De ce Horia Ciorcilă, preşedintele băncii transilvania, a încasat 74 de milioane de lei, datorită rezultatelor fenomenale ale respectivei bănci?
Păi simplu. Iată o mică explicație. Am virat nevestei, pe cardul ei de BT, de pe cardul meu de ING, banii pentru plata ratei la casă. Asta e, săraca are de plată încă 29 de ani, csf, n-ai csf.
ING nu mi-a luat niciun comision pentru această operațiune, pentru că na, probabil înțeleg că eu le fac lor onoarea de a-mi ține banii la ei, nu invers.
În schimb, BT a decis că operațiunea de a primi bani va fi comisionată cu vreo 5 lei. Pentru că de ce nu, doar le intră niște bani în conturi, nu?
Și așa aflăm două lucruri. De ce Horia Ciorcilă, preşedintele băncii transilvania, a încasat 74 de milioane de lei și de ce Cetin Ametcea, publisher independent, nu va pleca niciodată de la ING.
Bine, a nu se înțelege că ING e perfect, ieri nu a mers niciun bancomat din zona Pantelimon, de m-am făcut de râs, nereușind să îmi plătesc o mică datorie.
NOU
Uite aici din brosura lor de comisioane:
3. Sunt scutite de comisioane la încasãri interbancare:
Încasãrile efectuate în urmãtoarele clase de conturi de card: Star Forte, Star Gold, Star Platinum,
Visa Centrofarm, BT – Flying Blue Classic, BT – Flying Blue Premium
Poate ca ar trebui schimbat cardul pe care il are Luna la ei.
Edit: lasati, au niste comisioane la alte operatiuni de te doare mintea 🙂
NOU
La BT platesti 4 Lei/luna doar ca sa ai aplicatia lor pe mobil. La ING e gratis.
NOU
lasa, ca si la ING e vreo 3 sau 4 lei
NOU
Pardon, pe mobil e gratis. Token-ul lor portocaliu costa 3 lei pe luna. Cand am fost saptamana trecuta sa imi schimb cardul expirat mi-au propus sa trec pe varianta mobila, ca sa nu mai platesc. Pentru ca sunt tanar si deschis la minte, am refuzat, ca doar nu schimb ceva ce functioneaza si cunosc de ani de zile!
NOU
:))))))))))))))) fix la fel am facut eu, la contul de firma. DAR FIX!!!
NOU
Asteptam tatuaj cu sigla ING si te credem!
NOU
Chiar ai ramane cu ING pe viata…
NOU
Bro, asa e si la Unicredit si sper ca și la alte banci.
Nu inteleg de ce ai credit la BT, nu ti-e frica de unguri ?
NOU
sunt tatar, nu
NOU
Mda, Horia și Ciorcilă, nume neaoșe de român….
NOU
Doua cu Raiffeisen:
– daca ti-a expirat si cardul si buletinul, pa si pusi. Nu poti scoate bani din banca fara buletin valid. Nu pasaport, nu certificat de nastere, buletinul si doar buletinul valid, nu expirat. Nu, hartia de la Politie nu e acceptata
– digipasul de la Raiffeisen e pe baza de card afica sa-l pornesti bagi cardul in el, il citeste, daca e valid te trece in fereastra de introducere PIN generezi cod de autentificare si apoi te loghezi(nici la ING si parca nici la BCR nu erau pe baza de card). Pare o metoda de protectie smart doar ca are niste bube, a expirat cardul si nu esti in tara, sa fii sanatos, nu poti genera cod de autentificare sa intri totusi in aplicatia web. Esti in tara dar nu in oras, asta e, cardul e la alta sucursala, totusi ai varianta sa scoti de la ghiseu. Ai instalat aplicatia de mobil si ai PiN si eviti totusi codul de autentificare, ok, te ajuta doar partial, sa vezi istoric plus extrase, sa faci o plata tre sa generezi cod de autorizare, de pe digipas, in acel digipas in care sa porneasca tre sa bagi cardul valid. Deci vrei sa faci o plata din contm Trebuie musai sa vii in tara, la agentia respectiva, sa-ti ridici cardul, altfel nu poti face nici o operatie cu banii din cont.
NOU
Unde ai tu pin la aplicația pe mobil?
Mie îmi cere doar numele de utilizator si parola stabilită de mine .
Deci ……?
NOU
Prin PiN nu ma refer la pinul cardului. Banuiesc ca nu la ala te gandesti. Ma refer la parola data de tine la inregistrarea dispozitivului, asa e denumita si in interfata la logare in aplicatia de mobil “Introduceti PIN”
NOU
Probleme cu buletin expirat sau cu card expirat? Nu ti-as recomanda alta banca ci niste pastile de memorie dar am uitat cum se cheama.
NOU
Tokenul se folosește doar in windows
Am plătit de pe un jaf de telefon cu android ,lejer,fara pin fara, token,fără coduri de securitate
Poate ai telefon cu android 10 boss
NOU
Poti totusi sa innoiesti cardul, sau sa ai 2 asociate aceluiasi cont. (la mine e gratis sa am dublura si la cardul de salar si cel de credit)
NOU
@Lordul John Pentru logare cu PIN trebuie sa iti activezi mai intai device-ul din setari cu…ai ghicit, cu digipass-ul acela, dar dupa aceea te poti loga doar cu PIN. Astept logarea cu amprenta.
@Cristi, daca adaugi beneficiarii inainte (nu stiu daca se poate si din aplicatie, dar in raiffaisenonline sigur se poate si acolo poti sa setezi daca sa fie disponibili sau nu si in aplicatia de mobil), atunci nu mai ai nevoie de digipass. Si nici pentru plata facturilor. Intradevar, rebuie insa digipass pentru cei care nu sunt pe lista 🙂 Nu-mi place nici mie digipass-ul ala, insa cum spuneam, pentru utilitati, rate si beneficiari predefiniti, nu mai ai nevoie. Si imi convine asa, pentru ca nu as vrea ca oricine pune mana pe telefonul meu sa-si poate transfera bani cum vrea el.
NOU
Având în vedere că un pașaport românesc costă câteva sute de euro la băieți, eu sunt fericit că nu poți scoate banii cu pașaportul.
Da, știu, un buletin e și mai ieftin, dar după buletin au copie la bancă, după pașaport nu.
Mie sincer, mi se pare o idee de bun simț să nu poți scoate banii fără buletin/card.
NOU
doar ca pasaportul e act legal, care poate substitui buletinul bine mersi. e o ilegalitate sa refuze pasaportul
NOU
OK putina legislatie aici, cu riscul de a-mi lua foarte multe injuraturi. In legislatia romana acte de identitate sunt cartea de identitate, cartea de identitate provizorie si cartea de identitate pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate. CI este document obligatoriu la purtator si nu poate fi retinut decat persoanelor aflate in custodie. Pasaportul este document de calatorie, nu este act de identitate. Cetatenii romani pot detine un pasaport electronic si un pasaport temporar simultan (in conditii specifice prevazute de lege), cartea de identiate este un act unic. Cat despre diaspora, poate ar trebui sa invete ce inseamna “cetatean roman cu domiciliul in strainatate” si sa nu se mai planga ca stau la cozi in august cand vin in tara
NOU
ai dreptate, mabed.
NOU
@ Arhi: pasaportul e legal oriunde numai in tara nu. Pe bune.
NOU
acum 7 ani il foloseam in mod constant, inclusiv in relatia cu banca. mi s-a spus atunci ca e un act valabil, fiind act cu fotografie, emis de statul roman. se pare ca nu e, sau, nu mai e asa. de fapt, de ce ma mir, cand permisul de conducere nu e valabil daca nu am si buletinul langa el.
NOU
@Cristi, fratele meu alb ,unde pula mea la logare pe mobil îți apare PIN?
Apar doar nume utilizator si PAROLA.
Ai aifon ,symbian,bada ?
NOU
@bigOane – sunt doua situatii separate.
1. Cand buletinul si cardul au expirat ambele la cateva zile diferenta, vii in tara si nu ai cum scoate nici bani de pe card nici de la ghiseu
2. Cand doar cardul e expirat si nu poti folosi digipasul pentru ca vrea card valid
@Sergiu, da, o optiune cu mai multa siguranta e sa ai doua carduri asociate
@Simple -nu ma intelege gresjt. Eu nu am o problema ca tre sa genezez codul de autorizare, din contra e normal sa nu poata oricine aa faca plati, problema mea e alta, de ce digipasul e legat de card?
@Alex multam cred ca ai lamurit destul de bine problema
Baieti, merci mult de reply-uri. Ca sa lamuresc putin ce am vrut sa zic. Scenariile au fost doua: cand ambele iti expira, esti plecat la mama dracu si nu te poti intoarce chiar atunci ci la cateva saptamani dupa. Cand iti expira doar cardul si nu poti folosi digipasul ca vrea card valid si tu fizic bagi cardul in digipas. Problema mea nu a fost ca vrea cod de autorizare , e normal sa ceara ceva generat sa te lase sa treci mai departe. Cu riscul sa ma injurati in continuare (dar na, asa invatam toti, altfel daca nu intrebam nu aflam), problema mea a fost ca accesul online se face doar pe baza de card valid, tre sa bagi fizic cardul in digipas. Adica daca am un cont valid, ala nu-l mai pot accesa online ca nu mai e activ cardul. De ce accesul online strict legat de validitatea cardului si nu de cont? De ce nu au facut digipas ca la ING, BCR unde sa nu mai introduci cardul fizic? Ok sa zicem ca ofera o mai mare siguranta bancii sa autorizeze tranzactia cand bagi cardul fizic in digipas (ca na cine dracu iti fura si digipasul si cardul?) si in felul asta sansele sa fie chiar posesorul sunt maxime, doar ca apar limitarile astea.
Alex a explicat bine cu legislata si o sa incec sa ma interesez mai mult pe zona aia. Vreau sa precizez ca sa ma intelegeti ca pasaportul, afara, in orice tara, a putut fi folosit si ca act de identitate, din contra buletinul nici nu era luat in sema pe principiul ca nu exsta elemente de siguranta la el.La noi, nu. Cum a demonstrat si Alex.
Paul, nu e chiar de bun simt treaba asta pentru ca nu prea imi lasa alte alternative sa scot banii fara plasticul numit buletin care sa fie neexpirat (erau insa niste situatii care puteau rezolva problema, sa zicem doua carduri asociate pe cont sau imputernicit pe cont si da vina imputernicitul, dar in mare erai blocat). De asta parerea mea e sa nu tii ouale in acelasi cos, toti banii in aceeasi banca.
@Lordul John, mi-e lene sa iti dau screenshot, crede-ma pe cuvant, pe Android pe Samsung iti zice la autentificare introduceti PIN (dar repet, nu e pinul cardului, e parola generata pentru recunoasterea dispozitivului)
NOU
@Lordul John, plata fara cod de autorizare se face doar daca sunt salvate deja sabloanele ( fie de banca, fie de tine, de banca de exemplu la ENEL, Apa, RDS, de tine sa zicem pentru Gigel si Costel unde ai facut transferuri bancare). Daca vrei sa transferi bani cuiva care nu e salvat ca sablon, intervine generarea cosului de autorizare in schema asta.
NOU
@Sergiu, inca o mica precizare la comentariul tau. Sigur ca poti reinnoi cardul, de fapt banca face lucrul asta automat inainte sa-l expire si-l livreaza la agentia de care apartii, amintindu-ti prin sms sa te duci sa-l ridici. Doar ca, sa poti sa-ti ridici cardul reinnoit trebuie sa te prezinti in tara, cu buletinul valid. Ajungem de unde am plecat :). Exista o varianta alternativa, procura notariala de la ambasata/notar, facuta pe numele cuiva, ala sa vina cu ea la banca sa ridice cardul si sa ti-l trimita cumva. Sau poate sa ii faci inca o procura aceleiasi persoane sa cumpere si inca un digipas (nu sunt sigur ca merge) si sa faca acea persoana toate operatiile.
NOU
Vezi, aici e farmecul CEC-ului, ei iti trimit cardul la agentie dar nu-ti trimite nimeni sms si nici de la agentie nu te anunta. Afli singur la casa cand ai cosul plin si la coada inca 10 oameni.
NOU
In fine, problema mea majora cu Raiffeisen acum e “de ce au facut musai digipas-ul dependent de cardul fizic care expira la 3 ani, cat timp eu am cont valid si poate intra si tranzactii constante in cont?” Noroc ca am si ING si nu sunt total in pom.
Prostia mea majora a fost ca nu am facut sabloane intre conturile de la banci diferite, sa nu mai ceara autorizarea. Asa ca lessons learned, daca aveti conturi la doua banci diferite ar putea fi indicat sa creati sabloane intre ele.
NOU
Las mai jos link cu detaliile pentru pasaport. Procedura este similara pentru CI cu domiciliul in strainatate. Am avut 2 ani CI cu domiciliul in strainatate si nu a fost nicio problema, ING NL chiar mi-a scris ca-mi expira CI-ul si vor un document de identitate nou. La deschidere am folosit ambele documente.
www.mae.ro/node/1428
NOU
Multumesc Alex, foarte utila informatia ta, nu stiam chiar daca era cumva logic. O sa aplic de CI cu domiciliu in strainatate
NOU
de ce a plecat un amic de la ing.
pentru ca atunci cand user i-a depus 500 lei in cont, ing i-a retinut 15. fara sa imi zica nimic, ca nu era mare bai sa ii pun omului 15 lei in plus.
NOU
da, stiu mizeria asta, am si scris de ea, cu depunerea de numerar la ghiseu
NOU
Sper ca 74 de milioane de lei a fost profitul bancii nu prime pentru individul acela.
NOU
prima pentru horia ciorcila, google it
NOU
Nah se pare ca au fost prime 🙁
NOU
De ce te miri? Welcome to the RL.
NOU
Sunt mai noob, deci: BT- singura banca rO ce mai susține economia tre’ sa moara, iar de atunci ING va face precum banca Japoniei: îți dă bani, că-i vei da tu înapoi fără dobânda, când ai chef.
P. S. În lumea asta am învățat ca orice mocaciune costa. Dacă nu acum, sigur după 2 tone de trotuare, peste vreo câțiva ani, când, ghici ce.. va fi prea târziu de lamentari
NOU
fugi ba rapid de aici cu banca romaneasca care sustine cacat. habar nunai despre ce vorbesti. mokaciune? faptul ca LE DAU bani ar fi mokaciune? zi rapid, esti din cluj, nu?
NOU
Stai linistit ca si la ING platesti tot felul de chestii dar au 2 mari plusuri: nu este nevoie sa interactionezi cu personalul lor si au interfata foarte friendly.
NOU
la ing, daca rulezi 2000 lunar in cont, nu ai niciun comision
NOU
Sau 700 la muritorii de rand pe persoana fizica
NOU
Acum au redus la 700 rulajul lunar pentru eliminarea comisionului care altfel ar fi 5 lei.
NOU
am rulat 700 lei/luna in perioada iun – iul – aug si am primit 100 lei pe card bonus. a fost un fel de promotie, ceva, habar nu am avut. despre ing vorbesc
NOU
La BT oricît/oriunde rulez în cont achit 200 lei lunar comision.
NOU
Toti de la BT cu care am intrat in contact au fost niste nesimtiti! De la call center m-au trimis de 3x sambata la sucursala de la obor care era inchisa desi avea pe usa scris programul. Intr-un final am elucidat misterul. Defapt mai era o sucursala catiba metrii mai in fata dar ascunsa dupa bloc.
NOU
Am pățit și eu, nici măcar un semn nu au pus pe ușă să spună că sucursala e puțin mai încolo. În schimb era trecut programul de sâmbătă ca si cum ar fi deschis acolo. Durere în p*** maximă!
NOU
Care, intre timp, s-a desfiintat si aia.
NOU
Aia sau ambele?
NOU
El deţine o participaţie de circa 4,13% din capital. Horia Ciorcilă este unul dintre fondatorii Băncii Transilvania
plm. Acum inteleg suma 🙂
sa iti mai zic ce frumos e la intesa? cum n-am io comision nici la plati in valuta (iB) nici la scos bani din europa? Doar cu un comision lunar de 15lei si rulaj de 2000
NOU
Ia roag-o tu pe distinsa sa iti depuna, direct in contul tau, la o sucursala ING, o suma de bani. Si spune-ne si noua dupa aia cu cat ramai.
NOU
daca ai citi blogul, ai sti ca am scris de porcaria asta. si acelasi lucru e si la BT, am fost acum 2 saptamani
NOU
Pai, culmea! Il citesc!! Insa mi se pare ABJECT sa nu ti se mentioneze toate aceste “jepci” cand esti in pericol sa fie aplicate pe tine.
In alta ordine de idei, in tara in care s-a inventat banca asta (si multe altele, banci si nu numai) conceptul de comision national nu exista. Depunere, extragere, transfer, plata. Nu, tati. Zero. Vorba cuiva care scrie pe aici: “probabil înțeleg că eu le fac lor onoarea de a-mi ține banii la ei”.
NOU
dar ESTE abject, eu era sa mor de tensiune, ptr ca am patit fix asta, mi s-au pus bani si la mine au ajuns minus…nu mai stiu, 15, 20 de lei.
NOU
Dacă faci depunere în numerar la BT nu ai comision de depunere.
NOU
vorbesti prostii, acum 2 saptamani am depus numerar la BT si am avut comision.
NOU
Stiu foarte bine ce comsioane am la BT dupa 9 ani.
Daca te-ai dus cu stampila de aiengi la bt normal ca te-au taxat.
Cind o sa am ocazia iti voi demo stra alb pe negru.
Pina atunci cauta te rog comisioane BT si vezi ce inseamna franco.
NOU
Confirm ca nu exista comision de depunere numerar pentru persoane fizice la BT. Oricum, e putin nedrept sa critici comisionul de la ING in conditiile in care ai optiunea de a face-o direct la bancomat.
Semnat,
Client ING si BT
NOU
confirmi o pla. semnat, client BT. depunere de numerar la bancomat faci doar daca ai card ing
NOU
Așadar, cine vorbește prostii?
NOU
tu si celalalt. eu am fost la banca sa imi reinnoiesc asigurarea, m-au trimis la casierie, am platit cu cardul de transilvania si am dat comision. deci da, tu
NOU
Probabil nu ai citit clar ce am scris eu și Empire: Dacă faci depunere în numerar la BT nu ai comision de depunere.
Nu am discutat de depunere de pe card care nu este același lucru cu depunere de numerar.
Trimite-mi un mail și vei primi screenshot-ul de pe online banking-ul meu ca să te convingi.
NOU
Mie îmi iau 5 lei comision și când primesc bani în cont din alt cont de Transilvania (nu al meu). Dar am fix același motiv… 30 de ani de credit la ei. 🙂
NOU
Lasa ca io mi-am deschis cont de firma la ING pe 30 ale lunii si pe 1 mi-au luat comision de neutilizare (care se percepe daca ai mai putin de 10 plati pe luna). Asa ca a doua zi dupa deschiderea contului aveam deja minus 150 de lei in cont. Inca astept de vreo 2 ani sa ma dea in judecata sa-si recupereze banii fiindca, bineinteles, nu au vrut sa-mi inchida contul. Nu de alta dar io speram intr-o excursie la Amsterdam, fiindca nu cred ca ma pot da in judecata in Romania.
NOU
Dar de ce nu vorbesti cu cineva de la ing, le explici situatia si s-ar putea sa ai supriza placuta sa nu ti se mai ia acel comision de neutilizare (pentru prima “luna”, bineinteles). In orice banca toate chestiile astea se fac automat, nu sta nimeni sa proceseze mii de comisioane ad labam.
Sa ne spui si noua cum s-a rezolvat, chiar sunt curios.
NOU
Nu reiese din fraza de mai sus ca am fost la banca? Si ca au refuzat sa anuleze acel comision, de-aia am vrut sa-mi inchid contul? Lucru imposibil fiindca eram deja dator. Au trecut 2 ani, firma mea inca are cont la ING, nu stiu cat minus lei are acum in el, eu le-am trimis notificare scrisa de incetare a contractului imediat dupa aventura asta, deci daca chiar vor banii aia tre’ sa ma dea in judecata.
NOU
Ma scuzati, am citit printre randuri 🙂
As zice ca la momentul respectiv n-ai vorbit cu cine trebuie, dar acum nu mai conteaza
NOU
Acum vreo 3-4 ani am inchis un cont ING cu -80 lei, deschis cu ceva ani in urma si nefolosit. Mi-au inchis contul fara sa trebuiasca sa platesc cei 80 lei.
NOU
BT e un fel de RCS RDS
NOU
Lel. BT sunt incepatori. Unicredit, n-ar mai rasari soarele deasupra lor, iti ia comision cand scoti bani din bancomatele Unicredit.
NOU
dar si la BT platesti. but stop, la BT platesti comision de verificare sold la bancomat. beat that!
NOU
La Raiffeisen este la fel, comision de scoatere de la atm-ul lor…la fel la interogare sold pe atm-ul lor…
NOU
nu platesti la ridicare din ATM BT. Platesti doar daca interoghezi soldul.
Solutia? scoti banii si ceri chitanta care-ti afiseaza soldul si care nici nu costa.
NOU
La BT nu plătești comision de ridicare de la bancomat.
Dacă vrei să îți știi soldul scoți 10 lei și ceri chitanță.
Pe chitanța asta ai soldul.
Beat That!!!
NOU
Cred că o parte din cei 5 lei intră la profitul BNR.
NOU
Acum se ecsplica de ce banca transilvania se numeste transilvania si nu banca Ardealul…ungurii vor doar ardealul si nu transilvania
NOU
Ai scris “Ciordilă” greșit.
NOU
@Arhi
Eu am un card de debit la BT pers fizica si pot sa-ti spun ca daca chiar nu vrei sa interactionezi cu personal humanoid BT, scoti de la ING cash de la ATM ( banuiesc fara comision ) si depui cash in ATM BT cu cardul sotiei totfara comision. Cu ocazia asta faci si putina miscare pentru cresterea poftei de mancare si a tonusului 🙂
NOU
dude, eu am facut TRANZACTIE ONLINE!!!!:))) ar trebui sa nu interactionez cu nimeni si, pentru asta, sa nu platesc nimic.
NOU
Comoditatea si confortul trebuiesc platite, nu crezi?
NOU
@Cetin
Da ma nene, am inteles ca ai facut TRANZACTIE ONLINE intre 2 banci din romanistan , nu e rocket science.
Eu am prezentat singura varianta fara comision pe care o stiu, daca vrei sa-l iei peste picior pe Nea CIORCILA. Atat.
NOU
adică sa iau alt card la care platesc comision anual vreo 80 de lei, ca sa nu mai platesc comision de tranzactionare. seems legit:)))
NOU
//offtopic
www.facebook.com/photo.php?fbid=1116958555090649&set=a.493702464082931.1073741825.100003295441006&type=3&theater
Comentariile sunt așa cum ne-am obișnuit.
NOU
În momentul actual, cred că mă aflu la cele mai de rahat bănci. Raiffeisen și BT. La BT m-a mâncat în părțile moi să mă bag și cu firma mea.. Comision de administrare 30 lei/lună. Comisioane la retragere.. comision fix la retragere din bancomat.. Dacă scot să zic 10-20 de lei din bancomat, comision de 2.5 lei. Dacă scot mai mult, comision mai mare.. etc.. Asta la BT. La Raiffeisen nu neg, e puțin mai ok decât la BT, însă sunt mai stricți din alte puncte de vedere. Am fost și eu clientul ING câțiva ani, însă am clacat când am văzut problemele de ordin tehnic, nu puteam accesa homebank-ul când vroiam eu, că mesajul venea după 2 zile, nu puteam lua bani din bancomat, că nu mergeau bancomatele, etc.. BCR/BRD nu le-am încercat ce-i drept, însă nu este târziu.
NOU
Pe paretea de persoane fizice ING ramane varianta cea mai OK de banca, desi calitatea serviciilor a scazut seminificativ in cei 10 ani de cand sunt client iar politica de dobanzi este asemanatoare cu a bancilor cele mai “nesuferite”. Cu BT am avut doua experiente nefericite, una din ele chiar m-am facut de ras (card blocat fara sa fiu avertizat in vreun fel pentru neactualizarea datelor personale, desi tocmai le actualizasem cu o luna inainte…). Nu am incheiat relatia din cauza depozitelor. La Raiffeisen internet bankingul e o mare porcarie, e bun doar pentru verificarea soldului (se comisioneaza la bancomat).
In ceea ce priveste persoanele juridice toate bancile te jupoaie pur si simplu.
Nu am avut de-a face decat tangential cu BCR, BRD dar intotdeana a fost o experienta traumatizanta ca urmare a interactiunii cu personalul de la ghiseu. Despre IB la respectivele stiu doar ca un coleg are internet banking de la BCR (ala cu maimutica) si e instabil rau de tot.
Ce am constatat este ca bancile nu mai castiga din credite, ci din comisionarea activitatilor curente.
NOU
Nu stiu ce e maimutica de la BCR, dar am cont la ei de prin 2000 si IB cu token de cand a aparut. Nu imi amintesc sa fi avut vreodata probleme cu IB, daramite sa fie instabil rau de tot. Dimpotriva, si aplicatia de mobil mi se pare super ok si ergonomica si coerenta. Mai mult, mai nou iti poti seta un alias (user) si parola (pana acum cateva luni iti generau ei parola) si te conectezi fara token. E nevoie de el totusi pentru aprobare transferuri. Singurul meu neajuns e ca parola e de un numar maxim de caractere si #ameaemaimare
NOU
Ca sa faci act de prezenta in circuitul ATP, cazarile si avioanele costa ca dracu’, asa ca e musai sa faci rost de lovele de pe undeva.
NOU
Acum știu de ce ING își permite să nu-ți ia ție comision. Pentru că mi-a luat mie 12 lei că am retras cu cardul de Unicredit 1000 de lei.
Dar e bine că BT are comisioanele așa, că nevasta lucrează la BT.
Se compensează.
NOU
mie imi ia 10 lei la fiecare plata cu cardul de firma, deci stam bine
NOU
Sefu’, nu trebuie sa ne explici nimic. Noi știm ca îți place sa suferi nițel.
NOU
hmm, de parca in toata romania asta ar fi doar bancile ING si Transilvania…
erau vreo 40 in ultma perioada, e greu de crezut ca toata liste e tip “ING si restul”
NOU
Si ce va obliga sa ramaneti la BT, ING sau orice alta banca?
Este un caz de autoflagelare psihica??
Chiar nu inteleg……………
NOU
daca esti pe firma, nu e chiar asa simplu sa muti contul
NOU
“ING anunţă că în zilele de 15 şi 23 octombrie, în intervalul 01:00-04:00, nu vor posibile plăţile cu cardurile la POS-uri şi online, tranzacţiile de la ATM-urile ING, iar serviciul Home’Bank nu va fi disponibil.”