Eram decis ca anul acesta să nu scriu nimic pe tema loviturii de stat din decembrie 1989. Pentru că, după 27 de ani, gloata ce formează adunătura numită românia a votat din nou reîntoarcerea la emanații FSN și la cei ce țin locul ăsta geografic în marasm și mizerie.
După care am citit articolul Corinei și i-am dat share pe fb. Și poate nici atunci nu ziceam nimic, dar am avut proasta inspirație să citesc comentarii de pe fb și de la Corina. (Nu știu dacă v-am spus, dar eu nu mai citesc, în mod normal, decât comentariile de pe arhiblog.ro, în rest, tot internetul a ajuns să îmi facă o silă enormă.)
Mi se pare incredibil cum, după 27 de ani, există oameni care îți spun în față că minți când povestești așa ceva. Că acele lucruri nu au exista. Și îmi vine să turb gândindu-mă la foame, la lipsuri, la cozile de câte 3 zile de la piața amzei, cozi unde stăteam cu rândul, noi, copiii, ziua, părinții noaptea, ca să putem prinde o pungă de frații petreuș, trezitul la 3 dimineața ca să stau la coadă să iau 2 litri de lapte și 4 borcane de iaurt, cozile uriașe la ouă, cozile omniprezente, oriunde, cu cordoane de protecție, cu liste de sute de nume, la galantarele pline cu creveți vietnamezi, la alimentarele goale, la programul de televiziune de 1oră și 50 de minute, program în care se slăvea, fizic, 100% din timp, realizările partidului și ale marelui său secretar general, la autobuzele care veneau o dată pe oră și plecau cu oameni atârnând, fizic, de barele lor, la mama care stătea cu noi pe intuneric si ne cânta ca să nu ne speriem, pentru că lumina mergea doar cateva ore pe zi si nu seara.
Dar aveau toți locuri de muncă și case. Și Ceaușescu nu era așa de rău. Și curba de sacrificiu pentru plata datoriei externe s-ar fi oprit la un moment dat. Și poate cei ce au murit la revoluție își meritau soarta, ce căutau acolo, în loc să fie la casele lor?
Vă meritați soarta de sclavi. Sutele de ani în care ați fost modelați ca sclavi au reușit să scoată din voi prototipul perfect de animal de povară, expresia bestialică a sindromului Stockholm, șeptelul care simte nevoia să fie biciuit și, din când în când, măcelărit de stăpân, ca să se mai rărească rândurile.
Sunt mândru și fericit că ascendența mea are atât de puțin sânge românesc și că pot transmite mai departe și copiilor mei disprețul profund la adresa voastră.
Să trăiți bine!
NOU
Chapeau!
NOU
Ma scuzati, nu-s asa plimbat.
Chapeau asta e varianta noua de la CeAPeu?
NOU
Asa este ! 100 % de acord cu tine !
NOU
articol preluat si dezbatut la Sinteza Zilei in forma urmatoare:
Ce scrie Cetin:
1. tot internetul a ajuns să îmi facă o silă enormă – deci tineri liberi si frumosi, ati ajuns de sila celor care v-au manipulat
2. Sunt mândru și fericit că ascendența mea are atât de puțin sânge românesc și că pot transmite mai departe și copiilor mei disprețul profund la adresa voastră – asadar omul asta, un rus care locuieste in Romania, isi educa copiii sa urasca romanii
a la interpretarea “sa moara satul romanesc”
NOU
Imi cer scuze, dar eu nu stiu despre cine vorbesti. Chiar nu stiu. Ma poti lamuri?
NOU
Aaaaa…. scuze, am inteles.
NOU
Orice politica socialista merge cat timp mai e ceva de impartit din “capitalismul precedent”. Ulterior, fara exceptii, se face foamea. Vezi Venezuela.
NOU
Vaaaaiiiii, dar cum, negi cuceririle “socialismului multilateral dezvoltat”? Sunt sigur ca vor aparea o gramada de oameni care-ti vor explica ca n-ai dreptate.
@Cetin: nu pot spune ca sunt de acord cu notiunea de “curba de sacrificiu”. Cel putin nu in perioada despre care vorbim. “Curbele de sacrificiu” era o chastie tipic capitalista, si au consitituit principalul motiv pentru grevele din ’29 de la Lupeni si de la Grivita din ’33. Deci pentru perioada aia, nu stiu ce definitie ar fi mai potrivita.
NOU
Mizerie ?
NOU
@Lordul John: ca de obicei, definitiile la indemana sunt cele mai simple. Corect.
NOU
Inca unu care nu intelege ca socialismul este o politica in timp ce capitalismul este o forma de organizare economica. Ia mai da exemple destepte.
NOU
Bre, ai uitat de taierea gazelor si oprirea luminii.
NOU
Existau gaze pe atunci? Nu era cu butelie?
Scuze sunt nascut in 90 asa ca nu aruncati prea tare…
NOU
@petre: e adevarat ca nu toate orasele erau racordate la reteaua nationala de distributie a gazului. Constanta de pilda nu era. Bucurestiul era.
NOU
constanta nu e nici acum. am carat la butelii in Gate 6 de mi s-a acrit
NOU
Partial este. Vecinii mei de pilda au gaze. Eu abia ce-am facut cerere…
NOU
Si noi astia care, oricat am scobi in ascendenta, nu gasim nimic strain, ce facem? Ce pretext folosim? Eram copil, aproape 10 ani, si tot imi amintesc cozile la absolul orice (de la paine, lapte, pana la vata si hartie igienica; hainele erau asa, niste chestij speciale, care se gaseau la Bucuresti), frigul, intunericul, frica parintilor.
NOU
Suntem o natie majoritar uituca, si sunt destui cei care stiu sa profite de asta.
NOU
a uitat si coada la “ce-o aduce “
NOU
Asta imi aduce aminte de un episod din acea vreme…. La un moment dat, un camion opreste in fata unui magazin, intr-o piata din centrul Bucurestiului. In mai putin de 10 minute, in fata respectivului magazin se formase deja o coada de citeva zeci de persoane. Responsabilul de magazin a iesit si a incercat sa explice “cetatenilor” ca respectivul camion nu adusese nimic, ci venise pentru a ridica niste ambalaje. A fost aproape linsat din cauza asta. Asa de rau ajunsesem.
NOU
@gehghis: prin vara lui ’86 cred, împreună cu câțiva colegi de joacă ne’am așezat în fața unui gemlâc dintr’ăla de alimentară. fac o paranteză pentru cei care nu știu, toate alimentele la noi în oraș se vindeau prin orificii dreptunghiulare sparte în zidurile exterioare deoarece în trecut, când le vindeau în interiorul alimentarelor, din cauza îmbulzelii leșinaseră oameni, se stricase mobilier, se spărseseră geamuri etc.
revin: ne’am așezat noi acolo vreo 5-6 puștani formând o mică coadă. tuturor celor care treceau pe lângă noi și ne întrebau ce facem acolo le spuneam că am auzit că se bagă ceva. în 10 minute se formase o coadă de cel puțin 100 de oameni. noi am plecat iar o oră după aceea oamenii ăia încă stăteau la coadă.
binențeles că nu s’a băgat nimic.
NOU
Sunt 4/8 roman, 2/8 turc, 1/8 tatar dobrogean, 1/8 azer, pe deoparte ma simt ca un roman neaos care e multumit cu ” cat o fi acolo, nici prea mult nu-i bine, macar sa am de dat pe bautura si gagici ” , cateodata ma simt ca un tip care are vrea sa invadeze taramurile fostei yugoslavii si campia pannonica intru a le uni sub un nou Imperiu Otoman, cateodata ma simt ca un tip care uraste tot ce este vestic si vede ca singur mod normal de viata modestia musulmana, cu femeile acoperite si Sharia in loc de constitutie, iar cate odata, cand sufletu-mi venezuelean intra in scena, ma simt 100% latin american si ma intreb de ce toti europenii si musulmanii sunt atat de ursuzi si pusi pe batai si razboaie tot timpul , cand noua ne merge mult mai rau decat lor financiar, si tot avem chef sa dansam, sa bem si sa stam dezbracati pe plaja. No, asta da criza de identitate . Iauite, acum vorbesc ca ardelenii.
NOU
lmao ce offtopic am fost, vin acum cu ceva pe subiect, pai in Venezuela, stiti ce spun chavistii cand li se ia interviu si sunt intrebati prompt despre cum mai pot sustine guvernul dupa starea de criza in care se afla tara ?
” Noi suntem venezueleni, trebuie sa ne chinuim si sa muncim pentru a face rost de mancare, suntem popor de luptatori, de supravietuitori, nu suntem aroganti si alintati ca americanii ( dusmanul etern al chavistilor ) ” . Deci se poate si mai rau, iar gandirea oamenilor criticati in articol este foarte, foarte, foarte raspandita in lume. Foarte multi oameni pur si simplu actually urasc bogatia sau confortul, au impresia ca sunt niste bunuri non necesare 🙂 .
NOU
“Foarte multi oameni pur si simplu actually urasc bogatia sau confortul, au impresia ca sunt niste bunuri non necesare ”
Si vulpea uraste strugurii,ba-i mai si critica tovaraseste.
NOU
Tu ce lucrezi totusi acolo?
NOU
Si mai ales ce mananci?
NOU
plm….poate pentru ca suntem uituci e bine sa avem din cnd in cand o clasa politica care sa ne reaminteasca;
e complicat sa le povestesti unora niste lucruri cat timp ei au prins direct internet pe fibra
mortii lor de comunisti
si ce e mai naspa: cei care sustin astea…chiar cred in ele, nu le mai declara doar din frica de vecin, coleg, prieten, ruda.
NOU
Puna diua domnu Cetin va vad depimat, titzi sa conduceti TIR?
NOU
Dacă sunt un pic evreu ești mai puțin supărat pe mine?
NOU
nu cred ca ai votat psd. pur si simplu nu pot sa cred
NOU
Ah, nici vorbă. Ci pentru apartenența la poporul român.
NOU
oh, well, doar nu crezi ca isi facea cineva iluzii despre originile tale, cu asemenea nume…:))
NOU
Oh, well. Numele este un pseudonim, bineînțeles, și reflectă 25% din genealogia mea :-).
NOU
Inca nu s-a prins Freige ca esti evreu. Crede ca esti elvetian sau ceva.
NOU
Pai e bine ca a lamurit… Poate credea lumea ca e negru…
NOU
Eu sunt 100% roman, au avut grija ai mei sa imi spuna asta. Mie mi se pare ca mai degraba lumea a ramas blocata in cozile de pe vremea aia si toata discutia e ca o cearta d-aia in care cel pe care incepi sa il certi iti spune ca ai facut nu stiu ce acum nu stiu cati ani. Eu nu zic ca nu s-au intamplat, doar ca lumea ar trebui sa se opreasca din rascolit acelasi subiect de 10 ori si sa mearga inainte. S-a gresit asta e hai sa facem sa fie mai bine, dar de obicei nu se intampla asta.
Romanii rad de politically correct, dar nu pomeneste nimeni de “we are humans and we make mistakes, it’s not our fault”, “do your best” sau “a decission is better than no decission” si astea sunt replici care cel putin la mine in birou se aud mai des decat ce presupun hipsterii vorbitori de engleza ca se vorbeste. Romanii in schimb ti-ar da in cap sau ti-ar infometa familia daca gresesti sau ca incurajare iti baga “fa acolo ca te ia mama dracu”.
NOU
Tatar nazi … hmm.
NOU
Tsagaan Khas, nazisti mongoli. Casapesc chinezi
bit.ly/2h0BPhw
NOU
Buna de tot, astia mai de la tara se cheama eco-Nazis :)))
www.koreaherald.com/view.php?ud=20131016000983
Uite han Cetin, un tatuaj mijto ca tie iti placeau. Un mongol calare cu zvastica pe scut. Pe langa simbolistica eco, tatuajul chiar arata bine.
totallycoolpix.com/images/tcp_images_before/958/pic_006__tcp_gallery_image.jpg
NOU
Trebuia sa le arati imagini de la revolutia din 1989, cum stateau oamenii la coada la butelii:
turistinbucurestiro.blogspot.ro/2012/11/revolutie-bucuresti-29-31-decembrie.html
NOU
Socializare,nu coada
NOU
Nici mie nu-mi da neamu’ un sentiment de apartenenta. E totusi una, o apartenenta constransa, o relatie toxica fara iesire, in care acumulezi doar ura. Eu nu vad insa in comunism radacina deturnarii de la ceea ce putem denumi generic “sentimente firesti de convietuire”, un capitol incheiat cum-necum in urma cu 27 de ani, creca dintotdeauna am tras ca musca la xxxxx. Slavit fie insa in veci numele celor care si-au sacrificat viata pentru un destin comun mai bun !
NOU
Ce revolutie, mă, fraților? A fost lovitură de stat, orchestrată de jîdani. Ilici ILIescu, Saul BRuckner Brucan și Petre Roman Neulander. și alții. de ce s-a întamplat asta? pt că noi urma să avem bomba nucleară. termina datoria de plată la fmi, la jidani, și aia era. nu crăpam, strângeam și noi puțin curea și-aveam să fim o țară ca lumea. acuma e bine că atârnăm la fondu mondial, la bănci? e bine că trăim pe credit? ce se mai produce în țara asta? nimic. s-a vândut tot la fer vechi. are mamaie o mașină de tocat de pe vremea aia, știți cum se numește? FLACĂRA. păi știți cum toacă și-acum, am testat-o io. după 30 de ani e stas, e țuț, n-are o urmă de degradare. acuma cumpărăm una peste 5 luni o schimbăm. băga-mi-aș pula-n capitalismu mă-sii. nu era bine să facă Nea Nicu, cum avea de gând, o bancă cu țările asiatice, cu China, și să scăpăm de sub jugu fmi? las că-i bine acu, stai să vedem ce faceți când o colapsa tot sistemu ăsta bancar. o să umblați cu dinamită-n cur pe stradă
uitați aici mașină de tocat din fontă, made in Romania:
images.okr.ro/serve/auctions.v7/2016/jul/26/7f179ed060c1e3fa61335bc9525b7cd4-7587754-235_235_11.jpg?w=a691acb2edaa434d7dc3621e703b8735
NOU
Cand vad asta cu chestii care tin o viata imi amintesc de maicamea si bunicamea care viseaza sa puna nuci pe tot terenu ca e scump kilu de miez de nuca. Si eu mereu le tot intreb cand ai vazut pe cineva care cumpara nuci. Asa si cu masina asta de spalat, sa fi fost in continuare fabrica si sa fi facut masini in continuare, acum nu era in faliment ci era rasa din temelii ca nu mai cumpara nimeni masini de tocat. Lasa sa se strice chestiile, eu prefer sa toc la masina electrica cand fac carnati in loc sa dau toata ziua la manivela si daca toate chestiile tineau o viata nu mai apareau masinile electrice. Pare utopic, dar asa e.
Ca exemplu, putin deplasat, casele se construiesc pe principiul sa tina o viata, dar fiindca cererea e continua procesul de imbunatire nu se opreste. Maine daca ar fi sa faci o casa, o faci dupa standardele de acum o suta de ani sau dupa ce e acum?
NOU
super fotbal
n-ai dreptate, și o să îți explic mai pe larg de ce. mai încolo nițel.
Da, eu cumpăr nuci, mănânc nuci și alune foarte mult , arahide . serios. Ar face o afacere bună maică-ta și cu maicatamare
NOU
Tocmai de asta nu se cumpără nucile, că sunt scumpe.
NOU
Super fotbal:
Știi ce spunea Nicușor? Ce a făcut tata, ăștia nici să zugrăvească nu-s în stare!! Trebuie să tindem să facem lucruri DURABILE, că d-aia suntem sclavi la capitalul jidovesc. Am luat televizoru azi,hai peste o lună altu, la anu altu, altu, altu ! altu ! altu! umflă i curu la vănzator, la jidan! Umflă-i curu! Nu, televizoru tre facut să tină. Să facă altceva. Nu tot televizoru! ai făcut televizor, fă altceva daten pula mea!! fă altceva acuma! ca și cu telefoanele astea- iphone 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 6000! Care e inovația??? Că bateria te piși pe ea!! Nu e in stare să trimită o navetă pe lună din nou(dacă într-adevăar a fost odată)- da face jucării, că asta sunt telefoanele smart- jucarii pt femei și copii. Care e inovatia de la 7 la modelu 80? Că ăla are nu știu cati pixeli și ăsta nu știu cati pixeli. Și ăsta are nu stiu cati giga, intri mai repede(adică iti faci capu varză mai repede)- și ăla are o mie de giga. Păi futu-ți giga matii, da beteria aia ce faci cu ea? Nu ești în stare să faci o sursă alternativă de energie cum vroia Nicolae Teslea, străbunicul meu, dar faci căcaturi cu care exploatezi pulimea??
Și dacă dai la manivelă ce? Faci scurtă la mână sau ce? Știi ce ușor se dă? Dacă știi cum să dai? Am testat-o io. Dai de plăcere, ești nebun. Faci fitnes. Electrica te piși pe ea, se paradește in doi ani. Hai alti bani, altă distracție. In loc cu banii ăia să faci altceva. Asta e sistemu ăsta de CONSUM PERMANENT, care până la urmă ne va consuma pe noi. Pe voi adică, că io sunt șmecher, mă păzesc! Nu e vorba să tina o viață, dar să aibe o durată. Păi mașina FLACĂRA mai dau la ea, merge STAS, a mea arată mai bine decât aia din poze de pe okazii. Aia d-abia peste 100 ani începe să dea semne de obosire. POATE! Și n-are legătură, habar n-ai ce vorbești. Inainte se făceau descoperiri si inovatii, și lucruri care durează, pentru că existau genii bărbați autentici, nu erau muierile la putere ca azi și cu evreii. Nu erau bărbatii efeminați așa ca azi! N-are legătură una cu alta, din contră- aș putea spune – din moment ce faci lucruri UNICE care să reziste, BUNE, apoi ești PREOCUPAT să faci ALTCEVA, alte inovații, alte lucruri, nu ACELEAȘI LUCRURI! Astăzi se fac ACELEAȘI LUCRURI, sub ILUZIA că sunt mai bune și mai utile decât precedentele. Nu sunt!
NOU
Azi m-am dus dimineata la Cora, pentru diverse cumparaturi. Aveam de gand sa cumpar si carne, printre altele. O coada imensa, am stat cinci minute si am renuntat. Cat am stat acolo, un cuplu la 30-35 de ani se aseaza la coada dupa mine. Dupa vreo doua minute ma intreaba: la ce e coada asta? Raspund, la carne. Aaaa, ca am vazut coada si ne-am asezat si noi, dar fara sa stim la ce este. Dupa care se amuzau impreuna pe tema asta.
Acum cateva zile am avut nevoie de un instalator. Vine un nene la 35-38 de ani. Din vorba in vorba, imi spune ca statul trebuie sa asigure case la toti. Mi-a fost aiurea sa-l intreb cu ce partid a votat, sigur s-ar fi vazut pe fata mea ceea ce gandesc.
Aceste persoane aveau cativa ani la Revolutie. Refuz sa cred ca au avut timp sa fie indoctrinati in scurta perioada pe care au prins-o sub comunism. Insa atat de mult si-a pus amprenta asupra parintilor incat ai zice ca s-a transmis totul prin ADN.
NOU
Nu e normal să plătești 30 de ani, pentru 4 pereți de beton. Pula mea, nici nu am trăit 30 de ani până acum.
NOU
Pentru ca e viata grea, pula perspective si de aia.
Explica-i ca s a ajuns aici prin coruptie, prin distrugerea invatamantului etc. Nu o sa priceapa pt ca lumea judeca prin stomac.
NOU
Neah, au invatat de la parinti tot ce stiu. Si pe mine au incercat sa ma indoctrineze, cu locul de munca sigur, ahahahaha ce poanta buna. E trist daca te gandesti, o intreaga generatie rasa efectiv dpdv al initiativei, gandirii proactive, etc. La mine n-a tinut doctrina comunista, mai avem si creier, zic
NOU
Șefu’, da’ ce zici de propunerea de prim ministru? Că sunt foarte curios :-))
NOU
Te-a citit Dragnea si facu’ propunerea de premier. Mai bine păstrezi pt tine unele păreri ca nu se stie ce ne asteapta.
NOU
Hai ca are simtul umorului dragnea. A propus pe post de marioneta o turcoaica/tataroiaica. Johannis studiaza propunerea cu mare atentie. Mai are putin si a scapat, poate sa plece in concediu.
NOU
Domnu Cetin nu mai fiti asa varza murata.Chiar credeti de exemplu ca ai dumneavoastra copii vor intelege vreodata prin ce a trecut generatia noastra care avem acum in jur de 40, sa fim seriosi.Trecutul relativ apropiat e istorie deja.
NOU
stiu ca e offtopic dar e tare:
Sevil Shhaideh, propunerea anuntata de Liviu Dragnea pentru functia de Prim-Ministru.
NOU
,,Sunt mândru și fericit că ascendența mea are atât de puțin sânge românesc ”
Te amăgești singur, frate, ești mai contaminat decât crezi :))
NOU
Sevil Shhaideh – CV-ul
Sevil Shhaideh s-a nascut la 4 decembrie 1964 si a absolvit Facultatea de Planificare Economica si Cibernetica din cadrul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti in 1987.
A urmat o serie de cursuri de perfectionare: expert in administratie publica (USAID, Washington DC, SUA, 1995) si manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 si PM Solutions Romania, 2004), auditor (TUV Institution, 2003).
Are o diploma de Master in Managementul Proiectelor de Afaceri, obtinuta in cadrul Facultatii de Stiinte Economice a Universitatii ”Ovidius” (2005-2007).
Si-a inceput cariera profesionala ca analist programator in cadrul Trustului pentru Mecanizarea Agriculturii Constanta (1987-1991), a devenit, apoi, manager Sisteme Informatice in cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala a judetului Constanta (1991-1993) si director Sisteme Informatice in cadrul Consiliului Judetean Constanta (1993-2007).
A ocupat functia de coordonator responsabil cu elaborarea amendamentelor legislative cu privire la actele normative ce reglementeaza administratia publica locala in cadrul Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) si de director general, Directia Generala de Proiecte, Consiliul Judetean Constanta (2007-2012).
Este presedinte al Asociatiei Nationale a Informaticienilor din Administratia Publica (ANIAP) din 2000.
Sevil Shhaideh a fost primul ministru post-decembrist care a jurat credinta Romaniei cu mana pe Coran
NOU
Practic un tehnocrat marca PSD.
NOU
Mai pe scurt a fost mana dreapta a lui nicusor constantinescu la constanta si a lui dragnea la ministerul dezvoltarii (sau subdezvoltarii).
NOU
Cata premonitie in ultima fraza, tocmai a fost propus noul prim-ministru.
NOU
Eu n-am nici un pic de sange romanesc: stiu cum e dar, cel mai mult m-a frapat la regimul socilist pre ’89 ura si dezbinarea care era incet, icet sadita si cultivata intre semeni, intre barbati si femei, intre oraseni si tarani etc. De pilda eram la coada la paine si apare un batranel de la tara care si-a luat injuraturi si aproape linsat ca de, sa se duca la tara sa isi ia paine, ca ce!? Le fura painea orasenilor… hm… sa se duca la cooperativa sa isi ia painea pe cartela… naspa, dar asta era. Cozi de km la butelii, paine la sac cumparata de la capitala… care si dupa o saptamana mi se parea cozonac… ca de, foametea roadea si era chiar dureroasa… lesinaturi la cozi pentru ulei ori zahar pe cartela si colac peste pupaza, la tv si in randul nomenclaturii si in institutii proslavirea socialismului si a conducatorului iubit… plus frica de securitate… Eu am prins cativa ani numa, suficienti zic eu ca sa ma afecteze inca profund… si urasc romanismul nu numai din pricina asta ci poate din cauza autosuficentei si dezbinarii si uri nedisimulate, a lipsei de empatii intre indivizi asemantori dar care ii diferintiaza nr banilor si nu mentalitatea… si da romanul e perfectionist numa’ ca atunci cand nu trebuie, devenind individualist, uitand ca puterea unei natii nu sta in cativa indivizi pusi pe captuiala ce au reusit ci in masa aia critica care detin mijloacele perentatii natiei… De, ce sa si faci totlaitarismul asta rosu alogen a macinat vulgul si elitelele faurind un destin sumbru si plin de ura pentru viiitor…
NOU
tu ai sange Andromedan, boss
NOU
Nu, sau ceva… tare as vrea sa imi amintesc dar de cand pleci la 3 ani de aks mai uiti :))…
Nu stiu ce sa zic dar A long time ago, in a galaxy far, far away 😀 … suna bine, nu?
Plus ca am sange albastru… de Imperator 😀 . pe bune zic.
NOU
Daca mai ai putin rabdare vine Andromeda peste noi si poti sa te intorci acasa. Probabil rudele tale sufera.
NOU
Măi Tim, și tu te iluzionezi, chiar crezi că ești un vajinic descendent al lui Atila, Ghenghis Han și alți luptători d-ăștia? Wake up, frate, you are in Romania, the land of choice :)))
NOU
@cugetliber – ce-ai cu mine bre, de ma injuri???? Asta, descendent de-al meu? Si cu hunul ala de Atilla ce ai?
NOU
@ A. Freigedank, nu… dar e o alta discutie… in fine.
NOU
Am 39 de ani. Dau de bătrânei care privesc trist și zic că înainte era mai bine. Și încep: stăteam cu scurta pe mine, mănuși și căciulă în clasele primare. Mama era stomatolog. Nu aveau apă caldă la chiuveta din cabinet și căldură mai deloc. Dacă nu eram eu, ar fi trimis-o cu repartiție la mama dracului la pământ pe jos și la sute de km de tata, tineri căsătoriți. Tata, fiu de preot, n-a putut studia Istoria Artelor sau Petrol și Gaze. Avem rude cu studii la Gherla, la Sighet, la Canal, pentru vina de a fi fost avocați sau profesori ”înainte”.
Și mă umflu de indignare când îmi răspund că, totuși, era mai bine. Și-i întreb pentru cine. Pentru securei, pentru gestionari, pentru aprozariști, pentru cei cu învârteli sub umbrela partidului, pentru șefuleții-dumnezei, pentru ăia cu telecolor și acces la shop, pentru trepădușii de partid, președinții de BOB, tovarășii secretari etc? Pentru ăia, da. Era mai bine.
Ca-n banc. Află badea Gheorghe, președinte de CAP, că l-or împușcat pe Kennedy, oftează și zice: asta-i soarta noastră, a președinților.
P.S. Cetin, te citesc de ceva vreme, nu suntem de acord în multe chestiuni, dar aici jos fesul!
NOU
daca puneau alegerile pe 22 era poate mult mai potrivit cu alegerea facuta de poporul roman milenar si sfant.
NOU
Au sunt nascuta in 76. Nu am cum sa uit:
Aproape 3 ore de apa calda pe saptamana, in Medgidia cel putin (insotite de strigatul care se auzea in fata blocului “A venit apa caldaaa!” si dispaream toti prin case).
Coada memorabila la un inceput de septembrie cand am cumparat pantofi pe neprobate direct din camion, intr-o imbulzeala de nedescris. Se auzea: 38 negru cu toc! si baietii din camion azvarleau pantoful de sus pana de unde se auzise strigatul.
Coada la vata, ore in sir cu picioarele ude de la zapada care se topea intr-un februarie.
Cofrajul cu oua pe care l-am scapat alunecand pe gheata dupa 2 ore de stat la coada inainte de craciun. M-am intors din drum si am mai stat 3 ore.
Paine, zaharul, uleiul si faina pe cartela.
Mama si colegele ei intrebandu-se una pe alta: Tu ce mai faci de mancare, ca eu nu mai stiu ce sa fac?
Orele petrecute in soare pe stadion in vacanta de vara, repetand pentru spectacolul de 23 August, pentru ca se zvonise ca vine Ceausescu. Am agitat stegulete si defilat o luna intreaga si pana la urma, nea Nicu n-a mai venit si spectacolul nu a mai avut loc.
Practica agricola la plivit ceapa, scos cartofi (vara), depanusat porumb si cules gogonele (toamna).
Autobuzele rechizitionate ca sa duca elevii si militarii la practica agricola.
Marea dorinta a tatalui meu de a calatori, de a iesi din tara, macar pana la bulgari, isi dorea sa vada Balcicul (n-a mai apucat saracul sa-l vada).
Am ramas cu sechele pe viata, multe din ele referitoare la mancare: bananele le mananc doar daca nu-s complet coapte (le-am lasat odata prea mult, sau le-am cumparat prea devreme si pana la craciun erau negre). In primii ani cand am scapat la banii mei, mi-am cumparat numai ciocolata (nu glumesc), testand diverse sortimente cu cat mai putina cacao, eram satula de ciocolata amara si fara gust de pana atunci. Nu pot sa vad margarina in fata ochilor. Caut in primul rand cascavalul Fetesti si Ialomita in supermarketuri, pentru ca, daca voiai cascaval pe masa, solutia era sa te sui in tren si sa mergi pana la Slobozia, in Medgidia nu se gasea. Nu suport nici mirosul salamului de biscuiti ca eram constienta si atunci ca era un dulce ieftin, facut cu ce aveai la indemana prin casa. Fac stocuri de hartie igienica, dupa o criza de vreo doua saptamani intr-o vara.
Si eu eram copil pe atunci. Cum dracu’ poti sa uiti asa ceva? Cum poate un adult sa uite asa ceva?
Copilul meu stie si el. Si mai stie ca nu ramane in tara. Never ever! Imi vine mie sa fug unde-oi vedea cu ochii si-s om in toata firea, cum sa-l tin pe el aici?
NOU
Alina draga cred ca tu ai o problema undeva.
NOU
Serios Mihai? Nu toti avem norocul sa fi emigrat in Canada. Ma rog, nu INCA…
NOU
@mihai007
Tot praf ai rămas…
NOU
Pacalicilor,
M-am nascut in ’72 si am trait toate cele descrise de Alina. Ba chiar era mai mare si intelegeam mai multe.
Alina a uitat de bezina pe cartela si de masinile care circulau cu sot si fara sot. Sau de faimoasa lozinca care spunea spunea ca primim 10 oua de persoana pe luna pentru ca atita este sanatos si nu exista alt motiv. Ori de cum eram obligati sa aducem la scoala deseuri (sticle si borcane, hirtie) pentru reciclare. Frigul din case, lipsa curentului si multe altele. Dar pentru asta nu am ramas cu sechele pe viata.
NOU
Am o groaza de probleme si le stiu pe cele mai multe 🙂
Eu tin minte si m-au marcat chestiile pe care si un copil le-ar fi bagat de seama, sau care-l dureau mai tare. Despre cum s-a construit Canalul care trecea prin oras, de exemplu, am aflat cand eram mai mare.
Uite, cand am venit la faculta in Iasi am stat la camin toti anii. Eram 5 in camera. Eu eram aia care alegea patul de sub fereastra, ala de care fugea toata lumea. Dormeam lipita de calorifer, cu picioarele bagate printre elementi si nu mi se parea prea cald.
Si stai calm ca am memorie buna! Mai insiram eu, dar mi-am dat seama ca ma lungesc prea tare. Oricum m-am speriat cand am vazut cat de lung a iesit comment-ul.
PS : De fazele cu benzina si masina, copil fiind, ma durea la banana pe care n-o aveam. Nu am avut masina.
NOU
Era mai bine fiindca toata lumea NU avea la fel. Era mai bine fiindca nu conta cat de inteligent sau muncitor esti. Era mai bine fiindca nu vedeam capitalismul draconic din vest. Majoritatea era mai linistita.
Nu inteleg de ce ai pretentii de la romani, nu suntem o natie prea grozava. Esti undeva mult mai sus decat media romanilor, intelectual si financiar. Ceea ce crezi tu si ceilalti 5-10% nu corespunde cu normalitatea majoritatii.
NOU
Ha ha ha !!! 🙂 “normalitatea majoritatii” ?!? E adevarat ca prostia e infinita.
imgur.com/PEYRUKN
NOU
Sa-mi bag picioru’, asta-i cel mai de cacat post pe care l-am citit la tine. De ce iti inveti bre’ copiii da ma dispretuiasca? Sunt 100% roman, am prins 7 ani de ce zici tu, fiu de instalator si casnica si am muncit pana la varsta asta de m-am cacat pe mine, de la vopsit tevi si carat cherestea cu carca pana la programare. Asa ca ce pula mea ai cu mine si copiii mei( romani si aia, ba mai rau, olteni) de ne dispretuiesti?
Sper ca trolezi, sincer sper…
NOU
ai votat cu PSD? de aia.
NOU
Am votat cu USR. Da-i mai simplu sa generalizezi.
NOU
inseamna ca ar trebui sa citesti USOR mai atent. ai ramas cu sechele de la cearta cu oltenii
NOU
Romanii adevarati, neaosi, voteaza PSD. Romanii adevarati voteza PSD pentru ca nu vor sa le fie vaduta tara la starini. Romanii adevarati voteaza PSD pentru ca PSD este singurul garant al integritatii tarii. Ei nu vor face pact cu UDMR pentru a vinde Ardealul! Romanii adevarati voteaza cu PSD pentru ca este singurul partid care le apreciaza cu adevarat munca, angajindu-se ca de indata ce vor avea guvernarea, sa mareasca pensiile si salariile. Si nu in ultimul rand, romanii adevarati voteaza PSD pentru ca in PSD sunt numai oameni cu nume romanest, curate (Liviu, Vicotr), nu straine si straine de neamul nostru (Julien, Klaus, Shordan…).
Am gresit cu ceva pina aici?
NOU
Sunt de acord cu tot ce ai spus, mai putin cu partea in care mentionezi ca nu citesti decat comentariile Cetin.ro . PSD a incercat sa creeze o enclava bazata pe criterii etnice, dar ce ai spus tu in paragraful ala poate servi drept combustibil pentru o enclava sociala. Nici asta nu e bine. Orice invitatie la alienare are ca rezultat alimentarea fricilor, adica ce voia sa faca si PSD.
NOU
Deci asta e presedinta PNL, a dreptei romanesti?!?
pressone.ro/raluca-turcan-de-la-draga-stolo-la-go-ciolo/
Partidul Democrat (PD), a fost un partid politic din România, care a existat între 1993 și 15 decembrie 2007, până la fuzionarea sa cu Partidul Liberal Democrat, prin care cele două partide au format Partidul Democrat Liberal.[1] Este succesorul direct al Frontului Salvării Naționale și al partidelor cu care PD a fuzionat prin absorbție.[2]
Partidul Democrat a luat ființă în anul 1993. A fost înregistrat ca persoană juridică prin decizia nr. 13 din 23 mai 1993 a Tribunalului Municipiului București. Convenția Națională Extraordinară din 28 – 29 mai 1993 de la Constanța a fostului FSN a aprobat noul statut. Sigla Partidului Democrat a rămas trandafirul, sub care a fost plasată prescurtarea PD, ansamblul fiind încadrat într-un pătrat cu colțurile rotunjite.
În 1996, Partidul Democrat a fost primit ca membru cu drepturi depline în Internaționala Socialistă, organizație din care s-a retras în 2005. Un an mai târziu, PD a devenit membru al Partidului Popular European.
De aici: ro.wikipedia.org/wiki/Partidul_Democrat_(Rom%C3%A2nia)
Cu toata dragostea PNL-ul a inghitit si-a fost inghitit de cealalta emanatie a FSNului. Deci unii care din stanga s-au dat in / cu dreapta doar din vorba, ei fiind infipti in guvernari, in afaceri cu statul etc. deci bugetari tot de 27 de ani.
NOU
Cetin,
Am ajuns la concluzia ca singurul lucru pe care il mai am in comun cu Ro e faptul ca m -am nascut acolo. Probabil ca asa a fost sa fie. Ma bucur enorm ca am plecat a doua oara. Definitiv.
NOU
Sunt unii care au dus-o bine inainte de ’89: securisti, membri de partid, sportivi de performanta, vanzatori la alimentara, sefi sala restaurant, aveau de toate fara efort si fara sa stea la cozi. Ei sau copiii lor ii vor contrazice intotdeauna pe muritorii de rand care se spalau cu apa rece.
NOU
Nu e fraților, dacă nu e zăpadă parcă nu e sarea și piperu. Mă simt cam aiurea fără zăpadă de Crăciun. Sper să ningă. Mâine dau drumu la operation cod name: SARMALE. Eu le fac personal. Tot noi bărbații suntem cei mai buni bucătari. Mai buni la orice decât femeile. Chiar și la modă, la țoale tot bărbații sunt mai pricepuți decât femeile, cei mai mari creatori de modă și designeri tot bărbati au fost si sunt.
Mai las-o naibii de politică… Vine Crăciunul… Io sunt în spiritul Crăciunului, nu mai dau doi bani pe lucrurile astea lumești, trecătoare, pesedere nepesedere…mă doare-n cur. Tre să mai ne gândim și la veșnicie, că n-o fim aici tot timpul. O să vină și vremea când n-o să mai fim aici. De fapt, există o vorbă din budismul zen care spune- ,,sunt aici pentru că nu sunt aici”. E ceva de reflectat, nicieu nu pricep încă pe deplin sensul acestei afirmații, dar e ceva acolo… Deci asta e. Sunteți gata cu sarmalele? Cu bradu, instalațiilii? Hai că e frumos. Dacă va ninge, sunt cel mai fericit. Înainte, pe vremea asta era zăpada de-un metru. Și-acuma… Da spiritul tot există, spiritul Crăciunului. Moș Crăciun tot va veni. E pe drum.
NOU
Stii ce e cel mai surprinzator? Ca exista tineri care nu l-au prins pe Ceausescu, dar care se uita in gura altora si il regreta si ei.
Daca as putea, i-as lua pe toti, i-as comasa intr-un judet si i-as pune sa traiasca ca atunci.
NOU
Acum vreo 4-5 ani eram la Sighetul Marmației cu munca și vb cu un coleg mai tânăr despre cum era pe vremea lu’mpușcatu’. Și zice el la un moment dat: auzi bă, era mai bine atunci, noi o duceam ok, aveam una alta. Și eu îl întreb: ai tăi au fost ceva pe la județ, este? Da, zice el. Zic: uite ce-ți propun eu – suntem aici la Sighet de Sfântă Mărie, îți plătesc biletul la muzeul comunismului și haleala pe toată ziua, mergem să-l vedem. La sfârșitul vizitei era alb la față, nici să mănânce nu mai avea chef. Și am văzut doar muzeul. Eu sunt din ’68, cu tata mort in ’74 și mamă taximetristă, el era din ’90, băiatu’ lu’ mama. Eu am plâns când am văzut muzeul. El a făcut poze. Măcar atât am putut să fac pentru el. Sărbători Fericite.
NOU
Citind articolul, revăd ultima strofă din Luceafărul, Cu tătarul în rolul lui Hyperion.
NOU
Pe mine stii ce ma doare cel mai tare? Caragieleana intrebare „noi cu cine votam?” e din ce in ce mai actuala. Cu cine votam? UDMR? Aia sunt singurii castigatori la fiecare scrutin. Mortii ma – sii.
NOU
au parlamentar de constanta. end of story
NOU
Mare sef, ia uite aici: www.elpis.ro/minoritati-nationale.php#a7. Au si filiala la comunitate in Constanta.
Tu stii ca eu am radacini acolo… Un nepot de sora al bunicului meu, comandant de nava era casatorit cu o unguroaica. Bine, si urita, si proasta si cam curva, dar asta e, era nevasta lui. Acum toti sunt dicolo, Dumnezeu sa-i ierte.
Ceva ceva comunitate au si in constanta (majoritatea batrani si de mult acolo, dar tot prost vorbesc romaneste). Asa ca de ce nu ar avea un senator UDMEREU de Cta?
NOU
pentru ca comunitatea turco tatara e MULT mai mare si nu are nici un senator
NOU
Comunitatea turco-tatara a fost mereu loiala si a servit corect si cu constinciozitate interesele statului roman de la 1877 incoace. Chiar si in timpul ocupatiei vremelnice germano-bulgare din 1916 – 1918.
Asa ca asa le trebuie!
NOU
a nu se intelege ca sunt vreun fan, subliniam doar caraghioslacul situatiei