Scris de Adi C.

Viata este o lupta, cel putin in romania. De cand ne stim e asa..si asa trebuie sa fie. Ni se pare normal, firesc sa ne luptam. Nu concepem altfel.
Ne luptam de cand ne trezim, sa prindem traficul lejer, sa gasim un loc de parcare mai aproape, sa prindem un loc in metrou, sa ne indeplinim indatoririle de serviciu, sa ajungem acasa cat mai repede.

Apoi sa ne hranim, sa ne imbracam, sa ne satisfacem nevoile si dorintele. Sa facem un concediu de o saptamana in grecia, sa ducem copiii la DisneyLand, la film, la mall. Sa ne luam masina 2018, sa avem tot ce este nou si mai bun.
Totul este o lupta pentru noi. Nu concepem sa castigam ceva fara lupta, fara imbulzeala si fara coada. Mintea nostra nu mai este demult relaxata. Lucrul obtinut fara lupta, fara injuraturi si fara inghionteala nu aduce satisfactie.
Altfel te bucuri de cumparaturile tale dupa ce te-ai inghesuit cu toti romanii fix pe 24 decembrie. Alt tonus ai cand dimineata in trafic i-ai facut pe fraierii aia care stateau la semafor si tu te-ai bagat in fata. Alta satisfactie ai cand iti platesti taxele dupa o coada de o ora si injuraturi.
Nu concepem sa ne platim taxele prin card din fata calculatorului. Ce e aia? Cum adica, gata, am platit taxele fara sa cad obosit la pat dupa lupta cu cozile? Nu concepem sa parcam un rand mai incolo fara aglomeratie. Cum adica, sa merg pe jos?

Atat suntem de crispati incat mintea noastra din momentul in care ne trezim dimineata incepe lupta. E setata astfel. Cauta o lupta, ceva pentru care sa te bati si sa te zbati. Si nu vom scapa prea curand de asta…
Majoritatea statelor dezvoltate au cetateni relaxati. Nu relaxati corporal ci acea relaxare mentala. Privesc greutatile vietii ca pe o normalitate, nu se sperie, nu se incordeaza ci pur si simplu se gandesc cum sa le rezolve. Privesc nasterea, casatoria, moartea ca pe lucruri normale si inexorabile.

Cred ca inainte de toate noi romanii avem nevoie de relaxarea mintii. Sa nu mai privim totul ca pe o lupta si pe oricine ca pe un adversar. Dar dupa cum spuneam, viata este o lupta. Asa a fost si asa trebuie sa fie. De ce? Nu stim, dar asa trebuie sa fie.

Ca asa e datina…futu-l in gura pe vecin cu capra lui!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

61 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    am fost la inmatriculari in pipera luni.
    la ora 3 eram acolo, nr. 14 pe lista.
    la ora 8 imbulzeala maxima, sa se calce in picioare si alta nu.
    inauntru am luat bonul nr. T014 .
    la ghiseu nu intri fara bon.
    dar romanii stateau la coada.
    eu am stat pe scaun si am asteptat sa se strige numarul meu.
    nu inteleg de ce se mai sta la coada daca ai numar de ordine? ca sa ce? ca nu intri decat cand esti strigat.

    • #2

      Din același motiv pentru care lumea se înghesuie la urcarea în avion, deși toți au locuri rezervate

    • #3

      La avion e treaba ca daca intri ultimul nu mai incap cele 5 papornite deasupra.

    • #4

      Aoleu, nu ma speria, ca la sfarsitul lunii trebuie sa ajung si eu cu o masina… Da’ ce-avea erau doar 2 ghisee deschise sau cum? Cat de repede merge coada? Imi trebuie o zi de concediu daca am bonul 100 sau scap in 2 ore?..
      Ultimele 3-4 dati cand am fost acolo am plecat rezolvat in maxim o ora.

    • #5

      WTF!? like … ora 3 dimineata? Daca e asa … care mai e diferenta?

    • #6

      Între a fi acolo la ora 3 sau a sta la coada, sincer nu știu care varianta e mai buna…

    • #7

      Am fost la inmatriculari in Brasov (in octombrie) la 4 dimineata – nu am mai prins numar de ordine si am plecat
      Am fost a doua oara, de la 10 seara, fiind al 15 -lea pe lista. Dimineata, am prins bonul cu numarul 39 (nu ma intrebati de ce – probabil ca jandarmii care mentineau ordinea stiu mai bine) si am asteptat sa ajung la ghiseu pana la 1 dupa amiaza.
      Total = 15 ore (fara a le mai socoti si pe cele pierdute cu o zi inainte)

    • #8

      Pe recenzii Google scrie ca la Ilfov se dau 150 de bonuri zilnic si sta lumea si toata noaptea sa prinda un bon intre cei 150, dar la Bucuresti lucreaza 10 ghisee si pleci in maxim 2 ore. Eddy ai fost la Ilfov sau la Bucuresti?

    • #9

      Pentru ca desi uneori am putea fi civilizati, asteptandu-ne randul (conform bonului) pe scaun, cu siguranta se vor gasi unii fara bon care “sa puna o intrebare, doar atat!” si care-si vor rezolva de fapt problema inaintea celor cu bon!

  2. Parerea mea este ca saracia si comunismul ne-au distrus in halul asta… si nu ne vom schimba inca vreo 2-3 generatii de-acum incolo.

  3. N-am inteles nimic.

    • #12

      Nici eu.Esenta poate e adevarata, dar baiatu’ asta parca prea vede si respiratul o adevarata batalie.

    • Pui de Aristotel.

    • #14

      Daca nu esti in palierul 0 – 4000m, pana si respiratul e o lupta.

  4. #15

    ”Totul este o lupta pentru noi. Nu concepem sa castigam ceva fara lupta, fara imbulzeala si fara coada. Mintea nostra nu mai este demult relaxata. Lucrul obtinut fara lupta, fara injuraturi si fara inghionteala nu aduce satisfactie.”

    Gandeste-te si tu un pic la o logica, daca e s-o privesti ca o persoana atomizata: de ce sa te incurci cu toti prostii? Ca suntem deja nevoiti sa ne intalnim pe strada, in mall, in parcari, in alte zone fitoase… de ce ai vrea sa te incurci cu toti prostii? Nu sunt mizantrop (asa cred eu) dar e indeajuns de obositor ca trebuie sa ne raspiram aerul de la unul la altul cand, in acelasi timp, stim ca ne-am vinde imediat lu Dracu daca am avea ocazia.

    Deci, despre ce sa vorbim, in fond si la urma urmei?

    ”Nu concepem sa ne platim taxele prin card din fata calculatorului. Ce e aia? Cum adica, gata, am platit taxele fara sa cad obosit la pat dupa lupta cu cozile? Nu concepem sa parcam un rand mai incolo fara aglomeratie. Cum adica, sa merg pe jos?”

    (cu riscul sa nu-mi posteze Segnorul comentariul) Adi, tu stiai ca banca si serviciile te monitorizeaza si mai eficient, impotriva ta, mai amanuntit despre viata ta personala? Nu ma intereseaza scuzele si conjuncturile, stiai asta? De ce ascunzi o aura de dictator sinistru prin dojeneli de felul ”I-auite ba la astia, nu platesc cu cardul, sa fie monitorizai la fel ca noi, la fel de rau”? De ce esti coios? Daca tu vrei sa platesti cu cardul, bine oaie, treaba si viata ta, no problem, dar lasa sa platim si cu bani cheș daca vrem.

    Vrei sa stii ce e o absurditate si mai mare decat sa nu platesti cu cardul taxele? Sa te iei dupa clientii de la Equifax si inca sa mai crezi ca e bine sa ne bazam pe card. Si nici macar nu e singurul exemplu de frauda si hotie cu cardul, cat de usor e (mai usor decat cu banii cheș).
    Cheș iz ching.

    ”Majoritatea statelor dezvoltate au cetateni relaxati. Nu relaxati corporal ci acea relaxare mentala. Privesc greutatile vietii ca pe o normalitate, nu se sperie, nu se incordeaza ci pur si simplu se gandesc cum sa le rezolve. Privesc nasterea, casatoria, moartea ca pe lucruri normale si inexorabile.”

    Adi, de ce minti? Si eu am fost in strainatate, nu e deloc asa cum spui tu. Acolo, cu bune cu rele, competitia e si mai acerba, nu e ca la noi cu lâlâieli siropoase. Lasa naibii empatia si simpatia falsa, conversatiile d eumplutura cu ”How are you” si falsetto-urile… spune-le pe bune cum e viata acolo.
    Aici, mai umbli cu lâlâieli, acolo nici atat. Acolo nu se discuta si nu e nicio relaxare.

    ”Cred ca inainte de toate noi romanii avem nevoie de relaxarea mintii. Sa nu mai privim totul ca pe o lupta si pe oricine ca pe un adversar. Dar dupa cum spuneam, viata este o lupta. Asa a fost si asa trebuie sa fie. De ce? Nu stim, dar asa trebuie sa fie.”

    Imi pare rau Adi, dar te-ai lasat sedus ca feudalistii. Uita-te la asta ca sa pricepi ce vreau sa spun, nu e nicio relaxare a mintii: pics.me.me/once-upon-a-time-not-very-long-ago-1-stop-2539080.png

    Lasa revolutionismele pentru leninisti.

    • #16

      ”Cred ca inainte de toate noi romanii avem nevoie de relaxarea mintii.”

      Nu stiu cum sa zic dar chiar prea multi dintre conationalii nostrii sunt foaaaarte relaxati la minte.

      In rest, de acord cu tine.

    • #17

      “si eu am fost in strainatate. Cam 2 ore, cat a avut avionul escala pana in Capsunia, dar am fost!” .
      Aia cu cardul si monitorizarea activitatii e pur si simplu delicioasa. Sa nu uitam ca “card” scris invers e “drac”. PSD fo eva!

    • #18

      De cand cu apple pay eu nici portofel nu mai am. Mi-am pus cardul si permisul in geaca si aia e. Cine zice ca nu vrea card, nu are bani.

    • Hahaha, si daca te monitorizeaza ce? Faci trafic de droguri, dai mita? Te deranjeaza ca exista posibilitatea sa afle unul ca ai dat una mica in pauza la munca? Daca nu esti dragnea sau tariceanu, sau nu faci parte din cercul lor nu ar trebui sa fii deranjat.
      Stii ca te filmeaza astia cand intri in supermarketuri? Sau cand treci pe langa banci, nu alea din parc.
      Iti sugerez sa te muti prin Africa, ti-as zice sa te muti in padure, dar au inceput astia sa le scaneze cu drone si e posibil sa fii descoperit.

    • #20

      oricat de prost ar fi maraka, argumentatia Daca nu ai facut nimic rau, nu ti-e frica de gestapo era folosita de nazisti. faptul ca el spune o tampenie nu justifica o argumentatie la fel de tampita

    • a, pai daca cineva a inteles ca afara nu e competitie la sange pentru posturile bune, nu a citit corect. Pentru un post bun e bataie. Si fara mila.

    • #22

      ”Saying you have nothing to hide because you have nothing to worry about is pure doublespeak. That’s like saying, you don’t care about free speech because you have nothing to say.”

    • #23

      @maraka: aha… Frumos… Iar Snowden s-a refugiat in Rusia… O tara conoscuta pentru respectarea dreptului la opinie, libertate personal si echitate… (www.telegraph.co.uk/news/2017/12/25/russian-opposition-leader-alexei-navalny-barred-standing-against/).
      Snowden nu e cu nimic mai prejos decat The Cambridge Five (esti anglofil, nu ma apuc eu acum sa-ti explic despre ce e vorba).

    • Nu ma refer la asta, ma refer la faptul ca asta nu justifica sa fii paranoic. E ceva logic ca iti uraresc tranzactiile. Nu folosesti cardul, dar iti dai check in din 10 in 10 minute.

    • #25

      @Eu: exact…

  5. #26

    Voi fi rapid: cand viata ta inseamna doar atat sau este in cea mai mare parte doar atat, ai nevoie de un psiholog sau, de ce nu, un psihiatru.
    Ar mai fi alternativa unui psihanalist dar aia sunt doar vreo 2, prin Bucuresti iar terapiile dureaza vreo 2 ani, deci e pe termen lung.
    Lupta asta o simt doar cei ce vor sa vada doar atat.
    Cred ca viata inseamna mult mai mult decat niste trivialitati ca cele insirate mai sus iar daca cetateanul X este incapabil sa treaca peste ele… isi merita soarta.
    Culmea este ca, pentru a te bucura de viata, nici macar nu trebuie sa faci mare branza. Dimpotriva, trebuie doar sa te relaxezi si sa incerci sa uiti putin de probleme. Vei descoperi bucurie in toate amanuntele de 2 lei din jurul tau. Nu trebuie sa iesi la dracu`n natura sau sa ajungi in cine stie ce tara.

    Si mai e o chestie: daca aici te simti sufocat sau agasat, si daca ai pleca in Singapore sau intr-un satuc din Normandia, dupa maxim cateva saptamani tot la fel te vei simti. Iar mai departe n-ai unde sa pleci pentru ca pe Marte inca n-au ajuns aia cu colonizarea.

    • +1 Cristi.
      Dupa ce am citit articolul, am facut “ăh?” Eu nu vad viata asa si de aia m-a surprins viziunea si ideea de lupta.

    • #28

      Cristi, după ce am citit ce ai scris m-am întrebat de câte ori ai apelat la psiholog/psihiatru ca să ajungi acum să ne spui cum trebuie să ne bucurăm de viață. Mă rog, nu prea ai ce spune când autorul se exprimă ca un elev de 14 ani.

  6. #29

    Relaxarea este ca supa de pui.

  7. #30

    Peace is a lie. There is only Passion.
    Through Passion I gain Strength.
    Through Strength I gain Power.
    Through Power I gain Victory.
    Through Victory my chains are Broken.
    The Force shall free me. 😀

  8. #33

    Lasa dreacu beutura de dimineata ca nu esti Churchill:)

  9. #34

    My 2 cents:

    Ca să obții o viață cât de cât fără stress trebuie mai întâi să vrei. E posibil ca unii care vor să nu reușească, nu iese tot timpul, karma is a bitch, dar mulți și-o caută cu lumânarea.

    Eu sunt unul dintre norocoși: lucrez de acasă, nu am șefi, șefuți, șefuleți, nu dau nas în nas cu fariseismul și falsitatea de prin corporații. Am ales să lucrez mai puțin timp decât aș putea, pentru a avea timp pentru mine și familie. Alții nu concep așa ceva, dau din coate, se stresează și fac compromisuri pentru 200E în plus, ca să-si ia mașină mai scumpă sau ultimul iPhone.

    Stau în chirie (îmi convine) în loc să mă împrumut la bancă pe următorii 30 de ani. Prefer să pun ceva deoparte și să mă mai și distrez cu familia. Alții fac credite, renunță la orice altceva ca să plătească rata și la 35 de ani arată de 50. Pentru ce?

    Am ales o școala bună pentru copil la 15 min de mers pe jos. Alții cred că doar o anume școală e bună, ce dacă e la o oră de mers cu mașina în trafic? Hai să f#tem creierul nostru și al copiilor ore întregi în fiecare zi doar pentru stat bară la bară în trafic.

    Astea (și probabil și altele) sunt mai importante pe termen lung decât ce dă autorul ca exemple, alea-s prostii în opinia mea.

    • #35

      “Stau in chirie…” -> boss calm, cat dai tu pe chirie altul da pe rata. Nu renunta nimeni la nimic ca sa plateasca rata si nici nu arata la 35 de 50. Inteleg ca tu daca nu platesti chiria ramai in continuare in casa si nu trebuie sa pui oricum banii aia sa platesti? Pentru ce?

      Tu ai ales scoala buna la 15 min de mers pe jos, altii poate nu au o scoala buna in jur si trebuie intr-adevar sa mearga 1 ora cu masina in trafic, asta e, nicio problema, se merge. Toata lumea incearca sa lucreze mai putin (decat ar putea) ca sa aiba timp pentru familie, stai linistit, nu esti un caz aparte, asa suntem mai toti.

      Pe scurt, ai scos niste platitudini sa pari interesant, dar ghici ce, asa suntem toti.

    • #36

      Gigi, ce nu intelegi tu este ca daca stai in chirie iti poti permite sa te muti la max 15 minute de mers pe jos de o scoala decenta.
      In timp ce aia care au rata si casa in papusoi ca era mai ieftin si ca vroiau ei casa pe pamant (fara sa se gandeasca la perspective) trebuie sa sofeze cate 2-3 ore pe zi doar ca sa-si duca odraslele la scoala pentru ca la aia din sat nu se pune problema sa-i dea.

    • #37

      @gigi, greșești maxim la treaba cu „nu au o școală bună”. PLM, dacă nu ai o școală OK și e atât de important aspectul ăsta pui mâna și te muți lângă una. Trebuie să fii complet imbecil să petreci ore întregi în trafic doar pentru a duce plodul la școală. Complet imbecil.

    • #38

      Trecând peste faptul că n-ai tu habar cât plătesc eu chiria și că insulți gratuit la final, era vorba de decizii pe care le iei în viață. Ai de multe ori de ales între un confort material cu nervii ferfeniță sau o viață mai liniștită dar mai … simplă. Mulți aleg prost și apoi se plâng că sunt stresați. Când ai copil de 3 luni și te muți la dracu în praznic fără să te gândești că în curand va trebui să-l duci la gradi și școală, ți-o faci cu mâna ta.

    • #39

      Chiria iti da libertatea de a alege de a fi mai mobil, pe cand un credit pe 30 de ani te face prizonier pentru ca la final sa le ramana casa copiilor, nepotilor.Practic la chirie ai mai multe avantaje.

    • #40

      @RobertD, un „credit pe 30 de ani” (o să-i spunem așa pentru că de obicei așa sunt numite creditele imobiliare) te face prizonier doar dacă ești rupt în fund și nu ar fi trebuit să faci creditul ăla de la început. Altfel nu e un capăt de țară să vinzi apartamentul și să te muți.

  10. #41

    O luptă pentru tine. Nu toți suntem asa. Mediul tău este așa. Nu toată România. Mai suntem si relaxați pe aici. Dar da, nu îmi doresc ultimul telefon si nici ultima masina. Poate de aici mi se trage…

  11. #42

    Mai sint si altfel de oameni:
    1. Am o skoda din 2007 si nu vreau sa o schimb.
    2. Am un S3 din 2012 de pe care scriu acum.
    3. Doar intretinerea nu o platesc de la pc deoarece nu se poate. In rest platesc totul online.
    4. Ma aprovizionez cu mult timp inainte de sarbatori. Nu ai sa ma vezi la coada la market. Daca vreodata vad ca e coada mare, renunt si-mi iau strictul necesar de la non-stopul de linga casa.
    5. Acum in timp ce scriu sint pe drum spre munca in tramvai. Mult mai relaxant decit in masina
    etc etc etc

  12. #43

    La noi lumea duce lipsa de hobby-uri si nu stie sa-si petreaca timpul liber. Multi si multe isi reduc timpul liber la: plimbat si belit ochii la carpe prin mall, plimbat prin supermarket si vazut si comparat produse si mancare garbage, statul la coada la tot felul si inghesuitul pt socializare si timp liber. Gratare si bere la festivaluri sau la o curte sunt deja socializare orgasmica. Noi nu stim sa mergem la un sport, la un joc de societate, la cluburi unde sa faci oale, pictura, electronica, aeromodelism, dansuri, cluburi de lectura, etc. Nu avem “chestii” care sa nu presupuna inghesuiala, mancare, alcool si galagie sau toate la un loc.

    • #44

      Nu stiu cat “nu stim” sau cat nu avem rabdare pentru astea…. Si neavind rabdare, nici nu vrem sa invatam.

    • #45

      cel mai pertinent raspuns! total de acord, lipsa hobby-urilor si introducerea unor obiceiuri “sanatoase” in viata noastra ne face sa parem asa..nu va mai povestesc cand am fost in vizita in Zurich, imi venea sa plang cand vedeam cat de relaxata este lumea. cum sa faci gratar in parc sau sa te balacesti cu picioarele in lac la pauza de masa? cum sa faci jogging la pauza de masa sau sa citesti un pic in parc? batrani peste 70 de ani care coborau alergand de pe munte dis de dimineata….am intrat in depresie cand am venit in Romania 🙁

  13. #46

    Nu e delicios ca daca cineva are o opinie, imediat apar niste bajeti care sa-i explice ca nu e asa, ca de fapt ei sunt foarte relaxati si ca platesc cu cardul (pe Maraka nu-l punem la socoteala, ca el e mai “special”…). Babaetzi, nu stiu cum sa va explic, dar nu de voi e vorba, sau de mine sau de Cetin, ci de cam 85% din populatia activa a tarisoarei asteia.
    Aia care pe 3 ianuarie se calca in picioare la circumscriptiile financiare, ca sa prinda bonificatia aia, desi pot plati lejer pina pe 31 martie, profitand de bonificatia aia din plin. Aia care se duc cu noaptea in cap la inmatriculari, permise sau mai stiu eu ce si care pierd ora bune din viata lor acolo, cand unii ar putea sa se programeze frumos online. Aia care prefera vara sa stea cu orele la Cernavoda sau la prima benzinarie de pe A2 (da, da, la aia dupa Fundulea) sa plateasca taxa de pod, cand pot foarte bine sa o plateasca la orice benzinarie, si in termen de 24 de ore dupa ce au trecut. Aia care pentru o vina de multe inchipuita simt ei nevoia sa opreasca tot traficul ca sa iti dea un sut in portiera sau un pumn in geamul masinii. Depre aia e vorba, nu despre noi. ei sunt multi, iar sansa ca zi de zi sa te lovesti de ei e mult mai mare decat sa dai de unul ca tine, mai … “relaxat”.

    • #47

      Ba Genghis, la fel cum am scris adineuri, pe mine chiar nu ma intereseaza ca vreti sa va monitorizeze bancile si serviciile 24/7 la orice cumparare-vanzare. Pe bune, chiar nu ma intereseaza, dar unii dintre voi pro-carduri sunteti niste dictatori sinistri cu niste afirmatii periculoase pentru noi astia care nu vrem sa avem de-a face mai mult decat trebuie cu cardul la bancomat. Atat de pro-carduri sunteti incat va nelinisteste ideea cum ca altii nu vor sa fie niste oite la macelarit ca voi. Exact cum a facut Adi, putea sa nu comenteze nimic despre carduri si dojeneli cu platitul cu cheș, da’ uite ca nu s-a abtinut, deci e si asta cu niste tentatii dictatoriale ca tine.

      Las asta aici cu ”e-” -urile voastre, in caz ca n-a citit nimeni: www.corectnews.com/social/bomba-bombelor-senza-ionalul-denun-f-cut-azi-de-gabriel-sandu

      Injurati politicienii dar si voi aveti o gandire ce l-ar intimida pana si pe Hitler sau Stalin. Folositi cardul si va monitorizeaza banca si serviciile? Bravo ma, excelent, gud lac voua… da’ de ce trebuie sa dojeniti ce-i care prefera cheș? Reevaluati-va.

    • #48

      Tati, ia spune tu unde am zis eu ca nu poti sa platesti cu cash. Vrei sa platesti cu cash, plateste tata cum vrei. eu unul am spus ca esti mai “special” in general, nu legat strict de chestia asta. Debitezi niste prostii cat tine de mari (sau chiar mai mari), legat de istorie, de anglofilie (apropos, cam cat ai stat in Anglia, asa, de curiozitate, ca te tot lauzi cu asta…), si de fiecare data ai luat-o peste bot. Folosesti niste surse mai mult decat dubioase (ca in cazul de fata) si faci pe initiatul. Te repezi ca boul sa tragi niste concluzii gresite. Vrei sa platesti cah, foarte bine tata, ai timp de pierdut e treaba ta. Mie plata prin card imi usureaza viata foarte mult. Tu iti imaginezi ca daca nu ai card nu te monitorizeaza nimni 24/7 pentru altele decat pentru tranzactii bancare….Da-mi voie sa-ti spun ca esti…naiv (ca sa nu spun prost). Ma acuzi de porniri dictatoriale da’ nu eu sunt ala care m-am repezit primul la autor sa-i spun intr-un fel sau altul “ba pe-a ma-tii!!!”. Te-ai simtit tu lezat in credintele tale si dator sa-i dai replica. Deci, eu unul nu am voie ca la randul meu sa zic ca esti “special”, ca am tendinte dictatoriale…
      P.S: vezi ca ai mai facut odata trimitere catre articolul ala scris de “ciripoi”, si m-am luat si atunci de tine. SRS are credibilitatea unei cizme uzate si gaurite. Stii ca a fost informator al Securitatii? Dovedit cu acte, nu asa… Stii ca in lipsa de altceva, inventa bombe de presa care in final s-au dovedit false?
      Eu unul stiu ca te crezi independent, initiat, superior fata de noi restul, in realitate esti doar infatuat si semidoct.

    • #49

      Din cand in cand mi-e asa simpatic Genghis Han …:))

    • #50

      @iulia: n-ar trebui… Sa nu uitam ca sunt totusi bunicul lui Kublai… Ca uzurpatorul ala de timur nu intra la socoteala… Un tatar…

    • #51

      sa nu uitam si puscaria facuta de ciripoi

    • #52

      * Eh… Cati oameni nevinovati nu intra la inchisoare??? uite, de pilda Dl professsor….

  14. #54

    Is that gay porn?

  15. #55

    nu ștu cum sunteți voi, dar eu mă transform în balaur când mi se invadează spațiul personal, de exemplu la coadă la kfc, în 7 cazuri din 10 există în spatele meu un idiot sau o idioată care mă împinge, se freacă de mine, mă presează cu burta sau cu geanta sau cu respirația de măsea stricată, aproape de fiecare dată îi calc pe picioare, fac un pas în spate, îmi pun geanta tampon (am înțeles de mult de ce se poartă rucsacii în spate) sau pur și simplu întreb retardul(a) dacă are suficient loc că eu nu am, da, coada e luptă, viața e luptă, pentru că verfluckter schwachkopfi

  16. #56

    Partial sint de acord cu autorul. E de ajuns sa citesc comentariile de pe blogul asta: numarati citi se indirjesc sa demonstreze ca Adi nu are dreptate.
    Citi o iau in mod personal! Ca stiu ei mai bine, uite, chiar demostreaza ca nu fac parte din turma, deci asta inseamna ca nu tot poporul e asa….
    Citi spun “da, boss, am vazut si io la altii ca se comporta asa, m-am uitat la mine si mi se pare ca sint inafara grupului de care vorbesti, cine vrea sa ia aminte la cum reusesc, bine, ca doar nu mi-oi strica eu zenul sa ma otarasc la altii sa traiasca bine!”
    Citi se lauda celor din jur cu ce au, ce au reusit sa obtina, ce au mincat prin vacante? Voi nu faceti asa? Atunci relaxati-va, oameni buni, nu era vorba de voi… De ce va simtiti atacati?

  17. #57

    Mda, au observat cativa veniti in vizita in decursul anilor: “desi munciti mai mult decat se munceste in tara, santeti mult mai linistiti/relaxati”.
    Cred ca nelinistea/nerabdarea romaneasca seamana cu faza din “Beavis&Butthead do America” unde Beavis era nervos ca “they NEVER score” 🙂 Pt ca a existat tot timpul in Romania ideea ca va fi cumva bine. Votati x/y si o sa fie aia/cealalta, “romani sa traiti bine”, Andra: “inevitabil va fi binee” etc. Anii au trecut, s-a declarat in mod repetat ca e mai bine, dar in mod real parca nu prea. Apoi mai iese romanashul pe-afara si vede ca altii merg in pas alergator spre “mai bine”. In timp ce noi cam tot pe-loc-pe-loc-sa-rasara-busuioc. Normal ca incepe sa te-apuce toti dracii, ti se fute tot zen-ul.

  18. #58

    traind si in Romania, dar si intr-o tara civilizata, e clara diferenta intre noi si tarile unde viata e mai linistita. la noi e o incrancenare continua, incepand de la trafic, parcare, coada la magazin, spital etc. asta se vede pe oameni, multi se meltenesc si si mai multi imbatranesc urat, de aia multi pensionari de la noi arata si se poarta urat, pur si simplu s-au consumat mult mai mult decat cineva dintr-o tara civilizata.

  19. #59

    Am fost astăzi la oficiul pentru protecția persoanelor cu handicap să iau biletele gratuite pentru un prieten. Ploiești.Am stat 2 h la rand,erau 11 persoane și vb de oameni bolnavi că eram doar 2 care stăteam pentru altcineva. La ghișee,3 persoane lucrau,una stampila, și una manca,a mâncat 2h în continuu. De ce aia stampila și nu i s-a dat un ghișeu să mai decongestioneze e un mister,că oricum au program cu publicul doar 6 h,ar avea timp în alea 2 h rămase să o stampileze și pe măsa! Am înțeles ca e oficiul pentru protecția bla bla bla dar puteau să îi dea de mâncare femeii și în altă parte,nu să o și plătească pentru asta!

  20. #60

    @Adi C. da, viața este o luptă. De fapt, o înșiruire de lupte. Fără lupte, n-ar exista victorii, n-ar exista fericiri.

    Noaptea trecută, în Centrul Vechi, am descoperit că mi-au construit ăștia un KFC, lângă Dracula Medieval. Pe Șelari, vizavi de Club Amsterdam. Deci unde e Amsterdam, cu fetele în vitrină, imediat peste stradă este un KFC. Mi s-a umplut pieptul de fericire când am văzut. O căldură așa, un preaplin de mulțumire. KFC non-stop, fix pe Șelari. Nu îmi place șaorma, nu vreau Dristor, Tristor.. ce mai mâncam la Calif (până să-l închidă) și la ăla grecesc. Dar mâncam așa, de nevoie, nu cu fericire. Acum am KFC pe Șelari și Mister Purceluș, imediat cum ieși din Centrul Vechi, spre Starbucks. Ce este fericirea? se întreba Nietzsche. Ce este fericirea? Sentimentul că puterea crește și rezistență este înfrântă. Noaptea trecută m-am simțit puternic, fericit.