Nu există articol pe internet, unde să se discute despre muncă, să nu apară câte unul să explice cum românii nu muncesc, românii sunt leneși, spre deosebire de munca serioasă și dură care se practică în vestul europei.

Băbăeț, pe lângă faptul că cei ce scriu asta sunt, în general, cei ce rezeamă dozatorul de apă 4 ore din 8, că altfel nu ar avea timp de coomentarii de genul, adevărul e că, de fapt, chestia asta e un mit. Cunosc oameni care muncesc în străinătate, și IT-iști, și manageri, și muncitori.

Nu e adevărat, e o prostie. Există un alt tip de cultură a muncii, asta da. Ceea ce înseamnă că oamenii se duc la program, își fac TREABA LOR, cea pentru care sunt plătiți, iar când s-a terminat programul, au rupt ușa și au plecat acasă, pentru că nimeni nu că nu îndrăznește, nici măcar nu există concepția că ai putea ține angajatul peste program pentru că…pix și șapcă.

În primul rând, în țările alea unde spuneți voi că se muncește nu o să găsiți asemenea anunțuri de angajare:

Da? Deci angajăm sclav care să facă de toate, efectiv de toate, pentru 2500 de lei. Pentru că nu suntem corporație. În Cluj. PENTRU 2500 DE LEI!

Așa ceva nu ar exista la un job oficial, legal, în altă țară, unde nu miroase a obiele. Aici e diferența. Ne plângem că oamenii stau pe facebook. Stau pe facebook pentru că nu au un job efectiv, la români trebuie să pari ocupat non stop, să arăți că muncești, pentru că tu nu ai un job unic, ci faci de toate, e imposibil să ai pauză. De aia.

Oricum, rămâne idee. Și prietenii mei din străinătățuri pot confirma.
Desigur, mă refer la muncile legale, cu contract, nu că se duc români și se angajează sclavi în construcții, după care se plâng pe net că viața e grea.