Am scris de mai multe ori, de-a lungul ultimului an despre faptul că românii nu au educație financiară. Deloc. A zis-o și Zoso de câteva ori în ultima vreme.

Portretul tipic

Te-ai încărcat cu câte credite poți duce. Ți-ai luat entuziasmat plasme, mașină, ceva telefon frumos pentru ăla micu, în entuziasmul vremurilor bune. Acum ți s-a tăiat din salariu, nu mai merge la fel de bine afacerea sau nevasta nu mai are loc de muncă. Din cauza asta nu mai ai bani decât de rate și mănânci cartofi, că e ieftin.

De asta BCR trimite românii la școală. Să învețe câte ceva despre bani, despre credite și, de ce, pentru avansați, despre economisire.

Școala de Bani 2 se deschide cu primul curs, pe 8 Noiembrie. Întreaga școală ține până pe 19 Noiembrie, adică 6 cursuri.

Mergi la școală în fiecare luni, miercuri și joi, câte o oră, între 17:00 și 18:00.

După fiecare curs, ca să se asigure că ai învățat ce ți s-a predat la școală, dai un extemporal cu 3 întrebări – una financiară, una care nu se referă la bănci și o întrebare deschisă. Iei puncte în funcție de răspunsurile corecte. Dacă ești bine pregătit și la 2 cursuri consecutive obții maximul de puncte, atunci primești bonus 10 puncte.

Partea mișto e că, dincolo de informațiile utile pe care le afli din cursurile astea, poți să pui Arhiblogul timp de o săptămână pe o sală din Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării(numită pe scurt FJSC).

Cum ar suna Amfiteatrul Arhiblog.ro?

Dacă te înscrii în Școala de Bani sau ești deja înscris, votul tău contează dublu la numărătoare.

Și partea cea mai mișto e că poți să câștigi și bani, dacă obții cele mai multe puncte, la finalul celor 2 săptămâni de învățat intensiv și extemporale.

Premiile puse la bătaie:

– Premiul I: 4.000 RON;

– Premiul II: 3.000 RON;

– Premiul III: 2.000 RON.

Hai să le luăm banii și să cucerim FJSC-ul!