Au trimis azi un comunicat de presă în care anunță că gata, împreună cu Libra Bank, vor avea conturi românești, unde oamenii vor putea primi salariile și restul de chestii pe care le faci cu cardurile normale.

Primo. Revolut sunt, în continuare, ruși, nu s-a schimbat nimic. În continuare dau rateuri, în continuare sunt fraieri cu zeci de mii de euro blocați, cărora nu le răspunde nimeni, trebuie să fii tâmpit să îți virezi salariul acolo și să te trezești că Pajeet îți blochează contul pentru că, vezi tu, trebuie să mai verifice o dată de unde primești bani. Și nu ți-l mai deblochează. Iar tu trăiești brusc pe bani împrumutați.

Secundo. Din momentul în care Libra Bank va deschide conturi și va emite IBANuri către clienți români, conform legii, aceste deschideri de cont vor fi raportate la ANAF. Prin urmare, dacă ai popriri pe cont sau litigii cu ANAF sau terți, contul tău în fintechul străin devine cont românesc, blocat de același degrabă blocator Pajeet.

Revolut nu este pentru ținut bani. Este pentru sume mici, cumpărări de pe situri externe ca să nu mai facă ING dublă conversie valutară, lucruri de astea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

49 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    dar e din uk…

  2. iote așa a dispărut singurul avantaj de a avea revolut, discreția față de anaf

  3. Mai multă încredere aș avea în Orange Money, dacă ar fi să aleg un fintech în care să primesc salariul. Și Monese are conturi în RON, tot Libra, și nu se înghesuie nimeni să-și bage salariul acolo. Unul dintre motive e că îți răspund greu în caz de… ceva.

  4. #6

    efectiv toată lumea se bucură ca proasta la pulă că au introdus iban de românia când ăsta e singurul avantaj pe care-l avea în românia, că nu era prietenos cu anafu

    • #7

      dap…

    • #8

      O sa apara si in lista de la ‘biroul de credit’, plus in raportarile ANAF ‘lista de conturi deschise’ sau ce alte minunatii mai au, gen solduri zilnice sau ce o mai fi.

  5. #9

    Marele fondator Storonsky al cărui tată este un șmecheraș serios pe la Gazprom, și asta din 2017 încoace. Nici nu cred că are grade, nope.

    Altfel este ca tine. Sume mici, evităm ING, asta este tot. Nimic mai mult.

    Iar Libra văd că merge pe ideea asta, tot ei sunt cei care oferă IBAN românesc și pentru Monese.

    • #10

      Monese cum e? Mai de încredere decât Revolut?

    • #11

      N-aș putea să spun, nu folosesc. Am folosit doar Revolut, știam doar că tot Libra sunt cei cu IBAN românesc și pe Monese.
      Dar cum am stat pe ambele conturi de FB să văd și eu ce spune lumea, aș zice că nu sunt de încredere nici ei. Multe probleme asemănătoare cu Revolut, inclusiv alea cu conturile blocate pentru verificări. Care verificări durează cât durează și asta este… 🙂

  6. #12

    Pajeet asta e un nenorocit, dupa ce ca ne fwute windows-ul acum ne fwute si revolut-ul.

  7. #14

    Daca se poate o lamurire, nu e suficient PayPal pentru cumparaturi cu o singura conversie?

    • #15

      daca ai bani in contul de paypal si daca magazinul respectiv accepta paypal. altfel ai nevoie de card. daca nu ai bani in cont si paypal isi ia bani de pe un card ING sau BTR, vei avea parte de 3 (trei) schimburi valutare

    • #16

      Ok, inteleg. Presupuneam ca PayPal face conversia, una singura, la moneda cardului, cum face de la plati in USD si GBP la card in Euro.

    • #17

      paypal face, dar si banca face, simultan

    • #18

      La paypal, stiu ca e o optiune sa alegi in ce valuta sa faci plata; valuta care o vede ‘a cardului’ – adica, pt Revolut GBP – sau valuta EUR/RON/etc pentru ce cumperi, si lasi banca sa faca conversia.

      Nu am patit niciodata sa platesc conversie dubla la paypal cu un card BCR. Tot timpul a fost curs mastercard + 2%, la EUR sau alte valute.

    • #19

      de fiecare data ai facut conversie dubla, doar ca nu stii tu. pentru ca acea conversie se contabilizeaza la final de luna, nu in momentul platii.

  8. #20

    Utilizatorii Revolut sunt asemeni celor care nu cred în Covid și sunt descendenții telegonici ai “liberatorilor”.

    Altminteri, de ce ar fi cineva rusofil, vreodată and ever after din Mioritic, decât din cauza asta?

    • #21

      Baws, Revolut îl folosesc cum zice și Cetin mai sus: plăți mici pentru site-uri dubioase inițial, pentru plătit la youtube abonamentu, pentru plătit diferite membărșipuri la creatori de conținut pe iutube gen proiectediversediy, pentru diferite operațiuni de mică amploare unde nu vreau să expoon cardul de salariu. Virez în revolut, apoi mai departe să-și tragă taxele lunare. E ok.
      Dacă blochează 200 de lei în cont nu-i o tragedie. Dacă blochează 2000 de lei, mă doare grav rinichiu.

    • #22

      eu platesc 22 de lei lunar si am un numar nelimitat de carduri temporare sau de unica folosinta. ma ajuta enorm cand platesc chestii dubioase

    • cât de des cumperi chestii dubioase? 😀

    • #24

      des, ca cumpar IPTV

  9. #25

    Eu folosesc Revolut de cand a aparut si vehiculez mii de euro lunar.

    Anual se verifica sursa fondurilor, dureaza maxim 24 de ore si doar daca e nevoie sa imi creasca limita (incasez mai mult in fiecare an).

    Asta cu blocatul conturilor unui dubios e asa, cum sa spun, vrajeala de doi lei.

    Daca erau probleme, toata lumea trebuia sa reclame, nu 3 neica nimeni.

    Alte rateuri nu exista, si e mult mai bun ca orice alta banca.

    De abia astept sa dea drumul la ibanurile romanesti, adica pe termen scurt si la celelalte servicii care vin la pachet (cum ar fi creditele).

    • #26

      Eu am mutat aproape 30000 euro din cont euro (BT) si facut conversie la curs bun in lei si transferat iar in cont lei (ING) in decursul unui an si nu am avut probleme. Am abonament premium iar de verificat m-au verificat de 2 ori fara sa imi blocheze contul.

      In ultimii 2-3 ani am folosit cardul revolut fara nicio problema in toate concediile si plimbarile prin Europa, chiar si in SUA cu aplicatia adaugata pe un numar nou de vodafone usa.

      Folosesc des un card virtual pentru plati online in alte monede si il am adaugat in cam toate aplicatiile gen uber, bolt si de livrari…

      Pentru mine este util dar nu am tinut mai mult de 2000 euro pe el si am facut top-up cand am avut nevoie.

    • #27

      Sigur, daca voi doi nu ati avut probleme inseamna ca problemele nu exista la nimeni.
      Este plin internetul de dovezi de la oameni care au conturile blocate, dar trebuie sa va credem pe voi pe cuvant ca nu exista asa ceva.

    • #28

      Andrei G: nu trebuie sa ne crezi pe noi… sunt 1.2 milioane de conturi deschise in Romania si nu cred ca sunt multi care au probleme cu revolut.

      Nu am zis ca nu sunt probleme la altii (am citit si eu), eu doar ti-am explicat cum il folosesc eu de 3 ani de zile.

      Poate nu am fost blocat pana acum pentru ca nu am facut tranzactii dubioase prin revolut din sau in conturi care nu imi apartin, nu am avut nimic de ascuns si am trimis datele cand am fost verificat… sau poate pur si simplu am avut noroc. 🙂

  10. #29

    Disclaimer – nu am inside info și nu sunt pățit, îți spun doar ce am văzut la alții și ce am dedus din asta. Există 2 tipuri de verificări – cea cu sursa fondurilor și una mai gravă. Aia cu sursa fondurilor e simplă, trimiți niște acte / extrase de cont, le verifică și-ți dau ok-ul în câteva ore. Ba chiar în timpul ăla unele servicii rămân active, poți să vorbești la suport etc. Verificarea mai gravă este când te suspectează sistemul lor automat de ceva evaziune sau spălare de bani: în momentul ăla contul blocat complet, la suport nu răspunde nimeni, durează cu lunile, și chiar dacă ești nevinovat rămâi fără cont.

    Schema e cam așa: cât folosești Revolut pentru plăți normale la comercianți, totul e ok; buba e dacă faci transferuri. Dacă unul e suspectat că a făcut ceva, toți cei care au transferat bani la el sau de la el devin automat suspecți și li se blochează contul pending investigation. Cei de la suport nu mai au voie să-ți răspundă, au o echipă specială care se ocupă de cazurile astea, și după ce se termină investigația (anul trecut dura în jur de 3 luni) Revolut îți trimite banii înapoi de unde ai făcut top up și-ți închide contul cu un mesaj sec, nu mai au nevoie de tine ca client, sorry, mulțumim de colaborare. Deci banii nu îi pierzi, îi primești înapoi până la urmă. Dacă nu ai făcut nimic și nu ai o sumă mare blocată acolo e doar un minor annoyance, probabil o să trebuiască să-ți muți Netflixul pe alt card sau ceva de genul ăsta. Dar e în continuare enervant.

    Și am observat asta pentru că dacă unul dintr-un grup de prieteni și-a luat-o, și-au luat-o toți din gașca lui, cei care-și transferau de la unul la altul banii de bilet la film sau de Mac, că unul a stat la coadă și a cumpărat pentru toți, chestii normale. Inclusiv unul care-și făcuse Revolut foarte recent și tot ce făcuse fusese un top-up și 3 transferuri când fusese cu ăștialalți la mall, atât. Și acum gândește-te că transferi bani să iei un spanac de pe olx de la un dubios. Sau că strânge un părinte fondul clasei pe Revolut. Merită riscul? Dacă folosești Revolut pentru mărunțișuri nu-ți pasă. Dar dacă treci prin el mii de euro lunar, nu-ș’ ce să zic.

    Eu nu mi-aș tine salariul la ei, nu în condițiile astea.

    Și încă o dată disclaimer – nu fac antireclamă, folosesc Revolut, dar mai au de lucru la încredere și transparență.

    • #30

      problema cu mizeriile astea fintech este ca nu au liability in tara ta. de exemplu monzo, impreuna cu payoneer, mi-au pierdut 200 de euro. efectiv mi i-au pierdut, payoneer imi arata ca ei au trimis banii in cont, monzo imi spunea sec ca ei nu au primit nimic. cand am incercat sa escaladez situatia, stii ce au facut payoneer? mi-a inchis contul. simplu. va rugam sa apelati la justitia din insulele cayman sau unde plm sunt aia. the end

  11. #31

    Mai exista vreo sucursala ING care face operatiuni cu valuta numerar? Daca am cont in dolari la ING, de exemplu, in ce sediu fizic pot intra fizic si plecat cu dolareii in buzunar. Fizic.

    • #32

      da, asta voiam sa intreb si eu.

    • #33

      Cu euro pleci aproape de oriunde. Cu dolari nu stiu daca exista…

    • #34

      Tu află sucursala; noi venim cu cagulele.

    • #35

      Nu mai e, toata partea de casierii e desfiintata din ce stiu eu.

    • #36

      Totul se face acum din HomeBank.
      Poti deschide cont in dolari dar daca ai nevoie de ei fizic trebuie sa ii schimbi in lei sau euro (cursul ING) si sa ii scoti de la bancomat.

  12. #37

    pot sa puna si bancile impreuna cu un executor? sau doar anaful?

    • #38

      evident, ca orice alt cont romanesc, pentru ca vei avea cont romanesc, la Libra Bank.

    • #39

      fuck – tocmai ce devenisem metal member – fuck off revolut!

    • #40

      vorbeste cu Pajeet, vezi daca poti mentine contul din LT

    • #41

      o sa incerc – cunoaste cineva alta alternativa? am
      nevoie de un iban si de un card. fara iban-uri romanesti!

    • #42

      @Mihai : Curve (card)?
      De la anu’ și N26 (nemți).

    • #43

      @Juan Panamera – din ce am citit, Curve nu ofera IBAN-uri, doar un sistem de management al cardurilor. Am comandat unul, poate se schimba ceva in interfata aplicatiei odata ce ajunge cardul – sau poate nu am gasit eu inca.

  13. #44

    Acum ca nu mai exista calatorii, Revolut mai merita doar pentru cardurile virtuale si pentru schimb valutar. In ambele cazuri, faci top-up cat iti trebuie si cheltui sau transferi banii in aceeasi zi.
    E un risc sa te blocheze sau sa te popreasca imediat dupa top-up, dar nu cred ca e automata treaba, tot trebuie sa treaca tichetul pe la Prajeet, asa ca trebuie sa fii foarte ghinionist sa ramai fara bani.
    Cei care tin jdemii de euro pe ideea ca nu ii poate popri ANAFu cred ca sunt exagerat de optimisti.

    • #45

      Plată la subscripții. Plată la comenzi online. Plată la taxi, comenzi haleală, din astea.
      Motivul fiind exact cardul virtual.
      Ah, îl folosesc și să intru la metrou sau să plătesc o călătorie STB.
      Nu m-aș baza pe el nici măcar în vacanțe chiar dacă m-ar avantaja și mi-ar salva ceva bani 🙂

  14. #46

    Revolut daca s-a bagat in pat cu anaf sa primeasca comisioane de la anaf. Am inchis si revolutul .Sa verific paysera sa vad daca mi-au bagat pe gat iban romanesc ca sa ii trimit si pe ei la plimbare .

  15. #47

    Iar vă bateți joc de Bollywood? 🙂
    „Iubitul meu, iubitul meu” (Refren),
    [Fiindcă] exiști, cât de fericită e lumea
    Dacă n-ai fi, nimic n-ar fi…”

    Profund, metafizic 😛

    www.lyricspouch.com/song/mahboob-mare-mahboob-mere-hindi-lyrics/

  16. #49

    bai, abia mi am facut si io revolut :((( pt excursia ce se duse n cap cu pandemia, dupa ce am citit aici…jbang, acus 1 minut mesaj de la revolut: hai sa ti descoperi iban ul romanesc. de te dreaq! nu vreau sa descopar nimic.

    ce oameni!