Pentru ca un referendum să treacă, sunt necesari 5.520.913 de români prezenți la vot, adică 30%. Având în vedere că, la alegeri normale, rata de prezență e undeva pe la 39-40%, adică 7.323.368, consider că e relativ ușor de picat referendumul intoleranței, prin neprezentare.

REȚINE, DACĂ EȘTI INTELIGENT, DE REFERENDUM STAI ACASĂ.
Aștept cu interes poate, ÎN SFÂRȘTI, vreun ONG cu bani din românia preia inițiativa de educare a votanților anti-retard, nu doar mesaje inteligente pe facebook și labă în grup.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

40 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Legea nr. 3/2000 actualizata in 2017:
    CAPITOLUL I
    Dispoziţii generale
    Art. 5
    (1) Referendumul naţional şi referendumul local se organizează şi se desfăşoară potrivit prevederilor prezentei legi.
    (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
    (3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

  2. #3

    Daca o sa avem prezenta la votul acesta, mai mare decat la alegerile pentru Primarie/Parlament, inseamna ca suntem praf si pulbere fina.

    • #4

      ce vorbesti franz, uita-te imediat sub tine, au aparut baietii care stiu si cunosc.

    • Am o presimtire de prezenta trecuta de 50…suntem campioni la cretinisme….din pacate 🙁

  3. #6

    Iar cu chestii d-astea boss?… Nu mi se pare corect ce zici tu. Sa fim inteligenti dar sa nu mergem la vot. Ceva nu pisca aici 😉 Din contra, eu as zice ca e un moment bun pentru a vedea ce procentaj din populatia adulta a romaniei prezinta vreo urma de inteligenta. De aceea, eu sustin prezenta 100% la vot si nu doar acum, ci in toate situatiile. Asa e corect, s-a vrut democratie si drept de vot. Apai ce facem, le cerem si apoi nu facem nimic cu ele?
    Si de-ar fi sa voteze prostimea cu modificarea constitutiei in sensul asta, asta e. Din punctul meu de vedere, e inca unul dintr-o mare de motive sa plecam din tara, no? Oricum din cate vezi, deja incep sa ramana numai prostii pe aici – se vede din ce se voteaza, ce se vede la TV etc 🙂

    • #7

      boss, si boicotarea unui vot ilegal si nazist este tot un exercitiu democratic.

    • #8

      Hai sa-ti explic cum sta treaba cu Referendumul si cu alegerile:
      Alegerile sunt “chestia” prin care eu angajez pe cineva sa faca o treaba pentru mine. Pe perioada determinata. Dupa care angajez pe altii. Sau nu mai angajez pe nimeni ca .. “lasa ca merge si asa”. Drept pentru care ar fi bine sa aleg chiar si cand alegerea e intre “mai prost” “cumplit de prost”.

      Referendumul e o alta poveste:
      Spre exemplu: Nu are rost un referendum cu intrebarea “Sunteti de acod ca vinerea sa fie o zi ploioasa?” Cu variantele de raspuns “Da”, “Nu” sau “Poate”.
      Nici marar aderarea la moneda Euro n-ar trebui sa fi fost referendum. Ba chiar nici Brexit-ul as zice. Pentru ca eu ca prostan dupa net habar n-am daca e mai bine cu Brexit sau cu Euro dar am angajat niste destepti cu capul mare sa stie pentru mine.

      Referendumul e cand e musai de facut o alegere si stiu ce inseamna acea alegere. De exemplu: desfiintarea primariilor de sector? Si cu unirea Ilfovului cu Bucurestiul”.
      Daca avem pofta de referendumuri am putea organiza unul pentru elimiarea trecerii la orarul de vara. Se incadreaza la faptul pentru totdeauna sau pe acolo, inteleg care sunt variantele cu avantajele si dezavantajele care decurg si decid cum e cred eu ca e mai bine.
      Dar n-ar trebui sa mi se ceara sa decid ca ungurii sa aibe pensia de urmas pe jumatate. Sau deloc. Doar ca-s mai putini si nici nu-mi plac. Ca exact asta li se intampla homosexualilor acum.

  4. Dacă nu poți convinge 9% din populație să stea acasă (și sunt slabe șansele), boicotul ăsta nu ajută, ba chiar încurcă.

    • #10

      de ce, convingi tu mai multi sa iasa si sa voteze nu?

    • #11

      E interesant de urmarit ce se intampla. Adica plm – cand a castigat PSD-ul nu s-au prezentat la vot…
      Acuma – de ce s-ar prezenta cand fix statul lor acasa ar fi de facut…

    • Dacă ziceai că în general ies 30% și să lipsim câțiva, ziceam că hai, sunt șanse. Dar la 39-40%? Ar trebui să convingi un sfert dintre votanți să nu se prezinte. Și am văzut deja cum e cu neprezentarea când a câștigat PSD-ul – degeaba urli după că nu-ți convine rezultatul.

      Dacă vrei să împaci și capra, și varza, aștepți să te duci la vot până pe seară. Dacă ies 25% dintre oameni, nu te mai duci, dacă ies 35%, te duci.

    • #13

      ce nu intelegi tu este ca din procentul de votanti, majoritari sunt ortodocsii. iar daca cele 3 milioane de semnatari ai coalitiei ies la vot, ORICATI am iesi la vot, pierzi. end of story.

    • #14

      Nu ies la vot 3 milioane boss. Multi nu stiu ce au semnat acolo. Iti dau exemplu: bunica sotie, nu vede bine, are 83 de ani, i-a spus preotul la o biserica din Iasi sa semneze ceva; ea a semnat dar nu a vazut ce. O sa mearga la vot? Coalitia vietii o sa dea un ulei, un malai acolo cum se obisnuieste la alegeri? Nu cred, cel mult ii ameninta cu focurile de dupa moarte dar alea nu tin de foame…

  5. #15

    Acum depinde cum vor mobiliza bisericile credinciosii la vot.Si nu vb doar de BOR ci si de ceilalti catolici, penticostali, baptisti si cati or mai fi.Daca se vor mobiliza va trece, daca nu va ramane asa cum este acum.

    • #16

      E na. Evident ca se vor aduna si vor fi adunati.
      Trebuie sa acceptam ca votantii psd/anti-vaccine/anti-gay/anti-ue sunt mai disciplinati si au un pol de atractie mai puternic decat opozantii lor.
      Lipsa educatiei, starea natiei face ca oamenii sa se ralieze usor in spatele unui steag nationalist cu tendinte radicale.
      Asa a fost mereu de-a lungul istoriei.

    • #17

      @Chachal: cred ca ai fi foarte surprins sa vezi cati dintre votantii clasici anti-psd, vor merge si vor pune stampila pe DA.
      Aici nu mai e vorba de stanga vs dreapta ci de cu totul altceva.
      De aceea pe langa separarea ideologica stanga-dreapta, avem si una conservatoare-progresims. Conservatorii pot fi de stanga, de dreapta, educati sau needucati.

    • #18

      Eu unul ma consider de centru-stanga progresist. USR-ul este undeva la centru-dreapta cu accente mai mari spre progresism.

  6. #19

    Cand referendumul pentru 300 parlamentari / parlament unicameral a trecut , parlamentul a refuzat sa il implementeze. Atunci curtea constitutionala a dat o decizie de genul : “orice viitoare schimbare a constitutiei va trebui sa contina rezultatul referendumului” . Eu zic ca si psd spera sa pice referendumul asta , eu zic ca toate partidele spera sa pice . In opinia mea e doar o manevra de distragere a atentiei, de la problemele reale , precum indica si Vali.

    • #20

      am tot auzit asta, dar nu am gasit nicio sursa veridica

    • #21

      E fix cum zice baiatul asta mai sus

    • #22

      Puțin drept constituțional. Exista doua tipuri de referendum: obligatorii – cele pentru aprobarea legii de modificare a constituției(vezi 2003) și de demitere a președintelui; și consultative cum a fost cel din 2009. Dacă cineva dorește un parlament unicameral atunci trebuie sa strângă semnături pentru modificarea constituției întocmai ca cei din coaliția pentru familie. Referendumul din 2009 nu produce efecte juridice.

    • #23

      da, asta e tot ce am gasit si eu, restul sunt doar presupuneri

    • #24

      Cica orice modificare a constitutiei trebe sa inceapa cu rezultatul referendumului din 2009, pornind de la o decizie a curtii constitutionale care obliga la respectarea rezultatului referendumului respectiv. Altfel, ce rost mai are sa cheltuim banii pe un referendum daca rezultatul acestuia nu se va regasi niciodata in constitutie?
      Prin urmare, n-o sa se faca nicio modificare in constitutie si putem bea cu totii o bere, de distractie!

  7. #25

    Degeaba o sa stam noi acasa ca prostimea indoctrinata religios este mult mai numeroasa.
    Si sa ca vezi ce iprocrizie pe pupatorii astia de moaste. Statul nu asigura vaccinuri sau medicamente esentiale tocmai pentru sanatatea familiei traditionale cu care stau toata ziua in gura , sau educatie de calitate, sau ..sau sau..DAR ii preocupa cine si cum se fute. Evul mediu intunecat si ortodoxia fac o foarte frumoasa echipa si daca va uitati la toate tarile amatoare de ortodoxism o sa observati nivelul dezastruos al dezvoltarii societatii din toate punctele de vedere..economic, social etc.
    Pana la urma biserica de orice fel dar vad ca in special asta ortodoxa este exact ca o corporatie cu singura diferenta ca smecherii de la biserica nu platesc impozit ceea ce o face chiar mai misto decat o corporatie !!
    In rest , cu cat populatia este mai analfabeta, saraca si superstitioasa cu atat aceasta biserica va avea forta . Trist este cand vad oameni cu pretentii, educati care inghit pe nemestecate conceptiile religioase rancede ale BOR-ului si incearca si pe altii sa ii convinga..aici e o mare problema.

  8. #26

    Observație din balcon, seacă și la rece:
    De ieri, cei care vorbesc și iau atitudine sunt SUSȚINĂTORII drepturilor minorităților sexuale și nu MEMBRII comunității LGBT.
    N-am auzit pe nimeni să zică MI se încalcă drepturile ci LI se încalcă drepturile.
    Uădăfac?!

    • Era undeva o statistica in care se zicea ca pina in 10% din barbati au tendinte homosexuale, dar le e jena si incearca sa si le reprime. Logica du-o tu mai departe….

    • #28

      MIE MI SE ÎNCALCĂ DREPTURILE. Sunt un cetățean al acestei țări, îmi plătesc taxele, respect legile și primesc doar ura înapoi.

    • #29

      Lumea e ocupată, a venit primăvara, duduie Grinderul. Eu am opinat, merit măcar o mențiune onorabilă.:))

  9. #30

    Eu nu cred in absenteism si am fost destul de ofticat cand Basescu o castigat la masa verde. Voi merge la Referendum sa spun ca nu sunt de acord cu porcaria asta.

    • #31

      du-te, ca sa le intrunesti numarul minim de votanti. sigur nu te vei oftica cand vei pierde la masa rosie

  10. #32

    Daca e vreme buna de sapă si plivit nu se face procentul pt prezenta . Hipserii oricum sunt la munte sau la mare.

  11. #33

    De data asta nu sunt de acord cu tine, senioare, din doua motive:
    – e important sa iesim la vot, sa obisnuim oamenii sa iasa la vot, pentru ca data viitoare va fi nevoie sa iesim. Cine stie, poate tot la un referendum, poate pentru modificarea Constitutiei in sens contrar.
    – in ceea ce priveste modificarea, efectele vor fi limitate – nu e nimic ce pot face azi si nu se va putea face maine. Da, e adevarat, e un pas inapoi, dar pana la urma nu le poti avea pe toate. Sa nu ne cacam pe noi, casatoriile intre persoane de acelasi sex sunt valabile in putine locuri, deci era greu sa fim noi fruncea (Romania include Moldova, si nimic din Moldova nu poate fi fruncea).
    – finally, e important sa vedem unde stam. Nu poti evita un nou Trump sau un Vadim daca nu lasi oamenii sa se exprime. Asta e democratia, din nefericire – vorba unui antevorbitor, vedem cati au o parere diferita de a noastra si decidem dupa daca mai stam sau plecam. Asta e.

  12. #34

    nu stiu ce se mai voteaza acum sau in viitor dar promit ca nu mai votez nimic in romania, nero burning rom.

  13. #35

    În general nu sunt pe aceeași lungime de undă cu tine în ceea ce privește votul.
    Adică eu ma duc.
    Sunt obișnuit să aleg răul cel mai mic. Doar pentru cei ce au murit în Decembrie 89 și tot merita efortul. Am fost și la referendumul pentru 300 parlamentari (shame)
    De data asta nu voi vota.

  14. A nu merge la vot este mai mare decat a merge la vot si a vota “NU”, partea dreapta a inegalitatii pierde dupa numararea voturilor in schimb ce partea stanga castiga batalia cu coalitia plus un gratar duminica la padure sau orice alta activitate recreativa.

  15. #37

    Una peste alta acest referendum implica derajn si cheltuiala ca sa ce? Sa impiedici eventuala existenta a unei legi care nu te afecteaza cu absolut nimic? Ca daca trece asta se intampla, daca nu trece tot nu devine legala casatoria intre gay.
    Mai curand este un exercitiu de consolidare a puterii si de castigare de capital politic pentru BOR si partidele care-i pupa sub patrafir pe popi.

  16. #38

    Eu am fost unul dintre cei care, la referendumul din 2012, am fost și am votat cu NU. Știu, am fost prost ca am crezut în chior, aia… Get over it.
    Am fost și la referendumul din 2009. Cu toate acestea, nu o sa ma duc la acest referendum dacă nu se validează rezultatul celui din 2009

  17. #39

    Daca sunt concerte… sunt ceva sanse sa nu fie prezenta.

  18. #40

    Dacă ești ,sau te crezi inteligent stai acasă și fute-te în cur dobitocule sau dobitocilor gay. La săpun cu voi.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam