900% creştere în utilizarea ţigărilor electronice în şcoli, în perioada 2011-2015. Un răspuns clar la cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor şi nu influenţează adolescenţii. Vorbim de ţigările electornice care se află pe piaţă mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul. Urmează să vedem în viitor şi impactul noilor dispozitive intrate pe piaţă recent. Este clar că trebuie acţionat urgent prin interdicţia promovării şi a utilizării în spaţiile publice aplicând reguli similare celor aplicabile ţigărilor clasice pentru toate aceste dispozitive!

Toată lumea fumează electronice sau chestii de alea care put ca ciorapii nespălați. Pentru că, peste tot, este mercantizată așa zisa sănătate a lor, față de țigările normale. Pentru că, se știe, vaporii de nicotină sunt absolut inofensivi.

Chestia e simplă. Întotdeauna te iei de fumat la pubertate pentru că e cool și pentru că vezi la alții. Nici un puber nu se ia de țigări pentru că are vreo depresie sau pentru că i-a murit pisica. Ci pentru că vede că e cool, aude în grupul său de prieteni că e bună, e aproape sănătoasă și alte rahaturi de astea.

Și așa apare noua generație de sclavi pentru producătorii de țigări, de orice fel. Vânzătorii de moarte.

Cum spuneam într-un articol anterior, nu militez pentru interzicerea totală a țigărilor. Ci doresc ca toate tipurile de produse din tutun să aibă exact același tratament.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.