Originalul AICI

Minutul și scorul
07.03.2022 / 09:00
🪖Președintele Ucrainei a anunțat că șase orașe au primit titlul de Oraș Erou al Ucrainei: Harkov, Cernihov, Mariupol, Herson, Gostomel și Volnovakha.
🪖Kievul continuă operațiunea de baricadare, în timp ce trupele ruse acumulează resurse și se concentrează la periferiile orașului pentru a-l lua cu asalt.
🪖Orașul Korosten ( 160 km vest de Kiev, spre Liov și 90 de km nord de Jitomir) a fost bombardat azi noapte de ruși.
🪖Orașul Ciuhuiiv ( 40 km sud-est de Harkov, spre Donbas) a fost recucerit de armata ucraineană în cursul zilei de ieri. Totuși, în nordul Harkovului rușii sunt în periferiile orașului.
🪖Nikolaevul (scris și Mikolaev) situat între Herson și Odesa a fost bombardat în cursul nopții trecute. S-au raportat explozii în partea de sud a orașului.
🪖Convoiul ăla de 64 de kilometri ce avansează cu viteza sunetului spre Kiev este tot nemișcat.
🪖Agenția Atomică Internaționala (AIEA) este îngrijorată cu privire la funcționarea centralei de la Zaporojie pentru că are o comunicare deficitară cu aceasta. Liniile terestre nu funcționează, iar conexiunile mobile sunt intermitente. Centrala este în acest moment sub comanda unui ofițer rus care a scos faxul din priză.
🪖Orașele Bucha, Hostomel și Irpin au fost bombardate si ieri de către ruși. La Irpin există confirmarea că 8 civili au murit când încercau să părăsească orașul, convoiul fiind atacat de ruși.
🪖Rusia a avertizat Polonia și România că vor deveni parte a conflictului dacă permite folosirea aeroporturilor lor pentru avioanele militare ucrainene.
🪖Astăzi se întâmplă a treia încercare de deschide coridoare umanitare în estul Ucrainei. Ora prognozată este 10:00 – ora locală, (09:00 ora României).
🪖Netflix își suspendă activitatea în Rusia după ce la începutul lunii a decis să nu mai lucreze la proiecte rusești.
🪖Tik Tok își suspendă anumite servicii în Rusia. Rușii nu vor mai putea încărca pe platformă conținut nou, dar serviciul de mesagerie este în continuare disponibil.
🪖American Express este ultima companie ce emite cărți de credit ce si-a suspendat activitatea în Rusia. Oricum, nu erau chiar cei mai populari, dar erau cardurile preferate de cercurile oligarhiei.
🪖Băncile din Rusia au anunțat că vor extinde perioada de valabilitate a cardurilor Visa si Mastercard până în 2028 fără formalități. Aceste carduri vor putea fi folosite numai în interiorul Rusiei.
🪖Gruparea Anonymus a mai spart o dată canalele TV rusești în cursul zilei de ieri și a difuzat imagini cu războiul din Ucraina.
🪖Mai multe ONG-uri din Rusia au scris pe canalele lor de Telegram că ieri au fost proteste în aproape 60 de orașe din Rusia împotriva războiului. În jur de 4500 de ar fi fost reținute de poliție. Asta înseamnă cam 75 de persoane în medie / oraș. Adică vreo două dube de la OMON.
🪖Danone și-a suspendat investițiile în Rusia, dar continuă să vândă eroic.
🪖Marea Britanie mai trimite un ajutor de 100 de milioane de dolari Ucrainei (bani în plic).
🪖Barilul de petrol a depășit în cursul nopții 139 de dolari, aproape de cotația istorică. Numără rușii banii cu toate mâinile.
O actualizare mai veche:
🪖Ștefan Ciobanu, pilotul ucrainean de origine română, în vârstă de 58 de ani, doborât de ruși pe 3 martie, orașului Koprivnițki a fost înmormânt vineri la Mirograd. El a primit titlul de Erou al Ucrainei. 💙
La noi:
🇷🇴 Românii au lăsat farmaciile fără iod. Ciucă le-a cerut producătorilor de medicamente să accelereze producția de pastile cu iod.
Nu se confirma:
❌ Generalul Petraeus (fost șef la CIA) a declarat că republica Moldova este în pericol de a fi atacata.
❌ De pe canalul Nexta s-a răspândit o știre conform căreia ministrul apărării din Rusia Serghei Șoigu pregătește o lovitură de stat. Sper ca Putin să nu citească Nexta.
❌Orașul Odesa NU a fost atacat.
❌Forțele ruse din Ucraina NU au pierdut o treime din trupe, așa cum informează Adevărul.
P.S.
‼️Playtech și Libertatea sunt pline de fake-news, unele chiar de foarte joasă speță. Am vrut sa scriu asta si acum câteva zile, dar am zis că nu e treaba mea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.