Ieri mi-am întrebat grupul de whatsapp și am primit răspunsuri nesatisfăcătoare. Majoritatea celor pe care le frecventam s-au transformat în hipsterisme de alea unde e de apreciat că te bagă chelnerul în seamă și, eventual, trebuie să te ridici în picioare să îl saluți, dacă binevoiește să îți aducă mâncarea.
Pe lângă asta, nu mai găsești mâncare normală, toate s-au transformat în os de crocodil subtil flambat cu lichior din oua de cangur, cu garnitură de ciuperci tibetane pe pat de durian. Aș vrea să ajung și eu la un local, cu chelneri care își știu meseria și știu că sunt acolo să te servească, pentru că asta e munca lor și nu se cred desconsiderați pentru asta, să cer o mâncare care să fie bună și suficientă, nu 3 flegme de supă de castravete fără coajă, să fiu servit rapid și să mi se aducă nota atunci când o cer, nu după 30 de minute, timp în care eu mă uit la chelner și văd că nu face nimic, dar așa e regula casei, să aștepte clientul, să înțeleagă că i s-a făcut o onoare.
Există așa ceva?
NOU
Pe scurt:
Nu.
Pe lung:
Nuuuuuu.
Nu in Romania.
NOU
Nu in faimoasa capitala.
NOU
ce-mi plac mie aceste generalizari grosiere… gata, ai dat verdictul, stii tu sigur ca in TOATA romania nu exita un restaurant decent. discutia ar trebui inchisa si toate comentariile ulterioare ignorate/sterse
o sa le dau un mail celor de la ro.gaultmillau.com/?locale=en-RO sa le zic ca sunt degeaba, sa inchida site-ul si sa se duca pe la casele lor pentru ca un gigel zarax de pe blogul lui cetin a decretat ca romania nu exista pe harta restaurantelor
NOU
@adi. Nu, in Romania nu exista ospătari decenți nicăieri. Și am fost in diverse locuri print tara. Și dacă azi îl găsești în toane bune și te servește exemplar, mâine nu ai garanția că te va trata la fel și nu ca pe ultimul om. Am fost in Europa și sunt cu totul alte servicii. Nu mai zic de America, unde ospătarii mai au un pic și te pupa și în fund.
NOU
Zarax, ai fost, de exemplu in Croatia unde stai o oră dupa ospatar ai au o atitudine generală vecină cu nesimțirea?
NOU
eu am impresia ca ma troleaza cineva foarte fin dar insist
eu m-am intors din america de foarte curand si nu e nici pe departe asa. din new york mai exact. te contrazic cu fapte si foarte recente chiar
cat despre romania, bucuresti, ai fost la caju? la joseph? la artist? la isoleta? la nikolai? la casa di david? la aqua? la braserie? la poesia? la osho? etc etc etc…. si astea sunt in walking distance de unde lucrez eu si pe care le frecventez destul de des…
cum poti debita asemenea enormitati?
NOU
apropo de america ca tot ai pomenit-o: acolo e una din cele mai mari batai de joc care se poate intampla – de ce? pentru ca au pe nota deja inclusi cei 15 / 18 / 20% pentru bacsis. INDIFERENT de cum te servesc, tips-ul e trecut / sugerat si calculat deja. si atunci de ce se se mai agite? cand ei ORICUM il primesc? jur ca la mai mult de jumatate din restaurantele la care am mancat in new york timp de o saptamana (la inceput de noiembrie deci recent) am lasat SUB recomandarea lor TOCMAI datorita indolentei, proastei reactii din partea lor, lipsei de atentie etc etc
nu au NICIUN interes sa fie “spirt” tocmai pentru ca au acei minim 15-18% garantati
e, du-te tu la unul din restaurantele amintitie de mine in postul anterior sau la oricare din cele listate de gault & millau si zi-mi APOI despre servire si ospatari
NOU
Sa excludem porcaria de serviciu chelneri din US. Prin anii 90, era un max 7.5% bacsis. Apoi 10..12.. si anul trecut prin Seattle m au tamponat cu 18%…Bai ej nebun…si nimic deosebit. A, da , am fost la unele super, tinuta obligatorie etc , menu de chef smecher si da, dai. Altfel… mizerie.
Cu chelnerii e cam hit or miss. Cu femeile chelner e, in general, mult mai bine. Barbatii au toane, fac mutre etc.
NOU
adi, cu tot respectu, taci dreacu
NOU
Cukita – tac dar cu ce greșesc?
NOU
@adi Tu fix ai enumarat juma’ din petardele de așa nu!Caju btw, e o mare flegmă, îl consideri de referință…pai îmi tuf una dacă a văzut buca ta scaun de cârciumă cum trebuie.
NOU
@dj bogdan – am impresia ca voi nici nu cititi la ce articol postati…
“Ce restaurante cochete si decente mai frecventati?”
e vorba de restaurante cochete nu de carciumi. scrie in titlu. mare. cu bold.
NOU
Adi, cu tot respectul pentru modul articulat in care ai comentat, nu sunt de acord cu tine. In primul rand, localurile din zona herastrau enumerate de tine nu numai ca sunt frecventate de ghertzoi dubiosi, ba mai sunt si gestionate de alti dubiosi, atat ca patroni cat si ca personal (chelneri, ca sa evit cacofonia). nu e ocazie sa pun piciorul in casa di david si sa nu aud comentariile penibile ale japitelor alora de chelneri, alesi pe spranceana de patronul educat dupa asemanarea identica a lu’ tacsu’, fost sef de sala si director la restaurantul moldova, pe vremea lui nea’ nicu. recte, si brasserie e la fel, plin de pitipoance siliconate pana si-n lindic, ce sa mai zic de cealapii care le insotesc. isoletta este renumita pentru rateurile pe care le da la mancare, cunosc oameni care s-au imbolnavit. in ceea ce priveste restaurantele din new yourk, unde ma mir ca nu ne-am intalnit, am fost si eu acum 2 sapt (glumesc cu intalnirea, nu glumesc cu fostul), sa stii ca nu iti baga nimeni mana in buzunar, esti liber sa nu lasi tip, doar ca nah, nu prea se practica. pe de alta parte, e ok, in ny nu iti mai pun si taxele separat pe nota, ca in dc, de exemplu. over all, crede-ma ca in peste 20 de restaurante inc are am intrat in sua in 14 zile, am fost tratat cu maxima atentie de oameni care se vedea cat de colo ca din asta isi castiga traiul.
in rest, sunt absolut de acord cu tine cand vine vorba de a nu generaliza si de faptul ca sunt n locuri de calitate in bucuresti, unde se mananca bine, decent la pret – ieftin nu mai e de mult un indicator de calitate – unde atmosfera este foarte misto, unde se implica tot stafful. eu in general evit locurile populate, ca atare nu sunt relevant in a da sfaturi. dar nu e ca zarax :).
NOU
@adi cârciumă, aka restaurant!Prin poporul fițos de Bucale(București, că văd că nu pricepi aluziile)există vorba asta!Dex-ul ne spune că înseamnă local unde se consumă bături alcoolice și mâncare!Că nu vorbești tu Limba Română, nu e vina mea!Că vorbești să nu taci, din nou, nu e vina mea!Că debitezi numai “bullshit”, nu e vina ta!Că te trollez oleacă, e vina mea!
NOU
@dj vad ca iti raspunzi singur cu greselile facute, ba chiar cu citate din dex. carciuma / bodega e un loc unde se bea in principal si poti manca si ceva pe langa pe cand restaurantul este… nu cred ca mai este nevoie sa explic, nu?
este amuzant insa ca cineva care nu intelege pe deplin termenii limbii romane desi citeste dictionarul ma acuza pe mine de acelasi lucru 🙂 probabil esti din generatia testata recent
www.romania-insider.com/romania-pisa-2018-results
NOU
In Brasov e Steakhouse Keller.
NOU
Atat pentru mancarea extrem de proaspata si gustoasa, fara mizerii congelate luni de zile, cat si pentru serviciile ospatarilor (este o fata Raluca acolo care e top top pe recomandari vinuri), eu le-am recomandat deseori prietenilor www.nidorestaurant.ro/ (Nido kitchen & wine pe fb). Nu este ieftin, dar nici foarte scump, arata foarte misto inauntru si e family friendly. De cate ori am fost nu am vazut nici urma de cocalar, dar am tot dat ochii cu politicieni si persoane publice. Meniul nu e batut in cuie, adica daca ai pofta sa mananci altceva le spui ospatarilor si iti pot oferi alternative.
NOU
Am avut numai experiente bune in Happy si Sasa (mai nou si Captain Cook, sunt din acelasi lant toate trei).
NOU
@DeeDee, pai astea nu sunt in Bulgaria?
NOU
Incercam si eu un trollaj finut, Cetin stie unde ma gasex.
In alta ordine de idei, pentru cei care locuiesc la o ora de Ruse, nu mai e trollaj, e un vis care ti se poate implini chiar azi
NOU
La Socrela, La Mamuca
Mancare ok dar mult zgomot de fond.
NOU
The Mark
Cu placere 🙂
NOU
Atat pentru mancarea extrem de proaspata si gustoasa, fara mizerii congelate luni de zile, cat si pentru serviciile ospatarilor (este o fata Raluca acolo care e top top pe recomandari vinuri), eu le-am recomandat deseori prietenilor www.nidorestaurant.ro/ (Nido kitchen & wine pe fb). Nu este ieftin, dar nici foarte scump, arata foarte misto inauntru si e family friendly. De cate ori am fost nu am vazut nici urma de cocalar, dar am tot dat ochii cu politicieni si persoane publice. Meniul nu e batut in cuie, adica daca ai pofta sa mananci altceva le spui ospatarilor si iti pot oferi alternative.
NOU
Journey Pub
L’incontro (cel din Titan, nu copia de nu mai știu unde)
Ocazional City Grill, în special cel din Băneasa, la altele a fost mai meh.
Și da, prefer restaurante în care pot manca ce aș putea face și acasă dar mi-e lene
NOU
Cand ai mancat ultima data la l’incontro? De vreo 5 ani mancarea e sub orice critica, iar ospataritele, cu exceptia uneia dintre ele, sunt niste acrituri cu basini in cap. Am fost client fidel pana mi s-a luat grav de ei. E mult mai ok Camizo pentru zona aia.
NOU
Confirm ce zice Titi! Chelnerii sunt foarte ok la Camizo, mâncarea…depinde de fel, au și chestii excelente și chestii bune, rău nu a fost niciodată!Deserturile sunt belea, barul e bine dotat, barmanii sunt pricepuți la cocktail-uri.Se fumează pe terasa închisă în funcție de vreme.
NOU
josephrestaurant.ro/
www.capsa.ro/restaurant.html
NOU
Joseph, ca si Caju, tot by Joseph Haddad este. La Caju, in spate la Ateneu, o sa experimentezi aceleasi sentimente descrise de Arhi numai ca inmultit cu 10. Doar pentru ca ti-ai permis sa-i deranjezi intrand la ei in restaurant. Asta in conditiile in care cel mai ieftin fel de mancare nu coboara sub 50 lei. Umilinta ca acolo nu am experimentat in niciun alt loc. Mancarea in schimb, este excelenta. Degeaba totusi daca pleci pachet de nervi de acolo si umilit.
NOU
In localuri de genul as suspecta ca sunt de fatada pentru spalatul de bani, daca patronul permite asemenea atitudini care pana la urma sunt determinante pentru fluxul clientilor.
NOU
Zexe Braserie. Nota 10 pentru șnițelul de curcan cu piure cartofi (cu pătrunjel). Ciorbele sunt grozave. Spatiul este cam mic (iarna) , de sunat pentru rezervare. Chelnerii sunt ok
NOU
Taverna Sarbului in Buc
Oscar in Iasi
Toujours in Iasi
Pizza Pepenero in Suceava
Tudor Gourmet Burgers in Buc
Torro in Iasi
NOU
Torro se cheama Trattoria AllaCasa acum. Localul asta a schimbat atatea nume in ultimii ani, ca, pur si simplu, nu mai indraznesc sa intru acolo, desi trec pe langa el zilnic si-l stiu de peste 20 de ani, cand era doar o crasma de cartier fara pretentii, ingramadita intre 2 case.
Oscar e oricum numai family friendly nu, si ultimele 2 dati am avut surprize extrem de neplacute la mancare, absolut de evitat pestele la ei, in plus, n-am mai indraznit sa mergem seara de frica pianistului. Sper ca nu-l mai au, ca nu se intelegea om cu persoana la masa. Sunt alte locuri in Iasi unde se poate manca fain, pentru toate buzunarele.
NOU
Taverna Sârbului din Bucureşti – servire aşa cum spunea Arhi. Rezumând, mâncare puţinâ, proastă şi scumpă, servirea aşa şi aşa, nota vine după 1/2 h, că poate mai ceri o apă, ceva.
Dar de, gusturile nu se discută.
NOU
@Alex88…si eu nu am patit nimic din ce a zis Arhi acolo iar mancarea a fost gustoasa, multa si da, mai scumpa pentru ca e Bucuresti.
@alina…prin Torro ma refeream la toneta de la UMF. OK, nu trebuia sa recomand asta neaparat, dar acolo e cel mai bun burger din Iasi.
La Oscar singurul aspect neplacut pe care l-am intalnit este ca nu aveau tot ce voiam din meniu. Mancarea e intotdeauna gustoasa, servirea promta, pianistul a fost intotdeauna placut cand am fost eu.
Zi-mi acele locuri in Iasi unde pot sa mananc fain, pentru toate buzunarele.
NOU
M0n0, nu pot sa cred ca nu trolezi cu pianistul (pur si simplu se aud suspinele de usurare cand ia o pauza, daca ai ghinionul sa nimeresti in aceeasi sala cu el). Si mai ales cu servirea “promta”. La Oscar nu vii mort de foame, ca risti sa ramai fara saliva si cu o gastrita pana-ti vine tie mancarea. Nu chiar ca La Placinte, dar pe-acolo.
Oricum, in functie de ocazie, anotimp si cat de departe esti de ziua de salariu: Atelierul de bere (mai nou au si un pizzer foarte decent), Kraft (mare plus pt cocktailurile barmanului, daca esti ca mine – vinul sec, dar coktailurile dulci), La Conac, Clubul Bursei, Panoramic, Krud. La Castel numai pe o vreme sa se poata sta la terasa, interiorul e de un kitsch cumplit si, am descoperit pe pielea mea, au muzica live!!! Dar mancarea e foarte buna, meniurile cu poze sunt utile cand vin cu clientii francofoni care, desigur, nu stiu boaba de engleza, dar se arata extrem de impresionati cand ce-i in farfurie arata fix ca-n meniu, iar servirea, cum cade banul 🙂 de obicei e absolut ok, am nimerit insa si terasa plina si doua bancheturi la corturi. N-am mai fost de mult la Buena Vista, nu stiu cum mai e. La Palas rar, dar ne place Fenice, daca ai chef de bucatarie meditareaneana. Aprob pozitiv Toujours. Mentionez ca sotul e o creature of habit, greu de convins sa mearga in alte locuri decat alea testate, deci, or mai fi si altele, fi-miu imi pomeneste de localuri de care n-am auzit.
NOU
M0n0, nu pot sa cred ca nu trolezi cu pianistul (pur si simplu se aud suspinele de usurare cand ia o pauza, daca ai ghinionul sa nimeresti in aceeasi sala cu el). Si mai ales cu servirea “promta”. La Oscar nu vii mort de foame, ca risti sa ramai fara saliva si cu o gastrita pana-ti vine tie mancarea. Nu chiar ca La Placinte, dar pe-acolo.
Oricum, in functie de ocazie, anotimp si cat de departe esti de ziua de salariu: Atelierul de bere (mai nou au si un pizzer foarte decent), Kraft (mare plus pt cocktailurile barmanului, daca esti ca mine – vinul sec, dar coktailurile dulci), La Conac, Clubul Bursei, Panoramic, Krud. La Castel numai pe o vreme sa se poata sta la terasa, interiorul e de un kitsch cumplit si, am descoperit pe pielea mea, au muzica live!!! Dar mancarea e foarte buna, meniurile cu poze sunt utile cand vin cu clientii francofoni care, desigur, nu stiu boaba de engleza, dar se arata extrem de impresionati cand ce-i in farfurie arata fix ca-n meniu, iar servirea, cum cade banul 🙂 de obicei e absolut ok, am nimerit insa si terasa plina si doua bancheturi la corturi. N-am mai fost de mult la Buena Vista, nu stiu cum mai e. La Palas rar, dar ne place Fenice, daca ai chef de bucatarie meditareaneana. Aprob pozitiv Toujours. Mentionez ca sotul e o creature of habit, greu de convins sa mearga in alte locuri decat alea testate, deci, or mai fi si altele, fi-miu imi pomeneste de localuri de care n-am auzit.
NOU
rossetya.ro/A-la-carte/
NOU
Decadance: cocktailuri facute pe loc, functie de gustul tau. Eu prefer rom-ul si sa fie mai dulceag. Nu am baut nicaieri cocktailuri ca aici. La bucatarie inteleg ca au un bucatar care ar fi fost la Masterchef ( daca asta conteaza pentru cineva ) iar preparatele mele preferate: salata de vita, salata cu jumari, porc tomahawk, cartofi in untura cu jumari.
Birria ( Militari ): coaste si burgeri, poate cei mai buni burgeri, din punctul meu de vedere.
NOU
El Torito – cel de pe Iancu Căpitanu, Santorini, La Cena.
Și Journey e ok.
NOU
Urban House langa parcul Drumul Taberei. Am fost o singura data ca eram in zona dar am ramas placut impresionat. Si de mancare si de servire : rapid si bun
NOU
Nu recomand niciuna din ele. Doar berea e ok.
NOU
KFC
NOU
Maison des Chef la Floreasca, mancare buna, portii sa te saturii si ok la pret comparativ cu ce e in zona aia. De incercat platourile de starter.
Kostas pentru mancare greceasca.
El Torito pentru mancare mexicana.
Haveli pentru mancare indiana.
ZenSushi,
MiIano, la Unirii, pentru mancare italieneasca.
Borgo Margherita pentru pizza.
NOU
Zexe
NOU
Crunta dezamagire. Am fost sambata dupa cam un an si jumatate de pauza. Schimbare totala in rau.
NOU
Eu mananc la impinge tava ca sunt mai sarakie. Macar nu pierd timpul pana fac comanda, pana aduce mancarea, pana aduce nota.
NOU
ciudata abordare in cazul celor care considera ca ti se face tie un moft sau o onoare daca le calci pragul.
apopo, ca idee, in cazul angajatorilor, unde mai putem lucra pe lunea asta, ca sa nu ne trezim cand schimbam locul de munca sau cerem recomndari/evaluari pt alte scopuri decat pt a schimba locul de munca, ca suntem evaluati cam asa:
“i-am dat sa manance ca era mort de foame!”.
NOU
SUBSCRIU!!! Si eu tot catre impinge tava m-am orientat. De muult! Imi place mancarea gatita, de-a noasta. Fara fandoseli reinventate si preturi exagerate. O ciorba, o tocana, un ostropel, o mamaliguta, sarmale, chiftele, fasole, etc.
E un impinge tava pe Andronache, “La Miorita” se numeste. Din fericire, am treaba prin Afumati de 2 ori pe saptamana, asa ca trec des pe acolo si imi iau mancare la pachet. Mereu au mancare proaspata si FOARTE ieftina.
Mai e un impinge tava in Aviatiei, de unde mai iau mancare. Terasa Express se numeste. Idem. Preturi bune (poate cu 1-3 lei mai scump ca in Andronache), mancare proaspata.
Asadar, impinge tava/ autoservire/ cantina (cum vreti voi) rullz. Mergi la sigur, ai mancarea in fata, stii ce iei si iti pui cat vrei. Nu stai sa te serveasca nimeni, nu tre’ sa astepti dupa nota. Iei mancarea pe tava si mananci acolo, sau acasa. Si IEFTIN, nene.
Acum, cu google maps, se gaseste imediat ceva in zona, ai poze, ai recenzii, vezi daca merita sa mergi pana acolo.
In rest, nu prea mai calc prin restaurante. Pentru mine, iesitul la restaurant, nu mai e de mult o placere, ci o corvoada. Prefer sa comand acasa. Inainte nu prea aveam acces la mancarea preferata de la unele restaurante/ fast food-uri. Acum mi se pare pierdere de vreme, sa ma aranjez pana la ultimul floc, ca sa pierd vremea in trafic, sa mananc ceva, in loc sa stau in pijamale si sa-mi vina mancarea la bot, iar eu, in timpul ala, fac ceva care chiar imi face placere: ma joc/ ma uit la film/ citesc/ imi fac unghiile, etc.
Ah, daca ies in oras pentru altceva, da, mananc la restaurant. Dar sa ma deranjez sa ies, doar pentru a manca ceva, nope. Si nu merg la restaurante unde timpul de asteptare e lung, de regula bag burgeri, paste, un salad box, un pep&pepper, un fast food. Daca vreau mancare gatita, revin la ideea de mai sus. Ma duc la impinge tava.
NOU
Șura din Orăștie.
NOU
Latino. Suceava.
NOU
Eu nu înțeleg cum puteți recomanda El Torrito, am mâncat mexican mai bun în Mall. Și e și scump pentru ce oferă.
Pe lângă Sabatini, mai este Le Boutique, I’ladrino (dacă e aglomerat nu e servire wow, dar merge de comandat acasă și au mâncare multă, cât se poate de normala și gustoasa toată. Da, or fi și congelate dar totul e bun, e pe stilul Sabatini), Journey și intr-o vreme La Conac dar nu am mai fost de mult. Din motive de restaurante puține OK, am început sa rup online-ul cu rețete și sa gatesc acasa.
NOU
Aceeasi mirare am avut o si eu cand am vazut atatea recomandari cu El Torrito, am fost acum un an, o aniversare, am incercat 4-5 feluri de mancare, platoul cu 4 feluri plus inca ceva mare, nu prea au avut gust, aratau ok dar… nu aveau gust.
NOU
Am venit aici să recomand El Torito, atât pentru Laura cât și pentru cel mai bun burrito din oraș
NOU
nu stiu daca s-a mai spus, dar El Torrito…
NOU
N-am mâncat burrito, ce-i drept :)).
NOU
Poti incerca Sare si Piper mancarea si servirea imi par ok.
Pentru burgeri recomand Modelier.
Pentru Indian – Restaurant Taj.
NOU
Uitasem de Trattoria Fresca (Popa Nan).
NOU
La taverna Calinescu e mancarea super buna si preturile ok. Poate fi cam aglomerat seara…
NOU
preturi ok, mancarea, cel putin ce am incercat eu, banala. Nu rea, dar nici ceva sa mai vreau
NOU
Am fost ieri la Călinescu pentru prima dată.
Am mâncat un mic dejun decent, după care au venit bucătarii cu un ceaun de icre de balenă cu cârnați, in cinstea Zilei Naționale.
A fost okish per total, mă mai duc.
NOU
Locuiesc la 5 minute de Calinescu. L-am frecventat o gramada dar preponderent pentru alcool. Cartofii prajiti lasa ulei in farfurie, din snitel iese uleiu’ ca din burete. Vinul casei este un rahat pastilat (a doua zi ragaiam a ampicilina – fara misto). Papanasii sunt ok.
NOU
Cocosul Rosu.
NOU
Mama Leone, daca iti place pestele
NOU
Corect. Chiar cochet si fara hipstereala
Pescarus a fost ok, acum ca mi am amintit.
NOU
Select sectorul 1 – Tunelul timpului
NOU
În calitate de mare ciorbar, am fost mulțumit 8,5 din 10 ori la vreuna din Ciorbării. Ciorba mi se pare de mâncat repede, wham, bam, thank you, ma’am, nu să stai juma de oră să îți aducă pe rând tacâmuri, smântână, ciușcă și apoi ciorba încălzită prea mult la microunde.
Altfel, ca cârciumă „normală”, am mâncat f bine la Nicorești (saramură de somn, parcă) și la Potcoavă (cea mai bună pastramă de până acum).
La turci, în Constanța (la gară, nu în Inel 2) încă e destul de bine. Și au ciorbă la juma de porție, în caz că o ciorbă întreagă și un fel principal sunt puțin prea mult.
Ca pește încă e foarte bine la Matei, dar să nu cumva să se crape cerul și să te duci sâmbătă sau duminică, că n-o să ai loc să întorci mașina în parcare și să pleci acasă. Stai departe de orice din Portul Tomis.
În Brașov recomandă cineva ceva? Mi se pare că s-au stricat toate.
În Sinaia, sus la telecabină, am mâncat la o cârciumă românească, Ceaunul Crăpat parcă. Foarte foarte bun pe românesc + murături excelente. În saramură.
NOU
Ca să spun tot ce ştiu de ciorbării, fără să fi mâncat vreodată de acolo -am colegi care işi cumpără de câteva ori pe săptămână şi consideră că au preparate bune, nu foarte bune.
Acum revin şi explic de ce nu am mâncat şi nici nu voi mânca vreodată de acolo. Probabil că nu v-aţi întrebat niciodată cum de în nişte spatii atât de mici pot să vandă atât de multe preparate fară să aibă un spaţiu de preparare adecvat (au o mică cămară în spate de unde aduc mâncarea). Într-o dimineaţă (foarte dimineaţă), la una din ciorbăriile de pe Dorobanţi era parcată în faţă o mică utilitară, un Fiat Fiorino de prin 2000, murdar şi plin de jeg, din care un tânăr destul de brunet, îmbrăcat cu un trening bleumarin cu dungi albe descărca nişte capse din alea de pâine, murdare si soioase, pline cu ce vor fi văndut la magazin în ziua respectivă. Vă jur că la cât jeg era, este greu de descris sentimentul de repulsie de atunci – egalat numai de o macelărie de pe Buzeşti, a unor turci – ştiţi voi, curaţi, halal, carne bună – până tot aşa, într-o foarte de dimineaţă, când am vazut cum nişte broneţi descărcau dintr-o đacie papuc nişte carcase de viţel pline de mizerie, cum fuseseră probabil târâte, din care se scurgea un lichid cu miros pestilenţial.
NOU
Întâmplarea face să fi fost destul de mult fix pe la aia din Dorobanți și eram prin zonă des când aduceau ciorbele etc. dimineața, nu am văzut ce descrii tu acolo, dar nici nu zic că n-ar fi adevărat. Doar nu am văzut eu.
Oricum, dacă ai vedea majoritatea măcelăriilor sau bucătăriilor de cârciumă nu prea ai mai mânca, în special dacă ești ușor scârbit.
De pește la fel, de-aia mă și cac pe mine de râs când văd în pescării afiș cu „nu atingeți produsele”. Lol, dacă peștele ăla e ce trebuie (și de obicei nu e), cu puțina vreme în urmă se rostogolea duios într-o barcă jegoasă, printre cizmele mizerabile ale unor pescari beți. Dar se murdărește dacă îl ating eu cu mâinile mele murdare de orășean. Ok.
Dacă vrei să mănânci, mai bine nu te uiți.
NOU
In brasov daca vrei sa te certe chelnerii dupa ce varsa mancarea pe tine, daca vrei fite si figuri de parca ar avea o calitate peste medie, daca vrei sa vezi o atitudine de mare favor, ca ai onoarea sa mananci in bodega lor mergi la, se stie: bistro delarte brasov.
Interesant mi se pare Sub Tampa, era pe vremuri ok la Keller Steak House – acum am dubii foarte mari la calitatea si prospetimea carnii – mai ales cand vezi ca bate vantul pe acolo.
Altfel, am impresia ca brasovul este cam in nota generala a tarii. Preturi la nivel de Ungaria, Cehia, Polonia – calitate sub 50%
NOU
Cei de la Ciorbarie n au nici un Fiat in flota si transfera ciorbele in retea in oale inchise cu clapeti! La Dorobanti n au bucatarie, deci nici motiv sa descarce carnuri sau alte ingrediente! Din “spate” aduc oalele inchise si le monteaza pe incalzitor electric. Aprovizionarea se face continuu in timpul zilei in functie de vanzare. Baga nasu si intreaba ca sunt foarte vorbareti angajatii
NOU
Brasov – Sub Tampa.
NOU
Sub Tâmpa am mancat acum vreun an si ceva cred, cand doar ce redeschisesera-rebranduisera cu o gagica mega chef ceva. F buna mancarea, la preturi de dumping, banuiesc ca au mai ridicat intre timp.
Dar ce ma deranjeaza cel mai si cel mai tare este un ospatar care bate cu pumnul in masa ca are peste (zargan) din M Neagra, de la noi si iti aduce un serpalau din Grecia. Men, de ce minti?
Patit la fel cu peste ne/congelat (lufar) la Bacaro.
Șailor, nu mai mintiti.
NOU
@Mihai Foarte bun la Ceaun’ la Sinaia! Ăla din București nu are nici i treabă cu nimic !Deși e același patron ori ceva…!La Predeal la Carmen fix pe DN, ori vis a vis de Carmen la Dragului, un vis amândouă!
NOU
Eu metg la city grill cetru vechi.
E ok. Serviciu bun,mancare buna.
Cochet?
Cam greu ca s multe cu figuri si de aia prefer city grill… Picolo Mondo e decent.
Apropo de fitze….prin Nord sunt cateva chestii pe langa Promenada unde poti sa bagi un brunch. Am renuntat ca…fitze..pe langa ale staff ului, sunt cele ale clientului. Toti ii sccaneaza pe toti la logo uri alea alea si asa am ajuns sa bag fie Paul, fie ceva low key in zona..
De la fitze am ajuns sa arunc o mizerie de cafea de 12 lei si sa iau un lavazza de la automat 2 lei..
NOU
Hanul Drumetului – Fitza Bucurestiului.
NOU
Cand am venit in tara vara asta, niste prieteni (sa-i fut) mi-au recomandat Biutiful in Herastrau. Mancarea, nimic special, dar atata scarba din partea chelnerilor nu am vazut nicaieri.
Am fost 3 cupluri, le explicam la sfarsit ca nu las spaga doar ca se lasa, efectiv nu pot lasa cuiva care ma trateaza ca un rahat, pe banii mei. Pana la urma tot au lasat ei 10% “noi venim mai des si chiar daca sunt jegosi chelnerii macar mancarea e buna”. Fmmmmm!
NOU
Aceeasi plasa luata la Taverna Racilor, tot in Herastrau. Culmea, la Iasi, unde am stat cel putin la fel de mult sa ne aduca mancarea, dar acolo cel putin mancarea a fost ceva mai gustoasa.
Aici, in Herastrau, nici un gust.
NOU
“eu obisnuiesc sa mananc acasa, nu sunt atat de bogat ca voi, se pare”
lol
NOU
Recomand Ciao Niki si Za Lokal (mai spre centru, dar nu departe).
NOU
Paninaro
NOU
Omul explica foarte clar, aproape cu desene, ca vrea restaurant fara hipstereala si figuri, cu mancare normala de oameni, si primeste lista cu furaje mexicane, chineze, burgeri si alte mizerii. Mai scoateti ba capul din fund, mai bagati un bors cu fasole cu ceapa rosie, o ciorba de vacuta cu smantana, un cartof prajit cu varza murata. Muie pesede, atata pot spune !
NOU
cam cat de sarac esti daca chinezismele/burgerii intra la figuri si hipstereli?
NOU
Totul e relativ.
NOU
Foarte sarac. Csf ncsf.
NOU
Bors cu fasole? Esti sigur?
Nu e nimic in neregula cu genul ala de mancare, si ar fi o chestie sa gasesti un loc unde fac genul asta de mancare buna, ca sa-ti zic o chestie, fix aici e cel mai greu, la mancarurile simple.
NOU
mama ce bun ar fi un borș cu fasole si tarhon acum
NOU
in nord-estul tarii, aproape orice mancare se ”drege” cu smantana, ca semn de ”boierie”. ca urmare, prelucrarea laptelui are ca scop principal obtinerea smantanii, care este de calitate, dar cu urmarea ca telemea nu se produce, ci doar un semifabricat dubios denumit ”cas proaspat”, din care prin maturare la sare se obtine doar un produs sfaramicios, la fel de de dubios, botezat ”cas sarat”! telemeaua este cvasinecunoscuta si lipseste cu desavarsire din oferta particularilor!
NOU
@Radu, sa ma consider un om fericit, la mine in urbe pana si borsul cu fasole de la Carrefour e delicios 🙂
NOU
Sincer va zic ca acum am aflat si eu ca exista asa ceva. Ce sa mai zic, pofta buna…
Ziceam ca saracie mai mare ca ciorba de fasole nu e, dar cand nici bulion n-ai si pui bors e groasa 🙂 Ma rog, groasa, gazoasa, dupa noroc.
As manca o ciorba de fasole acum 🙂 Cu afumatura in ea #opulenta
NOU
youtu.be/RYVkPUyvgEw
NOU
Mergi bre la Ivan’s bar&grill de pe bd Basarabia. Nu ma are bună, dar multă, dar fără fițe, fără bășini de elitisti. Mie mi s-a părut cel mai corect restaurant la care am fost(recomand coastele)
NOU
Restaurantul De Cartier in Tineretului ( str Viorele parca ) . In general au un singur ospatar la vreo 12 mese dar mancarea este foarte buna si preturile decente .
NOU
Data viitoare trage un pic mai in fata la Tabiet. Iti garantez ca nu mai calci in celalalt, cel putin pentru mancare.
NOU
La tabiet nu m-a tras niciodată inima sa întru. Zici ca e asa bun?
NOU
Kladovo-Republica Serbia, restaurant Jezero, ieftin si incredibil de bine gatit, coastele la cuptor sunt o feerie…
NOU
Bine prietene, de ce nu-l trimit la Kikinda? :)))
E clar ca in serbia lumea se poarte mult mai bine cu tine si na, mancarea, mai are rost sa spun?
NOU
Daca te intereseaza un restaurant decent (gen Sabatini) incearca Trattoria Venti de la Postavarului. Acelasi gen de restaurant, dar cu mancare mai buna(dupa gustul meu).
NOU
Mi-am luat crock pot si imi place sa gatesc, ce gatesc eu e mai bun decat ce as gasi in 90% din restaurante. Iarna iesim la film, la piscina si la shopping.
NOU
Thalia Victoriei si Tineretului!
NOU
Don Vito
Trattoria Fresca
Chez Toni (profil libanez – funny name)
NOU
Eu mancam destul de des vara la Hanu Berarilor. Se miscau rapid oamenii, mancare buna, multi chelneri. Nu e de vis, nu iti pupa mana ca intri la ei dar par ca isi fac treaba ok
NOU
E masificat frate. E ok pt mese de familion.
Don Vitto sii Thalia sunt f ok. Uitasem de ele.
Ce biutiful tata, sau fitzele din Dorobanti piata de peste. Avea maistaru ala o greatza pe el de imi venea sa i phoot o coada de somon peste mutra aia.
Oare ala Belgian din Dorobanti mai merge? se manca bine si daca ai bulan, dai peste nea Ando sau Oana Sarbu.
NOU
da’ de ce mi-ar trebui asa bulan?
NOU
Paine si Vin pe Brezoianu 4.
Vinuri bune si atmosfera ok. Bucataria inchide relativ devreme, programul e pt. bar mai mult.
NOU
La Ciotoianu, Popesti-Leordeni :))
NOU
Dincolo de interiorul frigiderului cu carne totul ragaie a nesimtire si indolenta.Stiu, ai fost sarcastic.
NOU
Nu vrei fite, du-te La Cumetri pe Bonea Marin. Mananci bine si ai entertainment gratis.
NOU
Alouette. La Unirii, în spatele blocului cu Horoscop.
Mâncare bună, prețuri umane inclusiv la vinuri, chelneri care se mișcă bine.
NOU
Cand ai treburi prin Iasi, intra la Mamma Mia. Ieftin si bun family fun 🙂
NOU
Din punctul meu de vedere la mamma mia mancarea e banala, multe preparate dar nimic wow.
Am vazut ca s-au mai facut recomandari pe Iasi , asa ca las si eu o scurta lista: Toujours, Krud, Cuib(vegetarian), La Castel, Bolta Rece.
NOU
Mamma Mia e o chestie oarecum decenta cu preturi prea mari pentru ce ofera.
Goldoni, Bistro Felix sau Berarie Veche (e putin mai departe de zona cu Mamma Mia) as recomanda prin zona.
Ar mai fi pe acolo Blue Aqua pentru peste si fructe de mare.
NOU
Undeva acolo sus, zarax are dreptate. N-am vazut un restaurant unde să fie de acord 3 oameni.
NOU
Salut. Nu știu dacă s-a mai spus și daca s-a mai spus îmi cer scuze. Eu si familia ne ducem la “La Calinescu”, e in zona Tineretului. Portiile sunt generoase, mancarea este gustoasa, prețurile nu sunt nici cele mai mari, nici cele mai mici, iar chelnerii sunt dupa standardele mele, pricepuți. Repet, asta preferăm noi, iar daca nu ai fost niciodată cu atât mai bine, va fi o noua experiență.
NOU
in ultima vreme, toate localurile sunt o struto-camila. Adica sunt si cafenele si restaurante si cofetarii si baruri, toate intr-una singura.
NOU
confirm si eu ca Ivan’s de la Diham bifeaza criteriile tale www.ivans.ro/.
NOU
Ce recomand:
– Sabatini – il prefer pe cel de la Piata Domenii, e mai aerisit. E bun si cel de langa stadionul Lia Manoliu; prefer pastele cu vita si rosii cherry… yummm
– Ivan – decent, pe la Diham; au o supa de pui cu taietei de imi merge la inima
– The Globe pe Postavarului – sarmalele si ciroba de perisoare ca la mama (si mama saraca nu mai e); iar coastele delicioase. Nu ma impac cu cartofii lor.
– Get Eat in Ploiesti (mda, mai mergem o data la 1-2 luni pana acolo DOAR pt acest loc); mama ce coaste, mama ce burgeri.. MAMA CE CLATITE AFRICANE!
– Hop Garden, langa reprezentanta Mazda pe Splai, papa ft bun; noi am nimerit un chelner cariuia nu prea ii ieseau glumele… #awkward
La capitolul hipsterisme vreau neaparat sa vizitez:
– Balls. – pe la Dorobanti; au cheftelute in N moduri, si probabil vor fi overpriced si bune
– Trofic pe la Cismigiu, imi ploua in gura cand vad poze cu mancarea de la ei
Toti acestia SIGUR vor avea cel putin un chelner mooist, mai mult sau mai putin,
NOU
Balls au 3 sau patru tipuri de chiftelute. Comestibile, dar nimic iesit din comun. Cat despre preturi… Mai bine nu.
Trofic habar nu am.
NOU
Bine de stiut despre Balls. Am auzit chestii mai ok despre ei, sunt amicii unei cunostinte 🙂
Inca vreau sa incerc =))
NOU
La Zatara e ok. Mancare e buna, chelnerii decenti, locul foarte dragut. Pe vatra luminoasa, aproape de megamall.
NOU
In București: Pâine și vin, bistro Ad hoc. In Ploiești, Doma și Caffè Milano ( doar pt prânz și cea mai bună înghețată de casă)
NOU
Restaurant Pescăruș din Herăstrău. De ceva timp face parte din City Grill. Mâncarea este bunicica iar servirea chiar profi! Recomand.
NOU
Salut Cetin, un loc minunat unde am mancat intotdeauna bine si serviciul a fost minunat este Tati bar & terasa florilor pe Ion Maiorescu 42 la Obor deasupra la pasaj pe sensul spre iancului e strada. Ciorbele, gratarele, papanasii toate au fost super bune si au venit super repede si chelneritele amabile si fara figuri.
NOU
Suzana Ribs – suzanaribs.ro/menu-en/
Street Chefs Afi – au o ghereta afara (ii gasesti la intrarea de pe vasile milea cu timisoara)
NOU
Shorley mai exista? Nu trollez, intreb pentru un prieten care nu a mai calcat de multi ani prin Bucuresti.
NOU
La Geta (genul la tava de kiseleff)
Maya Fresh (foarte bun buritto take away amzei)
Sara Green (ceva mai ‘bio’ victoriei)
Refill (la tava dar ceva bun, langa muzeul taranului)
Murad Domenii (pe bune chiar nu scrie nimeni de Murad vechiul Naser 🙂
Barka Domenii (meniu mix asiatic)
Pagaia Aurel Vlaicu (parter turnul Vodafone, cel mai bun la tava)