Am zis că o să revin cu o părere/opinie după ce o să folosesc aparatul de cafea de la BeanZ, ca să pot să am ceva concretizat în căpșor când vorbim despre un subiect ATÂT de important precum cafeaua.
Când am luat aparatul, am primit și câteva capsule din toate aromele pe care le au la vânzare. Le-am testat pe toate, desigur. Mi-a rămas pe bolta palatină aroma Zing, pentru că se simte caramelul, iar eu sunt înnebunit după gustul de caramel. Cine ține minte pietroaiele alea de caramele de pe vremea lui Ceașcă, știe despre ce vorbesc.
Pentru restul zilei, folosesc Kick, pentru că e tare, are un ușor gust de ciocolată, dar foarte ușor și merge perfect cu tot restul zilei. Da, astea sunt blendurile cu tăria cea mai pronunțată dintre ele, pentru că sunt, cu adevărat, un om slab și pun lapte în cafea. Mult lapte. Știu, mi-e rușine. Asta e. Doamna inimii mele bea decofeinizata, care îi place mult.
Partea plăcută la folosirea cafelei BeanZ este că am abonament de cafea. Serios, poate nu știați, dar un humble home user ca mine poate să facă abonament la cafea și să primească lunar comanda sa la ușă, pentru 10 lei transportul.
Sunt 3 tipuri de abonamente, pornind de la 2 pachete pe lună, adică 32 de capsule, până la 4 pachete. Desigur, pentru mine este suficient Solo32, cu 2 pachete lunar. La Solo32, aparatul meu costă 419 lei. Pentru că a început și doamna să consume constant, probabil vom trece la Duo48, unde transportul este gratuit.
Există și o ofertă de abonament pentru birouri, The Office Coffee unde, pentru prețul de 555 de lei, ai aparatul gratuit, plus 18 pachete de cafea, adică 301 capsule.
Și pentru că sunteți cei mai tari comentatori de pe internetul românesc, dacă introduceți codul BEANZCETIN la achiziționarea unui aparat, aveți 100 de lei reducere.
Cafeleală plăcută!
NOU
In stinga laptopului am unul primit cadou in 2013. Nu l-am folosit de mai bine de un an.daca nu chiar doi. Cre’c-au expirat pastilele.
Mokka facuta in Bialetti Fiammetta cam o data pe saptamina. In rest ceai. Sint odihnit si nu mai am stres de cind sint propriul meu sef, de ce sa beau cafele?
NOU
Altu care a divorțat
Boss , te invidiez pentru că o să trăiești mai mult
NOU
N-am divortat bre! BeanZ ala e chiar cadou de insuratoare.
NOU
Nu s-a prins.
Buei, nea Mircea, în Gentlemen’s Club, propriul meu șef înseamnă că nu mai răspunzi de sub papuc.
NOU
Hai, lăsați astea. V-am zis de șeful Cosmote și suportul pentru cafea? Nu v-am zis.
Pe scurt. Îl cheamă pe băiatul de la IT (ăla care rerpară ceva, pe-acolo). Vine ăsta cu toate CD-urile după el, cu un laptop și o șurubelniță de-aia de ceasornicar. Îl întâmpină Claudia (secretara). Când să intre, bossul tocmai ieșea din birou.
– S’trăiți.
– A, tu ejmă, ăla care repară chestii?
– ?!?!
– … trebuie să ajung la o ședință, vezi ce-are suportul ăla de cafea…
Și pleacă.
Intră omul nostru în birou la șef, se învârte… Singurul lucru care ar fi avut legătură cu cafeaua era o mini-cafetieră cu ceva litere din aur pe ea, prea bengoasă și prea nouă ca să fie stricată, dar hai să-i facă proba. Bagă chestia în priză…
– Claudia, ai niște cafea?
Aia promptă îi răspunde:
– Machiatto neagră. Cu frișcă sau fără?
– Nu, donșoară, cafea nefăcută. De-asta măcinată.
Aduce Claudia cafeaua, pune IT-istul nostru o linguriță în miniatura aia, bagă patru lingurițe de apă, pune-o ceșcuță, apasă pe butonaș… Puf! Cafeluța. Bă și era și bună.
Mulțumit omul de reușită, își strânge catrafusele, când să plece vine șeful.
– Gata, meștere? Ai rezolvat?
– Gata, șefu! și-i întinde ceșcuța.
(aicea urmează așa, un moment de-ăla de nedumerire tâmpă)
– Ce-ai făcut, bă tâmpitule? Ai băgat cafea în aia?
– ?!?!
– Păi aia o am de la șeicul El Zaid, bolovane, nu vezi că are numele lui încrustat în aur pe ea?
– ?!?! păi ați zis… de cafea…
– Suportul de cafea, bă, aitistul pulii, suportul.
Și se trântește pe fotoliul directoral și apasă pe butonul de la calculator care deschide CD-playerul.
– Uite, bă tălâmbă, ăsta e suport de cafea. Și-i și arată că în gaura aia de la CD intră perfect o ceșcuță de cafea.
Și eu care eram pregătit să-i facem o prezentare pe CD.
NOU
Ahahahaha! (Arhi stie de ce rid!)
NOU
:))))))
NOU
Astia au doar capsule & shit ? Ceva optiuni de expresso pur sange nu sunt ( pentru consum de 2 shot-uri zilnic ) ?
NOU
bere nu curge din parascovenia aia? nu de alta, dar daca as cumpara-o sa faca si ceva util in afara de adunat praf.
NOU
poti sa ii pui bere in rezervor. probabil va iesi minunata
NOU
Sa curga comentariile de la bogatii blogului cum un expresor mai ieftin de 1000 euro e degeaba si apoi a saracilor care spun CA CAfeaua adevarata se face la ibruc cu zat
NOU
plus, daca nu isi macina propria cafea, e degeaba
NOU
boss, la fierbator cafeaua adevarata, nu la ibric…
NOU
cafeaua adevarata e pe bca cu rezistenta. restul sunt doar bashini hipsteristice.
*cafeaua cea mai buna ii de la expresor scump, macinata acasa, eventual si prajita cu atentie. Sau, achizitionata ca vinul din surse sigure, nu d-astea din comert.
ca atare eu am acasa un aparat de la nespreso cu capsule si un filtru de cafea care cred ca nou a costat 50lei 😀
NOU
Miele CVA 6805. $3800
NOU
esti sarac daca nu dai 5000 euro pe un prajitor, 100 pe o rasnita, 3000 pe aparat si nu ai contract direct cu producatorul din brazilia, pe care il si vizitezi lunar.
si daca tot esti sarac de ce nu ai bea cafea din capsule de plastic, plebs.
NOU
si daca tot esti sarac de ce nu ai bea cafea din capsule de plastic, plebs.
Pentru ca sunt sarac boss. De ce sa dau 1.2 lei pe o cafea…acasa?
NOU
Cea mai buna varianta, daca nu esti hipster basit care bea numai cafea la presa franceza sau sifon sau alte metode stupide, e espressor clasic manual, alimentat cu cafea macinata din magazin. Majoritatea fac si spuma de lapte pentru capuccino, costul e in jur de sau sub 100E, in functie de brand.
Capsulele au dezavantajul ca daca ramai fara cafea nu poti cumpara de la nonstop, dar e cea mai comoda varianta.
NOU
ce imi plac mie suficientii care considera ca ce fac altii e de cacat doar ca e prea greu pentru ei.
“cum bah sa dai X euro pe un sistem de facut cafea, cand eu oricum sunt prost si nu reusesc sa fac diferenta intre o cafea fiarta in ibric si un expresso facut din sosete”
NOU
Coa, sunt la al doilea Keurig in 7 ani, plus un Nespresso, si pot spune ca tot cafeaua la ibric e cea mai buna. Filtrata cu un french press. Te oftici?
NOU
Foarte tare ca ai abonament cu optiunea sa iti aducă acasă capsulele, eu tot uitam sa cumpăr asa ca pe expresor se așterne praful. Noroc ca in Iași, prin centru, e plin de cafenele faine, preferata mea e la Status unde recent am băut o cafea din Etiopia cu aroma de citrice.
NOU
Sau la The Beginning in Copou. Mult mai buna decat Status. :))
NOU
Cat iese dintr-o capsula? O ceasca de espresso sau o cana sanatoasa?
NOU
cam jumatate dintr-o ceasca de cafea normala. are si optiunea de espresso degetar
NOU
Deci pentru cana normala (250ml) ar trebui doua capsule? La un calcul “pe servetel” cred ca ar fi rentabil.
NOU
Ca sa -l citez pe Florescu ” Cafeaua la ibric este regina cafelelor ” . Desigur, un ibric de cupru sare si el de 100 de lei, cafeaua trebuie macinata la o anumita granulatie, e o reteta si pentru asta.Asa, Jacobs -ul pe care il fac 90% din romani la ibric nu stiu cat se poate numi cafea.
NOU
lucifer, iata, dorinta ti-a fost indeplinita
NOU
Dracu l-a pus
NOU
Nefiind bautor cafea, tot ma gandeam daca sa comentez sau nu si-am ajuns la concluzia ca da. 🙂 Acum ce sa zic? Aaa, da! Cafeaua nu e buna, mai bine beti un ceai
NOU
Nu-mi place sa fiu carcotas dar nu inteleg logica pentru a alege Beanz(sau alte aparate pe capsule in general) in afara de comoditate . Pe langa faptul ca sunt foarte scumpe capsulele, esti captiv in ecostistemul lor (ma cam indoiesc ca aparatul lor stie si de capsule de la alte marci).
Daca esti bautor light, de o cafea pe zi, nu prea se justifica sa dai 100eur pe aparat, iti scoti cheltuiala initiala foarte greu si in afara de asta, e intotdeauna posibil ca la un moment dat consumabilele sa fie scoase de pe piata (din foarte multe motive) sau sa devina foarte scumpe.
Daca esti bautor mai hard, deja la peste 3 cafele pe zi devine vizibil mai scump decat optiunea standard si din nou nu prea merita.
Ca sa pun carcoteala in context, eu sunt bautor de espresso full black (fara lapte si zahar) si da, sunt in categoria “grea”, la 3-4/zi, sau ~120/luna, cu ce mai fac pentru prieteni care vin in vizita, ajung lejer la 150/luna ceea ce ar insemna 9.5 cutii/luna de la beanz sau 300ron. La jumatate din bani, imi pot cumpara cafea de o calitate foarte buna (Pellini, Kimbo sau Toraldo to name a few) gata macinata, numai buna de preparat (nu sunt chiar atat de fanatic sa stau sa-mi prajesc & macin cafeaua si nici nu am aparat de 1000eur).
NOU
“Daca esti bautor light, de o cafea pe zi, ” – dar daca esti o familie cu doi bautori “light, de o cafea pe zi” incepe sa merite. Argumentul tau este valid impotriva oricarui espressor cu capsule – problema cu scumpirea consumabilelor o poti avea si cu Nespresso si cu Tassimo. Singura solutie este sa ai espressor in care sa poti pune cafea normala.
Cum faci cafeaua – espressor, filtru, ibric?
NOU
Pot și eu să apreciez confortul unui aparat cu capsule.
Am un espressor Saeco, însă din comoditate prefer capsulele. Am trecut peste problema cu ”ecosistemul” și prețul mare al capsulelor prin ”reciclarea” lor, adică reumplere. Reumplerea funcționează cu succes la sistemul Tchibo.
Pe lângă prețul scăzut pe care îl obții prin reumplere, un avantaj esențial este că îl poți reumple cu cafeaua preferată, capsulele originale fiind umplute doar Tchibo.
NOU
Pur si simplu comoditatea se plateste. Depinde de fiecare ce varianta alege (e bine ca avem variante)
NOU
Ugh. Eu beau doar Kopi Luwak moșmondită de doi sclavi nubieni.
NOU
La ibric de cupru, nu?
NOU
Ai tu o afinitate pentru tot e e legat de cur 🙂
NOU
Mosmondita cu mainile sau cu… intestinele?
NOU
Meh, Saeco Xsmall din 2011. Crantane la ele de le iau dracii dupa 6 ani.
NOU
Eu beau cafeaua la presa si incepe sa devina enervant sa trebuiasca sa tot spal presa aia, desi cafeaua iese foarte buna (presupunand ca nu cumperi Jacobs sau alte manele). Ocazional fac si cafea la ibric, mai ales din aia turceasca sau arabeasca, macinata fin.
Stau inca in dubiu daca sa imi iau asa ceva sau nu. Incerc sa-mi dau seama daca chiar imi trebuie sau e coolness factor. (adica incerc sa “adult this”).
NOU
La Fântâna,Lavazza la “minunatul” pret de 16 euro lunar.Tastez orice cod si răspunsul este invariabil:ESTI PROST.
Si eu nici măcar nu beau cafea.
NOU
La cat de multa cafea beau, m-ar falimenta repede. Am gustat undeva in Baneasa, aveau ceva pop-up cu cafea si aparate. In schimb, parca a mai buna cafeaua cu gust de cafea, nu imgur.com/a/Mxsat
NOU
7 cafele (scurte, negre, fara zahar, fara lapte) /zi x30 de zile (am zis ca suma viciilor e constanta) -> ma incadrez la “in faliment curand”. 🙂
NOU
eu am castigat de la colegul Vali un aparat Beanz, este super super :), dar pentru ca nu ajung niciodata in mall si pt ca mi se pare mai buna cumpar capsule de tchibo caffissimo care sunt identice ca cele Beanz ca forma si marime.
NOU
Salutare Bogdan! Ne bucuram sa vedem ca iti place aparatul castigat, dar ne simtim obligati sa iti spunem ca aparatele BeanZ functioneaza cu o presiune de 19 bari si capsulele BeanZ sunt concepute sa reziste la o astfel de presiune fara sa altereze gustul cafelei.
Nu recomandam folosirea altor capsule, dar daca totusi alegi sa faci asta, consulta presiunea suportata de acestea, pentru a pastra bucuria de a savura o cafea perfect preparata!
Echipa BeanZ!
NOU
azi m-am uitat pe tassimo alea, sunt la 10 bari. oh well…
NOU
Iese o cafea exploziva?
NOU
e ok, mersi, caffissimo merg 15 bari de restul de 4 bari imi iau caramele 🙂
www.emag.ro/espressor-tchibo-cafissimo-pure-1l-capsule-rosu-326531/pd/DLMGF3BBM/
NOU
Nimeni? Biiiine…
Şatra! BeanZ BeanZ BeanZ BeanZ BeanZ……
*flies away*