Tablou general: Remus Cernea a decis sa sprijine campaniile electorale ale PSD si USL cu o donatie in valoare de 27.500 de lei. El și-a justificat donatia printr-un credit de nevoi personale in valoare de 56.000 de lei.

Acum un an am încercat să iau un credit de nevoi personale, ca să pot să îmi termin casa. Veniturile mele și ale soției sunt destul de bune, cumulate aș putea spune foarte bune.
Surpriză, nu am putut, am fost respinși. Pentru că eu nu îmi realizez veniturile cu carte de muncă, iar soția pentru că nu are nici o proprietate pe numele ei. Nu la o bancă. La toate băncile la care am aplicat.

Așa că, în primul și în primul rând, aș fi curios de o chestie. Cum a reușit șomerul Remus Cernea să ia un credit de 56 000 lei? Pentru că, la momentul achiziționării creditului, era angajat colaborator și, foarte important, în ultimii 39 de ani, locuise cu părinții, care l-au întreținut cu succes. Ce bancă și în ce condiții i-a acordat creditul domnului Remus? Au dispărut brusc condițiile draconice de acordare, doar pentru că Remus și-a fluturat pleata bestială?

Later edit: Banca se numeste Raiffaisen Bank, multumesc TA.

Nu aș vrea să speculez foarte tare, dar ce te face ca, fiind șomer si întreținut de părinți, la o vârstă când alții deja fac planuri de pensie, tu să faci un credit, pe care să îl donezi unui partid? Te animă cumva speranța că îți vei recupera banii într-un timp foarte scurt?

Nu de alta, dar mă îndoiesc profund că și-a dat demisia și s-a făcut iar ecologist, având datorii la bănci.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.