Am ajuns la Pensiunea Bonsai, in Busteni. Revin mai pe seara cu ceva amanunte, momentan ma dau pe trambulina din curte.

Dar inainte de a ma intoarce la joaca, trebuie neaparat sa mentionez ceva.
Restaurantul Gura Diham e un gunoi. Maxim. Mancare jalnica, servirea cea mai execrabila posibil.

Am ajuns acolo de foame, ca voiam sa mancam in okras, am vazut indicatorul, ceva a bipait in minte Ba, eu parca am auzit de numele asta, ce e 3 km, mare branza, hai si noi.

Greseala vietii.
Ar fi trebuit sa ne dam seama de asta cand am asteptat vreo 15 minute sa vina cineva sa ne intrebe daca vrem ceva.
Sau atunci cand ne-a adus apa, dupa alte 10 minute. Sau cand am vazut ca cappucinoo este scarbos, direct din plic, cu niste zoaie numite frisca deasupra.

Cand, dupa 30 minute ne-a adus ciorba de fasole in paine, era prea tarziu. 10 lei pentru o mizerie nefiarta, cu niste zgarciuri negre ca pretext de carne. In fine, am dat carnea la cainii care ne misunau printre picioare, dupa care am asteptat.

Intai am asteptat laptele cu cacao al copilului, comandat cand am comandat si ciorbele. Ma scuzati, am uitat.
Dupa aia am mai asteptat inca 30 minute sa ne aduca bulzul ciobanesc, o chestie acra, cu mamaliga nefacuta si cica niste suvite de bacon.

Dupa care am asteptat 20 minute pe ceas sa imi aduca o sticla cu apa. Desigur, domnul chelner s-a enervat cand i-am dat sticla inapoi Eu ce fac cu ea, acum am desfacut-o. Nu trebuie sa va enervati asa, mai uita omul.

Dupa care s-a enervat ca nu i-am lasat nici un ban spaga.
Ultima oara in viata asta cand am vazut gunoiul numit Gura Diham.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

62 comentarii Adaugă comentariu

    • #2

      annete » ar trebui sa imi pesse prea mult. never again si aia e

  1. Hmm, bine de stiut.
    De fiecare data cand merg undeva si sunt tratata in felul asta, ma intreb de ce proprietarul locului acceptă asta (nu cred ca el nu stie ce javre de ospatari/bucatari are) și nu se ingrijeste de afacere, că uite, când a cumpărat scaunele astea confortabile nu cred ca avea de gand sa-și bage picioarele in el de restaurant.

    • Este cam greu ca patron să-ţi găseşti personal de calitate.Ospătarii buni pleacă în strainătate pe 1200 € nu lucreaza aici pe 800 ron+bonuri de masă!
      Cu timpul se formează o echipă mai bună dar asta înseamnă concedieri şi angajări noi.Dar de unde oameni!?

    • #5

      Accepta pentru ca il doare la banana, prostii oricum vin inapoi. Deaia e de cacat cam tot ce inseamna tursim in Ro.

  2. On: Parcă nici numele restaurantului “Gura Diham” nu mă atrage :))
    Off Topic: Ai văzut clipurile despre huliganii ruşi? :)) dacă nu,să te uiti! E de acum de la Euro 2012,meciul Polonia-Rusia.
    Românii sunt mici copii la luptele cu jandarmeria pe lângă rusnaci.
    www.liveleak.com/view?i=0f1_1339523621
    www.liveleak.com/view?i=312_1339592029

    • #7

      Eu din clipul ala vad cum polonezii le fac cururile arsice rusilor. Tu ce vezi?

  3. Și clienții sunt de proastă calitate uneori.
    Apropo de dat la câine: într-un concediu am trecut prin Curtea de Argeș și am decis să luăm masa într-un restaurant. Am observat cum băiatul de lângă noi dădea smântână cu lingura la un cuțu ce mișuna pe sub mese. Ne-am luat catrafusele instant

    • #9

      Saliva cainelui contine de n ori mai putine bacterii decat cea umana. Mai scarbos ar fi fost sa vezi un mosneag sugand lingura aia.

    • Probabil ca ar fi scarbos sa vezi mosneagul sugand lingura aia, dar din verificarile mele de pana acum, inca n-am vazut mosneag sa se linga la cur si dupa aia sa linga lingura. Tu ai vazut?

  4. #11

    cercul e inchis, patronul plateste prost, chelnerul munceste doar sa treaca timpul , clienti nemumtumiti, restaurantul merge prost si tot asa

    • corect! .doar cu mentiunea ca cel care poate schimba lucrurile e seful/patronul!

  5. #13

    Eu am fost acolo în august, anul trecut. Ciorba de fasole în pâine foarte bună. Nu mai știu ce am luat la felul doi, tot ceva mămăligos, a fost ok, dar nu l-am mai putut mânca pe tot. După 8 ore pe munte, cu spaima lui Moș Martin și 2 cornuri cu ciocolată băgate la ghiozdan, nu simțeam neapărat nevoia să mă îndop. Iar cu servirea nu mai știu cum a fost, cert e că nu mă grăbeam nicăieri și chiar nu am fost atentă la detaliul ăsta.

    Ești în concediu. Chiar nu merită să lași ceva să-ți strice zenul.

    • #14

      puttycat » eh, cand esti singur, la 20 de ani, e altceva. cand esti cu copii dupa tine, e putin altfel, prioritatile se schimba:))

  6. #15

    “cele 129 de motive pentru care nu merg la munte in romania”

    asta e unul.

  7. Proprietarul e vinovat 100 %, daca tii la ,,marca’’ ta nu se intampla asa ceva, nu exista nici o scuza cu salariu etc, daca nu iti convine pleci, nu te comporti ca un gunoi……exista si situatii cand un singur ospatar/ospatara iti poate lasa un gust amar, iar restul personalului sa fie ok..un exemplu este experienta lui Arhi la Cluj..in comparatie cu experienta mea din acelas local… www.arhiblog.ro/coaste-porc-viena/

  8. sincer, nu poti sa ai prea mari pretentii de la o cabana. In mod normal, e doar o cantina si vii singur sa-ti iei mancarea. Asa e la munte. Nu sta nimeni sa te serveasca. Spunea cineva mai sus ca nu-i place denumirea de “Gura Diham”. Nici nu cred ca a ales-o seful cabanei. Asa se numeste locul ala de sute de ani,probabil.

    • #18

      Anda » papushe, tu ai fost vreodata acolo? e restaurant, cu terasa si preturi de terasa. wake the fuck up

    • Nu am mancat niciodata acolo. Dar am trecut de cel putin 3 ori pe acolo. Nu m-am oprit, ca nu avea sens. Mergeam mai sus pe munte sau coboram de pe munte. Am mancat la Diham si la alte cabane. Gura Diham nu e hotel, pensiune sau altceva. E o cabana. Si preturile sunt, de obicei, mai ridicate, pentru ca si aducerea lor acolo e mai dificila. La Gura Diham e mai usor, la altele nu. De exemplu, o Coca-Cola costa pe la cabane de la 5 lei in sus, o omleta simpla poate ajunge si la 10 lei, desi in oras ai cumpara-o mai ieftin. Atunci cand mananc la o cabana, nu am prea mari asteptari de la servire sau calitatea mancarii, pentru ca nu sunt aceleasi conditii ca-n oras.

    • #20

      la cabana ciucas ne-au dat afara ca aveam senvisuri la noi si am comandat doar apa. Terasa era goala. Au uitat saracii ca mai aveam drum pana la vf si inapoi si cand ne intorceam puteam sa fim clientii perfecti de foame si sete. La intoarcere, ne-am pisat in cabana (la propriu, la baie) si primul restaurant de pe DN1A a luat potul. 420 de RON cheltuiti la ei. Aia la cabana cred ca inca goneau turistii…

    • #21

      Luci » un dobitoc in spam imi explica ca relatarea e subiectiva, eu cum m=am purtat cu personalul de am fost tratat asa?:))))) retarzii pizdii ma-sii

    • #22

      Ba e fix pensiune de lux. Cu restaurant de lux. Cu tacamuri slinoase…

    • @Anda in lumea civilizata nu conteaza unde ti se ofera serviciul,in cazul nostru mancare, atat timp cat ai niste preturi (chiar cu adaos de cabana in varful muntelui) trebuie sa incerci sa te conformezi…Arhi nu a reclamat doar mancarea ci si serviciul care uneori atarna cel mai greu la impresia generala.Daca e zapada si nu ajunge livrarea atunci decat sa oferi un serviciu prost mai bine inchizi carciuma si gata! sau vinzi decat apa fiarta!

    • Chris, e ok sa cerem o servire ireprosabila si mancare de nota 10. Dar in cazul cabanelor, lucrurile stau putin altfel. Presupun ca ospatarul nici nu facuse vreun curs in acest sens, probabil era doar un cabanier. Si o cabana nu poate fi inchisa nici cand nu are mancare. E un refugiu pe munte pe care te bazezi si cei de la cabana trebuie sa te primesc oricand, la orice ora. Chiar daca n-au ce sa-ti dea de mancare, macar ai adapost. La majoritatea cabanelor nici nu exista restaurant. E o cantina, unde vii la tejghea, comanzi, iti iei singur mancarea si tot tu aduci vasele, pentru a fi curatate. Cei drept, la Gura Diham lucrurile ar trebui sa stea putin altfel. Mancare pot avea oricand, ca exista acces auto tot timpul anului si e destul de vizitata. Poate o sa ma opresc candva sa si mananc acolo, nu doar sa trec pe langa ea, in urcusul spre munte.

    • #25

      tu continui sa vorbesti despre o micuta cabana amarata. papushe, acolo e un restaurant foarte mare, cu gradina de vara foarte mare, cu vreo 6 chelneri, cu preturi de restaurant de bucuresti. iar locul e la 3 km distanta de busteni, pe drum plat, avand in jur gramada de c
      casute cu suveniruei, autocare etc. inteleg ca ai o treaba cu asta, dar mai laso-n ma-sa cu minciuna d-aiurea.

    • Arhi, sincer, nu am nicio treaba cu aia de acolo. Ti-am zis ca n-am mancat niciodata la ei. Chiar m-ai facut curioasa si o sa incerc si eu. Maine, daca nu – sigur sambata viitoare, iarasi o sa am drum pe acolo si poate o sa intru ca s-o testez din acest punct de vedere. Stiu exact unde este. Am facut drumul ala de multe ori, si cu masina (drumul e infect si nu inteleg de ce nu-l face nimeni), si pe jos (cam o ora mi-a luat). Le-am vazut terasa de multe ori. Ti-am zis ca preturile nu ma surprind, pentru ca asa asa-s preturile de cabana, de obicei. Avand in vedere ca e una dintre cele mai accesibile cabane, da, cum am zis, lucrurile puteau sta si altfel. Concediu placut in continuare si scuze daca te-am suparat cu ceva!:)

  9. #27

    Lasa ca nici in alte tari nu mi-e rusine.

  10. #28

    ups, am uitat: la mare e si mai rau!

  11. Exact cum am patit eu cu restaurantul Capra Neagra din Poiana Brasov: blogdedorna.wordpress.com/2012/04/10/nu-se-face-asa-imi-pare-rau/

    Sa imi scuzi spamul, daca asa il consideri, insa cred de cuviinta faptul ca e bine sa se stie si despre acest local.

  12. #30

    Mergi tata la stana regala…

    www.turistblog.ro/stana-regala-sinaia.html

    • #32

      Care e-n cu totul alt loc.
      E ca si cum eu caut pantofi in Bucuresti si tu-mi recomanzi sa merg la Timisoara ca stii tu un outlet misto.

    • #33

      de ce vladut, ti se pare ca e in vatra dornei? ce va mai place sa exagerati…

  13. #34

    De acelasi tratament am avut parte acum vreo 5 ani. E o cabana cu pretentii de restaurant. A trebuit sa asteptam vreo 10 minute ca sa ne anunte ca nu pot sa serveasca masa. De atunci am evitat asa zisa cabana.

  14. #35

    Poti incerca sa mananci la Casa Magica . Mancare in general buna si ieftina. De fiecare data cand trec prin Busteni ma opresc acolo. Este o pensiune pentru familisti mai mult. Copii au loc de joaca , ultima oara cand am fost era si un balansoar in curte. Servirea e f ok, iar daca ai cerinte mai speciale chiar isi dau interesul. Cam punct negativ, cateodata poate dura mai mult pana esti servit, depinde cat de aglomerat e. Merita sa treci pe acolo

  15. Mie mi-a placut foarte mult la Padina, la vreo ora distanta de Busteni, chiar la prima pensiune din dreapta, cum intri pe platou. Cred ca a fost cea mai ok experienta legata de mancare si cazare dintre toate pe care le-am avut vara trecuta… Si tot am avut. Asta pe langa un peisaj superb si Pestera, care a fost si ea o experienta. Merita o excursie acolo, daca ai timp.

    • #38

      La Padina si eu, subscriu ! Papa bun si la putine minute cu masina de peisaje frumoase.
      Arhi, naspa experienta, am patit o singura data ceva de genul asta, cand nu mai vedeam de foame. Pentru mine a fost frustrant, dupa ce ca aveam nervi ca nu mancasem, m-am enervat si mai tare si tot nemancata am plecat.

  16. #39

    Busteni… nu am fost pe acolo decat o data ( ma feresc de valea Prahovei ca dracu de tamaie ) dar imi aminte ca am mancat la un restaurant, pe soseaua principala, vis-a-vis de gara, pe langa primarie parca. Inauntru sunt niste vulpi & comp impaiate. Nici nu stiu daca mai exista, asta e amintire de 5 ani +, dar aveau o mancare bestiala la preturi de bun simt…

  17. #40

    Ar trebui sa te uiti la cateva episoade din “Ramsays Kitchen Nightmares”. Ai fi uimit cat de usor poate un restaurant de 2 stele Michelin sa ajunga restaurant cu preturi de 2 stele Michelin si 50% sanse sa faci toxinfectie alimentara. E nevoie doar de 3 luni de zile, un patron mai naiv si un singur angajat nesimtit si lenes.

  18. Minuni d’astea se intampla din ce in ce mai des, peste tot. Am fost si noi intr-un restaurant unde mancasem in ultimii 5 ani si a fost ok, iti spuneau de la inceput cat dureaza daca e sufiecient pt 1 sau 2 persoane; preturi de bun simt.. anul acesta surpriza 45 de minute pana a adus meniul.. mancarea dupa alte 40 d minute .. dar nu toata pentru ca n-au mai avut si asa mai departe..

    • asa am avut si eu o experienta tare neplacuta. In Sinaia, vis-a-vis de Hotelul International, la o pizzerie&pasta care, dupa preturi, parea de fite. Ma asteptam ca servirea si mancarea sa fie pe masura. Am asteptat 30 de minute sa-mi aduca o cola. Din frigider. Nu trebuia preparata. Ce e era asa de greu? si 1 ora dupa niste paste, care nici nu erau prea fierte, asa ca nu le-am putut manca. Mentionez ca nu era plin localul,dar chelnerul parea din alta lume. In Valenii de Munte, mi-a adus o ciorba de vacuta imediat, dar nici dupa 30 de minute nu am putut s-o mananc. de ce? ardea prea tare si nici chiar si dupa juma de ora imi frigea limba:P

  19. #43

    Man , mergi in Sinaia daca poti sau opreste-te cand pleci , la intrarea dinspre Busteni a castelului , la carciuma Cutitu de Argint. Meniu fix, 8 feluri de carne facute la rotisor, 50 lei all you can eat, garniturile moca ( au o fasole de mori tu de placere si cei de langa tine de …. ) muraturi f bune… merita incercat.

    Cel mai bine ( din zona Valea Prahovei si Brasov ) am mancat la restaurantul din complexul Wolf, Bran , chiar un restaurant de 4*, de cate ori vreau munte ma duc acolo pentru ca am toate conditiile, breakfest included, piscina, sauna, masaj, camere spatioase, servicii ireprosabile. Merita toti banii .

    • #44

      Subscriu si la Cutitu de Argint, am mancat acolo mult, bun si proaspat, pana nu m-am mai putut ridica de la masa. Peisajul, de asemenea, extrem de linistitor.

  20. #45

    la fel si la Casa Piratilor din Praid. Cel din Cluj – jos palaria! dar la primul mentionat, a venit de doua ori sa ne intrebe ce dorim, pt ca a uitat, am asteptat o ora sa puna mancarea in fata doar la o parte din noi, intre timp a aparut un client care batea cu pumnul in masa ca el se grabeste si ospatarii au uitat de restul clientilor si tot asa…am plecat si cu stomacul gol si cu un gust amar.

  21. #46

    Acum vreo 5 ani am platit la gura diham in monede de 50 si 1 leu de bani:)
    Tot pe sistemul” juma de ora luat comanda, inca juma de ora adus cico si 1 ora adus ciorba si juma de ora adus nota”:D

  22. Intalnim des astfel de “restaurante” care nu pot oferi clientului nici macar jumate din cea ce ii cere si in plus de aia iti trece si pofta de mancare pana ajunge chelnerul cu mancarea.Aceste locatii ar trebui sa fie inchise dupa parerea mea.Have nice day.

  23. ehe, sa vezi mai sus la Poiana Izvoarelor. era iarna, soba era nepornita, ca vorba aia, n-ai mers decat o ora si un pic, la ce ai nevoie de un loc sa bei un ceai. Plus ca “pe langa ceaiu ala n-ar merge si o friptura?”

  24. #49

    Am fost de mai multe ori acolo. Cand ai urcat pana la Diham-Poiana Izvoarelor si coborat inapoi, iti spun ca nu-ti mai pasa asa mult de calitatea mancarii. Dar mi s-a parut ok, la nivel de restaurant romanesc de provincie, nu la nivel de specific international de Bucuresti. Ultima data ceva ficatei cu cartofi prajiti si mujdei, ciorbe de vacuta, vin fiert, papanasi. Toate asa cum ar trebui sa fie.
    Iar la faza cu servitul, e clar, daca e plin restaurantul nu te duci, ca poti intui ca vei astepta mult.
    In Sinaia sunt 2 restaurante ce mi-au placut mult: la telecabina, un restaunrant decorat in stil austriac, cu chelnerite imbracate adecvat (corsete misto, gen costume populare austriece) si mancare senzationala. Si al doilea: un steak-house in centru (el-torro sau asa ceva), cu fripturi de vita adevarate. Ambele nu ieftine.

  25. Am fost acolo si mi-a lasat impresia ca e o cantina.

  26. #53

    Sa inteleg ca nu le-ai dat sortzul masterchef… bulz ciobanesc cu bacon… epic

  27. Salutare,
    eu am fost saptamana trecuta acolo. Tot ce pot sa spun este ca atat servirea cat si mancarea au fost relativ acceptabile. Probabil ca e loc si de mai bine. Ciorbele au fost un pic cam ciudate, adica nu erau cum stiam ca un “a la greque” ar trebui sa fie. Dar au fost comestibile. Felul 2 insa a fost exact ce imi doream, chiar am luat si la pachet niste pastrama si niste organe la gratar. Servirea nu a fost nici prea prea nici foarte foarte dar nici nu era aglomerat fiind in timpul saptamanii. In orice caz nu am ramas cu impresia ca a fost un gunoi.
    Probabil ca ai nimerit destul de rau ca perioada si ai avut si asteptari de restaurant de lux de la o locanta rustica pana la care ti-ai cam rupt suspensiile de la masina si putin noada… :). Despre preturi, ce sa zic: nu trebuie sa ne facem sange rau ca doar suntem in romania.

  28. #55

    Ai uitat sa mentionezi si soseaua de tot rahatul care duce pana la cabana. 😀

  29. #57

    Am citit articolul si pot spune ca am patit aceleasi lucruri..servire execrabila…ospatarii lasa de dorit…mancarea groaznica….o ciorba de pui a la grec otetita si uleioasa….ciorba de fasole in care am gasit bucati de pungi…tuica fiarta care ziceai ca e spalatura de cazan….Am cerut sa vorbim cu un sef de sala dar fara succes..un ospatar care ori nu intelegea ori nu stiu ce sa zic…Toate astea fiind acum…recent..pe data de 02.01.2013. Legat de ce a scris o persoana si anume Anda….serviciile pe parte de turism trebuie sa fie IMPECABILE INDIFERENT CA ESTI IN CENTRUL ORASULUI SAU IN VARF DE MUNTE…pentru orice serviciu platesti…asemenea intamplari nu ne fac cinste tarii si noua romanilor…mai ales ca acest restaurant se afla intr-o zona forte buna si vizitata, calcata de turisti roamani si straini….

    • #58

      revin la ce am spus si mai sus, Mihai. Intr-adevar, in cazul cabanei “Gura Diham”, daca e cotata la 3 stele si are regim de hotel si restaurant in toata regula, e normal sa ai pretentii. Dar nu poti sa generalizezi si pentru cabanele din varf de munte, unde servirea se face la cantina si unde se intampla sa lucreze un singur om. Situatia asta nu se intampla doar in Romania, ci si in Alpi, unde masa in varf de munte se ia la ore fixe si daca nu esti la 7 dimineata la micul dejun si intarzii putin, poti sa ramai fara croissante, o parte din micul dejun pe care l-ai platit!

  30. #59

    As putea sa tot scriu..sa nu existe sef de sala?????….aceea ciorba numai “a la grec” nu era….nu exista rabat pe parte de turism…nu degeaba stam prost la acest capitol…pentru o ciorba astepti 15-20 de mnute..pentru o scrumiera alte 15-20 de minute si tot asa….EXECRABIL….

    • #60

      Nu inteleg ce relevanta are cate persoane servesc si la ce ora??????…este vorba de lipsa de amabilitate..lipsa de bun simt…nu poti servi o asemenea mancare…turismul inseamna de la oameni pentru oameni….bunul simt si o mancare cat de cat buna nu are legatura cu locul in care te afli…daca este cantina inseamna ca trebuie sa servesti laturi??? mancare proasta??? nu zic sa fie de “5 stele” dar nici asa….

    • #61

      cand la o cabana poti ajunge doar pe jos, pe un traseu dificil, dupa 10-11 ore de mers si cand cabana este administrata doar de un cabanier, nu poti emite prea multe pretentii, nu-i asa? eu la asta ma refeream. da, la Gura Diham poti avea pretentii, dar nu poti cere acelasi lucru de la cabanele din varf de munte. Sunt de acord cu tine, dar fara sa extrapolam, cum ai zis, “in varf de munte”.

  31. #62

    Nu sunt in totalitate de acord cu parerea ta…dar ai si puncte de vedere bune…:)

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.