referendum

Mai ținețz minte când ne chemă Băsescu la urne să votăm că vrem doar 300 de parlamentari? Și ne-am dus, am votat, a ieșit cum trebuie, după care toată lumea a folosit voturile alea pe post de hârtie igienică și discuția s-a încheiat.

Cam așa fuse și cu Tsipars și referendummul grecesc. A cheltuit câteva milioane cu referendumul, a respins propunerile umilitoarea ale creditorilor, după care s-a dus cu coada între picioare, cu alte propuneri, mult mai nasoale decât cele primite și respinse la referendum.

Iar acum se întreabă mirat de ce Merke vrea să îl umilească. Și de ce populația a ieșit în stradă și e nemulțumită.
Da chiar, oare de ce.

Între timp, lui Ponta i s-a rupt cârja la DNA.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

87 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Poate asa ramanem cu 300 de spartani, cu ajutorul DNA-ului

  2. #2

    Cand grecii se vor satura de Tsipras, il invintam sa-i ia locul lui Ponta, iar Poanta sa mearga la greci. NU vom simti nici o diferenta. Faptul ca vorbeste greceste e un avantaj, macar nu ill intelegem ce orbeste. Tu zi acolo fratiuc, ca nu ne pasa oricum.

  3. #3

    Acum că au ajuns la un acord, o să mai primească niște bani, și apoi o să vadă UE o mue de la greci.

  4. #4

    Si-au luat tara inapoi si grecii :)))

  5. #5

    milioane ??? grecii au venit acum cu un pachet de reforme mai drastic decat cel propus de UE pentru care a si fost facut Referendumul, practic idiotul ala i-a costat intre 20-30 de miliarde de Euro doar pentru ca e idiot… e o vorba romaneasca unde merge suta merge si milionul (sau ceva in genul) dar se aplica perfect la “strategia” idiotului de servici tzatziki.

  6. #6

    Lasa ma, ca si-au recapatat demnitatea :))))). Da’ sunt chiar curios ce zic acu aia care pana acu 3 zile aplaudau politicienii greci ca-s demni si se opun europei malefice. Si care-mi explicau doct ca guvernul tsipras face bine ce face.

    • #7

      Nu-ti explica nimeni ca guvernul face si drege, chiar iti explica ca guvernul tau sunt de cac si iti mai explica ca cel mai bun lucru pentru greci ar fi sa iasa din zona euro. Da tu cum esti greu de cap, n-ai cum face diferenta, sunt prea subtile treburile astea pentru tine.

    • #8

      Ori daca tu crezi ca treaba asta merge la nesfarsit inseamna ca mult mai batut in cap decat pari. Ori li se vor sterge datoriillr, ori iese din zona euro. In ambele cazuri muia o iei si tu. Asa ca bucura-te in continuare si veseleste-te ca doar ai motive.

    • #9

      Iar glumitele astea marca antena 3 cu recuperatul demnitatii si a tarii spun totul despre minte ta intortocheata.

    • #10

      @George
      nu mai bine ne explici tu cum nemtii cu ingineriile lor financiare sunt vinovati ca s-au imprumutat grecii ca neghiobii? Ca doar asta e laitmotivul comentariilor tale.

      Ba, n-am zis ca grecia trebuie sa stea sau sa iasa din euro. E irelevant. Tot ce am sustinut eu e ca grecii (ma rog, guvernul lor) sunt vinovati c-au intrat in buda datorita deficitului imens si a faptului ca ei “rezolva” problemele imprumutandu-se din ce in ce mai mult. Si ca reformele cerute de EU in schimbul imprumutului sunt decente. Restul sunt filme d-ale tale cu nemti vinovati pentru datoria enorma a grecilor si alte aiureli.

      Plua mea, m-am saturat sa aud ca EU/ECB/Illuminati/bubulii sunt de vina ca i-au imprumutat lejer pe greci, iar acum cand grecii cer cu disperare un nou imprumut, sunt de vina ca nu vor sa le mai dea lejer cate un imprumut. Ca pana mea, aici ar fi trebuit sa se termine orice discutie referitoare la EU vs greci. Pentru ce fac scandal grecii? Ca vor un nou imprumut. Punct.

      Asa ca, kthxbye

      PS, sa-ti amintesc un comentariu d-al tau:

      Cresterea taxelor nu e reforma fratiuc ? Esti nebun, unde sa mai cresti taxele, vrei sa dam 100% la stat ? Cresterea taxelor e sinucidere, nu reforma. Asta e problema cu europa, o cloaca de socialosti care se cred omeni de dreapta.

      E misto asta in contextul in care propunerea grecilor e mai nasoala decat ce le cerea EU. Da’ cloaca de socialisti a europei e problema, nu guvernul demn al Greciei, nu?

      Inca o data, kthxbye.

    • #11

      Vai de plm cat de batut in cap esti si ce mic manipulator al realitatii zace in tine.

    • #12

      Poate te gandesti sa-i iei locul lui Badea, se pare ca ti-ai cam gresit cariera.

    • #13

      Bre. Mai las-o-n pana mea de treaba. Sa-ti amintesc cum a decurs “discutia”? Eu scriu:

      In plus, banii imprumutati Greciei nu vin numai de la nemti. Mai vin si de la alte state, cu economii mai mici decat a Greciei si cu nivel de trai mai scazut decat al Greciei. Si e cel putin ciudat ca tarile astea mai sarace implementeaza tot felul de reforme, cresc TVA-ul, fac orice sa reduca deficitul bugetar si sa-si controleze imprumuturile, in timp ce Grecia s-a imprumutat pana peste cap, nu mai are bani sa plateasca imprumuturile, dar face nazuri cand creditorul vine si zice “ba, va imprumut in continuare, da’ faceti niste reforme sa scadeti deficitul si sa cresteti colectarea de taxe, ca sunteti in buda”.

      tu raspunzi cu

      @Sabotor Nu zici rau, dar vezi doar rahatul din curtea grecilor. Germania cand plm face reforma, Franta, Italia, Romania ? Reforma doar la greci ?

      eu din nefericire ma las tarat intr-o discutie inutila si-ti raspund

      Au facut si nemtii niste reforme. Dar, oricum, Germania nu e in situatia Greciei – datoria lor, desi mare, e mai mica decat PIB-ul Germaniei si in plus, Germania e de cativa ani pe surplus.

      si d-acolo totul o ia pe panta teatrului absurd, cu tine sustinand aberatii, ca cifrele sunt praf in ochii investitorilor, ca inginerii financiare si alte cacaturi. Dar EU manipulez realitatea, nu? Vai sa-mi bag picioru’. Nu m-am invatat minte de cand cu discutia cu IOPS-urile ca e inutil sa discut cu tine, mea culpa. O sa tin minte pe viitor.

    • #14

      De acord cu @Sabotor.
      @George: Au fost o multime zilele trecute care se aratau impotrive “troicii”, huo germania, grecia trebuie sa stea dreapta, demna si darza impotriva cotropitorilor care ii impun conditii groaznice lor, poporului cinstit. Inclusiv romani precum @Roxani, @pmk si altii care s-au trezit urmasii lui Leonidas, descendenti ai lui Aristotel si practic intemeietori ai democratiei in statul care, nu-i asa, a inventat democratia. Eu nu sunt curios ce fac aceste personaje acum, probabil isi trateaza buza umflata de prea multa mandrie.

      Dupa cum zicea si @Sabotor, Tsipras a mai cheltuit niste milioane pe un referendum inutil in momentul in care oricum tara nu are bani si traieste pe imprumut de ani de zile. Nu vad cum grecii nu se simt acum inselati de catre propriul lor prim-ministru intai si intai.

      Pacat ca cel mai mult vor suferii grecii aia de rand, cei cinstiti, cei care lucreaza in 2 job-uri pentru a putea supravietui si pacat ca nimeni nu va fi tras la raspundere pentru tragedia prin care a trecut si va trece in continuare tara, pentru ca “baietii destepti” si-au scos miliardele, au fugit demult de taxe si probabil nici nu mai sunt in Grecia de mult timp.

      A ramas pulimea cu buza umflata, si si f… in cur.

    • #15

      Sabotor, n-ai cu cine. E lesinat asta micu’. Lasa-l sa se joace Call of Duty. Politica il bate sigur.

    • #16

      pana una alta, mie-mi plac comentariile sale (geoge asta cu poza). majoritatea comenteaza p’aici sa se afle-n treaba, gumite sforaite, confirmarea a ce a zis nu stiu care, locuri comune. de la george de exemplu am luat o vaga idee despre rolul dubios al acelui referendum si manipularea burselor la scara mare, la ordinele unor jucatori importanti. tot e ceva, in loc de glumitele rasuflate.

    • #17

      Asa e cand nu poti sa intelegi idei, diferente de nuanta s.a.m.d. imparti ca idiotul lumea in 2. Scoti citate din context si rahaturi a la antena 3. Daca tu crezi ca ma apuc sa iau idee cu idee sa ti-o explic ca la prosti iar esti in lumea ta. Eu nu ma contrazic cu tine, eu iti ironizez inteligenta.

      @Bronson N-am venit cu informatie noua si chiar nu cred in conspiratii, cred intr-o lume condusa de interese, de la cele mai
      mici la cele mai mari. Si chiar sunt un sustinator al pietei libere.

    • #18

      cois, n-am scos nimic din context, am pus citat complet.

    • #19

      nu inteleg de ce te complici. omu traieste in lumea lui care n-are nici o legatura cu realitatea.

    • #20

      @George Inteligenta pura, asta nu e si nici nu ar trebui sa fie o problema politica, e o problema economica. Bondurile s-au vandut pe o piata privata cu disclamiar cat casa ca cei care le cumpara risca sa piarda TOTI banii. Voi micuti idioti credeati ca grecia s-a imprumutat cum se imprumuta Vasilica de la voi “da-mi si mie 10 lei pana la salar”.

      @sabotor @samacac Luati-va de mana suntetii exact la fel de inteligenti. Va invit sa vi-o sugeti unul altuia in lumea voastra reala.

    • #21

      Sunt curios ce sperati voi ca se va intampla cu datoria ca pareti a va imagina ca grecii vor platii datoria asta. Asta sperati voi ? Sau voi sunteti moralistii de serviciu care nu inteleg nimic, dar asezati pe o banca, spargand seminte si platind cat trebe pentru a avea ocazia sa-si etaleze moralitatea impecabila.

    • #22

      georgele, nush ce-ti inchipui tu ca cred(em) da-ti inchipui extrem de prost. iar ai citit aiurea si ai inteles eronat.

    • #23

      @samacac Naziboy, tu n-ai de construit lagare sau ceva ? O arzi “kapitalist” si nu crezi nici ca vor plati, nici ca nu vor plati ? Le printezi tu niste euro ca lor le-o fi rusine ?

    • #24

      nu inteleg de ce te complici. omu traieste in lumea lui care n-are nici o legatura cu realitatea.

      Credeam ca discutia cu IOPS a doar fost o intamplare nefericita. M-am inselat.

    • #25

      Te-a marcat pe viata descoperirea faptului ca operatiile de secriere si citire nu se fac doar pe disc ? Ramai incorsetat in teorie. Pentru tine viata se traieste teoretic.

    • #26

      Si prostea, nu obisnuiesc sa ma laud cu ce fac dar vreau sa-ti demosntrez ca tu esti rahatul care vorbeste din carti la faza cu IOPS. AT&T mi-au cerut sa le pun pe picioare un CDR rating live scris in C la macar 200k IOPS care insera mai apoi in intr-un Hadoop. Ghici unde am obtiunt 400k IOPS pe doua servere ? In RAM prostea si CTO de la AT&T n-a strambat din nas cand i-am dat teste IOPS pe RAM. Dar ca de obicei puletii de pe net se duc pe wiki si daca nu gasesc ce cauta inseamna ca nu exista.

    • #27

      Bai @Sabotor, io zic sa o lasi balta cu toate comentariile astea si sa si inchizi computerul in general pentru ca se vede ca nu e nimic de capul tau. De ce? Pai i-ai aratat tu vreodata niste teste CTO-ului de la AT&T? Sau daca i le-ai fi aratat, crezi ca nu ar fi strambat din nas? Eu sunt sigur ca ar fi strambat, pentru ca tu crezi ca joci asa alba-neagra cu Hadoop si cu sute de mii de IOPS in loc sa le pui in RAM! Iti dai aere aici cu grecii dar esti depasit pentru ca altii scriu si C in timp ce predau si economie pe internet si nici nu vor scrie nimic pe HDD (cum ar face orice fraier) ci direct in RAM!

    • #28

      Asta e cois, nu toti suntem atat de pizdosi ca tine. Atat am putut eu, poate intr-o zi ne explici ce poti tu.

    • #29

      Eu sa fiu pizdos? vai pacatele mele, departe de mine asa ceva. Nu am nici o realizare la activ, abia daca reusesc 2-3 IOPS-uri si asta direct pe floppy, iti dai seama.

      Sa imi fie cu iertare, nu am facut decat sa ii atrag atentia lui @Sabotor sa stea domol ca este in dezavantaj, sa nu se faca de rusine aici. Cred ca el poate sa scrie maxim 10 IOPS-uri, dupa cum l-am vazut ca scrie.

      Departe de mine gandul de a ma lauda cu ce am realizat eu, nu sunt nici pe departe atat de fudul, si daca as avea cu ce sa ma laud.

    • #30

      Fudul, nefudul vine un moment in viata cand tre sa spui ce ai facut concret, mai ales cand ii iei la mistouri pe aia care au facut. Deci puslama de comuist ce ai facut concret in viata, pentru a-ti da cu parerea ?

    • #31

      @Tesla
      corect, nu-s la fel de smecher ca unu’ care acu’ cateva saptamani credea ca IOPS se refera si la operatiile pe secunda facute de procesor. Si da, trebuie sa ma ascund de rusine, eu n-am avut ocazia sa vorbesc cu CTO-ul de la AT&T, ca pula mea, era ala ocupat sa vorbeasca cu jorj, n-avea timp de angajatii din AT&T. In rest, baiatul se lauda cu ce-a facut si-a dres, desi nu l-a intrebat nimeni asta – vezi tu, pomenisem doar ca n-am invatat nimic din discutia aia, iar jorj, dragul de el, s-a apucat sa se laude ca i-a aratat lui Krish Prabhu cum sta treaba cu IOPSurile.

    • #32

      Tu intelegi doar ce vrei. Atat ai inteles tu l atreaba cu CPU. Bine. Atat poti. Nu m-ai intrebat, is eu mai taranete. Te intreb eu pe tine. Ce ai facut concret de poti sa-ti dai cu pararea atat de doct ? Te rog, eu nu voi fi arogant cu munca ta, indiferent cat poti.

    • #33

      Tu intelegi doar ce vrei. Atat ai inteles tu l atreaba cu CPU. Bine. Atat poti. Nu m-ai intrebat, is eu mai taranete. Te intreb eu pe tine. Ce ai facut concret de poti sa-ti dai cu pararea atat de doct ? Te rog, eu nu voi fi arogant cu munca ta, indiferent cat poti.

      Acu’ te rog sa ma ierti ca n-o sa ma bag intr-o competitie de masurat penisul cu un anonim oarecare de pe net. Legat de IOPS, serios, desi nu voiam sa aduc in discutie mizeria aia, ma vad nevoit sa-ti reamintesc ce ai scris tu, cu manutele tale:

      dar conteaza ramul si procesorul a caror performanta reala se leaga de numarul de operatii pe secunda

      Inainte sa incerci sa-ti masori penisul cu altii, mai bine explica tu ce cauta procesorul si cum performanta lui depinde de IOPS.

      In rest, ce sa zic, eu incerc sa te ignor; iti sugerez si tie sa ignori comentariile mele. Nu de alta, da’ n-as vrea sa te intrerup din discutiile cu Krish si din programatul in C, care sunt convins ca sunt mult mai importante decat o discutie pe net. Succes.

    • #34

      Ramanem la stadiu de papagali. Stai lejer nici nu ti-am citit continuarea nu sunt curios ce scrie pe wiki si ce intelege un talamb. Hai sa incheiem.

    • #35

      Domnul papagal anonim, pe mine ma cheama George Poenaru si am si poza ca nu mi rusine de prieteni. Tu cum te numesti mai exact ?

    • #36

      Ramanem la stadiu de papagali

      Pai eu ce sa zic? Sa fiti sanatosi in stadiul ala.

    • #37

      La altceva in afara de ironie tampa, manipulare jegoasa si mimat inteligenta in scris te pricepi ?

    • #38

      Tu cum te numesti mai exact?

      Daca vrei neaparat sa stii.

    • #39

      Asa ma gandeam si eu. Intr-un final ghertoii papagali isi dau arama pe fata.

    • #40

      La altceva in afara de ironie tampa, manipulare jegoasa si mimat inteligenta in scris te pricepi ?

      La dat sfaturi. De exemplu, pe tine te-as sfatui sa nu-ti pui numarul de telefon pe nici un site, ca pana mea, dai peste unu’ mai idiot decat mine de te suna in miez de noapte sa-ti phoota tot feng-shuiu’. Si cred ca-i cam nasol, mai ales ca ai un copil mic.

    • #41

      lol. Incearca te rog sa dai de mine pe telefon.

    • #42

      Te rog da-mi sfaturi pretioase despre securitatea datelor si spune-mi cum o arzi tu anonim pentru securitate. An nevoie.

    • #43

      +49(0)*** **** 9305

    • #44

      Esti mult mai prost si atehnic decat as fi crezut. Cunosti telecomunicatii cat stiu eu despre farduri. E ok, mergi in treaba ta. Poti sa-l pui bold, italic si cum vrei. Am gresit, esti o cioara vopsita in papagal, desi am respect pentru ciori, dar nu alea vopsite.

    • #45

      calm, sa nu-ti plezneasca vreo vena.

    • #46

      Hello again @George,

      This is your old friend, the CTO of AT&T.

      I am afraid you missed by message below so I am coming back to you a second time with an utmost important message.

      I am so happy for finally having gotten a hold of you after all this time, I was afraid you would be lost forever. You see, after your brilliant intervention about increasing our IOPS, our server productivity multiplied ten fold and we are soon to be the most technically advanced company in the world. Colleagues talk about you in whispers, your name became legend, and legend became myth.

      Please excuse me for interrupting the brilliant lecture on economy you give to these lesser souls, but I would like to invite you to a conference so that you can share your insight to others. I have selected the top 5 graduates from MIT and they have cleared their agendas for the next 6 months just to be prepared to meet you.

      Please contact me as soon as possible to arrange all the details.

      Your friend,
      The CTO

      PS: Since word has spread that you did not disappear in a C knowledge singularity, a curious phenomenon took place in our company: several of our female employees divorced their husbands, just for the minute chance of you being single. Others have taken a different approach by naming their newborn babies either George or Hadoop George. Others simply replaced their Bibles with a printed copy of your C code, from which they quote at regular intervals.

      I hope this gives you a glimpse of your immense value to our company. Please do not hesitate to contact me as soon as possible.

  7. #47

    Meanwhile on twitter 😀

    [img]http://i.imgur.com/dZG77Ol.png[/img]

  8. #48

    Daca voturile politice ar schimba ceva, ele nu ar mai exista 🙂 .

  9. Măi dă-i la bască de fanarioți!

    Iar în ceea ce privește lovelele, să luăm aminte de faptele lui Mihai, un coleg cu barbă de-al lui Vali Zgonea.

    Omu’ cârmuia Țara Românească de puțină vreme, cu datorii externe crâncene, în general pe la cămătarii ortodocși cu rubedenii în Peloponez.
    I-a invitat să dezbată problema financiară și să identifice o soluție, la un conac fortificat, construit mainly din lemn de stejar într-o zonă fără semnal GSM, ușor retras din calea ziariștilor Antena 3.
    Tipii s-au prezentat, s-au pus pe halit, a venit Voda iar oștenii, unii zic că au fost coordonați de Baba Novac, au dat foc conacului.

    Au mai sărit unii pe fereastră dar, ghinion, fix în șpăngile românilor nervoși să nu-i prindă pompierii că nu respectă normele PSI.

    În urma incendiului, finanțele statului s-au relansat spectaculos,

    • #51

      Mda, numai ca dupa aia Voda Mihai s-a orientat catre creditorii mai de origina germana. Iar de aia a scapat doar odata cu viata… Unul din lichidatori, un albanez la origine, pe nume Basta, stie de ce…
      Morala: de greci mai scapi cum mai scapi (mai un Voda, mai un Vladimirescu), dar de nemti…

    • #52

      @dufule Ce aveti toti cu nemtii de le ridicati statuie ? Sunt pe pragul de a lua o ditamai palma peste botic si voi tot sperati sa iasa invingatori cum sperau romanii in al 2 lea razboi ? Parerea mea e ca pariati iara pe mana gresita. Is baieti faini, dar sunt la fel ca si romanii in lumea lor si istoria ne explcia cum reusesc ei doar cu adversari mai slabi. Aveti impresia ca e un joc Grecia vs Germania ? Toata europa va primi dragoste, desigur hotii si evazionistii vor primi mai multa, dar macar ei sunt obisnuiti cu dragostea, sa vedem cum reactioneaza printesele. Chiar, acum imi dau seama. Hotii europei au devenit mari moralisti si arata cu degetul spre evazionisti. Fain.

    • #53

      Mai Georgele, cum sa-ti explic… Eu unul pina acum nu am fost asa direct cu tine, am zis ca esti tanar, “necopt”, si ca poate mai cresti. Bah, da’ tu de fapt esti prost. Rau.
      Trebuie chiar asa, la fiecare gluma, la fiecare ironie, sa stau sa-ti explic pe puncte ce am vrut sa spun? Pentru ca tu nu pricepi din prima un text cu nuante usor ironice? Bah, daca nu ai inteles ce-am vrut sa spun, in plm, intreaba-ma si-ti explic. Ca nu-i rusine sa intrebi. Mai lasa dracului bursele si indicatorii bursieri, ca ai carente mari pe alte parti.
      In cazul de fata, daca vrei sa intelegi ce-am vrut sa spun, cauta macar pe “vichi” ce a facut Mihai Viteazul dupa ce a pierdut batalia de la Miraslau, la cine s-a dus pentru fonduri si ajutor, si ce s-a intimplat dupa aia, si pe urma mai discutam.
      Concluzie: cind oamenii mari poarta o discutie, bunul simt te invata sa taci sa asculti, nu sa te bagi aiurea in discutie, mai ales cind nu stii despre ce este vorba.

    • #55

      Mai dufulete m-ai impresionat pana la lacrimi. Esti un mosulet special, mie imi place Micul Print, n-am nici o intentie sa traiesc printre oameni mari. Ii consider prosti. Rau.

    • #56

      Mai georgel, imi pare rau ca iar pici de prost… Ala care nu vroia sa creasca era Peter Pan, mai. Las’ ca creste ala mic si o sa vezi si tu la desene animate cum sta treaba…
      Nu-ti place lumea oamenilor mari, da-ti place sa “jonglezi” cu termini din lumea lor.
      Bai, eu cred ca tu de fapt esti la pubertate, adica la virsta la care nici tu nu stii exact ce vrei…

    • #57

      stai calm georgele. de crescut ai crescut. doar ca ti-a ramas mintea-n urma. cu mult

    • #58

      Dufulete, problema ta e ca citesti si nu intelegi, asemenea tuturor teoreticienilor de pe aici. Baieti, problema voastra principala este ca incercati sa faceti ironii si glumite care nu va ies. Nu va pricepeti nici la glumite si nici in subiecte serioase si atunceti alegi calea de mijloc: “”hai sa o dau funea sau ironic sa-i impresionez pe fraieri”. N-ar fi mai fain sa-i lasati pe baietii care au umor ca nea_ilie and co. ? Serios, n-am citit nici o glumita sau ironie reusita din partea voastra. Toate sunt fortate, “am si eu umor, bagati-ma in seama”. Alta problema ar fi ca va ajustati caracterul precum maimutele, da nu ma bag chiar atat de adanc in sufletele voastre. Sunteti oameni cu umor ce naiba, nu se cade sa va stric buna dispozitie.

    • #59

      Georgele, ia spune-mi tu mie despre ce teorie vorbesc eu mai sus. Despre Mihai Viteazul si ce s-a intimplat cind a solicitat ajutor militar si financiar imparatului Rudolf al II-lea? Ca de ceilalti creditori a scapat cum a scapat (bine, in virtutea linkului catre articolul pus mai sus e discutabil daca acei creditori erau chiar greci)? Asta e istorie, ce e teoretic in asta? A, ca in mintea ta limitata pare teorie, e altceva, iti spun eu ca nu este. Si tot eu citesc, dar nu inteleg? Inca ceva, arata-mi un comment, un post, unde spun eu ca nemti au fost, sunt si vor fi “za sit” (cu “sh”), si ca trebuie sa le facem statuie. Ca tu nu reusesti sa intelegi o formulare ironica (reusita sau nu, e alta poveste), arata ca tu ai probleme (de interpretare a unui text), nu eu. Eu doar am subliniat ca ti se umple gura (“istoria ne invata”) de niste cuvinte in cazul tau fara continut. Eu n-am emis nici un fel de pareri legate de valentele tale profesionale. Sunt sigur ca esti foarte bun in ceea ce faci (fara pic de ironie spun asta), atita doar ca mie degeaba imi spui, pentru ca este un domeniu la care nu ma pricep, si a ma lansa intr-o polemica legata de profesia ta cu tine m-ar pune pe mine intr-o postura penibila. Spre deosebire de tine, eu stiu care-mi sunt limitele si unde sa ma opresc pentru a nu pica in ridicol. Sa auzim de bine.

    • #60

      @Apai dufule, asa cum tu ai avut o doza de ironie in comentariu pe care evident am sesizat-o, asa am avut si eu doza mica de ironie atunci cand am intrebat “ce aveti toti cu nemtii”. Pe de alta parte, cum si in ce fel intrebarea asta ar presupune deducerea faptului ca tu i-ai mai laudat in trecut ? Am vorbit la plural, nu am zis “ce ai” iar in pluralul asta se ascunde si doza de ironie pe care tu nu o observi. Voua trebuie sa va explic pe silabe ce scriu pentru ca aveti o minte foarte intortocheata si nu sunteti capabili sa puneti in context.

    • #61

      Si inca ceva, eu chiar nu te-am luat pe tine la penis intr-un mod ghiolban si serios, au fost doar ironii din topor spuse ca si cum ne-am cunoaste. N-am venit aici sa port discutii diplomatice. Tu ai pus-o la suflet si mi-ai explicat ca-s prost si penibil ceea ce poate fi posibil, dar nu-s genul care se desumfla datorita parerilor din jur.

  10. #62

    Toate ca toate fraților, dar eu îl regret pe Băsescu. Era mână de fier tătaru. D-ăștia aveam nevoie

    www.youtube.com/watch?v=SeqKt8w_3bw

  11. Ca de obicei, referendumul e doar o consultare a populaţiei, căreia să-i dai doar senzaţia că ar putea hotărî ceva. Pentru că oricum ea e ca în bancul ăla cu “participă dar nu intră”

  12. #65

    Corect ar fi “Între timp, lui Ponta i-a dat DNA-ul o cârjă.”

  13. #66

    Referendumul organizat in Grecia mi se pare oricum ilegitim. Nu ar trebui sa organizezi referendum pe teme economice. Populatia este iresponsabila cand se aduc in discutie banii.
    Hai sa organizam si noi un referendum cu intrebarea “Sunteti de acord cu TVA 0 şi dublarea salariului minim?” Si sa punem in aplicare dorinta poporului. O fi bine?

    • #67

      In Elvetia se fac referendumuri pe teme economice si taxare. Dar cand au ales guvernanatii nu au mai fost iresponsabili ?

    • #68

      Aici Georgel are pe undeva dreptate (vezi www.bbc.com/news/business-27459178). Dar hai sa-i comparam pe elvetieni (vedeti rezultatul referendumului de mai sus) cu “proaspetele” democratii balcanice…
      Dar ca de obicei se repede si nu sesizeaza nuanta usor retorica a intrebarii.

    • #69

      @dufulete Am impresia ca tu esti prostalete care nu prea sesiseaza ironiile. E bine macar ca nu ai dubii.

    • #70

      @George: aici ai incercat sa pari un pic mai destept decit esti. Parerea mea e ca nu ti-a iesit. Nu-I nimic, mai incearca.

    • #71

      Te-ai uitat in oglinda cand mi-ai scris mie comentariul ?

    • #72

      Cam fortat Georgele, cam fortat… Adica “am si eu umor, bagati-ma in seama”… Repet indemnul…

    • #73

      Eu macar nu cred ca am umor.

  14. Da, tin minte, mai imi aduc aminte insa si cum peste 7 milioane de prosti au votat pentru eliminare unui presdinte iresponsabil. Erata vietii, asta e nici noua astia de urasc pe Base si Pdl( aka pnl) nu prea ne-a convenit, Romania e tara tuturor posibilitatilor, nu?

    • #75

      hmm…

    • #76

      Si dupa ce-ti bei cafeaua esti la fel de incoerent?

    • cand intelegi nu inseamna daca esti incoerent altfel.punctul lui de vedere ar putea sa aiba valente diferite de orice altceva, in functe de felul in care vrei sau nu sa il interpretezi diferit sau la fel.daca nu analizezi mai atent ce spune poate sa aiba alt sens decat acela care nu este in acelasi timp

    • #78

      aptsolut normal

  15. #79

    @Sabotor:

    Citat:
    “…s-au imprumutat grecii ca neghiobii…”

    Faci o ușoară confuzie. Grecia – ca stat suveran – a emis bonduri/obligații care au fost oferite la vânzare oricui era interesat. Deoarece obligațiunile de stat sunt cele mai sigure, evident că o mulțime de bănci și fonduri de investiții au cumpărat. Desigur, au existat și împrumuturi directe (sub formă de credite) – dar alea au fost acordate pentru chestii specifice – cum ar fi – cumpărat de armament, tancuri, submarine, avioane. Apropo, Grecia dedică cel mai mare procent din PIB pentru apărare în cadrul NATO, imediat după SUA. Faptul că Grecia (cu ajutorul lui Goldman Sachs) a mascat deficitul existent la momentul intrării în zona euro e irelevant în contextul curent.

    Citat:
    “…ei “rezolva” problemele imprumutandu-se din ce in ce mai mult…”

    Folosești termenul “împrumut” într-un context nepotrivit. Lipsa ta de cultură financiar-economică la nivel internațional te determină să vezi situația dintr-un unghi extrem de îngust. “Grecia” nu a dat telefon “Germaniei” și a zis: “Dă și mie cu împrumut, mâncați-aș, că plânge pensionarii dă foame!” după care s-a dus fuga cu banii și și-a luat plasmă…

    Citat:
    “…acum cand grecii cer cu disperare un nou imprumut, sunt de vina ca nu vor sa le mai dea lejer cate un imprumut. Ca pana mea, aici ar fi trebuit sa se termine orice discutie referitoare la EU vs greci…”

    Din nou, folosești termenul “împrumut” unde nu e cazul. Oare să întreb dacă ai CITIT (și înțeles) propunerea Greciei privind reeșalonarea datoriilor? Ori dacă înțelegi că nu se vorbește nicăieri, de către nimeni despre “împrumut”?

    Citat:
    “…Pentru ce fac scandal grecii? Ca vor un nou imprumut. Punct…”

    Nimic din comentariul tău nu e mai greșit decât cele 11 cuvinte citate mai sus.
    Încearcă să te documentezi înainte de a expune păreri… hai să spun – naive (cu îngăduință). Știu, subiectul în sine e complex, posibil să necesite săptămâni de studiu – ori în cazul tău – chiar decade.

    În alt context, tu spui că:

    “…banii imprumutati Greciei nu vin numai de la nemti. Mai vin si de la alte state, cu economii mai mici decat a Greciei si cu nivel de trai mai scazut…”

    Regret să te informez, dar banii “împrumutați” nu vin de la “state” ori “țări”.
    Banii, ori ca să fim mai exacți – cifrele care reprezintă bani – provin din diferite surse – FMI, ECB și fonduri/bănci private. Din nou, sfatul meu e să nu mai folosești termenul “împrumut” atunci când vorbești de subiectul ăsta. Știu… așa auzi la televizor, așa citești în ziare… dar e greșit.

    @Tesla Coil:

    Citat:
    “…Tsipras a mai cheltuit niste milioane pe un referendum inutil…”

    Nu prea le ai cu politica, este? După cum comentezi, precis ești un parlamentar român, ori măcar primar într-o comună. Viziunea ta se rezumă la “băieți deștepți”, “miliarde” și “fuga de taxe”.
    “…Nu vad cum grecii nu se simt acum inselati de catre propriul lor prim-ministru…” – cam așa s-a spus și la Radio Erevan alaltăieri.
    Desigur, cea mai relevantă observație e că “…A ramas pulimea cu buza umflata, si si f… in cur.”

    @Dani Corban:

    Citat:
    “…Referendumul organizat in Grecia mi se pare oricum ilegitim. Nu ar trebui sa organizezi referendum pe teme economice. Populatia este iresponsabila…”

    Referendumul era despre acceptarea ori neacceptarea CONDIȚIILOR cerute de FMI, EC și ECB. Condițiile cuprindeau o gamă largă – cu implicații sociale, politice ȘI economice (VAT, taxe). Sper că am limpezit nițel situația. N-are rost să mai menționez că nu era vorba de “împrumuturi” ci de extindere de credite și evitarea unui “default” la nivel suveran.

    • #80

      @Blegoo
      Problema actuala a greciei e cauzata direct de imprumuturi. Ca transa aia ce trebuia platita in 30 Iunie era catre IMF, nu era vorba de rascumpararea unor obligatiuni.

      2 la mana, pai ce-or fi obligatiunile astea de fapt? Unii pun la dispozitie niste bani in schimbul unei hartii tiparite de o tara. Si primesc si ceva dobanda la banii aia. Pai, sa-mi fut una de nu, e ca si un imprumut. Diferenta e ca banii nu vin de la o banca. E doar o alta metoda de a imprumuta bani.

      Si ca sa terminam cu cacatul asta cu obligatiunile, obligatiunile reprezinta 15% din datoria Greciei – i100.independent.co.uk/article/who-does-greece-owe-all-its-money-to–ZyjDQ3wvZx

      Cat despre noul imprumut, aici chiar e vorba de un nou imprumut, nu de obligatiuni.

      Regret să te informez, dar banii “împrumutați” nu vin de la “state” ori “țări”.
      Banii, ori ca să fim mai exacți – cifrele care reprezintă bani – provin din diferite surse – FMI, ECB și fonduri/bănci private.

      Te trimit la graficul de mai sus. Cea mai mare parte a datoriei, adica vo’ 60% e catre “Eurozone”. Acu’, poate gresesc eu si exista o banca sau ceva similar, numita eurozone, nu stiu.

    • #81

      deci nu e vorba de imprumut, ci de credit… ok

    • #82

      @Sabotor

      Ai dreptate bondurile reprezinta doar o fractiune. Dar tu nu intelegi circuitul banilor si nici sistemul bancar. Toate celelalte imprumuturile private au fost si ele impachetate in produse derivate si mai apoi rascumparate de institutii sub pretextul: “nu ne permitem sa lasam bancile sa cada si companiile de asigurari”. Iar un imprumut bancar vine cu un risk. Terminati in plm a mai crede ca moralitatea unui imprumut bancar sau a unui bond e egala cu moralitatea unui imprumut prietenesc. Aici e vorba de afaceri nu de prietenie. Da voi, kapitalistii vietii stiti desigur toate treburile astea.

      Ori intelegi toata situatia si tot sistemul bancar, finaciar ori mai bine taci. Ca degeaba v-o sugeti intre voi, sunteti in lumea voastra.

    • #83

      Hi @George,

      This is your old friend, the CTO of AT&T.
      I am so happy for finally having gotten a hold of you after all this time, I was afraid you would be lost forever. You see, after your brilliant intervention about increasing our IOPS, our server productivity multiplied 10 fold and we are soon to be the most technically advanced company in the world. Colleagues talk about you in whispers, your name became legend, and legend became myth.

      Please excuse me for interrupting the brilliant lecture on economy you give to these lesser souls, but I would like to invite you to a conference so that you can share your insight to others. I have selected the top 5 graduates from MIT and they have cleared their agendas for the next 6 months just to be prepared to meet you.

      Please contact me as soon as possible to arrange all the details.

      Your friend,
      The CTO

  16. #84

    In 2011, in Wall Street Journal Market Watch, aparea articolul asta: www.historytoday.com/matthew-lynn/greek-economics-drachmas-debt-and-dionysius
    E interesant, cu toate ca eu nu vad legatura intre izolarea Greciei si muntii Carpati (care incep in Slovacia si se termina in Romania, parca…), dar poate imi scapa mie. O fi vrut sa spuna Balcani…? In fine…

  17. #85

    Ce simpatic e george.

    • #86

      La care george te referi? Ca sa intelegem mai bine, te rog spune numarul de IOPS pe care il asociezi cu george-ul la care te referi: daca este vorba de aproximativ 400 de mii, atunci ne referim la autorul cartii “CTO-ul AT&T si eu. O poveste adevarata”.

      Daca nu ai in minte alt numar de IOPS, atunci e un george generic neinteresant.

    • #87

      Multumesc, dar te rog spune-i si lui ca este, altfel isi si taie venele aici.