A trecut mai mult de o lună de când online-ul românesc a devenit complet infrecventabil, de la ziare la analize politice la bloguri. Aceleași idei remestecate până la completă subțiere și lichefiere. Ăla a zis, aia a zis, ăla a făcut, muzica mea e mai bună decât muzica ta, politica mea e mai…ești tâmpit pentru că nu votezi cu cine votez eu.

Singura chestie oarecum pozitivă la polarizarea asta e că părinții și bunicii noștri au scăpat de data asta cu onoarea nereperată, că nu ne mai canalizăm agresivitatea împotriva lor pentru că nu votează cu cine vrem noi – îi avem pe vecinii noștri de generație cu care să ne porcăim la nesfârșit ca să ne simțim superiori pentru că punem ștampila pe cine trebuie. 

Au devenit obositori și redundanți haiducii onlineului, care zboară din blog în blog cu aceleași argumente, neînțelegând că în final singura decizie politică pe care o poți influența argumentativ este…a ta. Și nici măcar aia. În final, toți votăm la feeling, pentru că nu există cu adevărat niciun program de guvernare real și tangibil, cu care să ne putem identifica. NU, nici măcar „ăia bunii” nu îl au. Tot la sentiment joacă.

Abia aștept duminică inflația de fotografii cu buletinul „votat” în fața mutrei zâmbitoare. Atât de pasivi suntem ca generație, încât cel mai simplu gest de igienă democratică a devenit motiv de fală. Am votat, sunt un erou al acestei societăți! Dacă îmi mai spuneți că nu aruncați gunoiul pe jos și că vă spălați pe mâini după ce mergeți la budă, m-ați convins iremediabil de valoarea voastră.

Parol, am ajuns să mă bucur la postările cu țâțe. Măcar acolo nu mai trebuie să simulăm cultura.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

69 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Pai a zis ficusu ca eroii sunt cei care voteaza, daia se lauda lumea cu stampila de vot. In ceea ce priveste votul de duminica sper sa scapam de psd, macar atat.

    • #2

      nu ai cum sa scapi de PSD cat timp Iohannis va fi presedinte. PSD a lucrat cu Iohannis mai bine decat ar fi lucrat cu un presedinte membru psd gen Ponta. A semnat tot ce i-a trimis PSD dupa ce in prealabil a mimat un pic ping pong-ul cu CCR, a numit tot ce i-a trimis PSD, a demis tot ce i-a zis PSD. Un adevarat notar al PSD care a meritat vacantele alea multe.
      Tara va fi condusa in continuare de Mihalache si ceilalti consilieri prezidentiali pesedisti in timp ce presedintele isi va face vacantele linistit. Acum chiar nu mai are ce pierde deci asteptati-va sa-l mai vedeti pe ficus prin 2024 cand o sa tina un ultim discurs plictisitor cu ocazia terminarii deceniului de plictiseala nationala.

    • #3

      @Costica – “PSD a lucrat cu Iohannis mai bine decat ar fi lucrat cu un presedinte membru psd gen Ponta” – wow, deci fraza asta nu are nici o logica, si nici treaba cu realitatea.

    • #4

      Eu vad urmatoarele optiuni:
      1. Votezi dancila
      2. Votezi iohanis
      3. Ii votezi pe aman2
      4. Stai acasa

      1 sau 2 sunt ok, 3 ar fi dezirabil sa fie varianta tuturor iar 4 esti un erou necunoscut, ca alte cateva milioane de romanasi care fac gratar pe balcon.
      Take your pic!

    • #5

      simplific:
      1. votezi iohannis & nu votezi dancila!

  2. #6

    “Parol, am ajuns să mă bucur la postările cu țâțe. Măcar acolo nu mai trebuie să simulăm cultura.”
    Cum, pana acum nu te bucurai? Oh, si eu te credeam perfecta! Primeai votul meu 😛

    • Nu mă bucuram, doar aveam așa, o mulțumire vagă.

    • #8

      Eu mă bucuram și la postările cu fizica cuantică, deși, recunosc, reușeam mai greu să mă masturbez la ele. Poate e și vina mea, am totuși o vârstă!

  3. #9

    Simulation & simulacra, mare om filosofu ala

    • #10

      Zi bre cu cuvintele tale, ca asta a fost cel mai profund comentariu pe care l-am citit aici de doua saptamani.

      TL-DR : Ciumeg se refera la un tratat de Baudrillard care vorbeste despre simulacru adica simboluri bazate pe ele insele; Madamme spune ca alegerea se face afectiv, si argumentul e relevant doar pentru tine; In realitate e tocmai invers. LOGICA si ANALIZA primeaza in alegerea conducatorilor.

      Pentru cei cu rabdare :

      “Ciumegul” mentioneaza criptic si superior un tratat al lui Baudrillard care evidentiaza simbolurile care capata viata proprie, fara sa se mai bazeze pe vreun fel de realitate.

      Cam cum sunt toti candidatii la putere de la inceputul timpului: Personaje cu o suma de atribute inventate de propria echipa de campanie, cu care oamenii empatizeaza sau nu, indiferent de realitatea din spatele lor.
      Si-asa ajungi la Cidul suit mort pe cal, mantaua lui Cezar aruncata in multime sau “Haide dom’le Maresal in moldova si-n Ardeal”. Forma fara fond.

      De-aia Madamme greseste aici, voit sau nu ( et tu gagico? tu-i mama ma-sii ):

      ALEGEREA unui element cu putere de reprezentare TREBUIE sa fie PROFUND LOGICA, bazata pe informatie si analiza critica, pe baza unor plusuri si minusuri tangibile, ad absurdum.
      Daca “ambii n-au program”, atunci trecem la urmatoarele caracteristici relevante in situatia data : cum vorbesc, cum arata, cum se exprima, cum se imbraca…

      Cea mai mare greseala e sa incluzi factori afectivi in toata chestia asta, pentru ca AFECTIVUL , NU ARGUMENTAREA (cum spune cea mai sexy tocilara din online:) TE PRIVESTE DOAR PE TINE.
      Alegerile pe baza de afinitati personale ar trebui tinute doar pentru alegerea partenerilor de alcov, nu reprezentantilor haitei.

      Din pacate insa, natura umana nu poate elimina empatia si atunci tactica principala a tuturor celor care vor sa fie alesi e sa “para ca sunt de-ai tai”, ca iti pot castiga afectiunea, iar tu sa fii indeajuns de prost incat sa nu-ti dai seama ca nu vor dacat sa te f*ta.

      E inevitabil sa ai in orice discurs un oarecare grad de “jucat la sentiment”, dar in momentul in care ai DOAR ASTA, atunci in mod sigur in spatele personajului NU STA NIMIC BUN PENTRU TINE.
      Si mai nasol decat atat, cu cat turma care alege e mai incapabila de gandire logica, cu atat mai mult succes vor avea personajele care apeleaza la empatie.
      Dar sa declari ca unica metoda de a alege pe cineva e “dupa feeling” pentru ca “toti sunt la fel” e cea mai defecta abordare. NIMIC nu e “la fel”. Intotdeauna ai de unde alege GANDIND LOGIC, chiar daca intre rezultate neplacute.

      Ca o tangenta pentru pasionatii de istorie alternativa: Sunt sigur ca daca Cezar nu isi lasa din avere prostimii si Marc Antoniu nu apela la empatia cu sarmanii si prostii Romei, am fi aselenizat cam pe la vremea reconquistei si acum ne plimbam pe Marte discutand despre Cato.

      Cum am spus la un moment dat pe blogul surioarei din ardeal :
      Daca te dai indeajuns de departe de fenomen si privesti mijind ochii, descoperi ca toata zbaterea asta nu e decat o disperata apelare la empatie dintr-o singura directie, mai ales in zone in care pana acum nu se facea. Un dat disperat din labute si , sper eu, o ultima zvacnire.

      Din pacate, ce m-a durut personal la toata incordarea asta oratorica, a fost faptul ca am regasit elemente de limbaj adoptate de un alt om pe care la un moment dat l-am admirat in tinerete, acu vreo 25 de ani…..a luat un knockout faimos de curand…

      A bon entendeur, salut.

    • Foarte tare comentariul. Foarte tare. De asta va iubesc eu pe voi.

      Dar vezi ca eu vorbeam despre ce se întâmpla in realitate, nu despre cum TREBUIE sa fie. Intuiesc (citind comentariile de pe bloguri, dar și ascultând discursul celor din jurul meu) ca oamenii votează la feeling, și nu la rece, ca urmare a unei analize obiective a candidaților, a programului de guvernare al partidelor, a istoricului altor guvernări, chestii din astea greuțe.

      E ok ca votam la sentiment? (pentru mine argumentele gen “cum vorbește”, “cum se îmbracă”, “cum își tine nasul” intra tot la factorul sentimental, pentru ca sunt chestii de evaluare subiectiva, create de o echipa de campanie)

      Nu. Dar nu subestima capacitatea noastră de a fi manipulați. Da, și a ăstora mai deștepți din haită.

      Altfel cum îți explici că mentalul colectiv are o memorie de maxim 4-5 ani, după care ies tot “ăia”?

    • #12

      @Habarnam

      Mie mi se pare usor utopic sa pui pe masa o schema analitica in cazul de fata ca sa serveasca cauza finala. Adica eu nu cred ca sunt capabil si intuitia imi spune ca nu exista om sa vina cu o schema analitica bullet proof.

      Poti sa pui aici o schema analitica in cazul celor doi candidati ? De ce A si nu B servind cauza finala si nu cauza eficienta. Ar fi foarte cool treaba asta chiar daca nu ar fi bullet proof.

    • #13

      @Madamme

      Din punctul meu de vedere orice societate, daca nu e stricata de dogme fundamental autodistructive tinde catre evolutie. Si are pentru asta doua cai:

      1. Revolutia violenta si rapida, care de cele mai multe ori degenereaza in dictatura si dureaza in 90% din cazuri relativ putin la nivel istoric. Din pacate revolutia asta e ca ruleta ruseasca: ori iti aduce democratia americana, ori te arunca in evul mediu ca in Iran, ori e comunism cu alta fata.

      2. O evolutie graduala, cu incremente mici, dar stabila la nivel istoric. In mare parte cam asta am avut in civilizatia vestica in ultima mie de ani. Idei de necrezut care se stabilizeaza cu timpul. Sunt sigur ca oamenii sub inchizitie nu visau un William Blake care sa moara de batranete, nici Mary Shelley dreptul la vot al femeilor. Si cu toate astea….

      Din pacate chestia asta dureaza generatii, si cum incepi sa nu-i mai vezi rostul, incep belelele si regresul accelerat.
      Tu spui ca vin “tot aia”, eu spun ca “aia” nu sunt de obicei aceiasi, chiar daca fac parte din aceeasi categorie. Regina rosie functioneaza si la ei si sunt fortati de imprejurari sa mai negocieze nitel.
      Pericolul pe care l-am vazut acum e sa revenim la un enunt postrevolutionar de genul
      ” Cu Iliescu sa votati ca s-aveti ce sa mancati” , “Vin inapoi boierii sa va ia pamantul”, ” Va fura strainii tara”… E un regres de 30 de ani oricum ai privi-o.

      @Major Tom
      Nu stiu ce sa zic, o sa ma gandesc la asta si revin.
      Singurul argument la care pot sa apelez e acela al criteriului dupa care in general oamenii se judeca unii pe altii indiferent de rasa, religie sau limba: Statura si mod de abordare.
      E un argument destul de puternic intr-un rol reprezentativ, de-aia se entuziasmeaza boborul la faptul ca Trudeaux e fost boxer iar Putin participa la antrenamente de judo.
      De-aia innota si sarmanu Roman prin dunare acu cativa ani. Sa dai bine in poza e un avantaj, oricum ai da-o.

  4. #14

    “singura decizie politică pe care o poți influența argumentativ este…a ta”

    De data asta nu sunt de acord cu tine. Cu totii influentam pe cei din jur. Unii o facem intentionat, altii involuntar. Unii o facem pentru ca suntem platiti sa o facem, altii doar din convingere. Unii influentam o mana de oameni, altii influentam mii sau milioane in functie de platforma de care dispunem.

    Cu totii trebuie sa constientizam si sa ne asumam asta. Intr-o mica sau mai mare masura, fiecare dupa cat isi are de larga audienta, fie ea online sau offline, prin ceea ce spune sau scrie are puterea de a schimba destine.

    • Ai convins pe cineva sa voteze cum vrei tu?
      Ca dacă da…master…teach us your ways.

      Eu nu vorbeam de influență în general, că și eu am convins-o pe fi-mea să mănânce sparanghel, dar nu îmi fac un titlu de onoare din asta.

    • #16

      Influentat. Asta am zis, de cateva ori. Influentat.
      Convins presupune altceva, ca ai face-o in mod intentionat. Este si asta un aspect, dar in principal nu despre asta vorbeam.

      Da, bineinteles, cu totii ii influentam pe cei din jur, in mod voit sau nu, dar in mod constant, nu inteleg unde e neintelegerea. E parte din natura umana si e una din legile de baza in raportul dintre individ si societate.

  5. #17

    Mea culpa, critica si autocritica. Am pus poza cu stampila acum 2 saptamani. Poate pentru ca sunt in diaspora si am considerat ca pentru prietenii din tara e important sa stie ca inca ne pasa.
    Si poate nu m-am inselat, pentru ca s-au bucurat.
    Votez si-acum, dar poza nu mai pun. Mi-a disparut orice buna-dispozitie pe subiect, poate de unde mi-e prea teama ca ne trezim cu hoatza ignoranta si mincinoasa la Cotroceni.

    • #18

      >ca pentru prietenii din tara

      Votul e pentru tine, nu pentru prietenii din tara, pentru ei daca vrei sa faci ceva intoarce-te si fa tara aia mai buna.

    • Radu: crezi tu in sacrificiul individual pentru binele social?

    • #20

      Traiesc in alta tara de mai bine de un deceniu. M-am mutat cautand respectul pe care Romania nu mi l-a oferit niciodata si pe care aici l-am gasit, in toate privintele si pe toate palierele.
      Tara aia s-o faca mai buna cei mai capabili ca mine. Aparent, n-am fost in stare. Votul e pentru cei din Romania, pentru ca eu nu ma mai intorc niciodata. Dar desigur, daca nu e necesar, pot foarte bine sa nu mai votez – la o adica, ce nevoie e de votul diasporei, daca nu vin “sa puna osul”, nu?

    • De ce au drept de vot persoanele care nu platesc taxe in Romania? Indiferent de locul unde se afla.

    • #22

      7-
      Pentru ca sunt cetateni romani.
      Iar daca vorbim de taxe, da un search pe google si vezi cam cat de multi bani trimit cei din diaspora in Romania si cam ce inseamna asta pentru economie.

    • Si daca e cetatean roman, ce? Cata vreme nu platesti, nu primesti. Iar despre legenda cu banii trimisi de afara, hai pardon. Sunt impozitati legal? Da, stiu ca la magazin, etc, circuitul banului, da, sunt de acord si ca sustin cumva economia de consum. Insa nu, ce nu e impozabil, nu conteaza. Aici intra si parerea celor care iti tencuiesc o casa fara sa dea factura si intre timp se plang ca guvernele de cacat nu fac autostrazi.

    • #24

      Claudia, problema pe care o ridica voturile celor aflati in situatia ta este ca nu mai sunteti afectati direct de consecintele alegerii facute. Tu poti vota la alegerile prezidentiale din Romania pe criterii absurde pana la sfarsitul veacurilor (vorba vine) , noi astia care traim aici trebuie sa fim un pic mai grijulii. Asta nu e vreun merit de-al nostru (sa nu fiu inteles gresit) e pur si simplu o stare de fapt.
      La nivel de principiu sunt de acord cu faptul ca pesedintele ii reprezinta pe toti romanii si deci orice cetatean roman ar trebui sa poata vota la alegerile prezidentiale. Dar uite ca practic vorbind apare aceasta problema. La care din pacate nu exista nici o solutie rationala.

    • #25

      @Madamme: da, atata timp cat il fac altii 🙂

      @glaudia: Idee e asa: esti cetatean roman, ai dreptul sa-ti alegi reprezentantii si presedintele indiferent de locul in care esti, asta e Constitutia, dreptul asta nu e discutabil. Dar e dreptul tau si reprezentarea ta, nu a altora. Si eu sunt plecat de aproape 10 ani, cand am votat am votat pentru mine, nu pentru cei ramasi in Ro.

    • #26

      “Claudia, problema pe care o ridica voturile celor aflati in situatia ta este ca nu mai sunteti afectati direct de consecintele alegerii facute”.

      Ba da. Familia mea e in tara si direct afectata.
      Cat despre opinia unora ca n-ar mai trebui ca diaspora sa aiba drept de vot doar pentru ca mai plateste taxe… vorba unui clasic – frankly, my dear, I don’t give a damn 🙂
      (Aceiasi care opineaza asta ar zbiera oricum din toti bojocii ca diaspora a uitat de unde a plecat, daca nu am mai vota).

    • #27

      Erata – “pentru ca NU mai plateste taxe”.

    • #28

      Eu zic ca am scris clar, romaneste: “nu mai sunteti afectati DIRECT de consecintele alegerii facute”. Aia cu familia e deja indirecta si nu se aplica tuturor, unii poate nu mai au familie acasa, altii poate sunt in relatii f reci/proaste cu familia etc etc. Sper ca acum ai inteles argumentul.
      Chestia asta e mai importanta decat pare, a se vedea de pilda referendumul pentru independenta Scotiei, unde tabara pro-UK a castigat speriind pensionarii ca o Scotie independenta ar putea intra in incapacitate de plata a pensiilor. Ia sa fi avut si Scotia o diaspora de 1 milion cu drept de vot, pai votau aia cu ambele maini pentru independenta ca ii durea la basca de pensiile din UK…

    • #29

      Adrian, oi fi scris tu clar romaneste, dar sistemul meu de referinta nu face diferenta intre a fi EU afectata sau tatal meu. Pentru mine este la fel de grav.
      Si oricat v-ati agita, nu veti putea schimba asta. Nicio tara normala nu interzice dreptul de vot cetatenilor emigrati, daca acestia si-au pastrat cetatenia.

    • #30

      @Claudia sunt destule tari normale, inclusiv asta in care sunt eu, care fie nu permit fie restrictioneaza in diverse moduri votul emigrantilor: en.wikipedia.org/wiki/Right_of_expatriates_to_vote_in_their_country_of_origin

      Si in Romania diaspora voteaza pentru numai 6 parlamentari, si asta e o restrictie destul de serioasa – ochiometric Romania are 10% din populatie afara care ar trebui sa aibe si 10% reprezentare in parlament.

    • #31

      Hai sa recitim impreuna ultima parte din primul meu mesaj: “La nivel de principiu sunt de acord cu faptul ca pesedintele ii reprezinta pe toti romanii si deci orice cetatean roman ar trebui sa poata vota la alegerile prezidentiale. Dar uite ca practic vorbind apare aceasta problema. La care din pacate nu exista nici o solutie rationala.”

      Reiese cumva de aici ca eu as fi de acord sa li se ia dreptul de vot cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate? Si ca m-as zbate pentru asta? Scuza-ma, dar postezi la numar fara sa mai si citesti sau nu intelegi ce scrie interlocutorul, care e totusi explicatia pentru asa ceva?

    • #32

      Adrian, cred ca te-am regasit la alt articol… Voteaza, dragul meu, cu Dancila pana cand vei raci la talpi… Acum inteleg reactia ta.
      Mea culpa (iar), daca stiam nu intram in dialog…

    • #33

      @Adrian: “noi astia care traim aici trebuie sa fim un pic mai grijulii” – asta e bancul zilei sau cum?
      Zi zau ca romanii din tara sunt grijulii cind voteaza si ca de fapt nu voteaza ca la fotbal.

    • #34

      Mi se pare normal, ti-ar fi greu sa participi la un dialog cand nici nu pricepi ce scrie interlocutorul, raspunzi pe langa etc (dupa cum se poate vedea mai sus) . Noroc ca esti anti-Dancila, nici tu nu stii de ce dar nici nu conteaza, este?

    • #35

      @Maud : pari sa ai aceleasi probleme la citit ca si “Claudia” . Pentru tine “trebuie sa” reprezinta o expresie dificil de inteles? Nu e vorba despre faptul ca votantul din tara ar fi mai destept ca ala de afara, e vorba despre faptul ca pe ala din tara il afecteaza direct consecintele votului. Si ca in contextul asta AR TREBUI sa isi bata un pic capul. Cei de afara isi pot permite luxul sa voteze dupa ce le defileaza pe fb in fata ochilor, la o adica nu ii afecteaza cu nimic inca 5 ani de vacante ale ficusului, pline de ingrijorare evident.

    • #36

      Adrian, eu si Maud intelegem… tu esti cel care citeste ca Dancila… 🙂 aici e de fapt problema 🙂

    • #37

      Ghinionul tau e ca tot dialogul poate fi citit mai sus. Practic tu esti incapabila sa intelegi ce scrie interlocutorul chiar cand e vorba de cuvinte simple, din vocabularul curent. Cam asta inseamna analfabetism functional.

    • #38

      @Adrian: am inteles ca pe cei din tara ii afecteaza mai mult ca pe cei din afara tarii insa asta nu inseamna ca cei din tara voteaza cu responsabilitate. La vot tot Steaua sau Dinamo se voteaza.
      Cit despre votul meu iresponsabil fii linistit. Ultima oara am votat in 1992.

    • #39

      @7 – nu sunt impotriva, dar in botosani ar ramane cu drept de vot maxim 15% din populatie!
      in comuna dimacheni n-ar putea vota nimeni:
      www.botosaneanul.ro/ancheta-saptamanii/primarul-care-se-plimba-cu-tanc-de-30-000-de-euro-in-comuna-fara-nici-un-angajat-la-privat-de-ce-va-voteaza-oamenii-nu-stiu-ce-le-ati-promis-nimica-foto-video/
      bine, comuna dimacheni nu ar fi trebuit sa existe!

    • @daddy: Si ce daca. Putini da’ buni :))

    • Din Botosani baietii? :))

  6. #42

    Prima femeie președinte…

  7. #44

    Eu ma uit la astia care zbiara unde apuca “nu votez cu o analfabeta” dar nici n-au vazut ranjetul nauc si tacerea asurzitoare cu care Iohannis a intampinat intrebarea despre aria cercului (pusa din greseala, in sensul ca aplaudacul credea ca ii ridica la plasa). Iar indivizii astia se cred informati, conectati, participanti la “viata cetatii”. E groasa rau, social media asta a ajuns un mod in care prostilor li se creeaza iluzia ca ar fi destepti pentru a fi si mai usor de dus de nas.

    • #45

      Nu conteaza aria cercului, ci ca PSD sa nu aiba presedinte.

    • #46

      Am votat cu Basescu atunci dupa ce am vazut ca i-a tras o palma copilului ala, mi-am invins scarba pentru un om care loveste un copil, apoi am regretat dupa ce am vazut cine e Basescu cu adevarat. Acum nu mai repet greseala, as fi votat Viorica, puteam trece peste greselile de exprimare, dar sa ajungi ca inginer sa nu stii care este formula ariei cercului, asta nu mai este gafa, e prostie in stare pura.
      Si daca tot e articolul Maddamei, nu ma compar eu ca cunostinte, dar ca sa fiu in ton, expun o problema care are legatura cu aria cercului.
      Presupunem ca globul pamantesc este perfect sferic, fara denivelari si il inconjuram cu o sirma pe ecuator, perfect lipita de suprafata. Apoi desfacem intr-un loc si mai adaugam 1 metru (un singur metru!) de sirma si apoi departam uniform(concentric) noul cerc de sirma fata de suprafata.
      Inrebarea este: poate trece o pisica pe sub cercul de sirma?

      Poate ca multi vor sti raspunsul sau il vor intui, dar sincer, cati au banuit vreo data fara sa calculeze, ca aceasta marime nu depinde de raza cercului?
      PS. Cu asta il faceam praf si pe Iohanis, deci nu ma duc la vot.

    • #47

      Referitor la persoanele in cauza – lumea doar banuieste ca cineva e idiot, dar atunci cind deschide gura si incepe sa turuie, inlatura orice dubiu…

    • #48

      Ma Tetelu, dar sa fii profesor de fizica (cu 6 case “din meditatii” si sa nu stii NICI JUMATATEA DE FORMULA pe care a stiut-o Dancila cum e? Tu realizezi ca a nu vota/a-ti anula votul = a vota pasiv cu Iohannis? (pentru ca e in fata cu peste 1 milion dupa primul tur)

    • #49

      Dafuq, ii raspunsesem o chestie lui Tetelu dar s-a dematerializat (adica n-a aparut nici aia cu comentariul e in moderare)

    • #50

      Adrian, ce ai? Esti cam agitat…

  8. #51

    In 1996 aveam 18 ani. Era sa fiu dat afara din universitate pentru campania pe care le-o faceam lui Constantinescu si Conventiei. Cateva zile dupa alegeri, Tapul si-a numit-o pe Zoe Petre consilier, care si l-a numit pe fi-su adjunct. Au urmat certurile dintre partidele din Conventie pentru ciolan, privatizarile pe un dolar pe hartie si milioane comision, urmate de falimente si somaj, Ion Diaconescu plangandu-se de numarul mare de nepoti cersetori de sinecuri si, in final, Constantinescu behaind a paguba ca “a fost invins de sistem”. In 2000, chiar n-am votat intre un babalac comunist si un lingau dement. In 2004, iar m-am umflat de spirit civic si l-am votat pe Basescu, ca sa nu ajung sa-i numar ouale lui Nastase. Au urmat spargerea Aliantei DA, scuipatii in freza dintre Base si Tariceanu, compromisul cu P.S.D.-ul, “solutia imorala” Romania Mare, Udrea, Blaga, Ridzi, Placinta (cu ala micu’ de se pisa pe troite si-si calca gagica cu masina), Berceanu, Videanu, Cocos, Pinalti cu tot neamul lor cel penal, amin! A, a fost si un lucru bun: ouale lui Nastase au fost numarate de niste baieti care aveau destul timp pentru asta, pana la sfarsitul condamnarilor. Se zicea ca le-au iesit minus 2. In 2009 iar n-am mai votat intre un bisnitar betiv si un cretin euro-atlantic. Mi-a parut rau dupa aia, la “Mihaela, dragostea mea!”, dar pe la 4 dimineata m-am culcat linistit si ciuruit. In 2014 am votat contra lui Puie. Si nu atat a lui Puie, cat a tzatzei Firea, care parea ca mai are oleaca si-l descheie la prohab pe Johannis, ca sa vada intreaga tara de ce nu are copii. De atunci, de cate ori o vad, imi vine sa borasc. Efectiv. Fizic! Ma rog, aici e o lista lunga … . Acuma, ce plm sa fac? Cu P.S.D.-ul nu pot, in general. Cu proasta, iar nu pot, ca pute a ceapa prajita prin ecran, chiar daca o curata si o taie cu “Cartier”-ul pe mana. Nici cu babalaul parca nu pot …, desi … . Poate tzatzele sunt varianta corecta, pana la urma. Ba Cetin, ca suntem cam d-un leat, tu mai tii minte, ba, ce tzatze avea Samantha Fox?!

    • #52

      daca inchid ochii, o vad in piscina, cu costumul ala de baie care acoperea cam un sfert din ele, lasata pe spate si privind lasciv in obiectiv. not my proudest fap, though

    • #53

      Eh, tinere…. Si n-ai “prins-o” pe Sabrina….
      Povestea mea e cam asemanatoare. Cu mentiunea ca in ’96 aveam 26 de ani. Dap, eu l-am apucat chiar si pe Ratiu. Iar in 2009 am pus stampila intre Basescu si Mihaela dragostea mea aka Prostanacul.

    • #54

      Vezi ca “solutia imorala” n-a fost Romania Mare, ci PUR. PC Varanescu. Aaaaaaa, pardon, Voiculescu.

    • #55

      @Arhi
      Hmm …, la mine a fost pe pasiune, nu asa … . Prin 90-91, am vazut intr-o “consignatie” (cum i se zicea pe-atunci oricarei dughene unde gaseai Cola si bere Efes la doza, guma Wrigley Big Red, d-aia cu zahar, Bonibon, Topi Top si “bombonica Topic”), un ditamai posterul cu Samantha in picioare, din semi-profil, cu niste bikini roz si fara sutien. Era o camera care dadea spre strada a unei case si vremuri in care nu-ti spunea nimeni cum sa-ti faci publicitate. Strategia patronului cu posterul a avut succes maxim. A fost dragoste la prima vedere! Era la vreo trei kilometri de casa, poate si mai mult, erau vreo 20-30 de “consignatii” de la mine pana acolo, dar, orice aveam de cumparat, acolo ma duceam. Si acum, daca inchid ochii, vorba ta, vad fiecare detaliu, nuanta de roz a bikinilor si cea a sfarcurilor, parul blond si ondulat, zambetul parca mai mult curios, mirat, decat provocator. Era plin de lume tot timpul, toti se uitau la poster, nu la marfa, dar la urma cumparau cate ceva, daca tot intrasera. Nu dupa mult timp, interesul mi s-a mutat la samanthe reale, nu pozate, chit ca abia le apareau tzatzele. Ciudat, “consignatia” aia a rezistat pana prin 2010. Mi-am amintit odata, trecand prin zona, si am intrat oftand, cu un nod in gat. Posterul era tot acolo! Ingalbenit, cacat de muste, zdrentuit pe margini, cu piunezele ruginite la colturi. Nu mai era nici bere Efes, nici Wrigley cu zahar, nici Bonibon. Nu mai era nici lumea de altadata. La putina vreme, cineva repara casa. “Consignatia” disparuse, cu poster cu tot. Ultima data cand am dat un search, am vazut ca Samantha e o babeta grasa. Si pe mine ma cam tin salele, de la o vreme.

  9. #56

    Asta e mai de graba un rantut asa, delicat 🙂 Dar da-i bice 😉

  10. #58

    Țâțe

  11. #61

    nu vad ce e rau in faptul ca parintii si bunicii nu voteaza cu neocomunistii din psd.

  12. #62

    A zis cineva boobs ? Daaa, foarte greu de animat dacă nu ai o minimă experiență și intuiție: youtu.be/KBs-QJmyZkA?t=135

    Nici macar riggingul 3D nu e atât de dificil de înțeles și controlat precum maimuța www în prag de alegeri.

    • Păi treaba voastră nu e să le animați, you geek! E să le iubiți! Se animează ele singure, dacă vă faceți treaba bine.

    • #64

      Fii serioasă Maddame, tu cum ți-ai imaginat că merge treaba asta ? Prima data o iubești până uită că ești geek și apoi fuga repede să termini animația cât încă mai ții minte că te iubește.

    • Vezi, eu când îți zic că ești geek…
      Dacă o iubesti pana uita, n-o sa mai vrei să pleci de langa ea, atâta timp cât mai ai cel puțin un pic de sânge in instalație.

      Și sigur nu pentru o…animație 🙂

    • #66

      1-0 astăzi dar îmi iau revanșa cu proxima ocazie.

  13. #67

    Ma gandeam la o chestie sf zilele astea. Nu imi smulge capul, pur si simplu fantazam nu e o teorie pe care o sustin. What if…Iohannis nu a ajuns din intamplare in turul 2 cu Veo ci ca urmare a unui plan al opozitiei. Cum ar fi ca anii astia de inactiune a lui Klaus sa fie cu intentia de a ucide once and for all visul umed al tatucului ocrotitor care este atat se adanc infipt in fibra romanului. Cum ar fi sa fi zis astia bai ia stai asa tu si zambeste frumos la camera 5 ani si nu misca un desht inafara manualului sa vada romanashu ca nu are cine sa il scoata din cacat la nevoie si ca tre sa isi miste cururile la vot la locale si parlamentare nu doar la prezidentiale unde btw psd mereu a pierdut daca nu candida Nea nelu. In schimb noi va promitem ca va lasam sa pastrati presedintia ca si-asa ne-am prins ca nu e mare smecherie de capul ei si nu avem mare chef. Am filme in cap, stiu…:))))

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam