeau și plângeau. A venit poliția locală, nu a mai găsit pe nimeni acolo, în afară de el. A luat amendă pentru că i-a deranjat. Cu martori, oameni care spuneau că erau ăia acolo și se băteau. I-a durut fix în cur, i-au înmânat amenda și au plecat.

Nu, nu e bine și nu e normal să fie așa. Nu e normal ca oamenilor să le fie scârbă să sune la 112, pentru că știu că nimeni nu îi bagă în seamă și că au și șansa de a fi luați la perpules de niște capete de cretă.

Iar asta trebuie să înceapă de la proceduri. Sunt ferm convins că vacile precum Agentul șef Principal Florescu Vasilica Viorel nu fac asta de capul lor, ci pentru că au niște proceduri comuniste, care vor să limiteze cât mai mult orice cheltuială inutilă a statului, până la modul la care te-ar lăsa să mori ucis, la telefon, doar ca Agentul șef Principal Florescu Vasilica Viorel să nu se deranjeze, că doar benzina costă.

Nu, nu știu ce fel de proceduri ar trebui introduse, pentru că nu e treaba sau specializarea mea. Dar oamenii nu trebuie să mai moară, mașinile nu trebuie să ardă sau martorii nevinovați să fie amendați pentru că cei de la 112 suferă de indolență crasă.

Iar primul pas, înainte de proceduri, trebuie să fie interzicerea vânzării de cartele telefonice fără buletin. Simplu. De pe ele se sună pentru apelurile tâmpite la 112. Ai sunat de 2-3-5 ori, ia tu 20 000 de lei amendă și, dacă nu plătești în 30 de zile, mergi puțin la pârnaie și execută zilele de amendă. Sunt convins că apelurile respective se vor închide rapid.

Și pentru cei cu libertatea și statul care face și drege, în nicio țară din UE nu cumperi cartele telefonice la liber. MErgeți și spuneți-le despre libertate și căcaturi părinților copiilor uciși. Da, vrei să ai libertatea de a face mizerii, fă-le, dar și asumă-ți-le. Dacă nu ești în stare să suporți pușcăria, nu fă infracțiunea, simplu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.