Scris de Doina
Salut Cetin!

Pentru ca e momentul din an in care avem mai mult timp sa reflectam asupra alegerilor noastre (si pentru ca ne-ar prinde bine tuturor o doza de optimism), as vrea sa prezint comunitatii o idee de plan de viata pe 5 ani care mi s-a parut foarte interesanta.

Este vorba de Planul Odiseea (The Odissey Plan)

Acesta presupune sa faci 3 planuri diferite, fiecare cu o durata de cinci ani:

Primul plan detaliaza continuarea logica a vietii pe care o traiesti deja: imparti o foaie de hartie in 5 coloane si scrii cum va continua viata ta in 2021, 2022, 2023, 2024 si 2025.

Al doilea plan este planul de rezerva: ce ai putea face daca primul plan nu se realizeaza (din nou aceleasi coloane 2021, 2022, 2023, 2024 si 2025)

Iar al treilea plan este viata pe care ai vrea sa o traiesti daca ai avea resurse nelimitate si presiunea sociala nu ar conta. Ce ai vrea cu adevarat sa faci in viata.

Apoi dai fiecarui plan un titlu de 6 cuvinte si o nota la capitolul resurse necesare, nivel de incredere in plan si cat de mult ti-ar placea acest stil de viata.

Acesta este un exercitiu care mi s-a parut foarte util, pentru ca m-a fortat sa ma gandesc la cum merg lucrurile in prezent, ce as dori sa fac de fapt, si sa realizez ca as putea sa adaug unele lucruri din planul al treilea (ideal) in planul 1. Practic fara sa arunc la gunoi munca depusa in crearea si mentinerea vietii actuale, as putea sa adaug elemente din planul acela ideal “as fi vrut sa fac X..”.
Pe alti cititori i-ar putea ajuta sa inteleaga unde se indreapta viata actuala si sa isi faca un plan de rezerva, sau sa se apuce in sfarsit sa invete sa faca lucrurile descrise in articolul tau precedent (Ce ai fi vrut sa inveti in viata)

Sursa de inspiratie este aici:
www.google.com/amp/s/www.businessinsider.com.au/no-such-thing-as-one-perfect-life-2017-1/amp

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.